AJÁNLÓ
 
18:59
2013. 08. 12.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
18:59
2013. 08. 12.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
18:59
2013. 08. 12.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
18:59
2013. 08. 12.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
18:59
2013. 08. 12.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hajhullás alacsony vérnyomás miatt

0 Komment

A magas vérnyomásról, és az azzal járó problémákról mindenhol és mindig lehet hallani, de az ellentétéről, vagyis az alacsony vérnyomásról sajnos nem tudunk annyit. Pedig ezzel is fontos foglalkozni, hiszen kellemetlenségekkel jár és veszélyes is lehet.

Alacsony vérnyomásról akkor beszélünk, ha a vérnyomás első értéke tartósan nem haladja meg a 100 Hgmm-t, ez legtöbbször fiataloknál fordul elő. Ezzel szemben a helyzetváltozással járó vérnyomásesés – amely általában olyankor fordul elő, amikor fekvés után hirtelen felállunk például – inkább a 65 év felettieket érinti.

Alacsony vérnyomást főként örökölhetünk, illetve a vékonyabb testalkatú, magas fiataloknál fordul elő nagyobb számban. Kiváltó okai között említhetjük a stresszt és a fizikai aktivitás hiányát, melyek sok esetben a magas vérnyomás okozói is, tehát kifejezetten a genetikán és a testalkaton múlik, melyik alakul ki. Ezen kívül kiválthatják olyan betegségek, mint a pajzsmirigy-alulműködés, hormonális problémák, mellékvese-elégtelenség, szívritmuszavar és agyalapimirigy-elégtelenség.

A tünetek között szerepel a szédülés, kábultság, látászavar, ájulás, fejfájás. A rosszulléteket sápadtság kíséri, émelygés és izzadás. Ezen kívül a vérkeringés romlása, az alacsony vérnyomás hajhulláshoz is vezethet. Ilyenkor a hajhagymát ellátó erek nem szállítanak elegendő mennyiségű oxigént és tápanyagot, ezért a hajhagymák működése lelassul, vagy teljesen leáll, így a hajszálak kihullanak.

Az alacsony vérnyomást csak akkor lehet kezelni, ha ismerjük a kiváltó okot, és annak kiküszöbölésével megszűntetjük a problémát. Viszont ennek hiányában csak tüneti kezelések jöhetnek szóba, mint például fokozott só- és folyadékfogyasztás.

Amennyiben hajhullást észlelünk magunkon, fontos tehát, hogy szakemberhez forduljunk, hiszen minél előbb ki kell deríteni, mi áll a háttérben, mert lehet az akár alacsony vérnyomás vagy más probléma. Ha az okot tudjuk kezelni, a kopaszodás is megállhat, azonban van olyan eredetű hajhullás is, aminél sajnos csak a biztos segítséget nyújtó hajátültetés vezethet eredményre.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed