Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Méz és fahéj hajhullás ellen?

0 Komment

Számos alternatív gyógyászattal foglalkozó weboldalon olvashatunk a méz és a fahéj jótékony hatásáról. Egy ősi recept ráadásként azt ígéri, hogy némi kotyvasztás után a természetes hajhullást is lehet orvosolni. Mielőtt azonban nekiállnánk előkészíteni a hozzávalókat hajhullás vagy kopaszodás esetén érdemes első körben inkább szakorvoshoz fordulni.

A férfiak hátrahúzódó hajvonalára, foltos hajhullásra vagy akár az androgén jellegű kopaszodásra ígér megoldást egy maroknyi konyhai hozzávaló. A recept leírása szerint a méz és fahéj mellé mindössze olívaolajat szükséges mellékelni, majd az elkészült pasztát 15 percen át kell a fejbőrön tartani.

dht hajhullás kopaszodás hajbeültetés hajátültetés hairhungary safesystem fue2 fue androgén mezoterápia

A méz valóban alkalmas a kórokozók ellen, hiszen az ásványi anyagokban dús nedű fehérjéket és egyéb bioaktív anyagokat tartalmaz a C és B vitamin mellett. Mindezek szükségesek a haj egészséges növekedéséhez is, azonban jobban járunk, ha mindezt nem a zselé helyettesítésére kenjük a hajunkra, hanem inkább a reggeli kávé vagy tea mellé adagoljuk. A megfelelő táplálkozás ugyanis fontos szerepet játszik az egészséges haj megőrzésében, azonban egy előrehaladott kopaszodás esetén már szakorvoshoz kell forduljunk.

Hajhullás esetén a HairHungary klinika lehet segítségünkre, mivel a pontos diagnózis megállapítása után egy megfelelő kezelési tervet kaphatunk, hogy hajkoronánk újra régi fényében csillogjon. Az alkalmazott eljárások számos alternatívát kínálnak, mivel minden esetben személyre szabottan történik a lehetséges megoldás kialakítása hajhullásunk, kopaszodásunk kezelésére. Ez olykor lehet csupán a klinikailag tesztelt propecia és minoxidil tartalmú készítmények alkalmazása, mezoterápiás kezelés vagy a garantált megoldást nyújtó hajátültetési beavatkozás. Utóbbi esetben a klinika az Egyesült Államokban szabadalmaztatott úgynevezett SafeSystem-FUE eljárást alkalmazza, mely során egy félautomata eszközzel kerülnek át a tarkótáji donorterületről az egészséges ép graftok, azaz a hajszál csoportok.

Az újonnan beültetett hajszálak soha nem hullnak ki, ugyanis a donor patkó alakú területén található hajszálak ellenállnak a DHT (dihydro tesztoszteron) hatásának, mely az androgén jellegű kopaszodás fő okozója. Pontosan ezt a genetikai sajátosságot használják ki a klinika specialistái a hajátültetés során.

Látogasson a HairHungary honlapjára, ahol számos referenciát találhat, de a klinika youtube csatornáján is fellelhető egy-két siker történet. 

Ingyenes konzultációs időpontfoglalás:
06 (30) 552-0940
hairhungary.hu
info@hairhungary.hu

Haj a sugárkezelés után

0 Komment

A rosszindulatú daganatos megbetegedések esetében a leggyakrabban használt orvosi módszer a sugárkezelés. Ugyancsak szóba jöhet nem rosszindulatú betegségek, mint például súlyos reumatikus panaszok kezelésére. Ezen ionizációs sugárzásnak sajnos nagyon káros hatásai lehetnek, mivel a szöveteket roncsolja, mégis a fent említett esetekben nincs más megoldás egyes betegségek kezelésére.

sugárterápia sugárkezelés hajátültetés hairhungary mellékhatások kopaszság hajbeültetésA sugárterápia mellékhatásai közé tartozhatnak különböző gyulladások kialakulásai, valamint a sugárzott terület szöveteinek nagyfokú károsodása. Mivel a sugárzás mellékhatásai főként a szervezet gyorsan szaporodó sejtcsoportjait érintik, ezalól a szőrtüszők és a hajhagymák sem kivételek. Emiatt ha valaki sugárkezelésen esik át, akkor a haja is nagy valószínűséggel kihullik.

Előfordulhat, hogy a sugárterápia okozta kopaszság végleges lesz, de az is lehetséges, hogy hosszú idő múlva visszanő a hajzat. Ez jelenthet akár másfél évet is, és ezen esetekben sem biztos, hogy a régi formájában kapják vissza a felgyógyulók hajkoronájukat. Ismerünk olyan eseteket, hogy egyes egyenes hajú betegek, miután felépültek a sugárterápia után, göndör fürtökkel néztek szembe, ha tükör elé álltak. Sajnos az is előfordulhat azonban, hogy a hajzat csak foltokban nő vissza.

Abban az esetben, ha valakinek egyáltalán nem, vagy csak részleteiben nő vissza egy ilyen fajta terápia után a haja, nincs sok választása kinézetét illetően. Vagy visszatér a kopaszsághoz, ami talán örök életében a betegségének időszakára emlékezteti majd, vagy az új frizura lehetőségét választja. A hajbeültetés ilyenkor is segítséget nyújthat azoknak, akik vissza szeretnék nyerni régi életüket.

A foltokban visszanőtt haj esetében, ha elegendő haj nőtt a tarkótájon, akkor ezt a már többször körülírt hajátültetési módszer segítségével lehet megoldani. Természetesen ez egy hosszú folyamat, de a Hairhungary klinikán személyre szabottan oldják meg minden páciens problémáját.

Tudjon meg többet a klinikáról, és hajbeültetési lehetőségeiről:

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 552 0940

Az augusztusi londoni Olimpián szerencsére kis hazánkat egyre népesebb tábor fogja képviselni. Nem árt azonban tudni, hogy a kemény felkészülés és a maximális koncentrált erőbedobás miatt testünket hosszú távon nem várt hatások érhetik. Kiváltképp igaz ez a genetikai kopaszodásra hajlamos sportolókra.

A rendszeres testmozgás elengedhetetlen az egészséges és kiegyensúlyozott élethez. Az Olimpiára készülő sportolók megterhelése egy átlagos edzéssel összehasonlíthatatlan. Néhány fizikai tevékenység ráadásként hormonális változásokat idézhet elő melyek az androgén kopaszodásra hajlamos férfiak és nők esetében előrehaladott hajhulláshoz vezethetnek.

hajbeültetés hajhullás kopaszodás hajátültetés fue2 safesystem hairhungary DHT tesztoszteron Olimpia LondonSzámos fiatal hazai és külföldi sportolón figyelhetjük meg ennek jeleit. Ez főként abból adódik, hogy a tesztoszteron fontos szerepet játszik a szervezet energia-háztartásában, a koncentrációban és funkciókat lát el izomzatunkban is. A tesztoszteron hormon ez mellett kölcsönhatásba lép a hajhagymákkal is. Mivel fő metabolitja a DHT felelős a hajhagymák gyengüléséért, érthető, hogy a genetikai kopaszodásra hajlamos sportolóknál nagyobb esély van korai hajhullásra. Egy angol hajklinika szerint első sorban a rövid intenzív és pörgős sportágakban jeleskedők számolhatnak megnövekedett tesztoszteronra, mint például a súlyemelők, rövid távú sprinterek vagy akár a távolugrók.

Szerencsére az androgén jellegű hajhullásra már van megoldás! A HairHungary klinika elkötelezett híve annak, hogy az ilyen problémákkal küszködő sportolókon segítsen. Már több sportág neves képviselője volt „vendége” a klinikának, a kezelések pedig egytől egyig sikeresen zárultak. A kombinált és testre szabott általános kezelési tervek mellett végső megoldás nyújt az úgynevezett SafeSystem-FUE hajátültetési eljárás. A tarkótáji területről ugyanis nem hullik ki soha a haj, mert az itt található hajszálak ellenállnak a DHT hatásának. Pontosan ezt a genetikai sajátosságot használják ki a hajtranszplantáció, azaz a hajátültetés során.

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a hajbeültetés lehetőségéről!
HairHungary Klinika
hairhungary.hu

Ingyenes konzultáció, előjegyzés:
Tel.: (30) 552 0940

Fodrász-kozmetikus Nemzetközi verseny

0 Komment

Az extrém frizurák és sminkek világába utazhatunk április 29-én vasárnap a budapesti Millenáris Fogadóban. Találkozhatunk akár kék hajzuhataggal, trendi frizurákkal vagy épp megismerhetjük a színházba illő sminkeket.

A mára már hagyományokat őrző rendezvényre a szervezők idén is több száz versenyzőt várnak Magyarországról és a határon túlról. A bajnokság főszervezője Hajas László a Magyar Fodrász-Kozmetikus Közhasznú Egyesületi elnöke. A szépségipar legjelentősebb képviselői technikai és divatkategóriákban mérettetnek meg egymással, miközben látványos műsorok, fashion show és profi ollóforgatók lélegzetelállító bemutatói várják az érdeklődőket.

Az elit társaságokhoz a HairHungary klinika is csatlakozott az idei évben. A klinika képviseletében Dr. Szabó Erika persze nem a legdivatosabb estélyi frizurát fogja bemutatni, hanem azoknak a látogatóknak nyújt segítséget, akiknek hajkoronája nem éppen a legtökéletesebb. A hajhullás, kopaszodás megelőzésére tett általános tanácsadás mellett akár helyszíni állapotfelmérést és kezelési tervet is kaphatunk. Ha tehát szeretnénk tenni annak érdekében, hogy visszanyerjük elveszett hajszálainkat, mindenképpen érdemes a klinika standját is meglátogatni.

A versenyek szünetében a divattervezők és szépségipari cégek bemutatója mellett a HairHungary klinika is tart egy fél órás prezentációt a kopaszodás, hajhullás kezeléséről, valamint a ma elérhető leghatékonyabb hajátültetési eljárásról. A klinka referencia vendége Dr. Tordai István a SportTV munkatársa lesz, aki Magyarország első sportautó műsorának producere és egyben műsorvezetője. Hogy miért éppen Ő? A válasz egyszerű: nemrégiben Ő maga is hajátültetésen esett át, így a bemutatón megjelentek élő bizonyítékot láthatnak, hogyan lehet megfiatalodni és kopaszodásunkra végső megoldást találni.

Magyar Fodrász-Kozmetikus Nemzetközi Bajnokság
2012. április 29., vasárnap 8.00-18.00 óra
Millenáris Fogadó (1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.)

A HairHungary klinikáról bővebben:
www.hairhungary.hu

Hajátültetés egy kicsit másképp

0 Komment

Azt, hogy a hajátültetés hogyan is működik, mi a menete, és mekkora segítségeket tud nyújtani, már több szempontból is megközelítettük az előző cikkekben.

Van azonban egy olyan ágazata is ennek a sebészeti gyöngyszemnek, mellyel most fogunk megismerkedni.

A hajátültetésnek minden esetben az a lényege, hogy azokat a részeket, melyek hajhiányban szenvednek, kipótoljuk azon hajszálak segítségével, melyekre nem hat a tesztoszteron hormon, így nem is hullnak ki. Míg eddig a kopaszságról esett szó, most egy kissé más vizekre evezünk. Sokak küzdenek ugyanis egy másik problémával, ami nem más, mint a szemöldök és a szempillák hiányosságai vagy rövidsége.

A legtöbb esetben természetesen kozmetikai okok miatt látják túl ritkának, formátlannak vagy rövidnek ezen szőrhalmazokat, de akadnak sajnos olyanok is, akik valamilyen betegség folyamán veszítettek el belőlük, ami lehet egy átmeneti állapot, de akár végleges is.

Az okok ugyancsak többfélék lehetnek, mint a hajhullásnál. Okozhatja a szemöldök, illetve a szempilla veszteségét például genetikai öröklődés, valamilyen trauma, stressz, egyes orvosi terápiák hatása – mint például a sugárterápia -, de olyan kényszeres tépkedés is, mint amivel a hajtépkedésnél is találkozhattunk.

hajátültetés hajbeültetés hairhungary szépészeti okok szempilla szemöldök

Akár szépészeti okokból, akár valamilyen betegség utáni visszaállítás miatt szeretnénk dúsabb szemöldököt, illetve szempillát, a hajátültetési eljárás ebben is biztos, garantált segítséget fog nyújtani. Ebben az esetben a hajszálakat ültetik át precíz sebészeti eljárással a kívánt helyekre. Az egyetlen dolog, melyre a későbbiek során figyelnünk kell az, hogy mivel ezek eredetileg frizuránk alkotóelemei voltak, ugyanúgy hajszálként fognak nőni tovább, így mindig ügyelni kell arra, hogy vágjuk őket.

Tudjon meg többet a hajátültetésről és erről a különleges eljárásról:

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 552 0940

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed