AJÁNLÓ
 
08:54
2015. 05. 12.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
08:54
2015. 05. 12.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
08:54
2015. 05. 12.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
08:54
2015. 05. 12.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
08:54
2015. 05. 12.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kopaszodás foltokban

0 Komment

Mint azt már tudjuk, a hajhullásnak és a kopaszodásnak rengeteg különböző oka lehet, és sokszor nehéz megkeresni azt, mi váltotta ki ezt a kellemetlen állapotot, folyamatot. Sok esetben azonban segítségünkre lehet az, hogy milyen formában jelenik meg a kopaszodás, hiszen ezt figyelembe véve szűkíthetjük a kört.

A foltos hajhullás hátterében nagyon sokszor egy autoimmun bőrbetegség áll. Ezt alopecia areata-nak hívják, és sajnos nem látható előre kialakulása. Ebben az esetben a testünk összezavarodik, és immunrendszerünk testidegen anyagként kezdi kezelni a hajtüszőket. Ennek következtében ellenanyagot termel, mellyel elpusztítja azokat, így a hajzat foltokban kihullik. Ez a fajta kopaszodás sima, kerek foltokat hagy fejünkön, nem jár hegesedéssel. Kezelésére szteroidos injekciókúrát szoktak alkalmazni, de sajnos ez tulajdonképpen csak lassítja a hajhullás folyamatát, illetve az esetlegesen visszanőtt hajszálak is könnyen kihullhatnak újra.

Mivel a hajzatunk központi szerepet tölt be kinézetünk kapcsán, így természetes, hogy a fent említett károk igencsak megviselik az embert. Mind pszichésen, mind pedig szociálisan gondokat okozhat a kopasz foltok megjelenése, így nagyon fontos, hogy nem csak a betegség tüneteivel, hanem a miatta kialakult velejárókkal is foglalkozzunk.

Amennyiben a betegséget sikerül kezelni, viszont a hajhullás már visszafordíthatatlan, segítséget jelenthet a hajátültetés. Ez azonban ebben az esetben tényleg csak akkor lehetséges, ha van olyan donorterület, melyen a hajtüszők épek, és nem érintették őket az immunrendszer téves hatásai.

Bármilyen elváltozást észlelünk magunkon a hajzat területén, nagyon fontos, hogy minél előbb forduljunk szakemberhez. Ezzel sok esetben sikerül megelőzni a nagyobb bajt, vagy ha már ezt nem tehetjük meg, a gyors segítség még képes néha visszafordítani a kellemetlen következmények kialakulását. Semmiképp se adjuk fel, hiszen láthatjuk, hogy sokszor abban az esetben is találunk még megoldást, ami már kilátástalannak tűnik.  

 

Keresse fel a HairHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed