Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rezet a szervezetnek!

0 Komment

Az, hogy a szervezetünknek megfelelő mennyiségű vitaminra és nyomelemre van szüksége ahhoz, hogy rendesen és egészségesen működjön, mindenki számára ismert és köztudott. Most azt vizsgáljuk meg, hogy miben van igen fontos szerepe a réznek, és hogyan juttathatjuk hozzá szervezetünket.

A réz egy olyan nyomelem, mely nélkülözhetetlen az anyagcserét szabályozó enzimek zavartalan munkavégzéséhez. Ha valakinek rézhiánya van, abban az esetben a vas nem tud beépülni a hemoglobinba, melynek következtében vérszegénység alakul ki. Ezzel együtt csökken az immunválasz, ami tulajdonképpen az immunrendszer idegen anyagok elleni működését jelenti, és csökken az érfalak rugalmassága is. Mivel ezzel együtt pedig nő a koleszterin szint a vérben, ez érelmeszesedést is okozhat.

A fent említett részletek mellett a réznek igen fontos szerepe van a melanin képzésben, ami azt jelenti, hogy ugyancsak elengedhetetlen a megfelelő bőr és haj pigmentációhoz is. Ha elegendő a rézmennyiség szervezetünkben, az javíthatja a haj szerkezetét, azonban ha hiány lép fel belőle, az bizony töredezett hajat eredményezhet, ami idővel akár hajhullást is okozhat.

Természetes módon elegendő rézhez teljes kiőrlésű termékek, ezen kívül sok dió és mogyoró, valamint aszalt gyümölcsök fogyasztásával juthatunk.

A helyes táplálkozással rengeteg problémának elejét vehetjük, mint például a hajunkkal történő gondok egy részének is. A kopaszodás sok esetben vezethető vissza a helytelen életmódra és a vitaminhiányos étrendre. Amennyiben hajunk a szokásosnál nagyobb mértékben hullik, elsősorban ki kell derítenünk, hogy mi okozhatja azt. Ha a fent említett vitaminhiányos életmód például, akkor azt orvosolni tudjuk mi magunk is azzal, hogy odafigyelünk szervezetünk megfelelő ellátásáról, azonban ha más gond áll a hajhullás mögött, akkor kizárólag szakértő segítség – külső és belső szerek alkalmazása, mezoterápiás kezelés vagy hajátültetés - jöhet szóba.  

 

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Jennifer Aniston pórul járt frizurája

0 Komment

A színésznőnek nyugodtan kimondhatjuk, hogy egyik védjegye gyönyörű, szőke, hosszú frizurája volt, melyet sokan akartak utánozni és sokak álma volt egy ilyen hajzuhatag. A csinos sztár a napokban azonban félhosszú, állig érő frizurával jelent meg, mely igencsak nagy meglepetésként szolgált a rajongóknak.

Jennifer nem önszántából vált meg gyönyörű hajkoronájának nagy részétől. A színésznő már egy ideje nagy híve egy elég drága hajkezelésnek, és most is azt alkalmazták frizuráján, ami sajnos ebben az esetben nem járt sikerrel. A brazil hajkiegyenesítésnek az a lényege, hogy egy különleges oldatot visznek fel a hajzatra, majd ezt követően egyenesítik ki hajvasalóval. A kezelés után a haj hónapokig egyenes, szép és könnyen kezelhető lesz, de sajnos ebben az esetben inkább csak károkat hagyott maga után. Az oldat keratint tartalmaz, ami ténylegesen jótékony hatással van a hajszálakra, azonban formaldehid is van az összetevői között, ami mérgező, roncsoló hatású. Ez okozta azt, hogy a színésznő haja a kezelés végére csomókban kihullott és letöredezett, ami miatt nem is volt más választása, minthogy gyönyörű haját levágassa.

Hiába van jó híre különböző fodrászkezeléseknek, illetve hajápolási szereknek, mindig tisztában kell lennünk azzal, hogy milyen mellékhatásokkal számolhatunk. Nem elég egy barátnő ajánlása ahhoz, hogy elhiggyük, ez vagy az a termék gyönyörűvé varázsolja majd frizuránkat, hiszen lehetséges, hogy az ellenkezőjét érjük el vele.

Amennyiben bármilyen termék mellékhatásaként hajhullást észlelünk magunkon, azonnal abba kell hagyni annak használatát. Ha maradandó károkat okozott egy termék vagy egy fodrászati kezelés, vagy más okból kezdünk kopaszodni, mindenképpen keressünk fel szakértő segítséget, hogy minél korábban kiderüljön, mi lehet gyógyír bajunkra. A kihullott haj okozta problémák orvoslására személyre szabottan rendelkezésünkre áll több lehetőség is, mint különböző készítmények használata, mezoterápiás kezelés vagy a biztos eredményt mutató hajbeültetés.

Forrás: Story Sztármagazin

Keresse fel a HairHungary Klinikát, és ismerje meg jobban a különböző eljárásokat:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Egy újabb hitegetés?

0 Komment

Manapság annyi készítménnyel, kozmetikummal, különböző gyógyszerekkel és csodatévő kezelésekkel lehet találkozni, hogy sokszor nagyon nehéz elválasztani a tényleges segítséget az olcsó hitegetésektől. Bőrünk, hajzatunk és minden más apró részlet, amely az évek múlását tükrözi vissza, bizony folyamatos középpontjában áll a fent említett „csodadolgok” értékesítésében. Hiszen mindenki fiatalos szeretne maradni, és minél tovább megőrizni a szépségét.

Sajnos ezt használják ki, mivel akármennyire is átverésnek tűnnek a találmányok, azok, akik mindent megtennének, hogy külsejük a régi legyen, bizony mindent képesek kipróbálni.

Az Interneten most egy újabb „terápiás” eszköz vetette meg lábát, mellyel a hajhullásban, kopaszodásban szenvedő embereknek kínálják fel a kellemetlen folyamatok megállítását, sőt, visszafordítását. Ez nem más, mint egy hajnövesztő lézerfésű, mely a leírtak alapján fény- és lézerterápiával stimulálja a fejbőrt, valamint a hajhagymákat. Elvileg naponta csak 10 perc használat elég ahhoz, hogy hamarosan – legfeljebb 3 hónap múlva - hajunk újra sűrű és erős legyen. Teszi ezt első körben a maradék hajszálak megerősítésével, majd megállítja a hajhullást, végül kihullott hajunk újra fog nőni.

Természetesen nem lehet kijelenteni, hogy az effajta szerkezetek semmit nem érnek, és az is lehetséges, hogy egyes esetekben segítséget is jelenthetnek, azonban ne felejtsük el azt, hogy a hajhullást csak úgy nem lehet megállítani. Eleve nagyon sok oka lehet a hajhullásnak, és sajnos léteznek olyan problémák, melyeket nem lehet kiküszöbölni, megszűntetni, ilyen például az androgén jellegű, örökölt kopaszodás.

A hasonló csodaszerek és eszközök helyett inkább szakértő segítséghez kell fordulnunk, ha ténylegesen meg szeretnénk oldani a hajhullásunkkal járó problémákat. A kopaszodás okainak kiderítése után lehetséges, hogy elegendő lesz egy mezoterápiás kezelés alkalmazása, akár különböző készítmények is segíthetnek rajtunk, de végső és biztos megoldásként mindig a hajátültetés kerülhet szóba. Az eljárás során tarkótáji hajzatunkból ültetnek át hajszálakat a kopasz területekre, melyek onnan már nem fognak kihullani.

Felesleges kísérletezések helyett tehát inkább válasszuk a biztos segítséget, mert ezzel rengeteg energiát, pénzt és bosszankodást spórolhatunk meg magunknak.  

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Pikkelysömör a fejbőrön

0 Komment

Hajunk és fejbőrünk állapota igencsak fontos tényező, hiszen központi szerepe van abban, hogyan nézünk ki, és hogyan érezzük magunkat a bőrünkben. Nem csak arra kell ilyenkor gondolnunk, hogy hajunk milyen színű, milyen a frizuránk és frissen mosott-e, hanem a haj ápoltsága is elengedhetetlen, mely a fent említett részleteken túl kell, hogy mutasson.

Azonban abban az esetben is előfordulhatnak gondok, ha odafigyelünk hajállományunkra. A korpásodásról, száraz és gombás fejbőrről már tettünk említést, de van egy másik, igen kellemetlen probléma, a fejbőrön előforduló pikkelysömör.

pikkelysömör hajhullás hairhungary betegség hajátültetés kezelésKialakulásának hátterében állhatnak különböző betegségek és gyógyszerek hatásai, a stresszes életmód, ugyanakkor előfordulása köszönhető esetenként a túlzott alkoholfogyasztásnak és dohányzásnak is, ezen kívül öröklődhet is. A betegség folyamán nagyméretű szarupikkelyek keletkeznek, a fejbőrön közvetlenül a haj vonalánál, illetve sok esetben a hajas fejbőrre is kiterjednek, súlyosabb változata pedig skalpszerűen, egybefüggően is beboríthatja a fejbőrt.

Kezelésére orvos által ajánlott pakolásokat, oldatokat és különböző speciális samponokat lehet használni, melyek segítenek a gyulladás és a fokozott hámképződés csökkentésében. Ezeken kívül léteznek terápiás fénykezelések is, melyek egyénre szabottan történnek.

A pikkelysömör egyetlen „jótékonysága”, hogy nem okoz hajhullást. Tehát ha fejbőrünkön olyan problémás tünetek jelennek meg, melyek következtében a hajunk is elkezd hullani, akkor biztosan valami más ok áll a háttérben. Tartós hajhullás esetén mindenképpen segítséghez kell fordulni.

További információkért keresse fel a Hairhungary csapatát:

HairHungary Klinika
Web: https://hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

Haj a sugárkezelés után

0 Komment

A rosszindulatú daganatos megbetegedések esetében a leggyakrabban használt orvosi módszer a sugárkezelés. Ugyancsak szóba jöhet nem rosszindulatú betegségek, mint például súlyos reumatikus panaszok kezelésére. Ezen ionizációs sugárzásnak sajnos nagyon káros hatásai lehetnek, mivel a szöveteket roncsolja, mégis a fent említett esetekben nincs más megoldás egyes betegségek kezelésére.

sugárterápia sugárkezelés hajátültetés hairhungary mellékhatások kopaszság hajbeültetésA sugárterápia mellékhatásai közé tartozhatnak különböző gyulladások kialakulásai, valamint a sugárzott terület szöveteinek nagyfokú károsodása. Mivel a sugárzás mellékhatásai főként a szervezet gyorsan szaporodó sejtcsoportjait érintik, ezalól a szőrtüszők és a hajhagymák sem kivételek. Emiatt ha valaki sugárkezelésen esik át, akkor a haja is nagy valószínűséggel kihullik.

Előfordulhat, hogy a sugárterápia okozta kopaszság végleges lesz, de az is lehetséges, hogy hosszú idő múlva visszanő a hajzat. Ez jelenthet akár másfél évet is, és ezen esetekben sem biztos, hogy a régi formájában kapják vissza a felgyógyulók hajkoronájukat. Ismerünk olyan eseteket, hogy egyes egyenes hajú betegek, miután felépültek a sugárterápia után, göndör fürtökkel néztek szembe, ha tükör elé álltak. Sajnos az is előfordulhat azonban, hogy a hajzat csak foltokban nő vissza.

Abban az esetben, ha valakinek egyáltalán nem, vagy csak részleteiben nő vissza egy ilyen fajta terápia után a haja, nincs sok választása kinézetét illetően. Vagy visszatér a kopaszsághoz, ami talán örök életében a betegségének időszakára emlékezteti majd, vagy az új frizura lehetőségét választja. A hajbeültetés ilyenkor is segítséget nyújthat azoknak, akik vissza szeretnék nyerni régi életüket.

A foltokban visszanőtt haj esetében, ha elegendő haj nőtt a tarkótájon, akkor ezt a már többször körülírt hajátültetési módszer segítségével lehet megoldani. Természetesen ez egy hosszú folyamat, de a Hairhungary klinikán személyre szabottan oldják meg minden páciens problémáját.

Tudjon meg többet a klinikáról, és hajbeültetési lehetőségeiről:

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 552 0940

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed