Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hajápolás munka után

0 Komment

Rengeteg olyan szakma van, ahol előírás részt venni munkavédelmi előadásokon, van, ahol vizsgázni is kell abból, hogy mi a teendő egy-egy munkahelyi veszélyhelyzet vagy baleset esetén. Ezen kívül sokan kell, hogy hordjanak különböző védőfelszereléseket, védőruhákat a munkahelyükön. Viszont kevesen gondolnak arra, hogy olyan helyen dolgoznak, ahol hajzatuk is káros hatások sorozatának lehet kitéve.

Aki koszos, porral teli helyen dolgozik, legyen az egy gyár, egy fatelep vagy egy építkezés, annak bizony mind a haját, mind a fejbőrét igénybe veszi és megviseli a levegőben szálló finomszemcsés por és kosz. Ennek következtében a fejbőrön lerakódás képződhet, az elhalt hámréteg a fejbőrre rátapad, ami egy idő után folyamatos hajveszteséghez vezethet.

Ugyanilyen problémát okozhat egy védősisak, vagy bármilyen fejfedő folyamatos viselése, ami alatt a fejbőr befülled. Ennek következtében begyulladhat, kipirosodhat a fejbőr, mivel nem tud lélegezni, ez viszketéshez vezethet, és szintén okozhat hajhullást is, ha nem ápoljuk megfelelően az igénybe vett hajzatot.

A fent említett helyzetekben nagyon fontos, hogy megfelelően gondoskodjunk hajunk és fejbőrünk regenerálásáról annak érdekében, hogy a kellemetlen következményeket megelőzhessük. Ilyen esetekben érdemes minden nap hajat mosni, természetesen csak és kizárólag olyan samponnal, vagy hajgyógyászati készítménnyel, amely erre alkalmas, hiszen a túl gyakori hajmosás szintén fenyegető lehet frizuránkra. A fejfedőket mindig fertőtleníteni kell, hogy elkerüljük az irritációt, hajzatunkat pedig többször át kell fésülni, kefélni, hogy fejbőrünk szellőzhessen. Érdemes a munka közti szünetekből – mint például ebédszünet – erre is áldozni pár percet, hajunk mindenképpen hálás lesz érte.

Több ezekhez hasonló probléma okozhat tehát hajhullást, viszont ezek mellett rengeteg más oka is lehet a kopaszodásnak. Ha mindent megtettünk azért, hogy hajunk és fejbőrünk ápolt legyen, és még mindig hullik a hajunk, mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulni, hiszen lehetséges, hogy régi frizuránkat már csak a biztos megoldást jelentő hajátültetés hozza vissza.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 

Mentális fitness a hajhullás ellen

0 Komment

A mentális fitness egy olyan hatékony kezelési módszer, mely több testi panasz, köztük a hajhullás problémája ellen is segítség lehet. Ez a kezelés fény- és hanghatásokkal dolgozik, melyek ösztönös reakciót váltanak ki, növelve az idegsejt számokatúj idegi kapcsolatok létrehozásával az agyunkban. A tanulást, a kreativitást, az összpontosítást tudja serkenteni az, hogy agyunk a vibráló fényt energiává alakítja át. Betegségek kialakulását előzheti meg, karban tartja a testet és az elmét is, és fejleszti az agy tevékenységét, mely mindenért felelős, ami velünk történik.

Amikor aktívak vagyunk, más energiaszintünk és agyi ritmusunk van, mint amikor pihenünk. Aszerint, hogy agyunk számára mit szeretnénk stimulálni, választhatunk a fény- és hang programok közül.   

A mentális fitness javít az általános közérzeten, a testi és szellemi állapoton, ezáltal megelőzi sok esetben az olyan problémák, mint a bőrpanaszok, szervi betegségek és akár a hajhullás kialakulását is.

Mivel a hajhullás hátterében rengeteg ok állhat, mint például a stresszes életmód, a depresszió, az alvászavarok és egyéb szellemi és lelki gondok, ezért ez a fajta kezelés kétszeresen is hatásos. Nem csak orvosolja a meglévő problémákat, hanem a vele járó következményeken is segít.

A mentális fitness kifejezetten erősíti a különböző hajgyógyászati kezelések eredményességét, és alapvetően megold sok olyan problémát, melynek következtében a kopaszodás elkezdődött, ezért magában is alkalmas lehet a hajhullás megállítására.

Azonban vannak olyan esetek, amikor a nagy hajveszteség hátterében olyan egyéb probléma áll, mint például a hormonális gondok, az öröklött hajlam,vagy egyéb betegségek, illetve gyógyszerek mellékhatásai. Ezért előfordulhat, hogy kopasz foltjainkra már csak a biztos és végleges segítséget jelentő hajátültetés lehet a gyógyír.

Bővebben a hajhullásról és a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 

123
»

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed