Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A folyadékfogyasztás fontossága

0 Komment

Nem véletlenül halljuk nap mint nap, hogy inni kell megfelelő mennyiségű folyadékot, hiszen a szervezetünk egészséges működéséhez ez elengedhetetlen. Ha nem fogyasztunk elegendő vizet, vagy bármi más, nem alkoholos, koffeines és szénsavas folyadékot, akkor bizony sokkal nehezebb dolga van a testünknek, és ezzel akár károkat is okozhatunk.

Egy felnőtt embernek naponta 2-3 liter vizet meg kellene innia ahhoz, hogy minden rendben legyen, mivel a szervezetünk működésében a víznek szerteágazó szerepe van. Emésztési és felszívódási folyamatokban vesz részt, ezen kívül tápanyagokat szállít és segít a salakanyag kiválasztásában is.

Amennyiben a szervezet vízháztartásának egyensúlya megbillen, amihez elég annyi, hogy nem pótoljuk a vízleadásunkat megfelelő mennyiségben, a szervezetünk kiszárad. Ez azt eredményezi, hogy a fizikai és szellemi teljesítőképességünk csökken, ahogy koncentrálóképességünk is, el kezdhet fájni a fejünk és természetesen szomjúságot érzünk.

Ha sok esetben történik ez, akkor olyan folyamatok is elindulnak, mint a bőr öregedése, anyagcserezavarok kialakulása, és bizony a folyadékhiány hajhullást is okozhat, mivel a szervezettel együtt a fejbőrünk és hajunk is kiszárad, hajszálaink töredezetté válnak, és leáll a hajhagymák megfelelő működése.   

Ilyen esetekben fontos a folyadékpótlás nem csak belsőleg, hanem külsőleg is. Használjunk kifejezetten olyan samponokat és hajpakolásokat, melyek visszaadják hajunknak az elvesztett nedvességet, és közben kezdjünk el minél több folyadékot inni.

Hajhullás természetesen más okokból is kialakulhat. Fontos, hogy ha a megszokottnál jóval több hajszál marad a fésűben, forduljunk szakértő segítséghez. Attól függően, hogy mi eredményezi a kopaszodást, több megoldás is létezhet arra. Ilyen lehet főleg hölgyek tekintetében egy mezoterápiás kezelés, vagy főleg az uraknál előforduló öröklött kopaszodás esetén a hajátültetés.

 

Keresse fel a HairHungary Klinikát, és ismerje meg jobban a különböző eljárásokat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

12
»

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed