Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

„Kitépem a hajam tőle!”

0 Komment

Ezt a közismert szólást akkor használjuk, amikor valami vagy valaki úgy felidegesít bennünket, hogy szívünk szerint üvöltenénk, vagy más olyan cselekedetet hajtanánk végre, mely le tudná vezetni feszültségünket, de természetesen nem vehető szó szerint.

Akadnak azonban olyan emberek, akiknél ez nem csak egy mondás, hanem a tiszta valóság. Ez egy kényszerbetegség, melyben gyerekek, valamint felnőttek között főként a nők szenvednek, de előfordulhat férfiaknál is. A betegek késztetést éreznek, hogy tépkedjék hajukat, illetve más testrészükön található szőrzetüket.

A betegség hátterében mindenképpen valamilyen pszichés zavar áll. Ilyenkor a haj tépkedése levezeti az ember feszültségét, esetleg örömöt, megelégedettséget okoz. Kiváltója lehet a felhalmozott stressz, tragédia vagy erős félelem valamitől, ezen kívül öröklődhet is.

hajtépés hajtépkedés betegség kényszerbetegség viselkedéskényszer hajátültetés hajbeültetés hairhungaryEz a betegség korán felismerhető, hiszen mind a tünetek, mind az okozott kár nagyon is látható, így hamar lépni lehet ennek legyőzése érdekében, ha az érintettek nem próbálják szégyenérzetük miatt leplezni a problémát. Aki segítséget kér, szakemberek által vezetett terápiákon vehet részt, ahol olyan magatartásformákat tanulhat, melyek segítenek kilábalni a szörnyű viselkedéskényszerből. Ezenfelül gyógyszeres segítségek is léteznek.

A hajtépkedés legnagyobb okozott károsodása, mikor foltokban hiányzik a haj. Ez akkor jön létre, ha a tépkedés ismétlődött, és túl hosszú időszakon keresztül tartott, nem összetévesztendő az immunrendszeri betegségek okozta foltos kopaszodással. A kényszerbetegségből már kigyógyult emberek teljes visszazökkenését ezek a foltok hátráltatják, hiszen csúnya és feltűnő jelenségek.

Ebben az esetben jöhet szóba a hajbeültetés, amikor a tarkótájon megmaradt hajrészekből ültetnek át a hiányos területre, ahol már feladta a haj, és nem nő ki többé. Ez a technika vissza tudja adni a régi kinézetet, ezzel segít a lelki visszarázódásban is.

A hajátültetésről többet tudhat meg itt:

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed