Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Levendulás kényeztetés

0 Komment

A levendulát nagyon sokrétűen lehet alkalmazni, akár a lakásunkról, vagy saját magunkról van szó. Finom illata miatt meghittséget és jó közérzetet biztosít, így előszeretettel használunk levendulás illatosítókat, füstölőket. És persze nagyon szép is, tehát dekorációnak sem utolsó. Elveszi a rossz szagokat, ha például beakasztjuk a szekrénybe, és tökéletes álmokat hozhat, ha az éjjeli szekrényre teszünk egy kis tasakkal. Ráadásul még ételekhez is tökéletes alapanyag lehet.

A levendula tehát tényleg nagyon sokoldalú, és ha már az, akkor miért ne használnánk ki mindenféle módon előnyeit. A hajápolásban is rengeteget segíthet ugyanis, legyen szó éppen túl száraz, vagy zsíros hajról, de beszélhetünk a korpás problémákról vagy a fejbőr nem teljesen egészséges állapotáról is.

Mint tudjuk, hajzatunk sajnos annyi káros hatásnak van kitéve nap, mint nap, hogy egyáltalán ne érezzük luxusnak, ha szánunk némi időt az ápolására. Sőt! Ha ezt nem tesszük meg elégszer, akkor a fent említett problémák előbb vagy utóbb olyan komolyabb gondokhoz is vezethetnek, mint a hajhullás.

Akkor viszont már lehet, hogy késő lesz, és csak segítséggel tudjuk visszanyerni régi frizuránkat. A levendulaolajos hajöblítők között mindenki megtalálhatja azt, amelyik a legjobbat jelentheti saját hajzatának. Mindegyiknek az alapja egy liter víz, melybe különböző hozzátevőket kell majd kevernünk a levendulaolaj mellé, melyből elég körülbelül 10 cseppnyi. Amennyiben zsíros a hajunk, akkor citromlét adjunk még hozzá, ellenkező esetben pedig hársfatea főzetet. Egyszerűen öblítsük le ezekkel a vitaminnal teli és ráadásul finom illatú hajöblítőkkel frizuránkat, és a végeredmény selymes, puha és egészségesebb hajzat lesz.

Viszont, ha már késő, és a feljebb leírt problémák olyan fokú hajveszteséget eredményeznek, melyek már láthatóak, akkor bizony szakértő segítségre lesz szükség. Ha csak arról van szó, hogy a sok káros hatás ellenére nem ápoltuk megfelelően hajzatunkat, akkor valószínűleg csak átmeneti hajhullásról beszélhetünk. Ilyenkor a haj regenerálódása nagyon hosszú folyamat, ezért érdemes igénybe vennünk olyan lehetőséget, mint a mezoterápia. Amennyiben más problémák is állnak a hajhullás hátterében, és maradandó kopasz foltok keserítik meg életünket, akkor az öröklött kopaszodásra is egyetlen megoldásként felmerülő hajátültetés oldhatja meg gondunkat.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajápolás repceolajjal

0 Komment

A haj kényeztetése elengedhetetlen ahhoz, hogy kifogástalan és egészséges állapotot tartsunk fent mind a hajkoronánk, mind pedig a fejbőrünk tekintetében. Amint nem figyelünk oda, vagy éppen nem hagyunk időt az ápolásra, nagyon hamar előjöhetnek olyan gondok, melyeket a külső, káros hatások vagy éppen a helytelen életmód eredményez.

Hajpakolásaink széles skáláját most a repceolajjal egészítjük ki, mely többféleképpen is alkalmazható hajunk gondozásában. Mivel a sok telítetlen zsírsav mellett rengeteg B-, E- és K- vitamint is tartalmaz, remek hidratáló és gyulladáscsökkentő a hatása. Emellett pedig puhítja a hajzatot, ezért selymes, egészséges frizurát kaphatunk, ha pakolásként használjuk.

Hajzatunk erősítéséhez keverjünk egy kevéske pirospaprikát repceolajba, majd jól masszírozzuk bele fejbőrünkbe. Ez serkenti a hajhagymák működését, ezzel biztosítva a hajszálak erősebb és ellenállóbb mivoltát. Sörhöz keverve dúsabb és élettel telibb hajkoronát varázsol fejünkre, és ezt a hajápolási módszert akár kéthetente is elég alkalmaznunk a szép eredmény eléréséhez.

Természetesen nem minden hajjal kapcsolatos probléma oldható meg az ilyen házi praktikák segítségével. A haj elvékonyodása, töredezettsége, illetve fénytelensége olyan komoly gondokra is utalhat, melyeknek hamar utána kell járni. Főként, ha megfelelő ápolás mellett sem lesz egészséges frizuránk, akkor tudhatjuk, hogy máshol kell keresni a baj forrását.

Nőknél nagyon sok esetben végződik olyan átmeneti hajhullással az effajta hajzatromlás, mellyel aztán sokkal többet kell majd foglalkozni, hogy helyre jöjjön. Ugyan a leggyakoribb hajhullási forma, az öröklött jellegű kopaszodás a férfiakat érinti, nagyon sok hölgy is küzd a frizura gyérülésének gondjával.

Míg előzőnél a gének a ludasok, és megoldásként igazi segítséget csak a hajátültetés jelenthet, addig a nőknél gyakrabban előforduló, átmeneti hajhullásért általában valamilyen betegség vagy lelki gond a felelős. Ilyenkor a kiváltó tényezők kiiktatásával, illetve orvoslásával a hajzat is regenerálódik idővel, de segítséget nyújt és felgyorsítja ezt a folyamatot a mezoterápiás- vagy akár a prp-kezelés is.  

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait, illetve a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Selymes haj

0 Komment

Hajzatunk egészségét tekintve az egyik legsokrétűbb problémaokozó a nedvességtartalom elveszítése. A hajszálakon lévő külső réteg - mely segít megtartani a folyadékot, és egyfajta pajzsként szolgál a külső tényezőkkel szemben is - nagyon könnyen megsérülhet a rengeteg káros hatás miatt.

A hajfestés, a hajformálás és az erős hajhabok vagy zselék használata csak töredékei annak a csoportnak, mely tönkreteszi a hajzat szerkezetét. Ezen felül nem csak mi magunk tesszük ki sok károsodásnak frizuránkat, hanem a természeti tényezők is negatívan tudnak hatni rá, mint például az erős napfény vagy éppen a jeges szél.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy kellőképpen foglalkozzunk hajzatunk egészségével, és tápláljuk megfelelően ahhoz, hogy semmilyen gond ne legyen vele. Az aloe vera hidratálja frizuránkat és nem csak pótolja a hiányzó folyadékmennyiséget a hajszerkezetben, hanem segít is megtartani a nedvességet. Ennek eléréséhez használhatunk olyan hajápoló kozmetikumokat, samponokat, melyek összetételében megtalálható az aloe vera, de akár saját magunk is készíthetünk otthoni hajpakolást.

Többféle keveréket is előállíthatunk aloe vera gélből. Adhatunk hozzá jojoba olajat, egy fél citrom levét, de akár magában is alkalmazhatjuk a növényből kinyert zselés anyagot. Bármelyik kencét vigyük fel hajzatunkra, és hagyjuk hatni fél órát, majd langyos vízzel öblítsük le. Hajzatunk fényes és selymes lesz, könnyen fésülhető és egészséges.

Amennyiben nem gondoskodunk megfelelően hajunkról, sajnos hamar tapasztalhatjuk a fent említett, káros hatások nyomait rajta. A száraz, töredezett és silány hajzat nem szép látvány, ezen felül melegágya az olyan komolyabb problémának, mint a hajhullás.

Persze nem mindig vezethető vissza a kopaszodás az elhanyagolásra, de a mindennapos ápolás lehetővé teszi nagyon sok ok kizárását, amennyiben probléma lép fel a hajzat tekintetében. Ha mindig odafigyelünk frizuránkra, mégis hullani kezd, akkor sajnos olyan súlyosabb gondok állhatnak a háttérben, melyeket érdemes kivizsgáltatni. Amint megvan a baj okozója, megtudhatjuk, mi segíthet frizuránk visszaállításában. Szóba jöhet a mezoterápiás- vagy a prp-kezelés, maradandó kopasz foltok tekintetében pedig a hajátültetés adhat végleges megoldást.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Almaecetes öblítés

0 Komment

Az almaecet több hajpakolás összetevőjeként szerepelt már írásainkban, most viszont egy olyan hajöblítőt ismerhetünk meg, melyhez nem is kell más. Ez a hajápolási módszer ráadásul nem csak a nyár káros hatásai miatt tökéletes frizuránknak.

Az előző cikkünkben a folsavhiány okozta tünetekről olvashattak, és arról, hogyan tudjuk pótolni ezt a hiányt szervezetünkben. A megfelelő folsavbevitel hajzatunk tekintetében is elengedhetetlen, hiszen minden hajtípus életműködését kedvezően befolyásolja, hiánya pedig, mint, ahogyan azt megtudtuk, a haj gyengüléséhez és gyérüléséhez vezethet.

hajápolás hajöblítés almaecet hajhullás kopaszodás hajgyérülés hajátültetés hairhungary folsav hajszárító nyári hajápolás

Most egy olyan, nyáron kifejezetten könnyebben alkalmazható hajöblítési módszert ismerhetünk meg, mely külsőleg is segíti hajszálainkat, hogy a tartás nélküli, gyenge hajzat megerősödjön. Ahhoz, hogy ezt elérjük, tegyünk 5 liternyi langyos vízbe 6-7 evőkanál almaecetet. Mossuk meg hajunkat a megszokott módon, majd hajmosás után öblítsük át a kapott folyadékunkkal egész frizuránkat. Ezután hagyjuk megszáradni maguktól tincseinket, ne használjunk hajszárítót. Valljuk be, a nyári melegben ez nem is fog nehezünkre esni egyáltalán. Nyugodtan ismételjük ezt meg hetente egyszer, hogy hajzatunk erős, fényes és egészséges lehessen.

Persze sajnálatos módon nem minden problémát tudnak orvosolni az efféle hajápolási praktikák. Sokszor ugyanis olyan komoly gondok állnak a háttérben, melyek nem csak a hajzat erőtlenségét eredményezik, hanem komoly hajhullás indul meg miattuk. Ilyen esetekben mindenképp szakértőhöz kell fordulnunk, hiszen minél előbb kiderítjük, mi a gond, annál hamarabb tudjuk meg, hogy bajunkon mi segíthet.

A hajhullást sok esetben csak hátráltatni, lassítani tudjuk mi magunk olyan eszközökkel, melyek hajzatunk egészségét óvják, de ha például öröklött kopaszodásról van szó, akkor sajnos ezek kevésnek bizonyulnak. Ilyenkor csak a hajátültetés segíthet, hiszen egy olyan végleges és biztos megoldást nyújt, melyre más módszer nem képes.

Bővebben a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Rózsavizes öblítés

0 Komment

Aki tegnap ellátogatott az EsteticHungary blogoldalára, az megismerkedhetett a rózsavíz bőrre gyakorolt, pozitív hatásaival. Most azt fogjuk kicsit közelebbről megvizsgálni, milyen eredményt adhat, ha a haj állagának javításához alkalmazzuk, és azt is megtudjuk, hogy ezt hogyan tehetjük meg.

A rózsának már több évezredes múltja van mind a szépségipar, mind pedig a gyógyászat terén, mégis nagyon kevesen ismerik jótékony hatásait. Pedig a stressz kezeléstől kezdve az illatosításig rengeteg pozitívum rejlik ebben a nem csak hatékony, de gyönyörű növényben.

A hajápolás terén szintén jól járunk a rózsavíz alkalmazásával, ugyanis nem csak ápolja a hajzatot, hanem javítja is állagát. Készíthetünk belőle hajöblítőt, amihez pár csepp rózsavizet kell cseppenteni egy kis kamillateába, és a hajmosás közben egyszer ezzel leöblíteni frizuránkat, de akár magában is használhatjuk. Selymes, fényes és főként illatos lesz tőle hajzatunk, hiszen amellett, hogy tökéletesen hidratál és táplál, ki ne szeretné a rózsa finom, semmi máshoz nem hasonlítható illatát.

Mivel stimuláló, valamint vérkeringést serkentő hatása van - és nyugodtan tehetjük a fejbőrünkre is, nem csak a hajzatra -, így a rózsavíz sok esetben megelőzheti a hajhullás kialakulását. A hajhagymák működését segíti, ezáltal nem csak erősek lesznek hajszálaink, de ellenállóbbak is.

Persze ez nem azt jelenti, hogy a hajhullás minden esetben kezelhető rózsavíz alkalmazásával. A kopaszodás hátterében ugyanis számos olyan ok állhat, melyet sajnos nem tudunk orvosolni ilyen praktikákkal. Természetesen, ahogy fent is említettük, sokszor segít a megelőzésben, de hormonális, vagy éppen öröklődési problémákat nem képes megoldani.

Nem csak ajánlatos, hanem szükséges is, hogy rendszeresen foglalkozzunk hajunk ápolásával, de amint nagyobb gondot észlelünk, azonnal szakértő segítséget kell kérnünk. A hajgyérülés rengeteg betegség jele is lehet, illetve számos probléma is eredményezheti, így ennek a függvényében tudhatjuk majd, milyen lépéseket kell megtenni.

A kopaszodásra, attól függően, hogy mi okozta, több megoldás is létezik. Amennyiben csak átmeneti volt a hajhullás, akkor segíthetjük a hajzatunk visszaállítását mezoterápiás- vagy prp-kezelésekkel, azonban ha a hajhullás öröklött jellegű, vagy maradandó kopasz foltokat eredményezett, akkor a hajátültetés segíthet csak.

Tudjon meg többet a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed