Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kopaszodás foltokban

0 Komment

Mint azt már tudjuk, a hajhullásnak és a kopaszodásnak rengeteg különböző oka lehet, és sokszor nehéz megkeresni azt, mi váltotta ki ezt a kellemetlen állapotot, folyamatot. Sok esetben azonban segítségünkre lehet az, hogy milyen formában jelenik meg a kopaszodás, hiszen ezt figyelembe véve szűkíthetjük a kört.

A foltos hajhullás hátterében nagyon sokszor egy autoimmun bőrbetegség áll. Ezt alopecia areata-nak hívják, és sajnos nem látható előre kialakulása. Ebben az esetben a testünk összezavarodik, és immunrendszerünk testidegen anyagként kezdi kezelni a hajtüszőket. Ennek következtében ellenanyagot termel, mellyel elpusztítja azokat, így a hajzat foltokban kihullik. Ez a fajta kopaszodás sima, kerek foltokat hagy fejünkön, nem jár hegesedéssel. Kezelésére szteroidos injekciókúrát szoktak alkalmazni, de sajnos ez tulajdonképpen csak lassítja a hajhullás folyamatát, illetve az esetlegesen visszanőtt hajszálak is könnyen kihullhatnak újra.

Mivel a hajzatunk központi szerepet tölt be kinézetünk kapcsán, így természetes, hogy a fent említett károk igencsak megviselik az embert. Mind pszichésen, mind pedig szociálisan gondokat okozhat a kopasz foltok megjelenése, így nagyon fontos, hogy nem csak a betegség tüneteivel, hanem a miatta kialakult velejárókkal is foglalkozzunk.

Amennyiben a betegséget sikerül kezelni, viszont a hajhullás már visszafordíthatatlan, segítséget jelenthet a hajátültetés. Ez azonban ebben az esetben tényleg csak akkor lehetséges, ha van olyan donorterület, melyen a hajtüszők épek, és nem érintették őket az immunrendszer téves hatásai.

Bármilyen elváltozást észlelünk magunkon a hajzat területén, nagyon fontos, hogy minél előbb forduljunk szakemberhez. Ezzel sok esetben sikerül megelőzni a nagyobb bajt, vagy ha már ezt nem tehetjük meg, a gyors segítség még képes néha visszafordítani a kellemetlen következmények kialakulását. Semmiképp se adjuk fel, hiszen láthatjuk, hogy sokszor abban az esetben is találunk még megoldást, ami már kilátástalannak tűnik.  

 

Keresse fel a HairHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Tévhitek a hajvitaminok tekintetében

0 Komment

Nem csak a gyógyszertárak, hanem már egyes drogériák is kínálnak olyan vitaminokat, melyek a haj, bőr és köröm állapotát segítik. Nem szabad azonban azt hinnünk, hogy ezen készítmények minden hajzatunkkal kapcsolatos problémára megoldást jelentenek.

Rengetegen hiszik azt, hogy a fent említett vitaminok szedésével olyan gondokat állíthatnak meg, vagy hozhatnak helyre, mint a haj korpásodása, zsírosodása vagy épp hullása. Ezen felül sokan dúsabb, fényesebb frizurára számítanak, ami gyorsan nő, könnyebben fésülhető és sokkal kevesebb baj van vele.

Sajnos ezek többsége tévhit, hiszen ezekből a vitaminokból nem lesz egyszer csak dús hajzat. Természetesen szedésük elősegíti a hajhagymák egészséges működését, növeli a hajszálak erősségét, de körülbelül ennyiben ki is merül a feladatuk. Mindenképpen nélkülözhetetlenek mindennapjainkban, így fontos odafigyelnünk arra, hogy ha táplálkozásunkkal nem viszünk szervezetünkbe elegendő, megfelelő vitamint, bizony a hajunk egészségének érdekében nem árt kifejezetten erre való vitaminokat és ásványi anyagokat szednünk.

De ne várjunk csodát! Ezek a készítmények csak erősebbé és szebbé teszik a frizuránkat, azonban gyógyítani nem tudnak. Amennyiben valamilyen fejbőrbetegségben szenvedünk, vagy hullani kezd a hajunk, sajnos a vitaminok kevesek ahhoz, hogy segíteni tudjanak. Ilyen problémával megfelelő szakemberhez kell fordulnunk, legyen az bőrgyógyász vagy hajgyógyász.

Kopaszodás tekintetében sokszor segíthet az, ha a kiváltó okokat orvosoljuk, ezáltal a haj hullása abbamaradhat. Azonban előfordulhat az is, hogy a hajhullás miatti kopasz területek megmaradnak, nem nő rajtuk újra hajzat, ebben az esetben pedig csak egyetlen biztos megoldás tudja visszahozni régi kinézetünket. A hajbeültetés segítségével a kopasz foltok eltűnnek, és újra csak azzal kell foglalkoznunk, hogy frizuránk szép és egészséges maradjon.

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Kellemetlen fejbőrhámlás

0 Komment

A hajzatnak és a fejbőrnek nagyon sok olyan problémája van, amit természetesnek veszünk, és csak ritkán teszünk ellenük, mert azt gondoljuk, majd úgyis elmúlik idővel. Ilyen gond a fejbőr hámlása is, ami akármennyire nem tűnik nagy bajnak, mégiscsak illene foglalkoznunk vele, mert nem várt károkat is okozhat.

A fejbőrhámlás ugyanolyan panaszokkal jár, mint a szárazkorpa kialakulása, a kettőt nagyon nehéz megkülönböztetni egymástól. Viszont ilyen hámlás sokkal gyakrabban fordul elő, ilyenkor szabad szemmel is jól látható, hogy apró, fehér bőrdarabkák peregnek hajunkból. A szárazkorpától csak emiatt különböztethető meg, hiszen nagyobb darabokat láthatunk, mint a korpa esetében.

Fejbőrhámláskor akármennyire is úgy tűnik, hogy nem, a fejbőrünk gyulladt állapotban van, ezért nagyon fontos, hogy kezeljük, és ne hunyjunk szemet a probléma felett. A bőr tehát gyulladt, a fejbőr elszarusodási folyamata felgyorsul, és ez okozza a gyors hámlást.

Kiváltó okok között megemlíthetjük a leégett fejbőrt, a hidrogénezéssel járó hajfestést és a haj dauerolását is. Emellett okozhatja a fejbőr szárazsága, C-vitamin és egyéb nyomelemek hiánya, valamint kiválthatja stressz is. Ha jobban megfigyeljük az okokat, szembetűnő, hogy ezek a dolgok sajnos sokkal súlyosabb bajt is hozhatnak a fejünkre, hiszen a hajhullást kiváltó problémák között egytől-egyig mindet megtalálhatjuk. Ezért nagyon fontos, hogy ha fejbőrhámlást, vagy bármilyen más fejbőrbetegséget észlelünk magunkon, azonnal nézzünk utána, hogy mit lehet tenni ellene, és kezdjük meg a kezelését, amilyen gyorsan csak lehet. Ha ezt nem tesszük, akkor sajnos egy idő után nagy a valószínűsége annak, hogy fejbőrünk, ezzel együtt hajunk állapota romlani fog, és egy idő után a hajhullás is elkerülhetetlen lesz.

A hajhullás és kopaszodás nagyon kellemetlen akár fiatal, akár időskorban jelentkezik. Ha nem kérünk időben szakértő segítséget, előfordulhat, hogy visszafordíthatatlan lesz ez a folyamat. Nagyon fontos, hogy a haj ritkulásának megtaláljuk az okát, és annak tükrében kezeljük a hajzatot. Sok esetben viszont nem jelenthet megoldást más, csak a biztos sikert nyújtó hajátültetés, hogy frizuránk a régi lehessen.   

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajgyógyászat, mint szakma

0 Komment

Fodrászról és bőrgyógyászról hallottunk már, azonban sokan nem tudják, hogy létezik egy „hajgyógyász” elnevezésű szakma is. Általában a fent említett két csoportból kerülnek ki olyanok, akik ezzel a szakmával kezdenek el foglalkozni. A különböző hajjal és fejbőrrel kapcsolatos betegségek mikro kamerás kivizsgálása nagyon sokat segíthet azoknak, akik már régóta szenvednek különböző „hajas” problémákkal.

A hajgyógyászok legfontosabb feladata, hogy felismerjék, milyen típusú betegség, elváltozás okozhatja a különböző fejbőrön, illetve hajzaton jelentkező elváltozásokat. Nem mindegy ugyanis, hogy kifejezetten haj- illetve fejbőrbetegséggel rendelkezik az illető, vagy valami más kór okozhatja a kellemetlen tünetek megjelenését.

Miután felismerik és értékelik a gondok eredetét, a hajgyógyászok tanácsokat adnak a haj és fejbőr ápolásával kapcsolatban, ajánlanak különböző speciális hajgyógyászati szereket, illetve nem csak külső, hanem belső, a szervezet elváltozásait is orvosoló kezeléseket írnak elő. Betegségtől és problémától függően elküldik az embereket különböző további vizsgálatokra – pl. vérvizsgálatra, belgyógyászatra, nőgyógyászatra, bőrgyógyászatra stb. -, majd otthoni kezelésekre tanítják meg őket.

Óvakodni kell azonban az olyan szakmai háttérrel nem rendelkező "gyógyítóktól", akik kizárólag marketingre alapozott "gyógykezeléseket" javasolnak. Azon felül, hogy ez akár drága mulatság lehet számunkra, egyáltalán nem is fognak használni!

A korpás haj, a zsíros vagy épp száraz frizura, az ekcémás fejbőr, illetve maga a hajhullás is olyan problémák lehetnek, melyekkel érdemes minél korábban szakemberhez fordulni, hogy megtudjuk, mi állhat a háttérben. Gondos vizsgálatok után ugyanis előfordulhat, hogy a speciális készítmények visszafordítják, orvosolják a nem kívánt folyamatokat. Azonban hajhullásnál az is lehetséges, hogy a gondot csak megállítani, de a következményként létrejött kopaszságot nem tudjuk már terápiákkal, kezelésekkel helyrehozni. Ilyen esetekben, valamint a férfias típusú kopaszodás, azaz adrogén alopécia esetén végleges megoldásként a hajátültetés segíthet kizárólag.

 

Bővebben a hajhullásról és a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed