AJÁNLÓ
 
12:43
2013. 02. 01.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
12:43
2013. 02. 01.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
12:43
2013. 02. 01.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
12:43
2013. 02. 01.
Ha valaki a hajbeültetés mellett dönt a túlzottan elhatalmasodni kezdő kopaszodás miatt, az általában...
A bejegyzés folyatódik
 
12:43
2013. 02. 01.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az Egyesült Államokban immáron 20. alkalommal került megrendezésre a világ legnagyobb nemzetközi konferenciája, ahol a hajhullás, kopaszodás megoldására specializálódott sebészek és klinika vezetők találkoztak. Magyarországot a HairHungary klinika képviselte, az amerikai HSC Colorado stratégiai partnereként.

Számos téma került terítékre az egyes előadások során, az egyik legérdekesebb kerekasztal beszélgetésen a hajátültetés jövőjét meghatározható eszközről volt szó. Az Artas R-FUE robottechnikai berendezés 2011 októberében debütált. Alapjai Dr. James Harris a HSC Colorado igazgatójának köszönhető, aki a SafeSystem-FUE eljárás feltalálója. A hajátültetési robot fő egységénél ugyanis az eljárás során alkalmazott SafeScribe eszköz módosított változatát használták fel.

A hajbeültetési eljárások során a donor területről kinyert hajszálak egy monoton ismétlődő folyamat eredménye. Mindeközben az orvosi precizitás elengedhetetlen, hiszen az úgynevezett graftok csak sértetlen állapotban kerülhetnek vissza a kopaszodó területekre. A robot minimalizálhatja az emberi hibát, hiszen a kivétel során a hagyományos körkéses FUE módszer és a csipesz helyett egy speciális szívó berendezéssel ellátott tompa végű fúró végzi a beavatkozás első fázisát. Az már bizonyítást nyert, hogy a robot szinte hiba nélkül végzi a dolgát és a SafeSystem-FUE2 előnyeit felhasználva a különböző hajtípusokra is jól reagál. Az eljárás során gyorsabb is az embernél, hiszen az orvosok csak a hibázás nagyobb lehetőségével kockáztathatnak jelenleg. Az előkészületek és a gép beállítása viszont gyakorlatilag a megnyert időt kiegyenlítik, így összességében a páciensre nézve ez egyelőre nem jelent előnyt. Természetesen a robot folyamatosan fejlődik, így a beállítások is rövidebb idővel fognak járni a jövőben, a prototípushoz képest már most sokkal kevesebb az orvosi, vagy a technikai beavatkozás a graftok kiemelésénél.

A robot egyik legnagyobb hátránya, hogy jelenleg csak akkor lehet alkalmazni a hajszálak kivételénél, ha a páciens arccal lefelé fekszik az ágyon. Ez legtöbb esetben elegendő, azonban sokszor donor területként nem csak a tarkótáji régió jöhet számításba. A mobilitás hiánya ezen felül azt a problémát is okozza, hogy mivel a hajszálak visszahelyezését továbbra is az orvosok végzik, jelenleg erre egy külön széket, vagy orvosi műtőt kell alkalmazni.

Mindezeken felül a hajátültetési robot alkalmazása jelenleg igen költséges lenne bármely klinikának, pedig Európán kívül Dél-Korea, Tajvan és természetesen Japán is heves érdeklődést mutat a robot iránt.

Bővebben a robot lelkét alkotó SafeSystem eljárásról és a SafeScribe eszközről:
HairHungary - a magyar hajklinika



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed