Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az Egyesült Államokban immáron 20. alkalommal került megrendezésre a világ legnagyobb nemzetközi konferenciája, ahol a hajhullás, kopaszodás megoldására specializálódott sebészek és klinika vezetők találkoztak. Magyarországot a HairHungary klinika képviselte, az amerikai HSC Colorado stratégiai partnereként.

Számos téma került terítékre az egyes előadások során, az egyik legérdekesebb kerekasztal beszélgetésen a hajátültetés jövőjét meghatározható eszközről volt szó. Az Artas R-FUE robottechnikai berendezés 2011 októberében debütált. Alapjai Dr. James Harris a HSC Colorado igazgatójának köszönhető, aki a SafeSystem-FUE eljárás feltalálója. A hajátültetési robot fő egységénél ugyanis az eljárás során alkalmazott SafeScribe eszköz módosított változatát használták fel.

A hajbeültetési eljárások során a donor területről kinyert hajszálak egy monoton ismétlődő folyamat eredménye. Mindeközben az orvosi precizitás elengedhetetlen, hiszen az úgynevezett graftok csak sértetlen állapotban kerülhetnek vissza a kopaszodó területekre. A robot minimalizálhatja az emberi hibát, hiszen a kivétel során a hagyományos körkéses FUE módszer és a csipesz helyett egy speciális szívó berendezéssel ellátott tompa végű fúró végzi a beavatkozás első fázisát. Az már bizonyítást nyert, hogy a robot szinte hiba nélkül végzi a dolgát és a SafeSystem-FUE2 előnyeit felhasználva a különböző hajtípusokra is jól reagál. Az eljárás során gyorsabb is az embernél, hiszen az orvosok csak a hibázás nagyobb lehetőségével kockáztathatnak jelenleg. Az előkészületek és a gép beállítása viszont gyakorlatilag a megnyert időt kiegyenlítik, így összességében a páciensre nézve ez egyelőre nem jelent előnyt. Természetesen a robot folyamatosan fejlődik, így a beállítások is rövidebb idővel fognak járni a jövőben, a prototípushoz képest már most sokkal kevesebb az orvosi, vagy a technikai beavatkozás a graftok kiemelésénél.

A robot egyik legnagyobb hátránya, hogy jelenleg csak akkor lehet alkalmazni a hajszálak kivételénél, ha a páciens arccal lefelé fekszik az ágyon. Ez legtöbb esetben elegendő, azonban sokszor donor területként nem csak a tarkótáji régió jöhet számításba. A mobilitás hiánya ezen felül azt a problémát is okozza, hogy mivel a hajszálak visszahelyezését továbbra is az orvosok végzik, jelenleg erre egy külön széket, vagy orvosi műtőt kell alkalmazni.

Mindezeken felül a hajátültetési robot alkalmazása jelenleg igen költséges lenne bármely klinikának, pedig Európán kívül Dél-Korea, Tajvan és természetesen Japán is heves érdeklődést mutat a robot iránt.

Bővebben a robot lelkét alkotó SafeSystem eljárásról és a SafeScribe eszközről:
HairHungary - a magyar hajklinika

Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb sztárfodrásza James Brown és az Xfaktor 2010-es döntőse Takács Nikolas is kizárólag kalapban, vagy divatos fejfedőkben mutatkozik a nyilvánosság előtt. Vajon rejtegetnek valamit? Vagy pusztán divatot szeretnének diktálni?

Az angol fodrászhíresség a napokban lerántotta a leplet magáról, mivel bevallotta, hogy bizony kopaszodását kívánta palástolni, mely már a 20-as éveiben elkezdődött. A hajhullásának kezelése helyett Kate Moss kedvenc fodrásza inkább kalapot kezdett hordani, melyet olyannyira megszokott, hogy később védjegyévé vált a sztár világban.

A tavalyi évben látva Wayne Rooney futballcsillag csodálatos átalakulását eldöntötte, hogy Ő maga is belevág a megoldást kínáló hajátültetési eljárásba. A kétnapos műtét során a tarkóján található és a genetikai kopaszodásnak ellenálló hajszálakat ültették át az úgynevezett vertex területre, azaz fejének tetejére. A hajátültetését titokban tartotta egészen mostanáig, mivel a kamerák tűzében kívánta megmutatni a hajbeültetésének sikerességét. Az egyik legnagyobb hírportálnak tett nyilatkozatában elmondta, hogy sokkal magabiztosabb lett, mivel korábban eltitkolt kopaszodására hordott kalapját rettegve vette le például a repülőtéri ellenőrzések során.

james brown kate moss takács nikolas xfaktor hajátültetés hajbeültetés wayne rooney fodrászat hairhungary safesystem-fue2     james brown kate moss takács nikolas xfaktor hajátültetés hajbeültetés wayne rooney fodrászat hairhungary safesystem-fue2

„Közel 20 évig kalapot viseltem minden alkalommal, sokszor voltam ideges és bizonytalan, már-már paranoiás a hajam miatt. Most már megvan a kellő önbizalmam, hiszen az átültetett hajszálak soha nem hullnak ki. Az egész dolog hihetetlen számomra és rettentően boldog vagyok, hogy a barátaim is elképedve néznek rám.”

james brown kate moss takács nikolas xfaktor hajátültetés hajbeültetés wayne rooney fodrászat hairhungary safesystem-fue2

A hajátültetés tudománya a genetikai tulajdonságokon alapszik, mivel a tarkón és az oldalt található hajszálak ellenállnak az adrogén jellegű, azaz az örökölt kopaszodásnak. Hazánkban hajátültetési beavatkozásra a HairHungary klinikához érdemes fordulni, mivel itt a szakemberek már több mint két éve használják az Egyesült Államokból származó úgynevezett SafeSystem-FUE eljárásmódot.

Bővebben a hajátültetésről:
hairhungary.hu

A hajgyilkos krém

0 Komment

Azt mondják az Egyesült Államok a lehetőségek országa és sokszor megtalálhatjuk minden nyavalyánkra a megoldást. A médiából csak úgy özönlik a különféle hajnövesztő csodaszerek reklámja, de még nem találkozhattunk azzal a különleges krémmel, mely ellenkező kihatással lehet ránk, azaz a hajunk vagy szőrzetünk eltüntetésére lehet megoldás.

safesystem-fue2 james harris hairhungary hajhullás kopaszodás hajátültetés hajbeültetés hajklinika szőrtelenítés epilátor hair reduceA Greek Island Labs terméke több mint egy éve jelent meg a piacon és a férfiak számára azt ígérték, hogy csupán háromhetente kell majd borotválkozni, míg a nők elfelejthetik végleg a lábszőrzetükkel vívott küzdelmeket. Mivel a cég még mindig működik, sőt egy rakás celeb szereplő is pózolt már a csodaszerrel, elképzelhető, hogy valamit tényleg kitaláltak és az organikus növényi olajok kavalkádja megoldás lehet a szőrzetünk elpusztítására.

A drága lézeres szőrtelenítés és az önkínzó epilátor alternatívája három hetes kezelés után a szőrnövekedésben 46%-os, hat hét után pedig 70%-os csökkenést ígér. A krém a hajtüszőket nyugalmi állapotba helyezi és minél hosszabb ideig használjuk a gyilkos kenceficét, annál jobban csökkenhet szőrzetünk. A tubus tartalma körülbelül két hónapra elegendő, persze ez a kezelendő felülettől is nagyban függ. Az ára hozzávetőlegesen 5500 Ft, ami azért nem olcsó főként akkor, ha belegondolunk, mennyibe kerül egy eldobható borotva.

Az hogy a klinikailag is tesztelt csodaszer milyen kihatással lehet hosszabb használat esetén még nem tudhatjuk, de egy biztos a hajunkra nem érdemes kenegetni, sőt egyenesen veszélyes lehet! A hajhagymák ugyanis sokkal érzékenyebben reagálhatnak, és akár végleg búcsút inthetünk tincseinknek. A piacon kapható drága hajnövesztő készítmények első sorban hajunk megerősítésére alkalmasak, vagy a fentiekben taglalt haj és szőrgyilkos krém ellenanyagaként lehet megoldás. A genetikai kopaszodásra nem létezik csodaszer és nem is érdemes próbálkozni vagy hinni a sokszor eltúlzott reklámokban! Ma az egyetlen és garantált módszer az androgén jellegű hajhullásra a hajátültetési beavatkozás, melynek zászlóshajói és az egyik leghíresebb specialistája az Egyesült Államokban található. Dr. James Harris a SafeSystem-FUE módszer feltalálója már több mint két éve működik együtt a HairHungary magyar klinikával. Aki tehát régi hajkoronáját szeretné viszontlátni nyugodtan felkeresheti a klinika orvosait, mivel a fájdalommentes eljárás garantált eredményeket ígér.

Bővebben a HairHungary klinikáról:
hairhungary.hu

A hajátültetés során alkalmazott legfejlettebb eljárásmód, az úgynevezett SafeSystem-FUE módszer már nem csak Magyarországon érhető el. A német PureHair klinika szakrendelés ugyanis nemrég nyitotta meg kapuit a gyönyörű Rajna partján Kölnben, ahol magyar hajspecialista szakemberek segítenek az egyes műtétek során.

purehair Rheinbogen hairhungary safesystem-fue2 fue2 hajhullás kopaszodás hajátültetés hajbeültetés hajklinika hajspecialista hajgyógyászat

A HairHungary testvérklinikájának is tekinthető a hatalmas Rheinbogen klinika részeként megnyílt szakrendelés. Gyönyörű környezetben lenyűgöző folyóparti helyen, kellemes légkörben várják a hajhullásban, kopaszodásban szenvedő pácienseket, hogy az egyéni tanácsadás után megfelelő kezelésben részesüljenek. A modern és kényelmes szolgáltatás mellett a magyar szakemberek segítségével teszik lehetővé, hogy az egyes kezelések, műtétek végrehajtása a legmagasabb technikai szinten történjen. A klinika épp ezért a magyar klinikához hasonlóan az Egyesült Államokban szabadalmaztatott eljárásmódot alkalmazza a hajátültetések során. Ehhez viszont a magyar szakemberek közreműködésére van szükség, mivel a HairHungary klinikán már több mint két éve alkalmazzák a SafeSystem-FUE hajátültetési beavatkozásokat.

purehair Rheinbogen hairhungary safesystem-fue2 fue2 hajhullás kopaszodás hajátültetés hajbeültetés hajklinika hajspecialista hajgyógyászatA kooperációban természetesen nagy szerepet vállalt a HairHungary klinika, és büszke lehet arra, hogy a német precizitás minden feltételét biztosítani tudja, egy olyan hajátültetési beavatkozás lehetőségével, mellyel Németország is csatlakozni tudott a világ leghatékonyabb megoldásait kínáló, hajhullással, kopaszodással foglalkozó szakrendelései közé.

Nem titok persze az sem, hogy a Magyarországon élők abban a szerencsés helyzetben lehetnek, hogy bizony ugyanazt az eljárást, ugyanazon szakorvostól kaphatják meg idehaza töredékáron, mivel a magyar piac kénytelen igazodni a hazai gazdasághoz.

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary klinika
www.hairhungary.hu

Az úgynevezett jarca gompó kizárólag a tibeti fennsíkon terem, ami tulajdonképpen egy gyökérrágó lepke földalatti hernyójából nő ki, melyet megfertőztek az élősködők. A „férget” rengeteg nyavalyára alkalmazzák, és bár jótékony hatása nincs bizonyítva, mégis aranyáron mérik Ázsiában.

jarca gompó féreg gomba hairhungary hajhullás kopaszodás hajátültetés hajbeültetés safesystem fue2Felsorolni is nehéz, hogy a 15. század óta alkalmazott gomba milyen varázslatos gyógyír lehet az egyes betegségek orvoslására vagy megelőzésére. A különleges gombát teaként, levesben, vagy ételekbe sütve fogyasztják, fő felvásárlója pedig nem más, mint Kína. Fél kiló kifogástalan minőségű jarcáért akár 50 ezer dollárt is elkérnek, ami barátok közt is mintegy 11 millió forintot kóstál. A Kínában végzett klinikai vizsgálatok már bizonyították, hogy a gomba immunerősítő és vírusölő cordicepint is tartalmaz, tehát valóban hatékony lehet a hörghurut, az asztma, a cukorbetegségek, a májgyulladás kezelésében. Csökkentheti a koleszterin szintet és potencianövelő hatása mellett a hajhagymákra is jótékony hatással lehet. Csupán egyetlen gond van, hogy a kutatások egy részét a jarcabiznisz érdekeltjei finanszírozták. A kínai orvoslás mindezektől függetlenül már sokszor bizonyított és sok beteg érezte már a gomba jótékony hatását. A dúsgazdagoknak persze semmi sem drága, de sajnos olyan betegek, is áldoznak pénzt a csodaszerre, akik már csak ebbe tudnak kapaszkodni. A kínai guruk szerint ugyanis az AIDS és a daganatos betegeken is segít.

A hajhullás, kopaszodás megoldására alkalmazott csodaszerek és jelen esetben a jarca gompó tekintetében a HairHungary klinika Paul Stamets híres gombakutató álláspontjával ért egyet: a különleges körülmények között kifejlődött jarcát ma még nem ismert, esetleges ártalmas penészgombák is megfertőzhetik, ez pedig annyi jelent, hogy a gombával méreganyagok is bejuthatnak a szervezetbe. – „Tudatlanul belevágni ebbe az egészbe olyan, mint orosz rulettet játszani” – jelentette ki Stamets.

A méregdrága átverések helyett a hajhullás, kopaszodás kezelésére a magyar klinika kizárólag klinikailag tesztelt, bevált eljárásokat alkalmaz. Azoknak pedig, akik régi hajkoronájukat szeretnék visszaszerezni az Egyesült Államokban szabadalmaztatott úgynevezett SafeSystem-FUE hajátültetési beavatkozást javasolják, ami ma a világ legfejlettebb módszere az androgén kopaszodás megoldására.

Bővebb információ:
HairHungary klinika
www.hairhungary.hu

Forrás: National Geographic.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed