Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Samponváltások

0 Komment

Nem is hinnénk, hogy mennyire hozzá tud szokni a bőrünk, a hajunk egy-egy kozmetikai szerhez, vagy samponhoz. Sokan azt mondják, hogy egy idő után annyira megszokjuk ezeket a különböző szereket, hogy már nem is hatnak úgy, ahogy szeretnénk.

Sokfelől lehet hallani azt a javaslatot, hogy pár havonta váltsunk a samponok és egyéb kozmetikumok között egy másik márkára, vagy illatra, esetleg más hatóanyagú szerekre, mert az által felfrissülünk.

Viszont van ennek egy másik oldala is. Egy ilyen samponváltásnál lehetséges, hogy olyan készítményt kezdünk el használni, ami akár jobban irritálhatja a fejbőrünket, esetleg szárazabbá teszi hajunkat, és sok esetben olyan nem várt eredményekhez is vezethet az új sampon, hogy viszketni kezd, majd ki is sebesedhet fejbőrünk.

Nagyon fontos minden samponválasztásnál, hogy nézzük meg az összetevőket, tudjunk róla, ha esetleg valamire allergiásak vagyunk. Ezen kívül mindenképpen a hajunkhoz illőt válasszunk, olyan típust, amire szüksége lehet frizuránknak, mint például sampon zsíros hajra, vagy sampon korpás hajra stb.

Ha egy sampon bevált már, és szép, egészséges a hajzatunk tőle, akkor nem biztos, hogy érdemes más márkára cserélni azt. Persze a különböző illatok és egyéb változatok között nyugodtan válogathatunk, de feleslegesen ne tegyük ki hajunkat az új, ismeretlen felfedezésnek, ha már találtunk egy jó megoldást karbantartására. Ugyanis egy rossz sampon használata inkább árt, mint használ. A viszkető fejbőr korpás hajat eredményezhet, a száraz hajnál könnyebben kialakul a töredezettség, az egészségtelen hajzatnál pedig nem kerülhetjük el előbb-utóbb a hajhullást sem.

Ha hajunk elkezd hullani, először jól át kell gondolni tehát, hogy milyen szerekkel kezeljük, milyen sampont használunk, és ezek ártalmasak lehetnek-e bármilyen szempontból hajzatunkra. Azonban komolyabb kopaszodás esetén mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnunk, hiszen nem tudhatjuk, olyan ok áll-e a háttérben, aminek következménye olyan fokú kopaszság is lehet, melyen már csak a biztos sikert jelentő hajátültetés tud segíteni.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary – a magyar hajklinika
www.hairhungary.hu

A szilikon hatásai a hajra

0 Komment

Rengeteg olyan sampon és balzsam van forgalomban, melyek magas szilikon tartalmúak, ugyanis ez segít a kócos haj kifésülésében, a hajat fényessé teszi, a hajvégeket ápolja és dúsítja a frizurát. A sok jó hatása ellenére mégis egyre több gondot okoz ez az összetevő, ezért a legtöbb gyártó próbálja természetes alkotóelemekre kicserélni, de még így is sok ilyen termék van használatban.

A szilikon legnagyobb varázsereje abban rejlik, hogy a polimer anyag a hajpikkelyeket lezárja, melynek következményeként a haj könnyen fésülhető és ragyogó lesz, megoldást nyújtva ezzel a kócos fürtök eddigi kínzására. Azonban bármennyire is örülünk ezen segítségnek, hajunk egy idő után nem lesz hálás. Ugyanis ez a jótékony, hajra gyakorolt hatása múlandó a szilikon tartalmú készítményeknek, hiszen a szilikon polimer műanyag, már gyártása közben is szennyezi a környezetet, és természetes úton nem tud lebomlani. Így a hajat nem ápolja, csak felületileg szépít, átmenetileg teszi csillogóvá frizuránkat.

Ha hosszútávon használunk ilyen samponokat, balzsamokat, akkor a szilikonos anyagok mintegy szigetelő rétegként összegyűlnek a hajzaton, a hajszálakat bevonják. Ennek következtében más hajápoló szerek – ahogy a hajfestékek sem – nem tudják kifejteni hatásukat, hiszen nem jutnak el a hajhagymákhoz. Így frizuránk egy idő után kiszárad, fakóbb és élettelenebb lesz, hajszálaink elvékonyodnak.

Mivel a szilikon réteg a hajrostokat elzárja, befullasztja, sajnos hajhullás is kialakulhat a túlzott használat következtében. Ezért nagyon kell figyelni a különböző termékek összetételét, mert ugyan a szilikonos anyagok olcsóbbá teszik ezen készítményeket, hatásuk igencsak nem kifizetődő. Inkább válasszuk a kissé drágább, de csak természetes anyagokból álló hajápoló és hajkibontást segítő termékeket.

Ha hajunk hullani kezd, nem árt megvizsgálni tehát azon szereket, melyekkel nap mint nap kezeljük, hiszen akár ezek is okozhatják a problémát. Léteznek azonban a kopaszodásnak olyan okai is, melyek csak szakértő segítséggel orvosolhatók. Ilyen esetekben segíthet mezoterápiás kezelés, esetleg különböző készítmények használata, de az is előfordulhat, hogy már csak a biztos eredményt felmutató hajátültetés lehet a megoldás kopaszságunkra.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:
HairHungary – a magyar hajklinika
www.hairhungary.hu

Frizurát ajándékba!

0 Komment

A közelgő ünnepek küszöbén állva nagyon sokan jönnek rá arra, hogy még mennyi ajándék hiányzik. Ilyenkor megy az eszeveszett rohanás, ám legtöbbször még azt sem tudjuk, mit is frizura ajándék hajápolás hajpakolás sampon csomag hajhullás kopaszodás hajátültetés hairhungaryvegyünk szeretteinknek, rokonainknak, barátainknak, kollegáinknak.

Mivel minden ember számára fontos a külső, ezért sosem hibázhatunk, ha valamilyen szépségápolással kapcsolatos ajándékot találunk ki, és ez ma már nem csak a hölgyekre, hanem a férfiakra is vonatkozik.

Hajunk tulajdonképpen kinézetünk megkoronázó eszköze, ezért nagyon fontos, hogy kellően ápoljuk, és vigyázzunk rá. Tehát nagyon szép ajándék lehet egy hajpakolással, kellő gonddal kiválasztott samponnal és egyéb hajápolási szerrel megpakolt csomag is. Hiszen ezekre mindig szükség lehet, és sokszor találhatunk előre elkészített ajándékcsomagokat a különböző gyártóktól, így szép, igényes meglepetésül szolgálhatunk vele.

frizura ajándék hajápolás hajpakolás sampon csomag hajhullás kopaszodás hajátültetés hairhungaryHölgyeknek ugyancsak ízléses ajándékötlet, ha valamilyen szalonba szóló ajándékutalvánnyal kedveskedünk nekik, legyen szó egy frizura elkészítéséről, vagy akár egy hajpakolásos kényeztetésről.

Nagyon sokan szenvednek hajhullástól, kopaszodástól. Közvetlen, velünk szoros kapcsolatban álló rokonoknak és barátoknak ne féljünk olyan ajándékkal kedveskedni, ami a másik fél számára szükséges és segítő lehet!

A HairHungary klinika személyre szabott lehetőségeket és segítséget kínál minden kedves érdeklődőnek és páciensnek. Néha ugyanis elegendő a klinikailag tesztelt, propecia és minoxidil tartalmú készítmények alkalmazása, sok esetben segíthet mezoterápiás kezelés, a biztos, garantált megoldást viszont csak a  hajátültetési eljárás nyújthatja. 

Ha valaki a kopaszodás kellemetlen árnyékában él, annak már az is nagy lehetőséget jelenthet, hogy megtudja, mi is okozhatja hajhullását, illetve azt, hogy mi lehetne segítségére ebben a problémában. Ilyen esetekben ha van kire támaszkodni, illetve van ki ösztönözzön, az már magában egy ajándék!

Ismerje meg jobban a hajátültetési és egyéb eljárásokat:

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Koffeines sampon

0 Komment

A kopaszság problémájával rengetegen küzdenek, és egyre többen vannak már a fiatalabb korosztályban is, akik hamar megtapasztalják a hulló hajjal járó gondokat. Nem csak esztétikai, hanem lelki zavarokat is okozhat, ha valakinek már idő előtt elkezd hullani a haja, de természetesen idősebb korban is nehéz megbékélni a ritkásabb frizurával.

Orvosok és szépészeti cikkek gyártói foglalkoztak már ezzel a témával, minél jobb, és minél több lehetőséget kikísérletezve a probléma orvoslására. Megismertünk ezek közül már jó pár megközelítést, most egy főként férfiak számára létrehozott sampon hatásait vizsgáljuk meg közelebbről.

koffein koffeines sampon hajhullás kopaszodás hairhungary hajátültetés hajnövekedés kopaszságA koffein tartalmú sampon stimulálja a hajnövekedést, és közvetlenül a hajhagymáknál fejti ki ezen hatását. Az elgyengült hajhagymákat erősíti, és a samponban lévő koffeint a fejbőr pár perc alatt el is kezdi felvenni. A koffeinnek aktiváló hatása van, így az örökletes hajhullás korai tüneteinek kialakulását megelőzi.

Az egyetlen gond ezzel a készítménnyel csak az, hogy ugyan elébe megy a problémának, azonban azt nem szűnteti meg. Egyfajta késleltetésnek viszont kitűnő választás, a hajhullás és kopaszodás így csak később fog elkezdődni, de természetesen csak abban az esetben, ha a hajzat vesztésének hátterében nem olyan probléma áll, melyre ez a csodaszer sem tud hatni. Ilyenkor mindenképpen más megoldást kell találnunk, ahogy észrevesszük, hogy ez a sampon nem segít.

Amennyiben a koffein jótékony hatására a hajhullásunk megszűnik egy időre, akkor is az elkerülhetetlen mindenképpen be fog következni, így a későbbiek folyamán számítanunk kell arra, hogy más segítséghez kell fordulnunk. A kóros hajhullás, vagy a visszafordíthatatlan és lelassíthatatlan kopaszodás esetén szakszerű lehetőségek sorát kínálja a HarHungary Klinika, többek között a végleges és biztos megoldást jelentő hajátültetést is.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Kényes tévhitek

0 Komment

Hajunk ápolása az egyik legfontosabb tényező külsőnk szempontjából. Az ember megjelenése, kinézete, kisugárzása függ attól, hogy megfelelő frizurával jelenik-e meg, illetve ezen felül ezt a frizurát megfelelően is hordja.

A zsíros, korpás vagy egyéb bajtól szenvedő hajzat mellett az egyik legnagyobb probléma – főként a nőknél -, ha lapos, silány, tartás nélküli a hajkorona, viszont ennél is tragikusabb az, ha valakinek hajhullás miatt, vagyis a kellő hajmennyiség hiánya miatt nem szép a frizurája.

hajhullás kopaszodás hajátültetés hairhungary tévhitek dús haj dúsító sampon frizuraAz utóbbi két esetet sajnos nagyon sokan összekeverik. Mivel a hajhullás egyik eredménye, hogy a frizura tartástalan és lelaposodott lesz, előbb fordulnak olyan szerek segítségéhez, melyek ezen sajnos nem segíthetnek, minthogy igazi megoldást keresnének.

Nagyon kényes tévhit az, hogy a dúsító samponok megakadályozzák a haj hullását, esetlegesen visszanövesztik – ezáltal dúsítják – a már kihullott hajszálakat. A neve alapján tényleg felmerülhetne bennünk ez a megoldás, de tisztában kell lennünk azzal, hogy ezek a samponok nem a hajhullás orvoslására készültek.

A dúsító készítmények a meglévő haj szerkezetét egyfajta védőburokkal erősítik, ezáltal a hajszálak vastagodnak, a haj szép tartást nyer, és egy dúsabb frizurát láthatunk vissza a tükörben már egy-két mosás után is. De ez csak akkor működik, ha hajunk alapvetően egészséges. Hajhulláskor ezek a készítmények sajnos nem segíthetnek, hiszen csak a meglévő hajzatra hatnak.

Kopaszodás és hajhullás esetén szakértő segítséghez kell fordulni. Lehetséges, hogy elegendő egy mezoterápiás készítmény használata, de az is előfordulhat, hogy csak a végleges megoldást nyújtó hajátültetés segíthet, melynek során a tarkótáji részekről ültetnek át a hiányos területekre hajszálcsoportokat. A visszanyert hajkoronánkra aztán majd használhatjuk a dúsító samponokat, de ez már csak esztétikai tökéletesíté.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: www.hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

123
»

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed