Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A stresszes életmód hatásai

0 Komment

A mai világban, kiváltképp Magyarországon egyre több ember előtt tornyosul nap mint nap olyan megoldandó feladat melyek problémát okoznak és ezáltal szervezetünket stressz hatás éri. Ilyenkor számos kémiai folyamat zajlódik le bennünk, melynek egyik eredménye hajunk elvesztése is lehet.

Sok ezer évvel ezelőtt az emberiség csupán a vadállatokkal folytatott küzdelmet, vagy elmenekült előlük, vagy fegyvert fogott és harcolt. Akkoriban ez a fajta adrenalin löket energizálták őket, ám a mai folyamatos stresszes életmód elől sajnos nehéz elmenekülnünk. Az üzleti életben a magas pozícióban lévő emberek megfelelési kényszere és maximalizmusa természetes jelenség, ugyanakkor fontos, hogy mindezek mellett egészséges életmóddal tartsák karban Önmagukat.

stressz hajhullás kopaszodás hajátültetés hajbeültetés hairhungary safesystem fue2A stressz okozta megváltozott hormonszint bizonyítottan befolyásolják hajunk állapotát, miközben immunrendszerünk is meggyengülhet. A szervezet védekező mechanizmusa sajnos az egészséges hajhagymákat is megtámadja, melyek fokozatosan elgyengülnek, végső stádiumban pedig hajhullásunk is megindulhat. A megfelelő táplálkozás fontos szerepet játszik az egészséges haj megőrzésében, azonban egy előrehaladott kopaszodás esetén már szakorvoshoz kell forduljunk.

Az üzleti életben fontos a jó megjelenés, egy kezdődő kopaszodás a stressz mellé frusztrációt is okozhat, mellyel az önbizalmunk egyre csökken és sikerünket is befolyásolja. Hajhullás esetén a HairHungary klinika lehet segítségünkre, mivel a pontos diagnózis megállapítása után egy megfelelő kezelési tervet kaphatunk, hogy hajkoronánk újra régi fényében csillogjon. Az alkalmazott eljárások számos alternatívát kínálnak, mivel minden esetben személyre szabottan történik a lehetséges megoldás kialakítása hajhullásunk, kopaszodásunk kezelésére. Ez olykor lehet csupán a klinikailag tesztelt propecia és minoxidil tartalmú készítmények alkalmazása, mezoterápiás kezelés vagy a garantált megoldást nyújtó hajátültetési beavatkozás. Utóbbi esetben a klinika az Egyesült Államokban szabadalmaztatott legfejlettebb, úgynevezett SafeSystem-FUE eljárást alkalmazza, mely során egy félautomata eszközzel kerülnek át a tarkótáji donorterületről az egészséges ép graftok, azaz a hajszál csoportok.

Az újonnan beültetett hajszálak soha nem hullnak ki, ugyanis a donor patkó alakú területén található hajszálak ellenállnak a DHT (dihydro tesztoszteron) hatásának, mely az androgén jellegű kopaszodás fő okozója. Pontosan ezt a genetikai sajátosságot használják ki a klinika specialistái a hajátültetés során.

Látogasson a HairHungary honlapjára, ahol számos referenciát találhat, de a klinika youtube csatornáján is fellelhető egy-két siker történet.

Ingyenes konzultációs időpontfoglalás:
06 (30) 552-0940
info@hairhungary.hu

HairHungary klinika
hairhungary

Hajra való útmutató 10 lépésben

0 Komment

A hajad a szervezet belső állapotának egészségéről üzenne? Valóban elképzelhető az összefüggés?

Rossz haj, rossz egészség?
A betegségek kezelésekor felírt gyógyszerek valóban képesek befolyásolni a hajszálak állapotát, azonban ez csak bizonyos esetekben figyelhető meg. Most kiderül, melyek azok a komolynak tűnő elváltozások amik többnyire ártalmatlanok.

A hajhullás veszélytelen
A fésülködés, hajmosás és szárítás közben elhullott szálak miatt nincs okunk aggódni. A témát vizsgáló szakértők szerint átlagosan 100 hajszálat veszítünk el naponta, azonban ezek folyamatosan újranőnek, így nem kell a kopaszodás miatt aggódnunk. A hajhullást akkor érdemes kivizsgáltatni, ha az átlagosnál nagyobb hajhullást tapasztalunk, illetve hajunk minősége láthatóan gyengült, elvékonyodott vagy töredezetté vált.

hajhullás kopaszodás egészséges étrend telogén effluvium safesystem koprpásodás őszülés hajbeültetés hajátültetés hairhungaryAkut telogén effluvium
A túlzott stressz a teljes szervezetre kihat. Ha sokkhatás, vagy más komoly trauma ér minket, az esetet követő néhány héttel észrevehető az erős, csomókban jelentkező hajhullás, mely több héten át eltarthat. Gyógymódra nincs szükség, csupán a kiváltó ok megszüntetésére kell törekedni, amitől a haj ismét kinő.

Ártalmatlan, de kellemetlen
A korpa megjelenése miatt nem kell komoly belső problémákra gyanakodnunk. Bár valóban kellemetlen a ruhánkra hulló fehér korpa, vagy a viszkető fejbőr, azonban nem fertőző és megjelenése sem súlyos egy egészségügyi probléma jele. Kialakulásának oka lehet többek között a száraz idő, a stresszes életmód, az elhízás, esetleg az ekcéma.

Komolyabb a korpánál
Ha a fehér darabok helyett, sárga, ragadós, apró csomók jelennek meg a hajszálakon, az valószínűleg seborrea dermetitis. A koszmóhoz hasonló elváltozás oka a faggyúmirigyek túlműködéséből eredő zsíros, olajos fejbőr. Ez a gyulladásos állapot általában gombás fertőzésre, esetleg hormonális zavarokra utalhat, mely többnyire korpásódás elleni szerekkel megszűntethető.

Kalapos napozás
Akárcsak bőrünk, hajunk sem viseli jól a hosszú órán át tartó erős napfényt. A hajszálak szárazzá és törékennyé válása elkerülhető, ha megtesszük a szükséges óvintézkedések napozás előtt. A legjobb, ha kalappal óvjuk hajunkat, de már léteznek fényvédő hajápoló készítmények is.

hajhullás kopaszodás egészséges étrend telogén effluvium safesystem koprpásodás őszülés hajbeültetés hajátültetés hairhungaryAz egészségtelen koszt a hajunkra van írva
A hajszálaknak épp úgy szüksége van tápanyagokra és vitaminokra, mint a szervezet más részeinek. A túlzottan kalóriaszegény életmód például lassíthatja a hajnövekedést. Az egészséges hajszálakhoz mindenképpen szüksége van elegendő vasra és fehérjére a szervezetnek.

Szív és hajbarát életmód
Ha azt szeretnénk, hogy hajunk duzzadjon az egészségtől, nem kell mást tennünk, mint szívbarát alapanyagok felhasználásával étkezni. Az Omega3 zsírsav, rostban gazdag növények, diófélék, spenót, a lazac vagy az osztriga egyaránt erősíti a hajat és a szívet.

A korai őszülés okai
Többnyire genetikai tényezők befolyásolják, ki, mikor kezd el őszülni. Ha azonban a családban nem jellemző, hogy fiatalabb korban jelenjenek meg az ősz hajszálak, az lehet egészségügyi probléma jele is. Okozhatja vérszegénység, a B12-vitamin hiánya, de akár pajzsmirigy probléma is. Ilyen esetekben ajánlott orvosi kivizsgálásra bejelentkezni.

Gyógyszerektől hulló haj
Bizonyos esetekben a betegségünkre szedett gyógyszerek okozzák a problémát, mely akár a hajhullásban, vagy más mellékhatásban jelentkezik. A hajszálak vesztése többek között megfigyelhető véralvadásgátló-, koleszterinszint-csökkentő-, menopauza gyógyszerek szedésénél egyaránt. Ilyen esetekben ajánlott beszélni a kezelőorvossal és új orvosságot felíratni.

Bár hajunk egészségét és minőségét táplálkozásunk, életvitelünk, hajápolási szokásaink határozzák meg, a genetikai tényezőket nem tudjuk befolyásolni. Hajunk típusát és a hajhullás mértékét is nagyban befolyásolja a genetika, ami ellen esetenként csak a hajbeültetéssel lehet felvenni a küzdelmet. A fájdalommentes és gyors beavatkozás során a hormonális hatásokra érzéketlen hajszálakat ültetik át a tarkótájról a kívánt területre. A kifejlett úgynevezett SafeSystem-FUE mikro sebészeti technika garantáltan hatásos, és végleges segítséget nyújt. Fontos, hogy hajhullásunk megfelelő kezelésére szakembereket, orvosokat keressünk fel! A tudományágban élen járó HairHungary klinika ingyenes konzultációs lehetőséget biztosít bárki számára, ahol a hajhullás, kopaszodás megoldására szakosodott orvosok segíthetnek nekünk.

Ingyenes konzultációs időpont foglalás: 06 (30) 552-0940
hairhungary.hu

Forrás: napidoktor.hu
Tóth eszter

A hajfesték hatásai

0 Komment

Az emberek többsége elégedetlen saját kinézetével. Ezt vagy helyesen ítélik meg, vagy annak ellenére, hogy minden rendben van külsejükkel, mégis ott motoszkál bennük, hogy ezen, vagy azon részleten még változtatni szeretnének.

A hajszín megváltoztatása szintén egy örökös megújulási vágyra, valamint a saját, „hozott anyag” nem tetszésére vezethető vissza, ezenkívül az első ősz hajszálak eltűntetésekor is többen alkalmazzák. Ez főként a nőknél fordul elő, de manapság egyre több férfin is lehet látni, hogy nem az eredeti hajszínüket hordják.

hajfesték hajfestés hajhullás kopaszodás hairhungary hajbeültetés hajátültetésSok jó tulajdonsága mellet, minthogy bármikor olyan színre válthatunk, amilyenre csak szeretnénk, valamint nem csak az alapszínek, hanem számtalan variáció is rendelkezésünkre áll, sajnos negatív hatásai is lehetnek. Ha valaki egyszer kipróbálja, az még nem jelent gondot, ekkor a haj még csillogó és fényes lesz. De ha folyamatosan használja – ami a lenövések eltüntetése miatt elkerülhetetlen, ellenkező esetben nagyon hosszú ideig kell szenvednünk, hogy a befestett haj lenőjön, ami nem túl szép látvány -, akkor már fennáll a veszély, hogy hajunk elveszíti fényét, idővel töredezetté és szárazzá válik, valamint elindulhat egy nagyobb fokú hajhullási folyamat is.

hajfesték hajfestés hajhullás kopaszodás hairhungary hajbeültetés hajátültetésTermészetesen ezen veszélyekre, emellett az allergiás reakciók megjelenésére is számítanunk kell, hiszen a hajfestékek összetevői között ezeket előidézhető kémiai anyagok találhatók. Ha elővigyázatosak vagyunk, és odafigyelünk arra, hogy a hajfesték használata mellett kellően ápoljuk is frizuránkat, megelőzhető a baj, de nem minden esetben, mivel teljesen személyfüggő, hogyan reagál hajunk a kémiai anyagokra.

Abban az esetben, ha a hajfesték károkat okoz frizuránk szerkezetében, esetleg hajhullást idéz elő, azonnal abba kell hagyni használatát. Amennyiben hajunk nem regenerálódik, és nem nő vissza azon területeken, melyek jobban megsínylették a kémiai anyagok hatásait, a már ismert és biztos megoldáshoz tudunk fordulni, a hajátültetéshez.

Az eljárás segít abban, hogy visszanyerjük régi hajkoronánkat, és megfelelő ápolással megőrizzük annak szépségét.

Ismerje meg jobban ezt az egyedülálló eljárást:

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Vajon megalázó vagy ötletes?

0 Komment

Egy plafonon elhelyezett tükörnek sejtelmes funkciója lehet, sokan helyből egy jól felszerelt hálószobára asszociálhatnak, ám egy kanadai hajklinika szerint hordozhat más üzenetet is.

A Vancouveri metróvonalon egy érdekes reklámhordozóval találkozhatunk, melynek mi magunk lehetünk a főszereplője. Egy kanadai klinika a hagyományos reklámtól eltérően egy tükröt helyezett a plafonra, ahol a kopaszodó emberek fejbúbja tökéletes panorámaként köszönhet vissza a bámészkodó emberek felé. A tükörre ragasztott üzenet lényegre törő, mivel a hajhullásra, kopaszodásra kínál megoldást a klinika elérhetőségeivel. A reklámnak vegyes fogadtatása volt, az ötletessége vitathatatlan, ugyanakkor felvetődik a megalázottság fogalma, hiszen sokak számára a kopaszodás egyfajta lelki teher is lehet.

vancouver hajbeültetés hajátültetés fue2 safesystem hairhungary dht kopaszodás hajhullás

Számos fiatal és középkorú férfi szenved az úgynevezett androgén jellegű kopaszodás problémájával, akiknek pedig az örökletes kopaszodás előrehaladott, már tükörre sincs szükségük, hiszen tisztában vannak saját állapotukkal. A kérdés mindössze annyi, hogy a hajhullás, kopaszodás megelőzése vagy kezelése érdekében megteszünk-e mindent? A HairHungary klinika a kanadai reklám módszer helyett inkább ingyenes konzultációt követően segít bárki számára, és egy megfelelő kezelési tervet állít fel személyre szabottan, a pontos diagnózis megállapítása után. A ritkuló haj vészjósló lehet, ami egyáltalán nem vicces, és hogy hajkoronánkat ne veszítsük el idő előtt, érdemes a klinika hajspecialista orvosainak véleményét kikérni.

Az androgén jellegű kopaszodás visszafordítására egyetlen bevált módszer van jelenleg, mely nem más, mint a hajátültetés. Olyan, hogy hajnövesztő szer ugyanis nem létezik, a kívánt hajkorona visszaállítására a klinika az Egyesült Államokban szabadalmaztatott SafeSystem-FUE műtéti eljárást alkalmazza. A kifejlett technika gyors, garantáltan hatásos, és végleges segítséget nyújt. Azok a páciensek, akik már átestek ilyen beavatkozáson, egytől-egyig vidámabbak, élettel telibbek lettek, miután visszakapták önbizalmukat és az elveszett hajszálakat.

Az újonnan beültetett hajszálak soha nem hullnak ki, ugyanis a tarkótáji donor patkó alakú területén található hajszálak ellenállnak a DHT (dihydro tesztoszteron) hatásának, mely az androgén jellegű kopaszodás fő okozója. Pontosan ezt a genetikai sajátosságot használják ki a klinika specialistái a hajátültetés során.

A HairHungary klinika honlapján számos referenciát találhatunk és a youtube csatornán is fellelhető egy-két siker történet.

Ingyenes konzultációs időpontfoglalás:
06 (30) 552-0940

HairHungary Klinika
www.hairhungary.hu
info@hairhungary.hu

Vitaminokkal a szépségért

0 Komment

Nem telhet el úgy egy nap, hogy ne hallanánk, vagy látnánk bármilyen hirdetést, figyelemfelkeltést vagy termékleírást, melyben valamilyen vitamin szükségességéről, fogyasztásának mértékéről ne tudnánk meg ezernyi apró részletet. Milliószor hajtunk el a különböző reklámtáblák előtt, vagy kapcsoljuk át két műsor között a televíziónkat anélkül, hogy felfigyelnénk erre a tudat alatti bombázásra.

hajhullás hajbeültetés hajátültetés hairhungary vitaminok szépség egészségPedig nem ártana néha megállni egy kicsit, és megfontoltan érdeklődni az után, hogy ezek a hirdetések tulajdonképpen miről is beszélnek. Általában csak legyintünk egyet, hogy „igen, tudjuk, a vitamin egészséges, és kell a szervezetnek”, de ennél többről van szó.

Az egészségünkhöz szervesen kapcsolódik a szépség is, hiszen ha valaki nem egészséges, akkor teljes mértékben kizárt, hajhullás hajbeültetés hajátültetés hairhungary vitaminok szépség egészséghogy szép legyen. Bőrünk, hajunk, körmeink, színűnk, szemünk csillogása és még ezer apró részlet árulkodik arról, mennyire tápláljuk szervezetünket a szükséges anyagokkal.

A szépség megőrzésében különösen nagy figyelmet igényel hajunk ápolása, melyet nem csak külső szerek használata, hanem szintén belső támogatásunk is jelenti. Ennek elhanyagolása ugyanis fénytelen, túl száraz vagy túl zsíros, töredezett, élettelen hajhoz vezethet, és nem utolsó sorban a hajhullás egyik okaként is megemlíthetjük.

hajhullás hajbeültetés hajátültetés hairhungary vitaminok szépség egészségA haj táplálásához elengedhetetlen elegendő fehérje fogyasztása, emellett A-, B-, C-, E- és H-  vitamin, vagyis Biotin bevitele például halak, különböző zöldségek, növényi olajok, citrusok és egyéb jótékony hatású ételek segítségével.

Ezen kívül akadnak olyan természetes adalékokból készített gyógyszerek, és gyógynövényes, külső használatra alkalmazható készítmények, melyek szintén táplálhatják frizuránkat.

Ha azonban valaki olyan hajhullásban szenved, amely ezen ételek, készítmények és nagyfokú odafigyelés mellett sem állítható meg, akkor másfajta segítség után kell néznie. A hajátültetés olyankor is biztos és sikeres megoldást nyújt, amikor minden más próbálkozás csődöt mondott már.

Tudjon meg többet a hajátültetésről!

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed