Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Cikksorozatunkban eddig a hajátültetést megelőző indokokról és érzelmekről, valamint magáról a műtét menetéről olvashattunk a páciensek gondolatain át. Most az első kritikus hétről tudunk meg többet, ami a beavatkozáson keresztül ment embereknél ugyancsak olyan izgalmas, mint akár maga a műtét.

Természetesen itt is, mint minden más műtét után bizony odafigyelést igényel a beavatkozással járó minden apró részlet, melyre a pácienseknek maguknak kell gondot fordítaniuk, ha azt akarják, hogy az eredmény valóban megfelelő legyen. Lássuk, hogyan élték ezt át, és pontosan mikre kellett feltétlen vigyázniuk:

„… egy hétig kell a fiziológiás sóoldattal permeteznem a beültetés helyét, és víz nem érheti azt. Két párnával kell aludnom és csak a hátamon feküdhetek éjszaka. Az utcára kimozdulni nem javasolt egy hétig, mert a nagy hideg sem tesz jót a frissen beültetett graftoknak.” (Egy hajbeültetés története – blog)

„A doktornő egyébként is "kiadta parancsba", hogy kerüljem az izzadást, a meleget és fizikai terhelést legalább 2 hétig. Őszintén szólva a legnehezebben azt lehetett kibírni, hogy nem sportolhattam az első időszakban.” (Harsányi Gergely hajátültetése)

hajbeültetés hajátültetés hajbeültetés blog hajhullás kopaszodás harsányi gergely első kritikus hét műtét páciensek Szuper Levente

„… - a műtét után egy hétig javasolt az önkéntes szobafogság, egyrészt a biztonságos gyógyulás miatt, másrészt hogy ne ijeszd halálra az embereket a homlokodtól az orrod felé haladó púp (felszívódó érzéstelenítő) keltette bizarr látvánnyal.” (Hajbeültetés után – blog)

„Egyetlen dolog zavart csak. Az, hogy nem moshattam  hajat az első héten…” (Hajbeültetés nőknek – blog)

A műtét utáni első hét tehát annyiban kritikus, hogy nem ajánlott kimozdulni, illetve alvás szempontjából sem biztos, hogy a legkényelmesebb módon kell elhelyezkedünk azért, mert az újonnan beültetett graftok nem érintkezhetnek a párnákkal. Ezek az apró kellemetlenségek viszont úgy tűnik, hogy nem szegték a páciensek kedvét, a blogokból kiderül, hogy mindenki, mint egy kisangyal, betartotta a mondottakat, és így átlépve aztán a nehéz időszakot eljöhetett a jóleső felismerés ideje, hogy az új hajszálak növögetni kezdenek.

A következő időszakról megtudhatnak többet jövő heti cikkünkből, addig is olvasgassák hajbeültetés blogjainkat, és ismerjék meg közelebbről a hajátültetési eljárást:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed