Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Aktív sportolás

0 Komment

A kiegyensúlyozott, egészséges életmódhoz szervesen hozzátartozik az is, hogy a mozgás nagy hangsúllyal megjelenjen mindennapjainkban. Már fél óra gyors séta is segíthet, hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben, de azok, akik valamilyen sportba fektetik energiájukat, rengeteg negatív hatástól és betegségek ezrétől menekülhetnek meg.

Az aktív sportolók természetesen sokkal nagyobb erőbedobással élik hétköznapjaikat, és akinek ez válik az életévé, annak nem csak a munkája, hanem a szenvedélye is a kiválasztott sportág lesz. Általában már gyermekkorban kezdik pályájukat, így egészen fiatal koruktól alakul már át szervezetük erre az életformára. Gyönyörű izmok, kitartás, erő és persze a hajszolt siker folyton nyakukban ólálkodó súlya jellemzi az igazán nagy sportolókat.

Amellett, hogy a mozgás egészséges, a mindennapi edzésnek sajnos előbb vagy utóbb jelentkezhetnek hátulütői is. Ilyenek például az idős korra szinte teljesen kimerült csontok és végtagok, a magánéleti problémák kialakulása a folyamatos felkészülések miatti kevés szabadidő következtében, vagy az aktív sportolással járó hormonális változások.

Utolsónak köszönhető az is, hogy például a kitartásban is nagy szerepet vállaló tesztoszteron olyan negatív hatással van a hajhagymák működésére, hogy emiatt kopaszodás indul meg. Ezért láthatunk rengeteg élsportolót már fiatal korban gyér frizurával. Számos sportág képviselője – legyen szó fociról, vízilabdáról, futásról, jégkorongról stb. – küzdött kopaszodással, vagy éppen fogadta el tarságát.

Azok számára, akik nem akarnak beletörődni az egyre fogyó hajzatba, segítséget nyújthat a hajátültetés. Ilyen beavatkozáson esett át már például Wayne Rooney, illetve a HairHungary Klinika által végzett hajbeültetés segített többek között Lisztes Krisztiánnak, Varga Dánielnek, Harsányi Gergelynek, Hosnyánszy Norbertnek vagy éppen Szuper Leventének abban, hogy újra dús, vagy még dúsabb frizurájuk lehessen. Az eredmények pedig magukért beszélnek, és nem csak az új hajzattal rendelkező sportolók, hanem persze a szurkoló hölgyek is elégedettek velük.   

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Cikksorozatunkban eddig a hajátültetést megelőző indokokról és érzelmekről, valamint magáról a műtét menetéről olvashattunk a páciensek gondolatain át. Most az első kritikus hétről tudunk meg többet, ami a beavatkozáson keresztül ment embereknél ugyancsak olyan izgalmas, mint akár maga a műtét.

Természetesen itt is, mint minden más műtét után bizony odafigyelést igényel a beavatkozással járó minden apró részlet, melyre a pácienseknek maguknak kell gondot fordítaniuk, ha azt akarják, hogy az eredmény valóban megfelelő legyen. Lássuk, hogyan élték ezt át, és pontosan mikre kellett feltétlen vigyázniuk:

„… egy hétig kell a fiziológiás sóoldattal permeteznem a beültetés helyét, és víz nem érheti azt. Két párnával kell aludnom és csak a hátamon feküdhetek éjszaka. Az utcára kimozdulni nem javasolt egy hétig, mert a nagy hideg sem tesz jót a frissen beültetett graftoknak.” (Egy hajbeültetés története – blog)

„A doktornő egyébként is "kiadta parancsba", hogy kerüljem az izzadást, a meleget és fizikai terhelést legalább 2 hétig. Őszintén szólva a legnehezebben azt lehetett kibírni, hogy nem sportolhattam az első időszakban.” (Harsányi Gergely hajátültetése)

hajbeültetés hajátültetés hajbeültetés blog hajhullás kopaszodás harsányi gergely első kritikus hét műtét páciensek Szuper Levente

„… - a műtét után egy hétig javasolt az önkéntes szobafogság, egyrészt a biztonságos gyógyulás miatt, másrészt hogy ne ijeszd halálra az embereket a homlokodtól az orrod felé haladó púp (felszívódó érzéstelenítő) keltette bizarr látvánnyal.” (Hajbeültetés után – blog)

„Egyetlen dolog zavart csak. Az, hogy nem moshattam  hajat az első héten…” (Hajbeültetés nőknek – blog)

A műtét utáni első hét tehát annyiban kritikus, hogy nem ajánlott kimozdulni, illetve alvás szempontjából sem biztos, hogy a legkényelmesebb módon kell elhelyezkedünk azért, mert az újonnan beültetett graftok nem érintkezhetnek a párnákkal. Ezek az apró kellemetlenségek viszont úgy tűnik, hogy nem szegték a páciensek kedvét, a blogokból kiderül, hogy mindenki, mint egy kisangyal, betartotta a mondottakat, és így átlépve aztán a nehéz időszakot eljöhetett a jóleső felismerés ideje, hogy az új hajszálak növögetni kezdenek.

A következő időszakról megtudhatnak többet jövő heti cikkünkből, addig is olvasgassák hajbeültetés blogjainkat, és ismerjék meg közelebbről a hajátültetési eljárást:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A magyar férfi kézilabda-válogatott csapatkapitánya Harsányi Gergely hajátültetési műtét mellett döntött, hogy kopaszodására végleges megoldást találjon. A kétnapos beavatkozás sikeresen lezajlott, interjúnkban megkértük Gergőt, hogy meséljen az előzményekről és a műtéti élményeiről.

Hogyan teltek a műtét előtti napjaid? Vártad már a beavatkozást?

Családtagjaim kérdezgették tőlem, hogy nem izgulok-e, de érdekes módon semmi izgalom nem volt bennem, mert egyrészt beszéltem olyannal aki átesett ilyen beavatkozáson, másrészt a HairHungary honlapján olvastam a tudnivalókról és láttam az interjúkat a páciensekkel, így tudtam mire számíthatok. A műtét előtt 3 nappal még EB selejtezőt játszottunk a kézilabda válogatottal, így igazán nem is volt időm izgulni.

Mi inspirált téged igazán, hogy a hajátültetés mellett döntöttél, korábban kipróbáltál esetleg más gyógymódokat is?
Amikor 20-as éveim első felében elkezdett fogyatkozni a hajam, megtettem mindent, hogy megállítsam a folyamatot. Abbahagytam a zselézést, komolyabb samponokat és szereket kezdtem el használni, még hajgyógyásznál is voltam, de sajnos semmi nem segített. Egyre többször zrikáltak a barátaim, hogy nő a homlokom, mígnem tavaly egy kézilabdás ismerősöm fel nem hívta erre a lehetőségre a figyelmemet: ő is megcsináltatta a hajbeültetést és az eredmény döbbenetes volt, pár éve még kopaszon, most pedig hajkoronával a fején mesélt nekem:) Látva ezt én is úgy gondoltam, hogy kipróbálom.

Meg vagy elégedve a beavatkozást végző doktornővel és a műtéti asszisztenciával?
Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a doktornőről és az asszisztenciáról is. A hihetetlen szakmai tudásuk és precizitásuk mellett a kedvességük és segítőkészségük fogott meg a legjobban.

Hogyan telt el ez a két nap, mivel kötötted le magad a műtét során?
Reggel 8-ra értem be a rendelőbe, ahol először az addig sem túl hosszú hajkoronámat nyírták le. Műtét közben beszélgettünk doktornővel és az asszisztensekkel, üzeneteket váltottam a családtagjaimmal, barátaimmal, újságot olvastam, délután pedig filmeket néztem. A Forest Gump hosszú évek után újra sikeresen lekötötte a figyelmemet.

Mennyire volt megterhelő szerinted?
A délelőttök teltek nehezebben, mivel akkor hason kellett lennem, de a délutánokat ülve már jobban viseltem. Mivel ezt a 2 napot erre szántam, sportolóként összességében jól viseltem a mozdulatlanságot. 

Éreztél fájdalmakat?
Fájdalmat csak az első pár másodpercben éreztem, amikor az érzéstelenítő injekciókat kaptam, utána elzsibbadt a fejem és csak annyit éreztem hogy dolgoznak rajta. Délután egy pici nyomást éreztem a fejemben, de estére az is megszűnt.

Hogy telt az első éjszaka?
Az első éjszaka annyiban telt furcsán, hogy csak a hátamon feküdhettem, de kaptam fájdalomcsillapítót, így jól aludtam.

Jöhet a jól megérdemelt pihenés? Mikor kezdődik a felkészülés?
A Semmelweis Egyetemen van még kötelezettségem, most végzem az edzőit és gyakorlat lesz, de aztán valóban végre pihenés következik. A felkészülés később kezdődik, úgyhogy teljes 2 hétig ki tudok kapcsolódni.

További képek: HairHungary Klinika Facebook oldal

Bővebben a hajátültetésről:
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed