Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Igenis fontos a haj!

0 Komment

Még dal is született arról, hogy nem a haj fontos, hanem az ész, és persze mindenhol hallhatjuk azt az elcsépelt mondatot is, hogy csak a belső számít, de álljunk meg egy pillanatra, és gondolkozzunk el azon, hogy a külsőnk tulajdonképpen minek a mutatója? Egyértelmű, és egyszerű a válasz: saját egyéniségünké.

Az, hogy ki milyen frizurát hord, hogyan öltözködik, vagy éppen mit tart fontosnak a megjelenésében, igazán egyénfüggő. Ha pedig nem tudjuk azt a képet viszontlátni a tükörben, amiről úgy éreznénk, tényleg mi vagyunk, akkor az már nem csak a külsőről szól majd. Az elégedetlenség ugyanis súlyos lelki és önbizalmi károkat szülhet, és ilyenkor már teljesen egyértelmű, hogy mennyire szoros a kapocs a külsőnk és a belsőnk között.

Az egyik legfontosabb eleme kinézetünknek nem más, mint a hajzatunk. Akármennyire is csekélységnek tűnhet, de egy rosszul levágott haj akkor is elégedetlenséggel tölt el minket, és mindaddig el is ronthatja napjainkat, amíg nem javíthatunk ezen a csorbán. Ráadásul a frizuránk az egyik kifejező eszköze annak, kik is vagyunk valójában, és ha nem áll úgy, ahogyan mi szeretnénk, akkor bizony teljesen idegennek is érezhetjük.

De a hajvágás, a különböző hajzatok megválasztása és az, hogyan fésüljük vagy fixáljuk reggel frizuránkat teljesen eltörpül amellett, hogyha egy olyan problémával állunk szemben, amivel bizony mi nem tudunk kezdeni semmit. A kopaszodás ugyanis egy nem megválasztható folyamat, ami akkor indulhat meg, amikor nem is számítunk rá. Hiszen vagy valamilyen külső hatás miatt kezdhet hullani hajzatunk – amire talán könnyebb még megoldást találnunk -, vagy a génjeinkbe kódolt hajgyérülés kezdődik meg, amivel már nehezebb szembe nézni.

Az öröklött jellegű hajhullás ugyanis nem meggátolható, és megjelenése drasztikus változásokat hozhat. A legtöbben nehezen, vagy egyáltalán nem képesek elfogadni a kopaszodás egyre inkább látható jeleit, de nem is szabad beletörődni, hiszen nem mindenki tud azonosulni a kopaszsággal, és emiatt nem is érzik magukat jól saját bőrükben.

A hajátültetés pontosan nekik nyújt segítő kezet, hiszen az eljárás képes visszaadni az elveszettnek hitt frizurát, biztos és végleges megoldásként. Tehát, aki nem szeretne magasodó homlokvonallal, vagy a fejtetőn egyre terjedő kopasz folttal együtt élni, annak nem is kell ezt tennie. Válassza a hajbeültetés kínálta lehetőséget arra, hogy újra olyan frizurája lehessen, amit sajátjának érez!

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Férfi divat női szemmel

0 Komment

Az idei év legnagyobb férfi frizura trendje az oldalt felnyírt, fent pedig hosszabbra meghagyott hajzat. Ahhoz, hogy a felső taraj úgy álljon, ahogy azt a viselője szeretné, általában elegendő, hogyha beszárítják, de sok esetben szükség van hozzá némi hajformázó kozmetikumra is, ami viszont kicsit más irányba tereli ezt a frizurát.

Kinézetre ugyanis minél természetesebben hatnak a fürtök, annál jobb, kicsit megbolondítva ezzel a látványt, ami messze áll a természetestől. Ha be kell vetni valamilyen hajfixálót hozzá, akkor inkább a hajspray-ket választják, hiszen a zselétől már teljesen más lesz az összkép. Emellett a férfiaknak óvatosan kell bánniuk az ilyen kozmetikumokkal, ugyanis a nők egyik legnagyobb rémálma, ha nem túrhatnak bele a sűrű tincsek közé anélkül, hogy ne lenne tiszta ragacs a kezük utána.

Ráadásul a túl sok formázás egyáltalán nem tesz jót a hajzatnak, legyen szó hajzseléről, vagy bármilyen más eszközről. Egy idő után olyan mértékben is károsodhatnak a hajszálak, hogy elvékonyodásukat követően gyérülni kezdhet frizuránk, akkor viszont előbb-utóbb el is felejthetjük a dús hajkoronát.

Női szemmel a másik nagyon lehangoló dolog, amikor azok is ilyen frizurát választanak maguknak, a trendet követve, akiknek egyáltalán nem áll jól. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen fejformával, milyen karakterű arccal és persze, milyen mennyiségű hajjal rendelkezik az egyén, ráadásul az életkor sem egy utolsó szempont.

Éppen ezért nagyon drasztikus változást jelent az is, ha valaki elkezd kopaszodni, ugyanis sajnos az sem áll jól mindnekinek. Persze, nem minden a kinézet, de igenis fontos számunkra a megjelenés, és ha saját magunk elégedetlenek vagyunk külsőnkkel, az bizony komoly lelki gondokhoz is vezethet.

A hajátültetés viszont választ ad a maradandó kopaszodás legnagyobb kérdéseire azzal, hogy biztos, és végleges megoldást tud nyújtani. Ha tehát valaki nem érzi jól magát gyérülő frizurájában, akkor annak nem is kell ebbe beletörődnie.

Hajzatunkat tekintve tehát az a legfontosabb, hogy az első mindig hajunk állapota legyen. Semmit ne vigyünk túlzásba, ami valamennyire is árthat neki. Emellett pedig törekedjünk olyan frizurát választani magunknak, amiben egyrészt jól érezzük magunkat, másrészt pedig minden tekintetben hozzánk illik, és ne akarjunk mindenképpen megfelelni az amúgy is folyton változó divatnak.

 

Bővebben a hajhullás okairól és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Csak egy év!

0 Komment

A férfias, öröklött jellegű hajhullás igen gyakori, már fiatalabb korban is, ami bizony képes tönkretenni olyan mértékben kinézetünket, amely akár önértékelési problémákhoz is vezethet. Sokan azonban még mindig nem ismerik a megoldást, vagy egyszerűen csak félnek tőle, hogy mivel jár, és milyen lesz majd a végeredmény.

A hajbeültetési eljárás azonban már nagyon sok kopaszodónak segített, és adta vissza régi frizuráját. Ennek ellenére még mindig akadnak, akik nem mernek belevágni, és próbálnak inkább beletörődni egyre jobban ritkuló hajzatuk látványába. Nem is tudják, hogy arra a kinézetre, amire vágynak, nem kell többet várni, mint maximum egy évet, ha belevágnak a hajátültetésbe.

Az eljárás fájdalommentes, emellett pedig a HairHungary Klinika csapata mindent megtesz azért, hogy a páciens kényelmesen töltse el idejét a beavatkozás során. A leginkább persze mindenkit az foglalkoztat, hogy milyen is lesz a végeredmény?

Mivel az átültetés saját donorterületről történik, ezért egyáltalán nem kell attól tartanunk, hogy idegennek tűnhetnek majd a beültetett hajszálak. Emellett nagy hangsúlyt kap az is, hogy olyan szögben és irányban legyenek elhelyezve, hogy az teljesen természetes eredményt adhasson.

Az, hogy mikor érjük el a végeredményt, mikor örülhetünk megújult frizuránknak a tükörbe nézve úgy, hogy már semmi ne emlékeztessen minket az előtte lévő időszakra, természetesen egyéntől – pl. anyagcserétől – függ. Maximum egy évnek kell eltelnie, és a kopaszság, valamint frizuránk megújulásának útja feledésbe merülhet.

A hajátültetés után az átültetett haj növekedése körülbelül az első három hónap után indul meg, és a 10-12. hónap végére alakul ki véglesen. Ezek után a hajzat már teljesen természetesen nő az új helyén, így senki nem fogja tudni megállapítani, hogy eredetileg nem ott voltak ezek a hajszálak. Ráadásul, mivel ugyanúgy fognak viselkedni, mint előző, tarkótáji helyükön, így attól sem kell tartanunk többé az átültetett részeken, hogy újra hajhullás áldozatai leszünk.

Nem szabad tehát beletörődnünk abba, amibe talán soha nem is tudnánk igazán. Döntsünk hajunk javára, vágjunk bele, és legkésőbb egy év múlva már egy rossz álom lesz csak, hogy valaha a magasodó homlokvonal és az egyre inkább teret nyerő kopaszság keserítette meg napjainkat.  

 

Ismerje meg jobban a hajbeültetési eljárást és a HairHungary Klinikát:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Balzsam vagy pakolás?

0 Komment

A drogériák polcai roskadozásig vannak tömve a különböző samponokkal és hajbalzsamokkal. Ugyanígy egyre több olyan receptettel is találkozhatunk, melyeket hajpakolás céljából saját otthonunkban is elkészíthetünk. De pontosan melyik mire jó, melyiket mikor alkalmazzuk?

A hajbalzsam tulajdonképpen arra hivatott, hogy regenerálja a hajszálainkat. Általában nem is az egész hajzatra, inkább a hajvégekre, a töredezettebb vagy szárazabb területekre érdemes használni, hiszen sok esetben fejbőrünknek nem is tenne jót, és hamarabb zsírosodna miatta frizuránk. A balzsamok segítenek abban, hogy hajszálaink kicsit újra erőre kapjanak, és ezáltal puhább, fényesebb és főként könnyebben kezelhető lesz hajzatunk. Akár minden hajmosáskor alkalmazhatunk hajbalzsamot, csak az a fontos, hogy saját hajunk típusának és problémáinak megfelelőt válasszunk.

A hajpakolások előnye az, hogy mindig természetes alapanyagokból készülnek, és persze, amikor mi keverjük ki őket, tisztában vagyunk azzal, pontosan mit is tartalmaznak. A hajpakolások célja, hogy külsőleg táplálják, vitaminokkal gazdagítság hajszálainkat. Amennyiben hajzatunk rosszabb állapotban van, alkalmazzuk őket gyakrabban, akár hosszabb kezelésként. Viszont, ha csak egyszerűen hajunk egészséges állapotát szeretnénk megőrizni, akkor elég csak néha felkenni valamilyen pakolást. Ezeket minden esetben hajmosás előtt, vagy közben kell alkalmazni, hiszen nagyon sok összetevőt elég nehéz kiöblíteni a hajból, illetve akadnak olyanok is, melyeknek nem éppen az illatuk az erősségük. Hajpakolások terén szintén nagyon oda kell figyelnünk, hogy hajtípusunknak és persze hajproblémánknak megfelelőt válasszunk magunknak, és minden esetben pontosan tartsuk be a leírások, receptek utasításait.

Összefoglalva tehát mindegyikről elmondható, hogy ha ügyesen kiválasztjuk a nekünk megfelelőt, akkor csak jó tehetünk velük. Viszont, ha komolyabb problémák merülnek fel, mint például a hajhullás, akkor ne higgyük azt, hogy ilyen csodaszerekkel orvosolhatjuk bajunkat. Ilyenkor ne húzzuk az időt, hanem keressünk fel szakembert, aki segít kideríteni, hogy mi okozza a gondokat.

Persze sok esetben meg tudjuk előzni a különböző hajápolási kencékkel hajunk állapotának romlását, ám ha már nagy a baj, akkor ezek nem jelentenek megoldást. Hajhulláskor segítségünkre lehetnek egyes kezelések, illetve maradandó kopaszodás esetén biztos megoldást a hajátültetés jelent.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Mikor menjünk fodrászhoz?

0 Komment

Ugyanúgy, ahogy a nők körében is elterjedt a rövid haj, a férfiak tekintetében is sokan hornadak hosszú, vagy félhosszú frizurát. Akinek nem teljesen rövid a hajzata, annak bizony nagyon fontos, hogy figyeljen oda hajvégeire, ugyanis van az a pont, amikor már nem halogathatjuk a hajvágást.

A hajvégek természetes módon is elvékonyodnak az idő múlása során, azonban ilyenkor, nyáron annyira sok káros hatás éri hajzatunkat, melyek kifejezetten szárítják és gyengítik frizuránkat, hogy még hamarabb lesznek töredezettek.

A száraz, élettelen, fénytelen és töredezett haj pedig az előfutára olyan komolyabb problémáknak is, mint például a hajhullás, hiszen, ha nem törődünk hajunk rossz állapotával, akkor az előbb-utóbb nagyobb károkat is eredményezhet.

Egy nagyon egyszerű trükk segítségével könnyen megállapíthatjuk, hogy azonnal fel kell keresnünk fodrászunkat, és emellett nem árt odafigyelnünk arra is, hogy ápoljuk hajzatunkat. Fogjunk egy tincset, és figyeljük meg közelről a végét. Ha szétálló szálakat látunk, az már nem jó jel. Tekerjük fel a tincs alsó részét ujjunkra, és figyeljük meg, hogy rálapul-e, vagy a szálak össze-vissza állnak ki inkább. Amennyiben az utóbbit tapasztaljuk, akkor itt az ideje a hajvágásnak!

Természetesen azzal, hogy megszabadulunk az egészségtelen hajvégektől, még nem oldottunk meg minden problémát. Tévhit ugyanis, hogy a hajvágástól gyorsabban nő a haj, mint ahogyan az is, hogy a hajhullás megállítható, ha gyakrabban járunk fodrászhoz. Frizuránk persze sokkal inkább szebb lesz, és egészségesebb kinézetű, ha eltűnnek az elvékonyodott, töredezett hajvégek, mégis nagyon fontos, hogy mindig szánjunk időt a megfelelő ápolásra is.

Hajhullás persze rengeteg okból kifolyólag indulhat meg, és sok esetben sajnos nem tehetünk ellene semmit. Éppen ezért érdemes minél előbb kivizsgáltatni, hogy mi állhat a háttérben, és ennek megfelelően kezeltetni a problémát. Nagyon sokszor elegendő a kiváltó okok orvoslása, melynek következtében a hajzat állapota is helyre áll.

A legnagyobb számban azonban még mindig az öröklött jellegű kopaszodás keseríti meg az emberek életét, főként férfiak körében. Ilyen esetekben a hajátültetés az egyetlen megoldás, mely biztos és végleges eredményt ad.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed