Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Száraz sampon

2 Komment

Annak ellenére, hogy a hajmosás egy mindennapi tevékenység, mégis nagy hangsúlyt kell, hogy kapjon, hiszen nem mindegy, hogy mikor, hogyan és mivel mossuk meg a hajunkat. Ha nem végezzük úgy ezt a műveletet, hogy az hajzatunknak is jó legyen, akkor pedig nagyon sok kárt tudunk okozni. Éppen ezért elkerülhetetlen, hogy ezzel a témával újra és újra foglalkozzunk.

Míg nyáron a nagy meleg miatt kellene szinte minden nap a sampon után nyúlni, addig télen a sapkahordás eredményezi általában azt, hogy gyakori lesz a hajmosás rutinja. Pedig minél kevesebbszer nyaggatjuk a tisztítással hajunkat, annál jobb, csakhogy ez eléggé lehetetlen manapság.

hajhullás kopaszodás genetika hajátültetés hairhungary mezoterápia prp-terápia hajregenerálás hajmosás sampon száraz sampon

Pontosan ezért fejlesztették ki az úgynevezett száraz samponokat, melyek segítségével elvileg elkerülhető, illetve kiváltható lenne egy-két hajmosás. Ezeket általában spray formában lehet kapni, és csak annyi a teendőnk, hogy ráfújjuk őket hajzatunkra. Az eredmény sok esetben tényleg olyan lesz, mintha most estünk volna át egy hajmosáson, de sajnos akármennyire kecsegtető is ez a gyorsabb eljárás, nem biztos, hogy mindenképpen jót teszünk vele.

A száraz samponok ugyanis legtöbb esetben inkább károsak lehetnek, hiszen a bennük található vegyi anyagok porként ülnek be a hajszálaink közé, rátapadnak a fejbőrünkre, sokszor elég nagy gondokat is okozva ezzel, legyen szó korpásodásról, vagy akár hajhullásról.

hajhullás kopaszodás genetika hajátültetés hairhungary mezoterápia prp-terápia hajregenerálás hajmosás sampon száraz sampon

Muszáj mérlegelnünk tehát, hogy mi a legjobb frizuránknak, mert ha nem tesszük, akkor sokkal nagyobb kellemetlenségekkel kell majd foglalkoznunk. A hajhullás könnyen megindulhat bármilyen, akár kicsinek tűnő probléma miatt is, és megoldani sokkal nehezebb. Természetesen ilyen esetekben átmeneti jellegű hajhullásról beszélünk általában, de a megoldás sokszor nagyon hosszadalmas.

Átmeneti típusú hajhullások esetén először nagyon fontos kiiktatnunk azokat a tényezőket, melyek kiváltották a nem kívánt állapotot. Sokszor, ha komolyabb károkat szenvedett fejbőrünk és frizuránk, ez nem elegendő, hanem szükség van más segítségre is. Ezt megkaphatjuk akár különböző külső, illetve belső szerek alkalmazásától is, ha pedig szeretnénk hajunk regenerálódását is felgyorsítani, akkor igénybe vehetünk olyan kezeléseket is, mint például a mezoterápia, vagy a PRP-terápia. Maradandó károk esetén a jolly joker mindig a hajátültetés, mely a genetikai jellegű kopaszodást is orvosolni tudja.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Balzsam vagy pakolás?

0 Komment

A drogériák polcai roskadozásig vannak tömve a különböző samponokkal és hajbalzsamokkal. Ugyanígy egyre több olyan receptettel is találkozhatunk, melyeket hajpakolás céljából saját otthonunkban is elkészíthetünk. De pontosan melyik mire jó, melyiket mikor alkalmazzuk?

A hajbalzsam tulajdonképpen arra hivatott, hogy regenerálja a hajszálainkat. Általában nem is az egész hajzatra, inkább a hajvégekre, a töredezettebb vagy szárazabb területekre érdemes használni, hiszen sok esetben fejbőrünknek nem is tenne jót, és hamarabb zsírosodna miatta frizuránk. A balzsamok segítenek abban, hogy hajszálaink kicsit újra erőre kapjanak, és ezáltal puhább, fényesebb és főként könnyebben kezelhető lesz hajzatunk. Akár minden hajmosáskor alkalmazhatunk hajbalzsamot, csak az a fontos, hogy saját hajunk típusának és problémáinak megfelelőt válasszunk.

A hajpakolások előnye az, hogy mindig természetes alapanyagokból készülnek, és persze, amikor mi keverjük ki őket, tisztában vagyunk azzal, pontosan mit is tartalmaznak. A hajpakolások célja, hogy külsőleg táplálják, vitaminokkal gazdagítság hajszálainkat. Amennyiben hajzatunk rosszabb állapotban van, alkalmazzuk őket gyakrabban, akár hosszabb kezelésként. Viszont, ha csak egyszerűen hajunk egészséges állapotát szeretnénk megőrizni, akkor elég csak néha felkenni valamilyen pakolást. Ezeket minden esetben hajmosás előtt, vagy közben kell alkalmazni, hiszen nagyon sok összetevőt elég nehéz kiöblíteni a hajból, illetve akadnak olyanok is, melyeknek nem éppen az illatuk az erősségük. Hajpakolások terén szintén nagyon oda kell figyelnünk, hogy hajtípusunknak és persze hajproblémánknak megfelelőt válasszunk magunknak, és minden esetben pontosan tartsuk be a leírások, receptek utasításait.

Összefoglalva tehát mindegyikről elmondható, hogy ha ügyesen kiválasztjuk a nekünk megfelelőt, akkor csak jó tehetünk velük. Viszont, ha komolyabb problémák merülnek fel, mint például a hajhullás, akkor ne higgyük azt, hogy ilyen csodaszerekkel orvosolhatjuk bajunkat. Ilyenkor ne húzzuk az időt, hanem keressünk fel szakembert, aki segít kideríteni, hogy mi okozza a gondokat.

Persze sok esetben meg tudjuk előzni a különböző hajápolási kencékkel hajunk állapotának romlását, ám ha már nagy a baj, akkor ezek nem jelentenek megoldást. Hajhulláskor segítségünkre lehetnek egyes kezelések, illetve maradandó kopaszodás esetén biztos megoldást a hajátültetés jelent.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Éjszakai hajpakolások

0 Komment

Mint tudjuk, éjszakánként, míg mi az igazak álmát alusszuk, szervezetünk nem minden része pihen velünk. Ilyenkor indulnak be ugyanis a legjobban a regenerációs folyamatok. Teljesen tökéletes időpont ez tehát ahhoz, hogy segítsünk egy kicsit ebben.

Rengeteg hajpakolást ismerhettünk már meg, de a legtöbbjük olyan, amit napközben tudunk használni, hiszen a többnyire félórás hatóidőt nem mindig ajánlatos túllépni. Most olyan otthoni csodaszereket ismerhetünk meg, melyeket lefekvés előtt érdemes alkalmazni, ugyanis minél tovább hagyjuk frizuránkon őket, annál inkább segíteni fognak.

Az egyik pakolás elkészítéséhez keverjünk egy tojássárgájához két evőkanál mézet. A másik pakolást már ismerhetjük egy korábbi cikkünkből, méghozzá a kikevert majonézes kencét. Mindkettő esetében mossuk meg a hajunkat, majd a kapott keverékeket vigyük fel frizuránkra. Finoman masszírozzuk bele, majd tegyünk fejünkre egy úszósapkát úgy, hogy biztosak legyünk benne, sehol nem lóg ki egy rakoncátlan tincs sem. Majd bújjunk be az ágyba, és aludjunk egy jót! Természetesen a reggeli ébredést kövesse hajmosás, tehát szánjunk erre elegendő időt.

A fent leírt pakolásokat csak nagyon száraz hajzatra használjuk! Alkalmazásuk után hajunk csillogó, fényes és puha lesz. Viszont ha könnyen zsírosodó frizurára tesszük ezeket, sajnos még jobban zsírosodni fog hajunk. Nagyon fontos tehát odafigyelnünk arra, hogy mindig a számunkra megfelelő pakolásokat alkalmazzuk. Persze az ilyen, otthon elkészíthető kencék nem tudnak ártani, maximum nem azt az eredményt érjük el, amelyet szerettünk volna. Legyünk körültekintőek, ha el akarjuk kerülni a bosszúságot.

Nagyon száraz hajzat esetén tehát jó segítségek lehetnek az említett pakolások. Mindenképpen próbáljuk ki őket, hiszen ha nem teszünk semmit, akkor bizony a száraz hajzat idővel töredezni kezd, és nagyon hamar elindulhat hajhullás is. Persze a kopaszodásnak rengeteg más oka lehet, de ha törődünk frizuránk egészségi állapotával, akkor sok esetben meg tudjuk előzni a komolyabb problémákat. Amennyiben nem megelőzhető a baj, forduljunk szakemberhez, hiszen lehetséges, hogy olyan hajhullásban szenvedünk, melyen csak a mezoterápiás kezelés, vagy éppen a hajátültetés tud segíteni.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed