Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Európa legelismertebb hajklinikája

0 Komment

A hajhullás, kopaszodás problémája nem új keletű, gyakorlatilag egyidős a civilizációval. A felnőtt férfi lakosság több mint felét érinti és az esetek legnagyobb részében örökölt hajlamról beszélhetünk. Bizonyított, hogy a reklámokból ismert hajnövesztő szerek a hajhullás folyamatát csupán csak lassítani tudják, a hajklónozás bár jól hangzik, de még mindig gyerek cipőben jár, így a biztos és végleges megoldás továbbra is a hajbeültetés.

Sokan tévesen úgy tudják, hogy a hajátültetés egy fájdalmas, bonyolult plasztikai eljárás. Húsz évvel ezelőtt még valóban az volt, azonban a mai korban már egy tökéletesen kifejlesztett mikrosebészeti eljárás, mely szinte teljesen fájdalommentes. A forradalmi újításokat első sorban az Egyesült Államoknak köszönhetjük, az úgynevezett FUE eljárás során a hajszálakat a természetes - follikuláris egységnek nevezett – 2-5 hajszálat tartalmazó csoportjaiban ültetik át a tarkótájról a hormonális hatásra érzéketlen, tehát soha ki nem hulló hajat. Bár a legtöbb klinika ezt a fajta módszert alkalmazza a hajbeültetés tudománya itt nem állt meg.

SafeSystem

Az Egyesült Államokban található HSC Colorado klinika vezető-főorvosa Dr. James Harris a legnagyobb úttörője eme tudományágnak. Nevéhez fűződik a hajbeültetési robot fejlesztése és a FUE módszer tökéletesítése, melyet SafeSystem, - gyakorta csak FUE2-ként emlegetett, eljárásként ismerhettek meg a legfelkészültebb szakemberek. Magyarország szerencsés helyzetben volt, ugyanis a HairHungary klinika orvosai Európában elsőként alkalmazták sikerrel ezt a módszert. A több mint három éves amerikai együttműködés immáron olyan szintre emelkedett, hogy a magyar klinika kizárólagos innovációs partnerként Németország és Szlovákia csatlakozásával Európában az amerikai szabadalom legelismertebb alkalmazója.

HSC Colorado - Dr. Zakariás Dávid, Dr. James HarrisDr. Zakariás Dávid, Polgár Karolina (HairHungary) és Dr. James Harris (HSC Colorado) az Artas hajbeültetési robot mellett.

“A HariHungary klinika Európában kiváló sikerrel alkalmazza a SafeSystem hajátültetési módszert, az elmúlt három év során szerzett szakmai tapasztalatuk alapján a régióból kiemelkedőek, eredményeik igen meggyőzőek. Nem véletlen, hogy a német PureHair klinikával egyetemben exkluzív innovációs együttműködést kötöttünk.”Dr. James Harris (HSC Colorado)

A HairHungary klinika a SafeSystem eljárás nemzetközi képviseletét látja el, hogy a világ vezető plasztikai sebészei megismerhessék és alkalmazni tudják a gyakorlatban is ezt a technológiát. Fontos megemlíteni, hogy Magyarországon más klinika nem rendelkezik a SafeSystem-FUE módszer tudásbázisával, az ehhez szükséges szaktudással kizárólag az innovációs partnerek rendelkezhetnek. Az eljárás hatékonyságát elsők között a fejlett Németországban található PureHair klinika tapasztalta meg, ahol a FUE2 módszer robbanásszerűen terjed jelenleg is. A minőségi elvárások és a német precizitás ugyanis teljes mértékben összhangban van eme eljárás eredményeivel.

PureHair KlinikA Rheinbogen klinika részeként üzemelő PureHair Kölnben, a rajna partján található idilli környezetben

„Örülök annak, hogy a HairHungary klinika szakemberei Németországgal is megismertették Dr. James Harris által szabadalmaztatott SafeSystem hajátültetési módszert. Az eljárás sikeressége nem volt kérdéses, hiszen megalkuvás nélküli minőségi szolgáltatást tudunk nyújtani pácienseinknek.” - Dr. Christian Schmitz (PureHair Klinik)

A Szlovákiában található MediKlinik is csatlakozott több mint egy éve a SafeSystem hajbeültetési módszert elsajátító országok közé, melynek működését jelenleg is a magyar szakemberek segítik. Orvosaink az egyes beavatkozásokat a Léván található magánklinikán végzik, a hajvisszaállítás szakterületét felölelő konzultációk pedig Pozsonyban érhetőek el a szlovák érdeklődők és természetesen a felvidéki magyarok számára, ráadásul hamarosan Dunaszerdahelyen a Sagax Klinikán is is új rendelő nyílik - hairslovakia.sk

Ismerje meg jobban a SafeSystem-FUE2 eljárás hatékonyságát és eredményeit:

> Előtte-utána képek
> SafeSystem hajbeültetés

Az örökölt hajhullás, kopaszodás elleni egyetlen garantált módszer a hajátültetés, mely szerte a világban egyre népszerűbb beavatkozás. Az Egyesült Államokban már több éve alkalmazzák Dr. James Harris forradalmi módszerét, melyet Európában a hazai HairHungary klinika orvosai vezettek be először.

A hajátültetés igen régi tudományág, azonban csak az ezredforduló elején vált kifinomult módszerré. Míg régen komolyabb plasztikai beavatkozásnak számított, marandó hegekkel, addigra mára, egy ambuláns beavatkozásnak számít, és helyi érzéstelenítéssel végzik a műtéteket. A pácienseknek csupán az első szúnyogcsípés szerű érzéstelenítő lehet kellemetlen, azt követően viszont semmilyen fájdalmat nem éreznek.

A hajátültetési eljárások során jelenleg három módszer áll rendelkezésre az orvosoknak. A kissé idejét múlt vágásos, csíkokban kimetszett hajszálak beültetését az úgynevezett strip eljárást szerencsére már csak nagyon kevesen alkalmazzák. Ezzel szemben a FUE technika során a hajszálakat már - follikuláris egységnek nevezett – 2-5 hajszálat tartalmazó csoportokban ültetik át a tarkótájról, melyek a hormonális hatásra teljesen érzéketlenek, tehát soha nem hullnak ki. A kiemelt graftokat – azaz a természetesen növekvő hajszálcsoportokat tartalmazó kicsiny szigeteket egy pengeéles körkéssel nyerik ki.

Ezen az eljáráson finomított Dr. James Harris, mely lényegében annyit takar, hogy a körkést eldobva, egy tompa végű speciális mini-fúróval emelik már ki a graftokat. Ezáltal szabad szemmel nem látható hegek maradhatnak csupán és a hajszálak sem igen tudnak sérülni a kinyerésük során. A SafeSystem-FUE névre hallgató módszer nem csak az Egyesült Államokban terjed futótűz szerűen, hanem Európában is.

A hajtranszplantációs beavatkozásokban élen járó magyar HairHungary klinika orvosai a német PureHair, valamint a szlovák Medi-Klinik rendeléseit segítik szakmai tapasztalatukkal, valamint az egyes műtétekben vállalnak fontos kulcsszerepet. Munkájuknak köszönhetően Németországban az új SafeSystem technika olyannyira népszerűvé vált, hogy már 7 nagyvárosban elérhető a páciensek számára. Mindenképpen örömteli hír, hogy egy ilyen tudományágban a magyar orvosok Európában ilyen fontos szerephez jutnak. A HairHungary klinika ezen a területen szerzett tapasztalatát pedig más országok fejlődésével párhuzamban tudja kamatoztatni, miközben idehaza az elért eredmények már önmagukért beszélnek.


Lisztes Krisztián hajátültetés előtt és után

További információk a HairHungary klinikáról és a hajátültetésről:
www.hairhungary.hu

A hagyományokat megőrizve idén is megrendezésre kerül a Nemzetközi Hajplasztikai Társaság (ISHRS) éves rendezvénye, ahol Magyarországot ismét a HairHungary klinika fogja képviselni. A tavalyi évhez hasonlóan, a hazai hajklinika az egyik páciensét is meghívja a világ legnagyobb hajplasztikai konferenciára, hogy új kezelési módszerét megismertesse más szaktekintélyek jelenlétében.

A szakmai újdonságok, fejlesztések mellett 2012-ben a HairHungary klinika a világ 6 másik klinikájával karöltve egy bemutatóval készült, mely a SafeSystem-FUE hajátültetési módszer hatékonyságát és kiváló eredményeit prezentálta. A Bahamákon megtartott rendezvényen ezen felül a magyar klinika egy saját meghívott páciensén keresztül bemutatott egy táplálék kiegészítő proteint, melyet az amerikai szaktekintély Dr. Larry Shapiro kezdett el használni a gyakorlatban.

Mint ismeretes a hajátültetési beavatkozások után a beültetett hajszálak 2-3 hónap múlva kihullnak és csak ezt követően indulnak meg a friss hajszálak növekedése. Ilyenkor a páciensek néha megijednek, független attól, hogy a műtét előtti tájékoztatásban a szakorvosok erre minden alkalommal külön felhívják a figyelmet.

Az alkalmazott és bemutatott táplálék kiegészítő a beavatkozások utáni hajregenerációt hivatott felgyorsítani. A magyar szakemberek által is használt speciális kezelés során a hajátültetési műtét utáni természetes hajhullást (alvó fázist), sikerült a protokoll segítségével elkerülni, így a páciens beültetett hajszálainak mintegy 80%-a azonnali növekedésnek indult. Ez a jövőre nézve egy rendkívül pozitív változást hozhat a hajplasztika területén.

Dr. Christian Schmitz (PureHair.de), Zakariás Dávid (HairHungary) és a "nyertes" páciens, valamint Dr. Larry Shapiro

A HairHungary klinika páciensei tehát szerencsések lehetnek, hiszen azon felül, hogy a legfejlettebb hajátültetési eljárásban részesülhetnek, immáron az utókezelések is világszínvonalon folyhatnak a jövőben. Ráadásul az egyik szerencsés páciens ott lehet San Francisco-ban az ISHRS soron következő konferenciáján méghozzá a klinika vendégeként.

Bővebben a hajátültetésről és a kopaszodás kezeléséről:
HairHungary Klinika
www.hairhungary.hu

Egy új felmérés került napvilágra, melyben 1500 kopaszodó férfit kerestek meg. A közvélemény kutatásból kiderül, hogy 7-ből egy férfi aggódik az miatt, hogy kopaszodása előbb-utóbb kihat meglévő kapcsolatára, vagy lényegesen nagyobb hátrányból indul az ismerkedés során.

A megkérdezett férfiak közül minden harmadik úgy gondolja, hogy a kopasz embereknek lényegesen nagyobb energiát kell fordítani arra, hogy bízzanak bennük az élet bármely területén. A legmegdöbbentőbb mégis az, hogy 10-ből egy férfi akár egy teljes évet odaadna az életéből, ha újra visszakapná régi hajkoronáját. Sokan arra is hajlandóak lennének, hogy egész életükben lemondanának a fizetésük egy negyedéről, ha újra dús hajjal élhetnének tovább.

Ezek a statisztikai adatok meglepőnek tűnhetnek, azonban a kopaszodás pszichológiai háttere nem új keletű ezen a szakterületen. Épp ezért fontos, hogy széleskörűen megismerjék az emberek a hajhullás, kopaszodás megfelelő és szakszerű kezelési módozatait. Tévhit ugyanis, hogy a kopaszodás ellen nem kezdhetünk semmit és a természetre kell bízni annak akár igen gyors lefolyását. Számos megelőző kezelés létezik, és ha időben felismerjük ritkuló hajkoronánk problémáját, akkor jó esélyekkel nézhetünk a jövő elé.

Akik pedig az örökölt úgynevezett adrogén allopécia kopaszodás áldozatául estek, nekik sem kell feladni a reményt, hiszen a mai orvostudomány olyan lehetőséget adhat a kezükbe, mellyel akár teljes mértékben természetes módon visszafordítható az idő kereke. Ez nem más, mint a hajátültetés, azon belül is a legmodernebb SafeSystem-FUE2 eljárás. Ezt a hajbeültetési módszert a HairHungary klinika vezette be Európában elsőként az amerikai HSC Colorado klinika szakmai segítségével. A magyar szakrendelés orvosai így úttörőként segíthetik az olyan országok hajátültetési magánrendelését és műtétjeit mint Németország vagy a szomszéd Szlovákia.

Bővebben a kopaszodásról, hajátültetésről és a HairHungary klinikáról:
www.hairhungary.hu

 

25 évvel ezelőtt mutatták be a Die Hard első részét, talán akkoriban még a folytatás sem volt betervezve, mégis a sorozat 5. premier előadás van most porondon „A Good Day To Die Hard” címmel. Főszereplője Bruce Willis kellően nagyító alá kerül mostanság a sajtóban, így mi is megnéztük, hogy vajon kopaszodásával lehet-e valamit kezdeni.

Ha megfigyeltük a hollywoodi keménykötésű szereplők sok esetben borotvált fejjel vagy igen rövid hajzattal szerepelnek, ami nem véletlen. Egy korábbi felmérésben már említettük ennek pszichológiai hatását, így inkább azt néztük meg, hogy Bruce vajon visszakaphatná-e rég elfeledett hajkoronáját. A válaszunk velős: sajnos nem. A színész ugyanis olyan mértékben kopaszodik, hogy hajátültetés esetén a tarkótáji donor területről képtelenség lenne annyi hajszálat kinyerni, ami esztétikailag egy természetes eredményt produkálna. Sajnos ilyen esetekben maximum optikai tuninggal, azaz hajtetoválással lehetne csalni, ami egy idő után viszont felszívódik. A hajátültetés ezzel szemben egy végleges megoldást kínál, miután a műtétek során a DHT hormonoknak ellenálló és genetikai tulajdonságukat megtartó hajszálak kerülnek átültetésre. De ha nincs elég „nyersanyag”, akkor nincs mit tenni. Marad a borotvált fejtető, ami Willis esetében 57 éves kora ellenére is jól áll, persze ez megítélés kérdése.

A magyar HairHungary hajklinikát is megkereste már számos előrehaladott androgén kopaszodásban szenvedő páciens. Ilyenkor néhány esetben rossz hírt kellett közölniük az orvosoknak, igaz választható opcióként a magánklinika repertoárjában ugyanúgy megtalálható a hajtetoválás vagy a hajátültetés sűrítésére alkalmazott testszőrzet átültetés. A férfias típusú hajhullást ezért érdemes időben felismerni, mert ilyenkor még megfelelő kezelési tervet lehet összeállítani, amivel régi vagy megkopott hajkoronánk visszaállítható. A hajátültetés a legtöbb esetben megoldás lehet, mivel akár 15 ezer hajszál is átültethető megfelelő donor terület esetében. Egy-egy műtét során átlagosan egyszerre a mai fejlett eszközpark ellenére csak 6-7 ezer hajszálat tudnak az orvosok egy mikrosebészeti eljárás az úgynevezett SafeSystem-FUE módszerrel átültetni. Előrehaladott kopaszodás esetén már két műtétre van szükség, melynek hozzávetőlegesen 20 hónap az „átfutási ideje”. Csak ezt követően nézhetünk újra büszkén a tükörbe.

A klinika referencia képeinél megnézhetjük, hogy a különböző típusú hajvesztésre mennyi hajszálra volt szükség, és a végeredmény mikorra alakult ki. Így ha netán mi magunk is kopaszodunk, ez sok segítséget nyújthat.

HairHungary a magyar hajklinika / Előtte-Utána képek
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed