Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jobb, ha nem habzik?

0 Komment

Sokan azt hiszik, hogy minél inkább habzik egy sampon, annál jobban hat, vagy annál tisztább lesz a hajzatunk. Pedig ez nem így van. Annak ellenére, hogy mindenki azt tartja természetesnek, hogy habzó fejjel áll a zuhany alatt, és általában utálja azokat a termékeket, melyeket alig lehet eloszlatni pont azért, mert nem habzanak egyáltalán, mégis a második a jó választás!

Hajmosáskor ugyanis nem főként a hajszálainkat kell megtisztítanunk, hanem a fejbőrünket. Ehhez pedig nem kimondottan kell a nagy habzás. Ha nem közvetlenül nyomjuk a sampont fejünkre, hanem a kezünkről oszlatjuk el egyenletesen, akkor sokkal többet teszünk hajunk épségéért, mint gondolnánk, és egyáltalán nem kell durva mozdulatokkal azt várni, hogy minél több hab képződjön közben.

Ha túlságosan habzik a samponunk, akkor sajnos az megtapad a hajszálakon, nehezítve azokat, és akár roncsolva is szerkezetüket. Ez az egyik legfontosabb részlet, melyre oda kell figyelnünk hajmosáskor, de persze sok más apróságnak tűnő dolgot sem szabad elfelejtenünk. Például fontos, hogy ne túlságosan meleg vízzel öblítsük ki hajzatunkat, és az sem mindegy, hogy egyáltalán milyen gyakran iktatjuk be a hajmosást.

Ha nem figyelünk oda a részletekre, akkor nagy károkat okozhatunk saját magunknak, pedig higgyük el, hajzatunk épp elég káros hatásnak van kitéve e nélkül is. Így könnyen elindulhatnak olyan folyamatok, mint a haj kiszáradása, vagy éppen túlzott zsírosodása, a fejbőr megbetegedése, a hajszálak töredezése és végül, de nem utolsó sorban a haj hullása.

Persze az ilyen okokból meginduló hajgyérülés könnyen orvosolható, hiszen ha kicsit odafigyelünk a megfelelő gondoskodásra, máris visszafordíthatjuk ezt a kellemetlen folyamatot, de sajnos vannak olyan esetek is, amikor sokkal összetettebb a probléma.

Okozhatja a hajhullást, illetve erősítheti a folyamatot pluszba a stresszes életmód, a helytelen táplálkozás vagy esetleg valamilyen trauma hatása is. És lapulhat a háttérben sajnos maga a genetika, és ebben a helyzetben már saját magunk nem tudunk tenni a kopaszodás ellen. Ilyenkor az egyetlen lehetőség, mely képes visszaadni eredeti frizuránkat, az a hajátültetés, de sok más helyzetben is ez lehet a legjobb segítség.  

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Rossz sampon

0 Komment

Már sokszor beszéltünk arról, hogy mennyire fontos odafigyelnünk, milyen gyakran mossuk a hajunkat, és ezt milyen samponnal tesszük. Egy korábbi cikkünkben azt is említettük, hogy nem elegendő a jó sampon alkalmazása, bizony sokszor váltogatni is kell őket. De mit is okoz tulajdonképpen, ha számunkra rossz sampont használunk?

Főleg ilyenkor, amikor a nagy melegben többször mossuk meg hajzatunkat – akár a klóros vízben való fürdést követően, akár csak azért, mert nagyon megizzadt a fejbőrünk -, elengedhetetlen, hogy frizuránkra szabva válasszuk ki a samponunkat. Mivel a drogériák polcai roskadásig vannak tömve minden féle összetevőt tartalmazó hajmosókkal, így mindenki meg tudja találni a számára megfelelőt, mind illatban, mind pedig más szempontból. Vannak korpásodás elleni készítmények, zsírosodást gátló samponok, illetve száraz hajzatra valók, így elsőként erre figyeljünk oda, melyik is kell nekünk.

Ha nem sikerült jól megválasztani a samponunkat, annak nagyon hamar észrevesszük jeleit. Hajmosás után ugyanis igen gyorsan elkezd viszketni a fejbőr, és kellemetlenné, szinte megszüntethetetlenné válik ez az érzés. A viszketés után pedig égni is kezdhet fejbőrünk. Ilyenkor mindenképpen váltsunk sampont, mert ha ezt nem tesszük meg, akkor sajnos elkezdhet hámlani fejbőrünk, kisebesedhet, és ez bizony hajhullást is eredményezhet.

A samponváltás mellett ilyenkor még inkább figyeljünk oda hajzatunkra, kényeztessük esetleg házilag elkészíthető, nyugtató pakolásokkal, melyek segítenek a viszketés megszüntetésében. Amennyiben későn reagálunk a fent leírt tünetekre, hajzatunk gyérülése csak akkor fog megállni, ha már orvosoltuk a problémát. A kihullott haj helyére természetesen vissza fognak nőni a hajszálak, hiszen ilyenkor a hajhullás csak átmeneti, de itt is, mint bármely más átmeneti kopaszodás esetében, segítségére lehetnek hajzatunk regenerálódásában a mezoterápiás vagy prp-kezelések.

Persze nem minden esetben beszélünk sajnos olyan hajhullásról, mely általunk és az említett kezelések segítségével megoldható lenne, hiszen az öröklött kopaszodásra például csak a hajátültetés jelenthet megoldást.   

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Mossunk hajat helyesen!

0 Komment

Arról már beszéltünk korábban, hogy nem tesz jót a hajnak, ha gyakran mossuk, hiszen kiszárad a fejbőrünk, emiatt a faggyútermelés többszörösen beindul, így minél többször mossuk meg, annál hamarabb zsíros lesz a frizuránk. Ez egy olyan ördögi kör, melyből nehéz kikászálódni úgy, hogy hajzatunk ne roncsolódjon.

Arról is beszéltünk már, hogy fontos részlet az is, mivel mossuk a hajunkat, és, hogy a samponváltás néha elengedhetetlen. Most egy kicsit mélyebben érintjük a témát, hogy mivel és hogyan kell hajat mosnunk ahhoz, hogy megőrizzük hajzatunk egészségét.

Nem mindegy ugyanis, hogy milyen kozmetikumokat használunk hajunk tisztításához. Mint ahogyan a bőr tekintetében, itt is eltérő termékek és főként eltérő összetevők jelentenek mindenkinek megfelelő ápolást. Oda kell figyelnünk, hogy mit viszünk fel száraz hajzatunkra, vagy ha éppen zsírosabb a fejbőrünk, mivel kezeljük.

Elterjedt tévhit az, hogy egy sampon akkor jó, ha rendesen habzik. Ez nem így van, hiszen ha a sampon túlságosan habzik, az bizony megtapadhat a hajszálakon, és ahelyett, hogy tisztítaná fejbőrünket, nem természetes réteget képez frizuránkon. A sampon lényege ugyanis az, hogy a fejbőrünket és ne a hajszálainkat tisztítsa.

Tehát a helyes hajmosásánál először is ne közvetlenül nyomjuk rá hajzatunkra a sampont, hanem a kezünkbe adagolva higítsuk kicsit fel vízzel, majd főként a hajtövekre és a fejbőrre fektetve a hangsúlyt, masszírozzuk bele frizuránkba. Ne ijedjünk meg, ha nem habzik túlságosan, ez inkább jó. Majd langyos vízzel öblítsük ki hajunkból rendesen, így biztosítva azt, hogy sem a forró víz, sem a hajon maradt kozmetikum nem fog ártani.

A frizuránk egészségi állapota megszámlálhatatlan kisebb és nagyobb részlettől függ, éppen ezért nagyon könnyen jöhet elő probléma akár csak egy kis apróságtól is. Mind kívül, mind pedig belül támogatnunk kell ahhoz, hogy ne legyen semmi baj vele. Természetesen akkor is felléphet olyan gond, mint például a hajhullás és a kopaszodás, ha mi mindent megtettünk hajunk ápolásáért, hiszen rengeteg olyan probléma is okozhatja ezeket, melyeket sajnos mi magunk nem tudunk befolyásolni. Ilynekor szakértő segítséghez kell fordulnunk, hogy mielőbb megtudjuk, mi segíthet bajunkon, ami lehet egy kezelés, vagy a biztos megoldást jelentő hajátültetés is.

 

Ismerje meg jobban a kopaszodás elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Kávés hajpakolás

0 Komment

Van, aki cukorral, van, aki tejjel és van, aki feketén szereti. A mindennapokban nagyon kevesen vannak, akik nem fogyasztanak kávét valamilyen formában. Legtöbbünket felpörget és ébren tart, épp ezért az egyik legkedveltebb reggeli italok közé sorolhatjuk, most mégis más jótékony hatását mutatjuk be a kávénak.

Nem véletlen, hogy nagyon sok kozmetikai termék használja már fel a koffeint, ilyen például a koffeines sampon. Amellett, hogy stimulálja a haj növekedését, az elgyengült hajhagymákat is erősíti. A koffeinnek aktiváló hatása van, így megelőzi az örökletes hajhullás korai tüneteinek kialakulását. Mivel a kávé közismerten magas koffeintartalommal rendelkezik, így nem véletlenül hallhatunk arról, hogy bizony segíti a haj gyorsabb növekedését.

hajhullás kopaszodás hajátültetés hairhungary kávé kávés hajpakolás hajpakolás koffein koffeines sampon

A házi pakolás elkészítése egyszerű, bár annyit tudnunk kell róla, hogy nehéz kimosni, és az egész lakás kávéillatú lesz, de ha ez nem rettent vissza bennünket, akkor megéri. Keverjünk össze két evőkanál citromlevet egy evőkanál ecettel, két tojássárgájával és egy pici szalakálival, majd annyi őrölt kávét tegyünk hozzá, hogy masszás állaga legyen. Ezt a pépet vigyük fel a már megmosott, nedves hajra, majd hagyjuk rajta körülbelül egy órát, és végül alaposan mossuk ki frizuránkból.

E mellett, ha nem festett hajról van szó, hanem természetes barna frizuráról, akkor nagyon szép színt, és meleg, barna tónust ad a hajzatnak, ha néha meglocsoljuk kávéfőzettel.

Hajunk ápolása nagyon fontos, hiszen hamar és váratlanul utolérhet bárkit a hajhullás problémája. Amint elkezdődik a kopaszodás, sajnos már nem lesz elég egy-egy pakolás vagy készítmény alkalmazása, hiszen ezek inkább csak megelőzni tudják a problémát. Nagyon fontos, hogy kiderítsük, mi áll a háttérben, hiszen ha öröklött kopaszodásról van szó, akkor sajnos hiába kísérletezünk a különböző gyógymódokkal. Ilyen esetben se keseredjünk el, hiszen a hajátültetés azoknak is képes visszavarázsolni régi frizurájukat, akik más megoldásban nem bízhatnak.

Ha bármilyen hajjal kapcsolatos problémája van, keresse fel a HairHungary Klinikát:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Sokoldalú segítőnk, a csalán

0 Komment

Bár első hallomásra mindenkinek az jut eszébe róla, hogy ha megérintjük, akkor kellemetlen csípéseket okoz, viszont nem is gondolnánk, hogy a csalán egy igen sokoldalú gyógynövény, melyet rengeteg problémánkra tudunk használni.

A csalánból készített teának vértisztító hatása van, emellett segíti anyagcserénket, hatásos még allergia ellen, valamint különböző húgyúti megbetegedésekkor és nők esetében felfázáskor is igen előnyös a fogyasztása. Sokan mondják, hogy ha hozzáérünk a csalánhoz, akkor nem leszünk reumásak, és e mögött a szólás mögött bizony igazság áll. A csalánból készített pakolás ugyanis ízületi fájdalmainkat is elmulasztja.

Mivel sok C-vitamint, szelént, karotint és vasat tartalmaz, egy igazi csodaszer. A fent említett rengeteg baj orvoslása mellett még egy pozitív hatással is bír, ami miatt szinte elengedhetetlen a használata. A csalánból készült forrázat ugyanis szabályozni tudja a fejbőrünk zsírtermelését, ezáltal kitűnően orvosolja a korpásodást, valamint nagyon sok esetben megelőzi a hajhullás kialakulását. Nem véletlenül készítenek belőle sampont is, melynek használata szintén ajánlott, de a legjobb hatást a közvetlen, saját magunk által elkészített csalánfőzet biztosítja.

Ha nem tartozunk azon szerencsések közé, akinél ez utóbbi jótékony hatás bevált segítséget jelent hajunk állapotának karbantartására, és erősebb hajritkulást tapasztalunk magunkon, akkor sajnos olyan ok állhat a háttérben, melyet csak szakértő segítséggel tudunk orvosolni. Hajhullás felléphet egyes betegségek vagy gyógyszerek mellékhatásaként, de okozhatja maga a genetika is. Utóbbi esetre csak a biztos segítséget jelentő hajátültetés nyújthat segítséget, de más okból eredő hajhullásra többféle megoldást is találhatunk. A HariHungary Klinikán személyre szabottan kapja meg mindenki a megfelelő, szakszerű segítséget, miután sikerül kideríteni, mi okozza kopaszodásunkat.

 

Bővebben a hajhullásról, és a HairHungary Klinika által nyújtott szolgáltatásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed