AJÁNLÓ
 
09:25
2014. 02. 13.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
09:25
2014. 02. 13.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
09:25
2014. 02. 13.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
09:25
2014. 02. 13.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
09:25
2014. 02. 13.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hajunk nedvességpótlása

0 Komment

Ugyanúgy, ahogy a bőrünk, sajnos a hajunk is ki tud száradni, így folyamatosan ügyelnünk kell arra, hogy megkapja a megfelelő ápolást. Ahogy bőrünket is védjük a kiszáradástól, és krémek segítségével karban tartjuk, hajunknak is szüksége van a nedvességpótlásra.

De mitől is lehet száraz a haj, mi vonja ki belőle a nedvességet? A válasz sajnos igen egyszerű, és mindennapi tényezőket foglal magába. A hajszárító, valamint a hővel dolgozó hajformázók, mint például a hajvasaló használata mind kiszárítja a frizurát. Szintén ilyen hatással lehet hajunkra, ha ellátogatunk egy szaunába, de a sima nyári napozás is száraz hajzatot eredményezhet. Furcsa tény az is, hogy ugyan a víz belső nedvességtartalmunkhoz elengedhetetlen, amikor külsőleg használjuk, mint például zuhanyzáskor vagy hajmosáskor, bizony szárító hatású, mert elvonja a nedvességet a bőrtől és a hajtól is. Ezért nagyon fontos, hogy óvjuk és ápoljuk frizuránkat. A megfelelő nedvességpótlás lehetséges kifejezetten erre készített samponokkal, amelyek megkötik a nedvességet a hajszálakban, vagy egyfajta védőréteget képeznek külsejükön. Ezen kívül védhetjük frizuránkat kalappal, sapkával vagy egy törölközőt csavarva rá a fent említett helyzetekben – például szaunában, tengerparton stb. Ugyancsak jót tesz a hajnak, ha néha végighúzzuk testápolóval bekent kezünket rajta, mert ez hidratálást nyújt a hajszálaknak is. Ezen kívül rengeteg olyan házilag is elkészíthető pakolás létezik, melyek kifejezetten pótolni tudják hajunk nedvességét.

Nem csak azért fontos odafigyelni hajunk nedvességtartalmára, mert a száraz haj csúnya és egészségtelen látványt nyújt, hanem mert az esztétikai probléma mellett sajnos olyan gondokkal is járhat, mint a hajhullás. Természetesen ez más okokból is kialakulhat, de mindenképpen jó, ha odafigyelésünkkel kevesebb esélyt adunk a hajhullásnak. Persze ha valamilyen egészségügyi gond, vagy esetleg a genetika miatt hullik a hajunk, arra is van már megoldás. A HairHungary-nél személyre szabottan nyújtanak segítséget a kopaszodással küzdőknek. A hajhullás okától függően ez a segítség lehet egy mezoterápiás kezelés, vagy különböző készítmények alkalmazása, öröklött kopaszodás esetén pedig a biztos megoldást jelentő hajátültetés.

Tudjon meg többet a hajhullásról, és ismerje meg jobban a különböző eljárásokat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed