Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nem csak megfázásra

0 Komment

Itt a hideg tél, és egyre nő a betegek száma, nagyon sokan küszködnek a náthával, megfázással. Ilyenkor mindig előjönnek a jobbnál jobb, és furcsábbnál furcsább, otthoni praktikák, mindenkinek más ellenszere van, mindenki mást vet be annak érdekében, hogy újra egészséges lehessen.

Köztudott, hogy a hagymák minden fajtájának fogyasztása nagyon jó hatással lehet a szervezetre, sőt, vannak, akik nem csak fogyasztják. Torokgyulladásra például tökéletes gyógyír, ha apróra vágott vöröshagymadarabokat zsebkendőbe tekerve a nyakunk köré helyezünk, ezzel előidézzük a gyulladás csökkenését.

De nem csak erre jó a vöröshagyma! Mivel ebben az időszakban hajzatunk is megviselt, hiszen nem csak szárító hatásokkal találkozik, mint a hideg szél például, hanem bizony a betegségek is szintén negatívan érintik a hajhagymák működését is, hiszen az egész szervezet harcban áll ilyenkor és legyengül, sok esetben pedig nem várt, a szokottnál sokkal erősebb hajhullás indul meg.

hagyma vöröshagyma hajpakolás hajhullás kopaszodás hajritkulás hairhungary hajátültetés öröklött kopaszodás hideg tél hajhagyma megfázás nátha betegség

Ebben az esetben igen jót tudunk tenni frizuránkkal, ha két nagy fej vöröshagymának kipréseljük a levét, keverünk hozzá egy kis mézet, és ezt a pakolást felvisszük hajzatunkra. Célszerű egy törölközővel, vagy zuhanysapkával elfedni fejünket, és a lehető legjobb hatást akkor érjük el, ha ezzel a pakolással együtt alszunk, majd csak reggel mossuk le hajunkról, langyos vízzel.

Hajzatunk puha, fényes és egészségtől kicsattanó lesz, akár csak mi, ha ténylegesen segítjük szervezetünket a jótékony hagyma mindennemű felhasználásával. Természetesen a hajhullásnak más okozói is lehetnek, így nem minden esetben segít, ha ehhez hasonló kencéket használunk, viszont sok gondot megelőzhetünk velük.

A kopaszodás problémája mögött rengeteg tényező állhat, ezek egy részét meg lehet szüntetni vagy oldani, de sajnos az olyan hajritkulás okát, mint az öröklött kopaszodás, természetesen nem lehet kiiktatni. Ilyen esetben sem kell elkeserednünk, hiszen erre is létezik már nem csak tökéletes, hanem végleges megoldás, méghozzá a hajátültetés.

Ismerje meg jobban a kopaszodás elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A téli betegségek hatásai

0 Komment

Most, hogy itt a tavasz, már nem félünk annyira azoktól a betegségektől, melyeket általában télen kapunk el, mint például az influenza, vagy a sima megfázás, köhögés. Pedig nem árt ugyanúgy odafigyelni magunkra, hiszen pont az áprilisi és májusi idő a legcsalókább, bizony ilyenkor is nagyon hamar meg tudunk betegedni.

A hosszú ideig tartó betegségek, amelyek lehetnek súlyosak és kevésbé vészesek, minden esetben kimerítik szervezetünket. Ha lázas állapot lép fel, az még inkább megviseli testünk működését. Az energiaszintünk olyan mértékben lecsökken, hogy sajnos velejáróként felléphet akár hajhullás is.

hajhullás hajritkulás kopaszodás hajátültetés hairhungary vitamin betegség influenza megfázás köhögés gyógyszerek

Emellett fontos megemlíteni, hogy nem csak a betegségek kialakulása és hosszú lefolyása okozhat ilyen problémákat, hanem maguk a gyógyszerek is, melyeket ilyenkor nyavalyáinkra kapunk. A fájdalomcsillapítóknak, az antibiotikumoknak és lázcsillapítóknak lehetnek olyan mellékhatásai, melyek szintén felborítják az egészséges egyensúlyt szervezetünkben, így ez is vezethet szintén hajhulláshoz is.

A legtöbb, amit tehetünk, hogy rengeteg folyadékot iszunk, és minél hamarabb megpróbáljuk pótolni a vitaminokat és ásványi anyagokat szervezetünkben. Emellett egy hosszabb betegség után még inkább oda kell figyelnünk arra, hogy vissza ne essünk. Nem szabad könnyelműnek lenni, hiszen a legyengült szervezet még hamarabb esik bele ismét a bacik csapdájába.

Amennyiben valamilyen betegség vagy gyógyszer mellékhatása okozza a haj ritkulását, akkor jobb esetben ez a tünet meg fog szűnni egy idővel a gyógyulás után. Azonban ha továbbra is kopaszodást észlelünk magunkon, akkor már más lehet a baj. Szakértő segítségével minél előbb derítsük ki, hogy mi áll a háttérben, hiszen eszerint tudjuk megállítani és eszerint tudunk tenni ellene. Ha maradandó károkat okozott a hajhullás, akkor lehetséges, hogy már csak a biztos sikert nyújtó hajátültetés lehet a megoldás, de vannak olyan esetek is, amikor egyes külső és belső szerek használata is elegendő.

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Zenével az egészségért

0 Komment

Köztudott tény, hogy a zene jótékony hatása igen sokrétű. Ha valaki zenét tanul vagy azzal foglalkozik, akkor az nem csak a lelkére, hanem az egészségére is igencsak jó hatással van. Igazából a testi-lelki harmónia egyik kulcsfontosságú eleme a zene.

Rengeteg vizsgálat bizonyította már, hogy a zenehallgatás fejleszti a kognitív képességeket, ezenkívül könnyebbé teheti a nyelvtanulást is. Mélyíti az olyan érzelmeket, mint az empátia, relaxációs hatással bír, nyugtat és pozitív gondolatokat ébreszt. Sokkal könnyebbé teheti a stresszes helyzetek feloldását, illetve azok, akik zenével foglalkoznak, eleve jobban reagálnak a stresszhelyzetekre.

A lelkünkre tehát bizonyítottan pozitív hatása van a zenének, ezzel együtt fontos megemlíteni, hogy bizony az egészségünkre is képes jótékonyan hatni. Nem véletlenül létezik olyan, mint zeneterápia, ami ezt a kettőt összevonva próbál segítséget nyújtani. Akik lelki traumában szenvednek, esetleg függőbetegséggel harcolnak, azoknak ez a fajta terápia képes gyógyírt jelenteni. A zene nem csak az agyi hormonokra hat, hanem képes csökkenteni a magas vérnyomást is. Képes normalizálni az endorfin és az adrenalin hormonok szintjét, és az egész immunrendszerre jótékony hatása van.

Mivel csökkenti a stresszt, szabályozza a vérnyomást és a pulzust, valamint a vérkeringésünket, ezért sok olyan betegséget előzhetünk meg vele, melyeket később nehezebb lenne gyógyítani. A fent említett egészségügyi okok szinte mindegyike vezethet például hajhulláshoz is, ezért bizton állíthatjuk, hogy ha stressz vagy magas vérnyomás okozna kopaszodást nálunk, az bizony megelőzhető azzal, ha a zene központi szerepet kap életünkben. Természetesen hajhullást és kopaszodást ezerféle ok eredményezhet. Ilyen lehet például a genetika, mely esetben nem elég arra törekednünk, hogy testünk és lelkünk harmóniában legyen, hiszen erre már csak szakértő segítség nyújthat megoldást.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Tévhitek a hajvitaminok tekintetében

0 Komment

Nem csak a gyógyszertárak, hanem már egyes drogériák is kínálnak olyan vitaminokat, melyek a haj, bőr és köröm állapotát segítik. Nem szabad azonban azt hinnünk, hogy ezen készítmények minden hajzatunkkal kapcsolatos problémára megoldást jelentenek.

Rengetegen hiszik azt, hogy a fent említett vitaminok szedésével olyan gondokat állíthatnak meg, vagy hozhatnak helyre, mint a haj korpásodása, zsírosodása vagy épp hullása. Ezen felül sokan dúsabb, fényesebb frizurára számítanak, ami gyorsan nő, könnyebben fésülhető és sokkal kevesebb baj van vele.

Sajnos ezek többsége tévhit, hiszen ezekből a vitaminokból nem lesz egyszer csak dús hajzat. Természetesen szedésük elősegíti a hajhagymák egészséges működését, növeli a hajszálak erősségét, de körülbelül ennyiben ki is merül a feladatuk. Mindenképpen nélkülözhetetlenek mindennapjainkban, így fontos odafigyelnünk arra, hogy ha táplálkozásunkkal nem viszünk szervezetünkbe elegendő, megfelelő vitamint, bizony a hajunk egészségének érdekében nem árt kifejezetten erre való vitaminokat és ásványi anyagokat szednünk.

De ne várjunk csodát! Ezek a készítmények csak erősebbé és szebbé teszik a frizuránkat, azonban gyógyítani nem tudnak. Amennyiben valamilyen fejbőrbetegségben szenvedünk, vagy hullani kezd a hajunk, sajnos a vitaminok kevesek ahhoz, hogy segíteni tudjanak. Ilyen problémával megfelelő szakemberhez kell fordulnunk, legyen az bőrgyógyász vagy hajgyógyász.

Kopaszodás tekintetében sokszor segíthet az, ha a kiváltó okokat orvosoljuk, ezáltal a haj hullása abbamaradhat. Azonban előfordulhat az is, hogy a hajhullás miatti kopasz területek megmaradnak, nem nő rajtuk újra hajzat, ebben az esetben pedig csak egyetlen biztos megoldás tudja visszahozni régi kinézetünket. A hajbeültetés segítségével a kopasz foltok eltűnnek, és újra csak azzal kell foglalkoznunk, hogy frizuránk szép és egészséges maradjon.

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hegesedő hajhullás

0 Komment

A hajhullásnak nagyon sok fajtája létezik, melyeket megkülönböztethetünk azzal, hogy mi okozza a kopaszodást, vagy azzal, hogy mikor jelentkezik, esetleg azzal, hogy visszafordítható-e vagy sem. Ahhoz, hogy megtaláljuk a megfelelő megoldást kopaszodásunkra, tudnunk kell, hogy milyen típusú hajhullásról beszélünk.

A hegesedő hajhullás bármely életkorban jelentkezhet, férfiaknál és nőknél egyaránt, és szintén egy olyan csoportba sorolhatjuk, aminek rengeteg különböző ok állhat a hátterében. Eredményezheti például valamilyen gombás fertőzés, esetleg bőrgyulladást vagy tüszőgyulladást okozó betegség, nagyon gyakran alakul ki krónikus autóimmun-betegség következtében, de okozhatja hajtépkedés is.


Sajnos a heges hajhullást visszafordítani nem, csak megállítani vagy késleltetni lehet, hiszen ilyen esetekben a hajtüszők a fent említett okok valamelyikének következtében elpusztulnak, és ez eredményezi a haj kihullását. Tüneteit hamar észre lehet venni, hiszen a sebes, sérült fejbőr területein a haj teljesen megritkul, és kopasz foltok, hajhiányos területek alakulnak ki.

Minél korábban észrevesszük ezt a folyamatot, annál gyorsabban tudjuk megállítani hajunk hullását, vagy legalábbis csökkenteni azt. Ha bőrbetegség okozza például, akkor annak gyógyításával a hajhullás is meg fog állni. Sajnos azonban az addig okozott károkat semmilyen kezelés nem tudja eltűntetni, hajunk nem fog visszanőni, bármilyen készítménnyel is próbálkoznánk.

A hegesedő hajhullás okozta károkra csak egyetlen megoldás létezik, méghozzá a hajátültetés. A beavatkozás során a tarkótájon megmaradt hajzatból ültetik át a hajszálakat a kopasz területekre, melyek ezután onnan már nem fognak kihullani, így végleges és biztos eredményre számíthatunk. A teljes gyógyuláshoz tehát nem csak a kopaszodást okozó problémának megállítására van szükség, hanem a hajbeültetésre is.

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed