Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sokoldalú segítőnk, a csalán

0 Komment

Bár első hallomásra mindenkinek az jut eszébe róla, hogy ha megérintjük, akkor kellemetlen csípéseket okoz, viszont nem is gondolnánk, hogy a csalán egy igen sokoldalú gyógynövény, melyet rengeteg problémánkra tudunk használni.

A csalánból készített teának vértisztító hatása van, emellett segíti anyagcserénket, hatásos még allergia ellen, valamint különböző húgyúti megbetegedésekkor és nők esetében felfázáskor is igen előnyös a fogyasztása. Sokan mondják, hogy ha hozzáérünk a csalánhoz, akkor nem leszünk reumásak, és e mögött a szólás mögött bizony igazság áll. A csalánból készített pakolás ugyanis ízületi fájdalmainkat is elmulasztja.

Mivel sok C-vitamint, szelént, karotint és vasat tartalmaz, egy igazi csodaszer. A fent említett rengeteg baj orvoslása mellett még egy pozitív hatással is bír, ami miatt szinte elengedhetetlen a használata. A csalánból készült forrázat ugyanis szabályozni tudja a fejbőrünk zsírtermelését, ezáltal kitűnően orvosolja a korpásodást, valamint nagyon sok esetben megelőzi a hajhullás kialakulását. Nem véletlenül készítenek belőle sampont is, melynek használata szintén ajánlott, de a legjobb hatást a közvetlen, saját magunk által elkészített csalánfőzet biztosítja.

Ha nem tartozunk azon szerencsések közé, akinél ez utóbbi jótékony hatás bevált segítséget jelent hajunk állapotának karbantartására, és erősebb hajritkulást tapasztalunk magunkon, akkor sajnos olyan ok állhat a háttérben, melyet csak szakértő segítséggel tudunk orvosolni. Hajhullás felléphet egyes betegségek vagy gyógyszerek mellékhatásaként, de okozhatja maga a genetika is. Utóbbi esetre csak a biztos segítséget jelentő hajátültetés nyújthat segítséget, de más okból eredő hajhullásra többféle megoldást is találhatunk. A HariHungary Klinikán személyre szabottan kapja meg mindenki a megfelelő, szakszerű segítséget, miután sikerül kideríteni, mi okozza kopaszodásunkat.

 

Bővebben a hajhullásról, és a HairHungary Klinika által nyújtott szolgáltatásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed