Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kellemetlen fejbőrhámlás

0 Komment

A hajzatnak és a fejbőrnek nagyon sok olyan problémája van, amit természetesnek veszünk, és csak ritkán teszünk ellenük, mert azt gondoljuk, majd úgyis elmúlik idővel. Ilyen gond a fejbőr hámlása is, ami akármennyire nem tűnik nagy bajnak, mégiscsak illene foglalkoznunk vele, mert nem várt károkat is okozhat.

A fejbőrhámlás ugyanolyan panaszokkal jár, mint a szárazkorpa kialakulása, a kettőt nagyon nehéz megkülönböztetni egymástól. Viszont ilyen hámlás sokkal gyakrabban fordul elő, ilyenkor szabad szemmel is jól látható, hogy apró, fehér bőrdarabkák peregnek hajunkból. A szárazkorpától csak emiatt különböztethető meg, hiszen nagyobb darabokat láthatunk, mint a korpa esetében.

Fejbőrhámláskor akármennyire is úgy tűnik, hogy nem, a fejbőrünk gyulladt állapotban van, ezért nagyon fontos, hogy kezeljük, és ne hunyjunk szemet a probléma felett. A bőr tehát gyulladt, a fejbőr elszarusodási folyamata felgyorsul, és ez okozza a gyors hámlást.

Kiváltó okok között megemlíthetjük a leégett fejbőrt, a hidrogénezéssel járó hajfestést és a haj dauerolását is. Emellett okozhatja a fejbőr szárazsága, C-vitamin és egyéb nyomelemek hiánya, valamint kiválthatja stressz is. Ha jobban megfigyeljük az okokat, szembetűnő, hogy ezek a dolgok sajnos sokkal súlyosabb bajt is hozhatnak a fejünkre, hiszen a hajhullást kiváltó problémák között egytől-egyig mindet megtalálhatjuk. Ezért nagyon fontos, hogy ha fejbőrhámlást, vagy bármilyen más fejbőrbetegséget észlelünk magunkon, azonnal nézzünk utána, hogy mit lehet tenni ellene, és kezdjük meg a kezelését, amilyen gyorsan csak lehet. Ha ezt nem tesszük, akkor sajnos egy idő után nagy a valószínűsége annak, hogy fejbőrünk, ezzel együtt hajunk állapota romlani fog, és egy idő után a hajhullás is elkerülhetetlen lesz.

A hajhullás és kopaszodás nagyon kellemetlen akár fiatal, akár időskorban jelentkezik. Ha nem kérünk időben szakértő segítséget, előfordulhat, hogy visszafordíthatatlan lesz ez a folyamat. Nagyon fontos, hogy a haj ritkulásának megtaláljuk az okát, és annak tükrében kezeljük a hajzatot. Sok esetben viszont nem jelenthet megoldást más, csak a biztos sikert nyújtó hajátültetés, hogy frizuránk a régi lehessen.   

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajgyógyászat, mint szakma

0 Komment

Fodrászról és bőrgyógyászról hallottunk már, azonban sokan nem tudják, hogy létezik egy „hajgyógyász” elnevezésű szakma is. Általában a fent említett két csoportból kerülnek ki olyanok, akik ezzel a szakmával kezdenek el foglalkozni. A különböző hajjal és fejbőrrel kapcsolatos betegségek mikro kamerás kivizsgálása nagyon sokat segíthet azoknak, akik már régóta szenvednek különböző „hajas” problémákkal.

A hajgyógyászok legfontosabb feladata, hogy felismerjék, milyen típusú betegség, elváltozás okozhatja a különböző fejbőrön, illetve hajzaton jelentkező elváltozásokat. Nem mindegy ugyanis, hogy kifejezetten haj- illetve fejbőrbetegséggel rendelkezik az illető, vagy valami más kór okozhatja a kellemetlen tünetek megjelenését.

Miután felismerik és értékelik a gondok eredetét, a hajgyógyászok tanácsokat adnak a haj és fejbőr ápolásával kapcsolatban, ajánlanak különböző speciális hajgyógyászati szereket, illetve nem csak külső, hanem belső, a szervezet elváltozásait is orvosoló kezeléseket írnak elő. Betegségtől és problémától függően elküldik az embereket különböző további vizsgálatokra – pl. vérvizsgálatra, belgyógyászatra, nőgyógyászatra, bőrgyógyászatra stb. -, majd otthoni kezelésekre tanítják meg őket.

Óvakodni kell azonban az olyan szakmai háttérrel nem rendelkező "gyógyítóktól", akik kizárólag marketingre alapozott "gyógykezeléseket" javasolnak. Azon felül, hogy ez akár drága mulatság lehet számunkra, egyáltalán nem is fognak használni!

A korpás haj, a zsíros vagy épp száraz frizura, az ekcémás fejbőr, illetve maga a hajhullás is olyan problémák lehetnek, melyekkel érdemes minél korábban szakemberhez fordulni, hogy megtudjuk, mi állhat a háttérben. Gondos vizsgálatok után ugyanis előfordulhat, hogy a speciális készítmények visszafordítják, orvosolják a nem kívánt folyamatokat. Azonban hajhullásnál az is lehetséges, hogy a gondot csak megállítani, de a következményként létrejött kopaszságot nem tudjuk már terápiákkal, kezelésekkel helyrehozni. Ilyen esetekben, valamint a férfias típusú kopaszodás, azaz adrogén alopécia esetén végleges megoldásként a hajátültetés segíthet kizárólag.

 

Bővebben a hajhullásról és a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A PCOS egy mozaikszó, melynek jelentése: policisztás ovárium (petefészek) szindróma. Ez a leggyakoribb olyan betegség nőknél, mely a hormonrendszert érinti, és egy fő meddőségi okként beszélhetünk róla. A nők körülbelül 10-20 %- ánál jelentkezik ez a szindróma. Rövid, illetve hosszú távú szövődményei is lehetnek, ezért nagyon fontos, hogy azonnal kezelve legyen a betegség, amint felismerik. Kialakulásában az életmód – mint a helytelen táplálkozás, túlsúly, mozgásszegény életvitel, stressz - is nagy szerepet játszik, de főként öröklött, genetikai hajlam miatt jelentkezik. 

A szindróma több tünettel társul, így felismerhetjük, ha olyan nőgyógyászati problémák jelentkeznek, mint peteérési zavarok, menstruáció kimaradása, meddőség. Belgyógyászati tünetekként a túlzott elhízás, magas vérnyomás, szív- és érrendszeri rendellenességek mutathatnak a betegségre. Ezen kívül a zsíros, pattanásos bőr, szürkés színű bőrelváltozás is utalhat a PCOS kialakulására.

Az egyik legkellemetlenebb tünet, hogy különböző kényes testtájakon fokozott szőrnövekedés figyelhető meg. Sok esetben nő ki bajusz, szakáll, valamint az emlőbimbók körül és a háton is jelenhetnek meg zavaró szőrszálak. Emellett mivel túl magas a szervezetben a férfi nemi hormon, így férfias típusú hajritkulást is tapasztalhatunk. Ha a családban a hajhullás halmozódást mutat, homloktájon és a fejtetőn erős kopaszodás figyelhető meg.

A PCOS elleni küzdelemben olyan gyógyszereket vetnek be, melyek helyreállítják a hormontermelést. Sajnos teljesen kigyógyulni nem lehet ebből, azonban a tüneteket csillapítani, enyhíteni tudjuk, emellett elő lehet segíteni a peteérést és a terhességet. A megfelelő gyógyszerek hatására így a haj is újra kinőhet, a fejbőr mindennapos masszírozása pedig jó hatással lesz hajzatunkra a véráramlás serkentése miatt.

Ha hajhullástól szenvedünk, fontos tehát minél előbb utánajárni, mi okozhatja ezt a kellemetlen problémát. Ugyanis előfordulhat, hogy egy gyógyszeres kezeléssel meg tudjuk oldani a kopaszodás forrását, ezzel hajunk visszaállhat eredeti formájába, azonban vannak olyan esetek is, amikor a kopasz foltokon már csak a biztos megoldást jelentő hajátültetés tud segíteni.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajhullás cukorbetegség miatt

0 Komment

Sajnos a cukorbetegség ma már egy nagyon gyakori és egyre fiatalabb korban kezdődő probléma az emberek életében. Ennek a hajhullás kopaszodás hairhungary hajátültetés cukorbetegség inzulin diéta hallászavarok fogszuvasodás életmódváltásbetegségnek a kialakulásához több ok is vezethet. Az 1-es típusú cukorbetegséget a hasnyálmirigy szigeteiben lévő inzulintermelő sejtek pusztulása okozza, melynek kezelése csak inzulinpótlással lehetséges. A 2-es típusú cukorbetegség oka a hasi zsírszövetek mennyiségi növekedése, mely inzulinrezisztenciát eredményez. Ebben az esetben az életmódváltással, erősebb diétával is sikereket érhetünk el, de emellett gyógyszeres kezeléssel is orvosolható. Ezen kívül olyan betegségek is állhatnak a háttérben, mint az alkoholizmus, vagy az epekő, melyek másodlagos cukorbetegséget okozhatnak, illetve beszélhetünk még a terhesség ideje alatt előforduló cukorbetegségről is.

hajhullás kopaszodás hairhungary hajátültetés cukorbetegség inzulin diéta hallászavarok fogszuvasodás életmódváltásMinden esetben ennek a betegségnek olyan velejárói lehetnek, melyre nem is számítanánk, és épp emiatt fontos ezekre odafigyelni, hiszen akár jelezhetik is a problémát. Jelentkezhetnek anyagcsere zavarok, amikor annak ellenére, hogy a beteg sokat eszik, mégis lefogy. Szintén fontos odafigyelni a fokozott hallászavarokra is, illetve a fogszuvasodásra, foghullásra, mert ezek szintén lehetnek a betegség jelei.

Sajnos a hajhullás is beletartozik a cukorbetegségre hajhullás kopaszodás hairhungary hajátültetés cukorbetegség inzulin diéta hallászavarok fogszuvasodás életmódváltásfigyelmeztető jelek közé. Ugyanis a betegség során a vérerek fala vastagabb lesz, emiatt az egész testben beszűkülnek az artériák, ezáltal a vér kevesebb oxigént szállít. Ez elvezethet a bőr és a hajhagymák rendellenes működéséhez. A bőr megvastagszik, a haj elveszíti fényességét és hullani kezd. Az ilyen fajta hajhullás nem foltokban fordul elő, hanem egy általános gyérülést vehetünk észre.

Ha bármilyen magas fokú hajvesztést érzékelünk magunkon, mindenképpen szakszerű segítséghez kell fordulnunk, hiszen ahogy a cukorbetegség jele is lehet, akár más problémára is utalhat. A kiváltó ok feltárása tehát elengedhetetlen, mely után kifejezetten személyre szabva lehet orvosolni a kopaszodás problémáját is. Segítségünkre lehetnek különböző mezoterápiás kezelések, de az is előfordulhat, hogy a biztos és végleges eredményt nyújtó hajátültetéssel kaphatjuk csak vissza régi frizuránkat.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Pikkelysömör a fejbőrön

0 Komment

Hajunk és fejbőrünk állapota igencsak fontos tényező, hiszen központi szerepe van abban, hogyan nézünk ki, és hogyan érezzük magunkat a bőrünkben. Nem csak arra kell ilyenkor gondolnunk, hogy hajunk milyen színű, milyen a frizuránk és frissen mosott-e, hanem a haj ápoltsága is elengedhetetlen, mely a fent említett részleteken túl kell, hogy mutasson.

Azonban abban az esetben is előfordulhatnak gondok, ha odafigyelünk hajállományunkra. A korpásodásról, száraz és gombás fejbőrről már tettünk említést, de van egy másik, igen kellemetlen probléma, a fejbőrön előforduló pikkelysömör.

pikkelysömör hajhullás hairhungary betegség hajátültetés kezelésKialakulásának hátterében állhatnak különböző betegségek és gyógyszerek hatásai, a stresszes életmód, ugyanakkor előfordulása köszönhető esetenként a túlzott alkoholfogyasztásnak és dohányzásnak is, ezen kívül öröklődhet is. A betegség folyamán nagyméretű szarupikkelyek keletkeznek, a fejbőrön közvetlenül a haj vonalánál, illetve sok esetben a hajas fejbőrre is kiterjednek, súlyosabb változata pedig skalpszerűen, egybefüggően is beboríthatja a fejbőrt.

Kezelésére orvos által ajánlott pakolásokat, oldatokat és különböző speciális samponokat lehet használni, melyek segítenek a gyulladás és a fokozott hámképződés csökkentésében. Ezeken kívül léteznek terápiás fénykezelések is, melyek egyénre szabottan történnek.

A pikkelysömör egyetlen „jótékonysága”, hogy nem okoz hajhullást. Tehát ha fejbőrünkön olyan problémás tünetek jelennek meg, melyek következtében a hajunk is elkezd hullani, akkor biztosan valami más ok áll a háttérben. Tartós hajhullás esetén mindenképpen segítséghez kell fordulni.

További információkért keresse fel a Hairhungary csapatát:

HairHungary Klinika
Web: https://hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed