Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hajhullás lelki gondok miatt

0 Komment

A stresszről és a depresszióról már sokat hallottuk, hogy rengeteg bajt okozhatnak a szervezetünkben, többek között hajhulláshoz is vezethetnek. Viszont a stressz és a hosszan tartó lelki válság mellett olyan problémával is összeakadhatunk, amelyre nem számítunk. Ilyenkor hirtelen szakadhat ránk minden gond, amellyel nem könnyű valamit is kezdeni, megoldani.

Hirtelen lelki sokk több dologtól is érhet minket. Ilyen például egy durva szakítás, amire nem is számítunk, válás, esetleg valamilyen rossz hír fogadása, ami általában súlyos lelki zavarokhoz vezethet. Egy baleset vagy egy halál híre olyan mélyen érintheti lelkivilágunkat,  hogy az a szervezetünkre is kihat, befolyásolhatja annak normális működését, és felborítja az addigi rendet, így okozhat nem várt  hajhullást is.

Ezekben az esetekben mindenképpen szakértő orvoshoz, esetlegesen szükség szerint pszichológushoz kell fordulnunk segítségért, hogy ezt a kegyetlen időszakot át tudjuk vészelni. Sokan megijednek az ilyenkor jelentkező hajhullástól, és azt gondolják, hogy „a baj csőstül jön”, de ha jobban belegondolnak, akkor rájönnek, hogy a kopaszodás inkább egy következménye és tükörképe lelki állapotuknak.

A hirtelen jött rossz híreket személyenként máshogy, és eltérő időtartamban tudjuk feldolgozni. Ha már szervezetünk is jelzi, hogy ez az állapot kórossá változik, be kell látnunk, hogy segítségre van szükségünk. Ugyanis a lelki gondok megoldásával, a nehéz időszakok átvészelésével saját magunkon segítünk, és ha elmúlik a pszichés háttérben rejlő válság, akkor megszűnik az olyan következmény is, mint például a hajhullás.

Természetesen a hajhullásnak és kopaszodásnak számos egyéb kiváltó oka lehet. Mindenképpen fontos, hogy nyomozzuk ki, mi áll a hátterében, hiszen csak ezután tudjuk meg, mivel lehet segíteni rajta. Lehetséges, hogy az okozó problémák kiküszöbölésével javul a helyzet, viszont nem kizárt, hogy olyan jellegű a kopaszodás, melyen csak a hajátültetés tud segíteni.

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed