Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tények a foltos kopaszodásról - 2. rész

0 Komment

A hajhullás mindenki számára egy kellemetlen és főképp nem várt folyamat, akármikor és akármilyen formában jelenik meg. A foltos kopaszodással foglalkozó, 2 részes cikkünk múlt heti, első részében már elkezdtük összeszedni azokat a részleteket erről a betegségről, melyeket nem biztos, hogy mindenki ismer. Most további 5 tényt tudhatunk meg, melyek szintén fontosak, ha ilyen fajta hajhullásról beszélünk.

6. A stressz az egyik legnagyobb kiváltó ok:

A stressz ebben az esetben olyan, mint olaj a tűzre. Ez azt jelenti, hogy ha foltos kopaszodás környékez minket, vagy már abban szenvedünk – mint ahogy bármely más, autóimmun betegségnél -, a stressz sajnos képes hamarabb beindítani a folyamatot, vagy nagyobb és gyorsabb hajveszteséget eredményezni. Éppen ezért meditáció, testmozgás vagy más feszültségoldó terápia segítségével csökkenthető, vagy megelőzhető ez a fajta hajhullás.   

7. Ez a kopaszodás kezelhető:

Gyakran alkalmaznak intravénás szteroidokat, hogy a gyulladás csökkentésével kezeljék ezt a betegséget. Amennyiben a hajhullás elterjedtebb, sokszor vonnak be a kezelésbe szájon át szedhető szteroidokat, vagy éppen nem szteroidos, immunszupresszív gyógyszereket.  Ezek a kezelések mentesítik a szőrtüszőket a gyulladástól.

8. Szorosan kapcsolódhat más betegségekhez:

Ha valakinél kialakul egy autoimmun betegség, sajnos nagy az esély arra, hogy egy másik autoimmun probléma is előjön idővel. Az immunrendszer ugyanis egy összefüggő rendszer, és ha valahol gyulladás indul meg, az folytatódhat máshol is. Éppen ezért, ha valaki foltos kopaszodásban szenved, érdemes nagyon odafigyelnie, és kivizsgáltatnia magát több szempontból is.

9. Más életmódbeli tényezők, melyek okozhatják a betegség kitörését:

 A helytelen táplálkozás, a kemény diéta, a sok cukorbevitel, a mértéktelen alkoholfogyasztás és a dohányzás mind-mind képesek arra, hogy gyulladást indítsanak be a szervezetben.

10. Lehetséges, hogy elmúlik, és soha nem jön vissza:

Míg a visszaesés sajnos mindig lehetséges, a foltos kopaszodás akár meg is szűnhet úgy, hogy soha többé nem tér vissza. Egy biztos, ez a betegség nagyon kiszámíthatatlan.

Ahogy megismertük tehát ezt a fajta kopaszodást, sok esetben kezelhető, és akár arra is van esély, hogy teljesen megszűnjön. Sajnos ez nem mondható el minden, más jellegű hajhullásra. Az öröklött kopaszodás például nem gyógyítható, maximum késleltethető. Viszont megoldás ilyen esetekben is létezik, hiszen a hajátültetés véglegesen tűnteti el a kopasz foltokat.

 

Tudjon meg többet a hajhullás és kopaszodás okairól, valamint a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Forrás: https://forum.facmedicine.com/threads/10-things-you-didnt-know-about-alopecia.23156/

Sorozatsztár Drakula-terápián

0 Komment

Az Éjjel-Nappal Budapest sorozat mindenki által „Kristófként” ismert szereplője azért kérte a HairHungary Klinka csapatának segítségét, mert úgy érezte, gyengülni kezdett frizurája. Mivel eddig mindig erősnek látta hajzatát, most feltűnt számára, hogy két oldalt már nem a régi, ezért úgy érezte, jobb, ha időben tesz ez ellen.

A sorozatsztár az úgynevezett PRP-, más néven Drakula-terápián esett át, mely ilyen esetekre tökéletes megoldás lehet mindenki számára. Ez a fajta kezelés nem csak a hajzat területén alkalmazható, hiszen megoldást jelenthet ízületi fájdalmak, különböző gyulladások, sarok és talpfájdalmak kezelésében, de bőrfiatalításra is használják.

A hajkezelések esetében abban rejlik jótékony hatása, hogy visszaerősíti az elgyengült hajszálakat, ezzel biztosítva, hogy újra élettel telibb frizuránk lehessen. Az eljárás során saját vérünket alkalmazzák, abból nyerik ki a PRP-t, vagyis a koncentrált saját vérsavót, majd ezt injektálják vissza a bőrbe, ez pedig azt eredményezi, hogy a növekedési faktorok magas koncentrációban halmozódnak fel.

A Drakula-terápia hölgyeknek is igencsak ajánlott, hiszen a legtöbb esetben náluk beszélünk olyan átmeneti hajhullásról, hajgyérülésről vagy a hajzat állapotának romlásáról, mely esetek többségében ahhoz, hogy a végkifejlet pozitív lehessen, mindenképpen segítségünkre lehet ez a kezelés. Ugyanis, ha a hajritkulás oka megszüntethető, akkor már csak azzal kell foglalkoznunk, hogy a frizura helyreálljon, és eltűntethessük a kellemetlen időszak nyomait. Beszélhetünk ilyenkor a stressz vagy éppen a lelki bajok okozta hajhullásról, de szóba jöhet gyógyszeres kezelések mellékhatása, vagy a folyamatos hajfestés is. Minden esetben a hajzatnak nagyon hosszú időre van szüksége ahhoz, hogy regenerálódni tudjon, éppen ezért nagy segítséget jelenthet a sajátvér terápia, mely biztosítja a fejbőr és a hajhagymák tökéletes és egészséges működését.

A hajvisszaállítás után pedig biztosak lehetünk benne, hogy ismét önbizalommal telve és nyugodt szívvel fogunk a tükörbe nézni majd, hiszen frizuránk az egyik legfontosabb eleme kinézetünknek és személyiségünknek egyaránt. Törőcsik Dani is jól tette, hogy ezt az eljárást választotta, mert gondoljunk csak bele, milyen furcsa lenne nem dús hajzattal látni nap, mint nap a képernyőnkön!

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Ördögi kör

0 Komment

Sokan szokták mondani, hogy ne gondoljunk a rossz dolgokra, hessegessük el a félelmeket, és főként ne mondjuk ki azt, ha valami rossz sejtelmünk van, mert ezekkel képesek vagyunk bevonzani magát a problémát, amitől rettegtünk. Akármennyire is hiszünk ebben, vagy sem, bizony akadnak olyan gondok, melyek valóban kialakulhatnak csak azért, mert félünk tőlük. És mi ez, ha nem egy ördögi kör?

Lehetséges, hogy először hihetetlennek tűnik, hogy mire képes az emberi szervezet, mégis muszáj beszélnünk erről a fajta problémáról, hogy mindazok, akik ebben az ördögi körben szenvednek, kikerülhessenek belőle, és ha lehet, akkor még időben.

A hajhullást ugyanis tényleg okozhatja az, ha folyamatosan félünk attól, hogy ki fog hullani a hajunk. Lehetséges, hogy a hajzatnak nem lenne semmi baja, és még kiváltó tényezők sem fenyegetnének minket, illetve a genetika sem nyomná ránk a kopaszodás bélyegét, mégis elindul a hajhullás folyamata. Ennek pedig nem más az okozója, mint a rettegés.

Természetes, hogy mindenki szeretne jól kinézni, illetve ragaszkodik a megszokott megjelenéséhez, de általában az a normális, ha csak akkor kezdünk el félni a kopaszodástól, ha annak egyértelmű jelei vannak. Sokan viszont már pár kihullott hajszáltól képesek megijedni, pedig a mindennapi hajveszteség egy mértékig teljesen természetes.

Azzal azonban, hogy félnek attól, mi következhet be, azt eredményezik, hogy bizony könnyen be is következik. A félelem érzése, a kinézetünk átalakulásától való rettegés ugyanis egy állandósuló stressz helyzetet teremt, ami önmagában elég ahhoz, hogy beinduljon a hajhullás.

Ebből csak akkor tudunk kikerülni, ha észrevesszük a saját magunk által kreált stressz eredményeit, és ahelyett, hogy még inkább begörcsölnénk, képesek vagyunk elhinni, hogy a folyamat megállítható. Ez nagyon nehéz, és sok esetben csak segítséggel érhető el.

Persze az sem könnyű, hogy rájöjjünk, ez áll a kopaszodás hátterében, ezért érdemes minél előbb kivizsgáltatni hajhullási problémánkat, hiszen rengeteg más is állhat a háttérben. Segítséggel pedig kezelhető a stressz feldolgozása is, illetve, a hajzatban előforduló károkra is vannak különböző megoldások. Ilyen lehet például a mezoterápia, vagy a prp kezelés is, melyek célzottan segítik a frizura regenerálódását.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

PRP terápia

0 Komment

A HairHungary Klinika számos kopaszodással küzdőnek adta már meg a lehetőséget, hogy új fejezetet nyissanak életükben frizurájukat tekintve. Az elégedett páciensek tökéletes mutatói annak, hogy a kifejlett technológiákkal olyan eredményt érhetünk el, mely minden hajhullásban szenvedőnek álma. A PRP terápia szintén megoldást jelenthet egyes esetekben.

Az öröklött jellegű kopaszodásnál, illetve minden olyan hajritkulás esetében, amikor más megoldás sajnos nem hoz eredményt, a hajátültetés jelentheti a biztos sikert. Amikor viszont csak átmeneti hajhullásról beszélünk, és már az okozó háttér kiiktatásával, vagy megoldásával sokat tettünk azért, hogy a hajgyérülés megálljon, akkor a normális helyzet visszaállítását más kezelések is elősegíthetik.

Ilyen például a mezoterápiás kezelés, vagy a PRP terápia. Utóbbit nem csak hajkezelésekkor alkalmazzák, hanem a hajátültetés utáni állapot segítésében is. A terápia során saját, koncentrált vérsavót injektálnak vissza a bőrbe, melynek következtében magas koncentrációban halmozódnak fel a növekedési faktorok.

A terápia amellett, hogy teljesen biztonságos allergiás reakciók kizárásának szempontjából, mellékhatás-mentes. Segít a meglévő hajszálak visszaerősítésében, a műtéti terület érzékenységét csökkenti, ezzel együtt a bőrpírt is. Emellett az átültetett graftok megtapadását is támogatja, ezzel együtt a sebgyógyulási idő is lerövidül.

Mivel a kopaszodás mögött rengeteg kiváltó ok állhat, ezért nagyon fontos, hogy minél előbb megismerjük a lehetséges gyógymódokat. Ehhez nem elegendő egy körültekintő kutatás, hanem amint lehet, keressünk fel egy szakembert ahhoz, hogy azonosítsuk saját problémánk gyökerét. Ugyanis csak ezt követően lehetünk biztosak abban, hogy milyen megoldás segíthet hajzatunk visszanyerésében. A HairHungary Klinika ingyenes, személyes konzultáció során készíti fel a pácienseket, milyen megfelelő, személyre szabott kezelés fogja megoldani gondjukat.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Betegség a háttérben

0 Komment

Volt már szó olyan különleges betegségekről, melyeknek velejárója, vagy éppen a kiderítésükben segítséget adó kellemetlenség maga a hajhullás. Nem beszéltünk azonban még a lupuszról, ami szintén eredményezhet hajhullást is.

A lupusz egy ritka, gyulladásos betegség, melynek során a test saját szervei és szövetei ellen fordul az immunrendszer, tehát az autoimmun betegségek közé sorolhatjuk. Rengeteg szervet érinthet ez a kór, köztük például a veséket, a szívet, a tüdőt, az ízületeket és a bőrt is. Attól függően, hogy melyik szerveket támadja meg, a tünetei is eltérők lehetnek.

Az egyik ilyen tünet a hajhullás is, mely ebben az esetben foltos hajgyérülést jelent. A téves identitású, túlbuzgó immunsejtek megtámadják a hajzatot, és mivel ez a fajta kopaszodás hegesedéssel jár, sajnos a kihullott szálak területén már nem nő vissza új haj. Amennyiben a hajhullás enyhe és nem számottevő, érdemes kipróbálni egy új frizurát annak érdekében, hogy a kopasz foltok takarva legyenek. A kicsit rövidebb hajzat például erősebbnek tűnik, és könnyebben elrejti a károkat.

A betegség kezelésére több orvosság is rendelkezésre áll, de ezek általában csak tüneti kezelések. Az immunrendszer elnyomása mellett olyan újabb eljárásokkal kísérleteznek, melyek újraépíthetik aztán az immunrendszert. Emellett ha a beteg odafigyel magára, és helyes étrendet követ, távol tarja magát a káros szenvedélyektől, illetve rendszeres testmozgásba kezd, már sokat tett azért, hogy jobban lehessen.

Olyan esetekben, mikor a hajhullás okozta kopasz foltok helyén nem képes a hajzatunk kinőni már, segítséget jelenthet a hajátültetés. Természetesen ez csak akkor lehetséges, ha van megfelelő donorterület hozzá, de a beavatkozás segítségével nem kell elfogadnunk a maradandó kopaszságot. Mivel a hajhullás mögött rengeteg különböző ok, köztük sok betegség állhat, ezért a legfontosabb először az, hogy kiderítsük, mi is ez az ok. Ezután, majd ennek függvényében lehet meghatározni azt is, milyen kezelés vagy eljárás segíthet a kopaszodásunkon.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed