AJÁNLÓ
 
18:37
2013. 03. 18.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
18:37
2013. 03. 18.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
18:37
2013. 03. 18.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
18:37
2013. 03. 18.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
18:37
2013. 03. 18.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hajhullás allergia miatt

1 Komment

Ha kimondjuk az allergia szót, sokan a tavasszal elkezdődő szenvedésre gondolnak, amely „csak” tüsszögéssel és könnyes szemekkel jár. Pedig az allergiának számos változata van, köztük az egyik legkellemetlenebb az ételallergia.

Az ételallergia minden esetben a bélflóra nem megfelelő működése miatt alakul ki, melynek következtében immunrendszerünk működésében is zavarok lépnek fel. Az ételallergiához gyakran párosul egyéb allergia is, mint például az asztma vagy a szénanátha. Az allergiás állapot kialakulása előtt jelzi már pár tünet a problémára való hajlamot, ilyen az ekcéma és a bizonytalan eredetű, viszkető bőrgyulladás is.

Az ételallergiánál az étel valamely összetevője indít el egy olyan reakciót a szervezetben, melynek hatására hólyagok, kiütések jelenhetnek meg a testünkön, és akár még légzési nehézségek is jelentkezhetnek. Az ételallergián belül lehet megemlíteni külön a gluténra való érzékenységet is, melynek rejtett intoleranciája nem jár tipikus tünetekkel, azonban másodlagos tünetei között szerepel ugyancsak az ekcéma-szerű bőrtünet, mely nem enyhül, az egész test viszketése, fáradékonyság, csontritkulás és sajnos a hajhullás is. Ilyen esetekben ki kell zárni a glutén tartalmú ételeket étrendünkből.

A különböző allergiafajták mindegyikére lehet megoldás, ha olyan étkezést folytatunk, mely a bélflórára jó hatással van. Így első körben egy célzott diétát kell alkalmaznunk, méregtelenítéssel, természetesen mindezt megfelelő szakember segítségével. Ezen kívül különböző gyógyszerek alkalmazása is segíthet, de a legfontosabb a helyes táplálkozás.

Ha ételallergia vagy glutén intolerancia okozza hajhullásunkat, akkor az allergia orvoslásával, illetve az allergiás reakciót kiváltó összetevők elhagyásával ezt is megállíthatjuk. Azonban ha más ok áll a kopaszodás hátterében, mindenképpen fel kell keresnünk szakértő segítséget, hiszen lehetséges, hogy a hajhullás következményein már csak a biztos és végleges megoldást jelentő hajátültetés tud majd segíteni.

Bővebben a hajhullásról és kezelési lehetőségekről:
HairHungary – a magyar hajklinika
www.hairhungary.hu



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed