Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hajhullás vagy hajvesztés?

0 Komment

A két szó jelentése nagyon is ugyanannak tűnik, azonban annak ellenére, hogy sokan azt hihetik, nem jelent egyet. Ugyanis a haj hullásánál a hajszálak gyökerestül távoznak, míg a haj vesztésénél arról van szó, hogy a károsodott hajszál törik le. De mi okozhatja az egyiket, illetve a másikat, és mit tehetünk ellenük vagy mivel orvosolhatjuk?

Hajhullás rengeteg különböző okból alakulhat ki. Eredményezheti egyes gyógyszerek mellékhatása, esetleg hormonális problémák kialakulása, de okozhatja a mindennapi stressz is, illetve beszélhetünk öröklött kopaszodásról is. Mindegyik esetben egy a közös, hogy hajunk sajnos a gyökerekkel együtt távozik.

hajhullás hajvesztés kopaszodás hairhungary hajátültetés töredezett haj hajvasaló hajszárítóHajvesztést az okozhat, ha nem ápoljuk megfelelően frizuránkat, és emellett kitesszük sok olyan káros hatásnak, mint például az erős napsugárzás, vagy olyan forró eszközök használata, mint a hajvasaló, hajszárító stb. Ha megfelelő táplálást nyújtunk hajzatunknak, akkor elkerülhetjük, hogy hajunk szárazzá, töredezetté válljon. A hajvesztéstől tehát annyira nem kell megijednünk, azonban nagyon gyorsan fel kell ismernünk, hogy bizony sokkal többet kell törődnünk frizuránkkal, és nem csak külső, hanem belső táplálásra is szükség van. Ugyanis először csak letörik a haj, azonban ha ezt nem vesszük komolyan, akkor az már hajhulláshoz is vezethet, hiszen a nem megfelelő ellátottság sajnos a hajhagymák működésének leállását eredményezheti.

A hajvesztést tehát még könnyebb jó irányba befolyásolni, némi odafigyeléssel ugyanis hajunk növekedése normális marad, és nem fog kihullani. A helyes táplálkozás és a haj külső ápolása ehhez elengedhetetlen.

Hajhullásnál azonban már más a helyzet. Ahogy észleljük a kopaszodás problémáját, szakértő segítséggel ki kell derítenünk, hogy mi okozhatja azt. Ettől függően orvosolhatja gondunkat egy mezoterápiás kezelés, vagy egyes orvosilag tesztelt készítmények alkalmazása, vagy a biztos sikert nyújtó és végleges eredményt elérő hajátültetés

Tudjon meg többet a hajátültetésről és a mezoterápiás kezelésről:
HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Jennifer Aniston pórul járt frizurája

0 Komment

A színésznőnek nyugodtan kimondhatjuk, hogy egyik védjegye gyönyörű, szőke, hosszú frizurája volt, melyet sokan akartak utánozni és sokak álma volt egy ilyen hajzuhatag. A csinos sztár a napokban azonban félhosszú, állig érő frizurával jelent meg, mely igencsak nagy meglepetésként szolgált a rajongóknak.

Jennifer nem önszántából vált meg gyönyörű hajkoronájának nagy részétől. A színésznő már egy ideje nagy híve egy elég drága hajkezelésnek, és most is azt alkalmazták frizuráján, ami sajnos ebben az esetben nem járt sikerrel. A brazil hajkiegyenesítésnek az a lényege, hogy egy különleges oldatot visznek fel a hajzatra, majd ezt követően egyenesítik ki hajvasalóval. A kezelés után a haj hónapokig egyenes, szép és könnyen kezelhető lesz, de sajnos ebben az esetben inkább csak károkat hagyott maga után. Az oldat keratint tartalmaz, ami ténylegesen jótékony hatással van a hajszálakra, azonban formaldehid is van az összetevői között, ami mérgező, roncsoló hatású. Ez okozta azt, hogy a színésznő haja a kezelés végére csomókban kihullott és letöredezett, ami miatt nem is volt más választása, minthogy gyönyörű haját levágassa.

Hiába van jó híre különböző fodrászkezeléseknek, illetve hajápolási szereknek, mindig tisztában kell lennünk azzal, hogy milyen mellékhatásokkal számolhatunk. Nem elég egy barátnő ajánlása ahhoz, hogy elhiggyük, ez vagy az a termék gyönyörűvé varázsolja majd frizuránkat, hiszen lehetséges, hogy az ellenkezőjét érjük el vele.

Amennyiben bármilyen termék mellékhatásaként hajhullást észlelünk magunkon, azonnal abba kell hagyni annak használatát. Ha maradandó károkat okozott egy termék vagy egy fodrászati kezelés, vagy más okból kezdünk kopaszodni, mindenképpen keressünk fel szakértő segítséget, hogy minél korábban kiderüljön, mi lehet gyógyír bajunkra. A kihullott haj okozta problémák orvoslására személyre szabottan rendelkezésünkre áll több lehetőség is, mint különböző készítmények használata, mezoterápiás kezelés vagy a biztos eredményt mutató hajbeültetés.

Forrás: Story Sztármagazin

Keresse fel a HairHungary Klinikát, és ismerje meg jobban a különböző eljárásokat:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Mindent az egyenes hajért

0 Komment

Ahogy azt előző cikkünkben is említettük, az örökös elégedetlenség mindenkiben ott bujkál a frizurát illetően. Ha valakit egyenes hajjal áldott meg a sors, biztosan gödör fürtöket szeretne, aki viszont természetes hullámokkal jött a világra, azért tesz meg mindent, hogy egyenesen is hordhassa a haját.

Mivel a szépészeti eljárások sora mára már végtelenné nőtte ki magát, az utóbbi esetekre is rengeteg megoldás állhat rendelkezésünkre. Léteznek különböző hajegyenesítő samponok, balzsamok és pakolások, melyek attól függően hatnak, kinek mennyire göndör és makacs a haja. Ezek viszont mindenképp csak ideig-óráig segítenek.

Kifejlesztettek azonban egy olyan technikát, mellyel elvileg akár véglegesen kiegyenesíttethetjük frizuránkat. Az eljárás során igazi aranyat használnak, mely feloldva mélyen behatol a hajba, és ezután egy speciális sütővassal érik el a kívánt eredményt.

hajvasaló hajvasalas egyenes haj hairhungary hajhullás hajátültetés hajkiegyenesítésA leggyakoribb és legelterjedtebb módszer viszont a hajvasaló használata, mely ugyan kiegyenesíti a kócos tincseket, viszont ezzel együtt a hajszálak külső részét roncsolja, tönkreteszi. Ez ahhoz vezet, hogy a haj száraz és töredezett lesz, a hajszálak megtörnek, szétnyílnak és meg is éghetnek. Az állandó hajvasalás olyan szinten teheti tönkre a hajat, hogy csak lenöveszteni lehet a károsodott részeket, esetlegesen rövid frizurát kell választani egy időre.

A haj szerkezetének roncsolásakor sajnos előfordulhat nagymértékű hajhullás is. Ezért ha azt tapasztaljuk, hogy a kelleténél több haj marad a fésűnkben, mindenképpen szakértő segítséget kell keresni. A HairHungary klinika személyre szabottan nyújt megoldásokat az eltérő problémákból eredő hajhullásra. A különböző mezoterápiás kezelésektől kezdve, a sokszor egyetlen megoldást jelentő hajátültetésig mindenki a számára legmegfelelőbb eljárással kaphatja vissza régi frizuráját.  

Ismerje meg jobban a HairHungary klinikát:

HairHungary Klinika
Web: www.hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungar

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed