AJÁNLÓ
 
19:00
2013. 06. 24.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
19:00
2013. 06. 24.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
19:00
2013. 06. 24.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
19:00
2013. 06. 24.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
19:00
2013. 06. 24.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Makacs fertőzés: gomba a fejbőrön

0 Komment

Beköszöntött a kánikula, mindenki, aki csak teheti strandokra jár, vagy egyéb vizeket keres a felfrissüléshez. Egyre gyakrabban választják fizetős strandok helyett a folyókat és a bányatavakat. Utóbbiakat amellett, hogy tilos is, nem csak hirtelen mélységük miatt, és kiépítetlen, felügyelet nélküli veszélyességük miatt kockázatos látogatni, hanem bizony a víz tisztaságában sem lehetünk biztosak.

Az árvíz idén is kegyetlen károkat okozva vonult el hazánkban, ezzel együtt a belvíz is hatalmas gondokat okozott. Az egyik ilyen probléma az, hogy a természetes, illetve a mesterséges vizek is szennyeződtek. Sok olyan tó, aminek eddig szinte ivóvíz tisztasága volt, most büdössé és zavarossá vált. Ezeknek a tisztulása egy nagyon hosszú folyamat, a meleg azonban nem várat magára, így az emberek ilyen állapotában is kihasználják a vizeket.

Nagyon fontos, hogy ha nem tudni, mennyire szennyezett vízben fürödtünk, alaposan mossuk le utána nem csak bőrünket, de hajunkat is. Ugyanis ezekben a vizekben ilyenkor rengeteg baktérium él, a forróság pedig csak rátesz még egy lapáttal a gombásodás kialakulásának könnyedségére, hiszen a nedves haj alatt a fejbőr bepállik, és nagyon hamar kialakulhatnak rajta gomba okozta sebek.

Ha már elkéstünk az elővigyázatossággal, azonnal kezelésbe kell vennünk a gombás fejbőrt, hiszen könnyen tovább terjedhet a fertőzés, mely viszketéssel és sokszor hajhullással járhat. Rövid és a hosszabb hajjal rendelkezők is jobban teszik, ha a kényes részeket leborotválják, hiszen ha nem vágjuk le hajunkat, sokkal hosszabb ideig tarthat a folyamat.

A legjobb megoldás, ha szakemberhez fordulunk problémánkkal, aki a legjobb készítményeket tudja felírni nekünk. A fertőzés megállításához szükség lehet külső kezelésre, spray, samponok és kenőcsök formájában, ezzel együtt még hamarabb kigyógyulhatunk, ha belső, gyógyszeres, antibiotikumos kúrával is segítjük szervezetünket.

Ilyen esetekben a sikeres kezelések után hajunk újra a régi lehet, viszont más probléma okozta hajhullásra sajnos nem mindig elegendőek a különböző kezelések. Előfordulhat olyan betegség miatti hajhullás például, amikor már csak a hajátültetéssel nyerhetjük vissza régi frizuránkat.

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed