Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Betegségek sortüzében

0 Komment

A téli időszak rejti magában a legtöbb olyan veszélyhelyzetet, ami betegséget idéz elő. A kinti hideg levegő, a meleg holmik okozta leizzadás, illetve az amúgy is sok beteggel történő érintkezések egyvelege bizony nehezen kivédhető. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ilyenkor még inkább vigyázzunk magunkra!

Egy egyszerű megfázás is le tudja dönteni a lábáról az embert, de mi van akkor, ha valami komolyabb vírust kapunk el? Bizony a szervezetünk ilyenkor nagymértékben legyengül, és sajnos olyan velejárókkal is számolnunk kell, aminek eleinte azt hisszük, semmi köze nem lehet betegségünkhöz.

Ilyenkor a legtöbb nyavalya magas lázzal jár. Nagyon sokan vannak úgy vele, hogy először próbálják tűrni ezt az állapotot, hiszen, mint tudjuk, ilyenkor a szervezet küzd a kórokozók ellen. Nincs is ezzel baj, de óvatosan kell kezelnünk, hiszen, ha huzamosabb ideig fennáll a magas láz, az sajnos károkat okozhat az egyébként problémamentes részeinél is szervezetünknek.

Illetve, amennyiben hiába próbálkozunk csillapítani lázunkat, mégis az egekbe szökik lázmérőnk mutatója, akkor minél hamarabb szólnunk kell orvosnak, hiszen ilyen esetekben injekció is kellhet. A magas láz sajnos olyan mellékhatást is eredményezhet, mint például a hajhullás. Mivel nagyon le van gyengítve szervezetünk, emellett pedig ádáz küzdelmet vív a betegséggel, ezért mindenhonnan elveszi az energiát ehhez. A hajzat állapotának romlása és gyérülése esetén pedig még inkább ront a helyzeten a sok beszedett gyógyszer.

Próbáljunk tehát odafigyelni, kerülni a beteg embereket, sok vitamint juttatni szervezetünkbe, és minél ésszerűbben öltözködni a nagy hidegekben. Így talán megelőzhetjük a bajt, és nem kell félnünk, hogy a karácsonyt majd ágyban kell töltenünk.

A láz okozta hajhullás persze csak átmeneti, és megszűnik, amint meggyógyul szervezetünk. Ugyan az eltart egy ideig, hogy regenerálódjon frizuránk, ezért nem árt, ha erre mi is rásegítünk egy kis hajápolással. Persze hajhullás más okokból is jelentkezhet, így figyelemmel kell kísérnünk a hajzat javulását. Ha ez nem következik be, akkor más lehet a baj, és fontos kivizsgáltatni. Ma már minden hajzattal kapcsolatos problémára akad megoldás, még az öröklött kopaszodásra is, hiszen a hajátültetés azok gondját is megoldja, akiknél már nem segítenek a különböző készítmények és gyógyszerek.

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Figyeljünk a haj változásaira!

0 Komment

Már beszéltünk arról, hogy szinte minden, a szervezetünkben végbemenő, nagyobb változás megmutatkozik a frizuránkon is, legyen szó pozitív vagy negatív dolgokról. Éppen ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk minden jelre, hiszen lehetséges, hogy nagyobb betegségtől vagy csapástól óvjuk meg magunkat.

Persze ilyenkor ősszel eleve változik a szervezetünk, és a szezonális hajhullás teljesen természetes. Azonban, ha a hajveszteség nagyobb mértékű, mint a normális, illetve több, mint egy-másfél hónapig tart, akkor bizony más lehet a háttérben.

Arról is esett már szó, hogy a sok stressz magában is okozhat hajhullást, azonban nagyobb gondokat is eredményezhet. A felgyülemlett stressz mértéke a kortizol hormon szintjét is befolyásolja, ami bizony felelős lehet a szívbetegségek kialakulásáért, és a szívrohamok előfordulásáért is.

Ilyen módon a szívbetegségek előfordulásának kockázatát elég jól meg lehet állapítani a hajzatunk állapotából és vizsgálatából, hiszen ha túl magas a kortizolszint, akkor a haj növekedése nagyon lelassul, szinte úgy tűnik, mintha teljesen megállna a folyamat. Ez mindenképpen veszélyt jelez, és érdemes orvoshoz fordulnunk kivizsgálásért.

A hajzatunk állapotának romlása még rengeteg más problémára is utalhat, éppen ezért nem szabad szemet hunynunk felette. Ráadásul, amikor már látható a probléma, az bizony megjelenésünkre is rányomhatja bélyegét, és egy mindennapos kellemetlenséggel kell szembenéznünk.

A hajhullás, illetve a hajzat egyéb problémái általában megoldódnak akkor, ha a kiváltó okokat megszűntetjük vagy orvosoljuk. Ha nagyobb mértékű hajgyérülésről van szó, akkor érdemes emellett még olyan segítségekkel támogatni hajzatunk regenerálódását, mint például a mezoterápia vagy a prp-kezelés.

Előfordul azonban, hogy a kopaszodásnak nincsen semmi más oka, csak a genetika. Az öröklött hajhullással pedig bármit is szeretnénk kezdeni, sajnos ellenszere nincs. Megoldása azonban van! A hajátültetés ugyanis azok számára is képes visszavarázsolni a régi frizurát, akiknek más nem oldja meg gondjukat.

 

Bővebben a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Kopaszodás foltokban

0 Komment

Mint azt már tudjuk, a hajhullásnak és a kopaszodásnak rengeteg különböző oka lehet, és sokszor nehéz megkeresni azt, mi váltotta ki ezt a kellemetlen állapotot, folyamatot. Sok esetben azonban segítségünkre lehet az, hogy milyen formában jelenik meg a kopaszodás, hiszen ezt figyelembe véve szűkíthetjük a kört.

A foltos hajhullás hátterében nagyon sokszor egy autoimmun bőrbetegség áll. Ezt alopecia areata-nak hívják, és sajnos nem látható előre kialakulása. Ebben az esetben a testünk összezavarodik, és immunrendszerünk testidegen anyagként kezdi kezelni a hajtüszőket. Ennek következtében ellenanyagot termel, mellyel elpusztítja azokat, így a hajzat foltokban kihullik. Ez a fajta kopaszodás sima, kerek foltokat hagy fejünkön, nem jár hegesedéssel. Kezelésére szteroidos injekciókúrát szoktak alkalmazni, de sajnos ez tulajdonképpen csak lassítja a hajhullás folyamatát, illetve az esetlegesen visszanőtt hajszálak is könnyen kihullhatnak újra.

Mivel a hajzatunk központi szerepet tölt be kinézetünk kapcsán, így természetes, hogy a fent említett károk igencsak megviselik az embert. Mind pszichésen, mind pedig szociálisan gondokat okozhat a kopasz foltok megjelenése, így nagyon fontos, hogy nem csak a betegség tüneteivel, hanem a miatta kialakult velejárókkal is foglalkozzunk.

Amennyiben a betegséget sikerül kezelni, viszont a hajhullás már visszafordíthatatlan, segítséget jelenthet a hajátültetés. Ez azonban ebben az esetben tényleg csak akkor lehetséges, ha van olyan donorterület, melyen a hajtüszők épek, és nem érintették őket az immunrendszer téves hatásai.

Bármilyen elváltozást észlelünk magunkon a hajzat területén, nagyon fontos, hogy minél előbb forduljunk szakemberhez. Ezzel sok esetben sikerül megelőzni a nagyobb bajt, vagy ha már ezt nem tehetjük meg, a gyors segítség még képes néha visszafordítani a kellemetlen következmények kialakulását. Semmiképp se adjuk fel, hiszen láthatjuk, hogy sokszor abban az esetben is találunk még megoldást, ami már kilátástalannak tűnik.  

 

Keresse fel a HairHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Betegség a háttérben

0 Komment

Volt már szó olyan különleges betegségekről, melyeknek velejárója, vagy éppen a kiderítésükben segítséget adó kellemetlenség maga a hajhullás. Nem beszéltünk azonban még a lupuszról, ami szintén eredményezhet hajhullást is.

A lupusz egy ritka, gyulladásos betegség, melynek során a test saját szervei és szövetei ellen fordul az immunrendszer, tehát az autoimmun betegségek közé sorolhatjuk. Rengeteg szervet érinthet ez a kór, köztük például a veséket, a szívet, a tüdőt, az ízületeket és a bőrt is. Attól függően, hogy melyik szerveket támadja meg, a tünetei is eltérők lehetnek.

Az egyik ilyen tünet a hajhullás is, mely ebben az esetben foltos hajgyérülést jelent. A téves identitású, túlbuzgó immunsejtek megtámadják a hajzatot, és mivel ez a fajta kopaszodás hegesedéssel jár, sajnos a kihullott szálak területén már nem nő vissza új haj. Amennyiben a hajhullás enyhe és nem számottevő, érdemes kipróbálni egy új frizurát annak érdekében, hogy a kopasz foltok takarva legyenek. A kicsit rövidebb hajzat például erősebbnek tűnik, és könnyebben elrejti a károkat.

A betegség kezelésére több orvosság is rendelkezésre áll, de ezek általában csak tüneti kezelések. Az immunrendszer elnyomása mellett olyan újabb eljárásokkal kísérleteznek, melyek újraépíthetik aztán az immunrendszert. Emellett ha a beteg odafigyel magára, és helyes étrendet követ, távol tarja magát a káros szenvedélyektől, illetve rendszeres testmozgásba kezd, már sokat tett azért, hogy jobban lehessen.

Olyan esetekben, mikor a hajhullás okozta kopasz foltok helyén nem képes a hajzatunk kinőni már, segítséget jelenthet a hajátültetés. Természetesen ez csak akkor lehetséges, ha van megfelelő donorterület hozzá, de a beavatkozás segítségével nem kell elfogadnunk a maradandó kopaszságot. Mivel a hajhullás mögött rengeteg különböző ok, köztük sok betegség állhat, ezért a legfontosabb először az, hogy kiderítsük, mi is ez az ok. Ezután, majd ennek függvényében lehet meghatározni azt is, milyen kezelés vagy eljárás segíthet a kopaszodásunkon.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Vércukorszint szabályzás

0 Komment

Egy korábbi cikkünkben foglalkoztunk már a cukorbetegség témájával, miszerint sajnos ez a gond az egész szervezetünkre kihat, magába foglalva azt is, hogy hullani kezdhet a hajunk tőle. Számos negatív eredménye van a magas vércukorszintnek, ezért most olyan gyógynövényeket ismerhetünk meg, melyek segítségünkre lehetnek akkor, ha a cukorbetegség jelei fenyegetnek minket.

Természetesen a cukorbetegség egy nagyon komoly probléma, éppen ezért elengedhetetlen, hogy orvoshoz forduljunk, ha észleljük magunkon bármelyik tünetét – anyagcserezavarok, látászavarok, hallászavarok stb. -, hiszen lehetséges, hogy gondunkat csak gyógyszeres kezeléssel lehet csak orvosolni.

Van azonban egy olyan stádium is, amikor még kellő odafigyeléssel megelőzhető a valódi cukorbetegség kialakulása, és ezáltal annak sok-sok negatív eredménye is kiküszöbölhető. Egy olyan diétával ugyanis, amikor nem az a lényeg, hogy éheztessük magunkat, hanem arra fektetjük a hangsúlyt, hogy miket viszünk be étrendünkbe, igen szép eredmények érhetők el.

A következő gyógynövények fogyasztásával nagymértékben segítünk szervezetünknek abban, hogy helyreálljon a rend a vércukorszint terén:

Az áfonyában például található egy olyan vegyület - glükokinin -, mely a vércukorszint csökkenését eredményezi. Ugyancsak ilyen hatást fejt ki az éhgyomorra fogyasztott zsálya, főleg tea formájában. És végül, de nem utolsósorban egy közkedvelt fűszert is meg kell említenünk, méghozzá az oregánót, mely szintén a fent említett hatással bír.

Tudatos táplálkozással tehát nem csak egy nagyobb, hanem több kisebb problémát is megelőzhetünk. Ugyan a cukorbetegséget jelezheti a haj magas fokú gyérülése is, természetesen rengeteg más gond állhat a kopaszodás mögött, így mindenképpen ki kell vizsgáltatnunk, hogy mi okozza bajunkat. Nagyon fontos tisztában lenni a kiváltó gondokkal, hiszen csak ez alapján lehet eldönteni, mivel tudjuk orvosolni a hajhullást. Akkor se keseredjünk el, ha magára a kopaszodásra nincs gyógyír, hiszen ilyen esetekben is visszanyerhetjük frizuránkat a hajátültetés segítségével.

 

Bővebben a hajhullás okairól és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed