Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tökös hajpakolás

0 Komment

Nyakunkon a tök szezonja, ami bizony nem csak a konyhában, hanem díszítőelemként is szinte mindenhol jól mutat. Most ismerjünk meg egy harmadik helyet, ahol bizony előnyünkre válik a használata, méghozzá a fürdőszobában!

A sütőtök nem csak finom ugyanis, hanem szépségünkre is nagyon jó hatással lehet. Készíthetünk belőle arcpakolást is, hiszen telis tele van olyan vitaminnal, melyek segítik a bőr regenerálódását, de felhasználhatjuk hajunk ápolásában is.

Az elsőként furcsán hangzó hajpakolás elkészítése nagyon egyszerű. Hámozzuk meg a sütőtököt, vágjuk fel egyenletes kockákra, majd turmixszoljuk péppé egy kis méz hozzáadása után. Ehhez keverjünk egy kanálnyi kókuszzsírt, majd melegítsük fel kicsit az így kapott pépet, hogy az összetevők szépen összeolvadjanak. A hajpakolást vigyük fel frizuránkra, főként a hajvégekre összpontosítva, hagyjuk rajta hatni 20-30 percet, majd öblítsük le, és mossunk hajat a szokásos módon.

Hajzatunk hálás lesz az odafigyelésért, ápolt, szép és egészséges fényű frizurát fogunk látni majd a tükörben. Ne féljünk kipróbálni néha ilyen otthon elkészíthető, különböző, finomabbnál finomabb összetevőjű hajpakolásokat, hiszen mindegyik tápláló a hajszálaknak. Sok esetben meg is tudjuk előzni ezzel az olyan problémákat, mint a haj szárazsága, korpásodása vagy épp zsírosodása. Persze teljesen egyénfüggő, hogy kinek melyik pakolás válik be a legjobban, de ártani semmiképp sem ártunk azzal, ha néha kényeztetjük frizuránkat.

Sajnos a hajszálak és a fejbőr nap, mint nap káros hatásoknak vannak kitéve, ezért is fontos, hogy odafigyeljünk a megfelelő ápolásra. Ám sokszor emellett is kialakulhatnak olyan problémák, melyeket sajnos ezek már nem oldanak meg, ilyen például a nagyfokú hajveszteség, a kopaszodás.

Ezek mögött is rengeteg különféle ok állhat, így nagyon fontos, hogy a baj észlelésekor szakértő segítséghez forduljunk. Amennyiben a hajhullást olyan lelki vagy fizikai gondok okozták, melyek orvosolhatóak, a kopaszodás is megállítható és visszafordítható. Azonban például öröklött hajhullás esetén nem jöhet szóba más segítség, mint a biztos megoldást jelentő hajátültetés.  

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Uborkaszezon

0 Komment

Nyáron mi is lehetne finomabb savanyúságként, mint az uborka bármilyen fajtája, bármilyen módon elkészítve. Csemege, kovászos vagy éppen kígyóuborkából készült saláták, mint a fincsi ubisali, vagy az egyre közkedveltebb tzatziki mártás. Nem is gondolnánk, de bizony üdítő hatását másra is használhatjuk.

Nyáron hajzatunk, mint már nagyon sokszor említettük, rengeteg káros hatásnak van kitéve. A nap erős sugarai, az uszoda vize, vagy csak a sok hajgumi használat mind tönkreteheti hajszálainkat, ezért kifejezetten fontos, hogy ápoljuk, és törődjünk sokat frizuránkkal. Most egy uborkás hajpakolást fogunk megismerni, amely puha és fényes hajzatot eredményez, sőt, a fejbőrünknek is nagyon jó.

A pakolásunk alapja a frissen facsart uborkalé – 3-4 evőkanálnyi -, melyhez tegyünk hozzá 2 tojássárgáját, valamint egy kiskanál mézet. Még intenzívebb hatást érhetünk el, ha ehhez hozzákeverünk egy evőkanálnyi olívaolajat is. Mossuk meg a hajunkat a megszokott módon, majd nedves állapotában kenjük fel a kapott pakolást. Tekerjünk frizuránkra egy törölközőt, és hagyjuk hatni a csodaszert legalább fél órán keresztül. Ezután öblítsük ki alaposan hajzatunkat, majd járjunk el a korábbi cikkekben említett, helyes hajszárítás szerint.

Hajunk hálás lesz az ápolásért, és sokkal jobban fogja tűrni a káros hatások kegyetlenségét. Persze vannak olyan problémák, melyeket sajnos nem tudunk megoldani ilyen egyszerűen. A hajhullás egy olyan gond, melyet nem mindig tudunk saját magunk orvosolni, hiszen nem mindegy, hogy mi okozza a kopaszodást.

Amennyiben kórós hajveszteséget veszünk észre magunkon, minél előbb szakértő segítséghez kell fordulni, hiszen sokkal nehezebb felvenni a harcot a hajhullással, ha már nagy károk maradtak utána. De ne keseredjünk el, hiszen már azok számára is létezik egy tökéletes megoldás, akiknek maradandó kopasz foltok keserítik meg életüket, illetve akik olyan kopaszodásban szenvednek, amelyet nem lehet megállítani – ilyen az öröklött, androgén hajhullás. A hajátültetés ugyanis olyankor is visszavarázsolja hajzatunkat eredeti formájába, amikor más megoldás már nem jöhet szóba.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A kopaszság előnyei

0 Komment

Sok férfit utolér idejekorán a kopaszság, és ilyenkor ők döntik el, hogy együtt élnek vele, vagy küzdenek ellene. Ha azt az utat választják, hogy megpróbálják további életüket tar fejtetővel leélni, akkor meg lehet ezt közelíteni néhány pozitív előny kinagyításával is.

Először is a kopaszoknak nem kell bajlódniuk a frizurájukkal soha. Nincs olyan, hogy elfekszik a hajukat, és a megfelelő fésű kiválasztásával sem kell törődniük. Emellett sok esetben igen férfias tud lenni, ha valaki kopasz. Persze ez nem mindenkire igaz.

Könnyebben tudnak sapkát hordani, hiszen a fejfedők szintén nem okoznak gondot, nem nyomják le a frizurát. Hajformáló eszközökre és még samponra sem kell költeniük azoknak, akik nem rendelkeznek hajzattal.

Ugyancsak előny, hogy például a rettegett kullancsokat hamar és könnyen észreveszi az, akinek nem a sűrű hajzatban kell kutatnia egy erdői séta után. És az sem egy utolsó szempont, hogy amíg a frizurával rendelkezőknek folyton figyelni kell a haj állagát, miszerint túl zsíros, túl száraz, vagy éppen korpásodik, addig a kopaszoknak semmi ilyesmi nem vesz el időt az életükből.

Természetesen a kopaszságra nem mindenki tud ilyen pozitívan tekinteni, ami nem is csoda, hiszen nem csak, hogy sokaknak nem áll jól, de vannak, akik kifejezetten megőrülnek, mikor észreveszik, hogy szép hajzatuk egyre inkább fogy. A kopaszodás hátterében rengeteg ok állhat, ezért aki nem tud beletörődni, annak hamar szakértő segítséghez kell fordulnia. Lehetséges, hogy a kiváltó okok megszüntetésével a hajhullási folyamat is megáll, de öröklött kopaszodásnál ez például lehetetlen. De ilyenkor is van megoldás, hiszen a biztos segítséget jelentő hajátültetés akkor is vissza tudja varázsolni frizuránkat, amikor más kezelés már nem jelenthet gyógyírt gondunkra.

Nem kell tehát feltétlenül beletörődni abba, ha hajzatunk elkezd ritkulni, hiszen tudunk tenni ellene. A döntés a mi kezünkben van, amit célszerű úgy meghozni, hogy alaposan átgondoljuk, milyen külsővel is szeretnénk élni.

 

Ismerje meg jobban a kopaszodás okait és a különböző megoldásokat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hirtelen trauma miatti hajhullás

0 Komment

A hajhullás kialakulásának rengeteg különböző oka lehet, és sokszor nem is sejtjük, hogy milyen dolgok állhatnak a hátterében, hiszen az adott élethelyzetet nem mindig hozzuk összefüggésbe az ijesztő eredményekkel. Ha el kezd hullani a hajunk, mindenképpen át kell gondolnunk, hogy mi idézheti elő.

Egy hirtelen jött trauma miatt például nagyfokú hajveszteséget tapasztalhatunk rövidebb vagy hosszabb ideig, ez attól függ, hogy a szervezetünk hogyan reagál, és mennyire tudjuk gyorsan feldolgozni az adott szituációt. Egy baleset részesének lenni, vagy megkapni egy halálhírt, túlesni egy váláson mind nagyon sokkolhatja szervezetünket. Ilyenkor felborulhat az egész belső rendszer, és mindaddig nem is működik normálisan, amíg az adott szituáció el nem rendeződik, és nem kerül minden vissza a régi kerékvágásba. Sőt, a tünetek még ezután is csak jóval később szűnnek meg teljesen.

A szervezet felborultsága okozhat például nagyon sok nőnél hirtelen vérzést, még akkor is, ha az adott személy fogamzásgátlóval szabályozza ciklusát. Kialakulhat magas vérnyomás, melynek szabályozására nagyon oda kell figyelni. És előfordulhat olyan mértékű hajhullás is, melytől az első pillanatban nagyon megijedhetünk. Azonban az ilyen fajta hajhullás lassan gyengül, majd el is tűnik, ha az érintett feldolgozza az őt ért traumát.

Amennyiben hosszabb lefolyása van a sokk feldolgozásának, természetesen nagyon sok idő kell ahhoz, hogy hajzatunk a régi legyen, ezt kezelésekkel és különböző készítmények alkalmazásával segíthetjük. Viszont ha kopaszodásunknak olyan oka van, amit nem lehet orvosolni, mint például az öröklött kopaszodásnál, akkor csak a biztos és végleges megoldást jelentő hajbeültetés segíthet a kialakult kopasz foltok eltűntetésében. A HairHungary Klinikán minden hajhullással küzdőnek személyre szabottan oldják meg problémáját, a különböző lehetőségek közül kiválasztva a megfelelőt.

Keresse fel a HairHungary Klinikát, és ismerje meg jobban a különböző eljárásokat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Beletörődés vagy küzdelem

0 Komment

Az idő bizony eljár minden ember feje felett, és előbb vagy utóbb szinte mindenkit utolér hajunk gyérülése is. Ezt van, aki könnyebben és van, aki nehezebben tudja feldolgozni. Ilyenkor jön az a kérdés, hogy küzdünk ellene, és megpróbáljuk visszaforgatni az idő kerekét, vagy beletörődünk és elfogadjuk, hogy bizony öregedünk.

A másik eset viszont sokkal nehezebb, mikor nem amiatt veszítünk sokat hajzatunkból, mert már itt az ideje, hanem valamilyen más oknál fogva kezd hullani a hajunk, akár már fiatalkorban is. Ez rengeteg probléma miatt fordulhat elő. Felelős lehet érte a genetika, de okozhatja akár egy betegség, vagy gyógyszer mellékhatásaként is jelentkezhet a kopaszodás. Ezen kívül befolyásolhatja az életvitelünk is, és még nagyon sok, szerteágazó gond.

A fiatalabbakat természetes, hogy jobban megviseli a kopaszodás megjelenése, hiszen ez nem várt folyamat ilyenkor még. Náluk inkább fontos az a kérdés, hogy megpróbálnak-e küzdeni ellene, vagy beletörődnek. Sok férfinak kifejezetten jól áll a kopaszság, viszont sokan nem akarnak gyér hajzattal élni, és ez főként a nőket érinti kellemetlenebbül.

A hajhullás elleni küzdelem ugyan nehéz, de nem lehetetlen. Elsősorban meg kell tudnunk, hogy mitől indult meg a folyamat. Ha olyan ok áll a háttérben, mint például egy gyógyszer mellékhatása, vagy rossz sampon használata, esetleg a haj elhanyagolása, akkor ezen okok megszüntetésével orvosolhatjuk a hajhullást is. Azonban ha genetika, vagy egyéb olyan probléma okozza a kopaszodást, amely ellen nem igen tehetünk, akkor már más megoldásokhoz kell nyúlnunk. A mai orvostudomány kifejlesztett egy olyan biztos módszert, mely természetes módon adja vissza régi frizuránkat. Ez nem más, mint a hajátültetés, melynek során a saját megmaradt, tarkótáji hajzatból ültetnek át a kopasz részekre hajszálakat. Tehát mindez azt jelenti, hogy ha nem áll jól a kopaszság, nem kell beletörődnünk, hiszen van rá biztos megoldás.

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed