Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kellemetlen fejbőrhámlás

0 Komment

A hajzatnak és a fejbőrnek nagyon sok olyan problémája van, amit természetesnek veszünk, és csak ritkán teszünk ellenük, mert azt gondoljuk, majd úgyis elmúlik idővel. Ilyen gond a fejbőr hámlása is, ami akármennyire nem tűnik nagy bajnak, mégiscsak illene foglalkoznunk vele, mert nem várt károkat is okozhat.

A fejbőrhámlás ugyanolyan panaszokkal jár, mint a szárazkorpa kialakulása, a kettőt nagyon nehéz megkülönböztetni egymástól. Viszont ilyen hámlás sokkal gyakrabban fordul elő, ilyenkor szabad szemmel is jól látható, hogy apró, fehér bőrdarabkák peregnek hajunkból. A szárazkorpától csak emiatt különböztethető meg, hiszen nagyobb darabokat láthatunk, mint a korpa esetében.

Fejbőrhámláskor akármennyire is úgy tűnik, hogy nem, a fejbőrünk gyulladt állapotban van, ezért nagyon fontos, hogy kezeljük, és ne hunyjunk szemet a probléma felett. A bőr tehát gyulladt, a fejbőr elszarusodási folyamata felgyorsul, és ez okozza a gyors hámlást.

Kiváltó okok között megemlíthetjük a leégett fejbőrt, a hidrogénezéssel járó hajfestést és a haj dauerolását is. Emellett okozhatja a fejbőr szárazsága, C-vitamin és egyéb nyomelemek hiánya, valamint kiválthatja stressz is. Ha jobban megfigyeljük az okokat, szembetűnő, hogy ezek a dolgok sajnos sokkal súlyosabb bajt is hozhatnak a fejünkre, hiszen a hajhullást kiváltó problémák között egytől-egyig mindet megtalálhatjuk. Ezért nagyon fontos, hogy ha fejbőrhámlást, vagy bármilyen más fejbőrbetegséget észlelünk magunkon, azonnal nézzünk utána, hogy mit lehet tenni ellene, és kezdjük meg a kezelését, amilyen gyorsan csak lehet. Ha ezt nem tesszük, akkor sajnos egy idő után nagy a valószínűsége annak, hogy fejbőrünk, ezzel együtt hajunk állapota romlani fog, és egy idő után a hajhullás is elkerülhetetlen lesz.

A hajhullás és kopaszodás nagyon kellemetlen akár fiatal, akár időskorban jelentkezik. Ha nem kérünk időben szakértő segítséget, előfordulhat, hogy visszafordíthatatlan lesz ez a folyamat. Nagyon fontos, hogy a haj ritkulásának megtaláljuk az okát, és annak tükrében kezeljük a hajzatot. Sok esetben viszont nem jelenthet megoldást más, csak a biztos sikert nyújtó hajátültetés, hogy frizuránk a régi lehessen.   

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed