Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tom Cruise is bestresszelt

1 Komment

Tom Cruise hajhullását, házasságának a vége eredményezte. Egy házasság vége soha nem jó hír senki számára, hisz mindkét fél szenved fizikailag és érzelmileg is. Meglepő, de a hajhullás folyamatát a legtöbb embernél a stressz indítja el. Szóval érdemes erre odafigyelni.

tom cruise hairhungary hajhullás kopaszodás hajklinika hajbeültetés hajátültetés minoxidil mezoterápia telogén effluvium stressz safesystem fue2A népszerű színész feleségeit lassan úgy váltogatja, mint a tehetősebb emberek saját autójukat. Ha nem tetszik 3-4 év elég belőle, ha megszeretjük, akkor akár 8-10, de a sokat futott kilométer miatt ennyi idő után legkésőbb meg kell válni tőle. Tom Cruise legtovább második feleségével bírta Nicole Kidmannal, mostani válása előtt pedig hat évig húzta Katie Holmest-el. Néhány évvel ezelőtt derült ki sajtó hírekből, hogy Tom hajhullására minoxidil tartalmú külső készítményeket használ. Úgy tűnik most dupla adagra lesz szüksége, mert egy házasság vége rendszerint stresszel jár.

A szakemberek szerint ugyanis a hirtelen jött rossz hír, a súlyos érzelmi válságok is okozhatják az úgynevezett telogén effluviumot. Ha az emberi szervezet "sokkolva van", akkor a hajszálak 70%-a is kihullhat a "sokkot" követő 2 hónap folyamán. Fésülködéskor ilyen esetekben a haj maroknyi mennyiségekben is landolhat a kezünkbe. Ez a leírt állapot az akut telogén effluvium. A legtöbb esetben nincs szükség ezek gyógyítására, a legfontosabb dolog a kiváltó ok behatárolása és megszüntetése. Amennyiben a folyamat nem áll le, akkor viszont sürgősen szakemberhez kell fordulni.

Hosszabb stressz esetén ugyanis előfordulhat, hogy a hajunk növekedése nem indul meg. A nyugalmi fázis elhúzódó ciklusa egyre több hajhagymát roncsol, így hajunkat akár végleg is elveszíthetjük. Általánosságban elmondható, hogy a stresszes életmódunk felszámolása után hozzávetőlegesen 3 hónapon belül a hajunk növekedésének meg kell indulnia. Ha nem így van, akkor bizony fel kell keressünk a hajhullás, kopaszodás megoldására specializálódott hajklinikát.

Hajhullás esetén a HairHungary klinika lehet segítségünkre, mivel a pontos diagnózis megállapítása után egy megfelelő kezelési tervet kaphatunk, hogy hajkoronánk újra régi fényében csillogjon. Az alkalmazott eljárások számos alternatívát kínálnak, mivel minden esetben személyre szabottan történik a lehetséges megoldás kialakítása hajhullásunk, kopaszodásunk kezelésére. Ez olykor lehet csupán a klinikailag tesztelt propecia és minoxidil tartalmú készítmények alkalmazása, mezoterápiás kezelés vagy a garantált megoldást nyújtó hajátültetési beavatkozás. Utóbbi esetben a klinika az Egyesült Államokban szabadalmaztatott legfejlettebb, úgynevezett SafeSystem-FUE eljárást alkalmazza, mely során egy félautomata eszközzel kerülnek át a tarkótáji donorterületről az egészséges ép graftok, azaz a hajszál csoportok.

Az újonnan beültetett hajszálak soha nem hullnak ki, ugyanis a donor patkó alakú területén található hajszálak ellenállnak a DHT (dihydro tesztoszteron) hatásának, mely az androgén jellegű kopaszodás fő okozója. Pontosan ezt a genetikai sajátosságot használják ki a klinika specialistái a hajátültetés során.

Látogasson a HairHungary honlapjára, ahol számos referenciát találhat, de a klinika youtube csatornáján is fellelhető egy-két siker történet. 

Konzultációs időpontfoglalás:
06 (70) 512-2296 / 06 (30) 552-0940
www.hairhungary.hu

Wayne Rooney Andy Carrollra akar hajazni

0 Komment

A londoni Olimpián Rooneynak, az angolok egyik legnagyobb büszkeségének bár nem adatott meg úgy csillogni, mint David Beckhamnek, egyvalami mégis közös bennük. Mindketten hajátültetésen estek át, ám míg Beckham ezt titkolja, Rooney nyilvánosan felvállalta műtétjét. Az Olimpiát megelőző foci EB-n ráadásul már viccelődött is nagyhajú csapattársával Andy Carrollal, miután fejesgóljával megnyerték az Ukránok elleni mérkőzést.

Wayne Rooney az idei foci EB után ismét a nyilvánosság központjába került, annak ellenére, hogy játékával nem tudott vezéregyéniség lenni az angol válogatottban. A tavalyi hajátültetése után példát mutatott sok ember számára, melynek hatására Angliában a beavatkozások száma megduplázódott, a férfiak körében pedig ez lett a 2. legnépszerűbb esztétikai beavatkozás. Rooney az idő múlásával már kipróbálhatott számtalan frizurát. Az ominózus ukránok elleni meccsen gólörömében még imitált hajlakkot is fújt feje búbjára, amivel komikusan Andy Carrollnak üzent.

wayne rooney andy carroll david beckham hairhungary hajhullás kopaszodás fue2 safesystem hajklinika hajbeültetés hajátültetés

A mérkőzés után a sajtó képviselői megkérték tőle, hogy magyarázza el tettét, amire a következőket válaszolta: „Egy kis Andy Carroll terméket fújtam a hajamra, mivel remélem egyszer nekem is olyan szép dús és hosszú frizurám lesz. Előtte persze megbeszéltem vele, hogy használhatom-e a titkos receptjét, amire úgy felelt, ha gólt szerzek, megtehetem.”

Az angol csatár barátságos vicce bizonyítja, hogy hajátültetése után továbbra sem fél felhívni a többiek figyelmét. A hajhullás, kopaszodás ugyanis rengeteg embert érint, ami egyáltalán nem tréfadolog. Tapasztalatait épp ezért szívesen megosztja, hogy segítsen mások számára is. Magyarországon a hazai sportolók körében a HairHungary klinika a legelismertebb, mivel számos sikersportág ismert képviselői estek át hasonló beavatkozáson, mint az angol sztárfocista. Ráadásként idehaza az angol klinikánál fejlettebb, úgynevezett SafeSystem-FUE eljárással ültetik át a tarkótáji donor területről a szükséges hajszálakat.

A HairHungary klinikán a konzultációk során hajspecialista orvos állapítja meg a hajhullás pontos diagnózisát, mely után személyre szabott kezelési tervet kaphatunk. A hajszálak elvékonyodása, ritkulása esetén sok esetben segítenek a minoxidilt tartalmazó külső szerek, speciális hajerősítő samponok, vagy a mezoterápiás kezelés. Előrehaladott kopaszodás esetén pedig az egyetlen garantált módszer a minimális kellemetlenséggel járó hajátültetési beavatkozás.

Tudjon meg többet a hajhullásról és a hajátültetés lehetőségéről!
HairHungary Klinika
www.hairhungary.hu

Kínai gyógymód hajhullás ellen

0 Komment

A kínai gyógyászat megoldást jelent a szervezetben felmerült problémákra. Ez alól a hajhullás sem kivétel. Az ősi kínai gyógyászat alapja a szervezet jin és jang egyensúlyának visszaállítása. Ebből kiindulva valamennyi betegségre visszavezetve képes gyógymódot jelenteni a problémákkal küzdők számára.

jin és jang kínai orvoslás akupunktúra hajhullás kopaszodás hajbeültetés hajátültetés safesystem fue2 hairhungary hajklinikaA hajhullás, bár nem veszélyes, rendkívül kellemetlen sokak számára, azonban lehetséges ennek kezelése mellékhatások nélkül is. A hajszálak elvesztésére a különböző gyógyszeres kezelés és külső szerek alkalmazása mellett a mikro sebészeti beavatkozások közül a hajbeültetés is megoldás lehet. Ezek egyrészt komolyabb anyagi megterhelést jelenthetnek, másrészt a gyógyszerek esetében bizonyos mellékhatások is kialakulhatnak. Ebből kiindulva még azok számára is szimpatikussá válhat a kínai gyógymód, akik kevésbé nyitottak a keleti orvoslásra.

Hogyan orvosolja a kínai gyógymód a hajhullást?
A kínaiak szerint hajhullás oka természetesen az, hogy a jin és jang egyensúlya eltolódik. A jang energiájának megemelkedése okozza a hajszálak elvesztését, ami egyben a vese működésének zavarával is összefüggésben van. Akupunktúrával visszaállítható a szervezet energiaszintje, valamint a kínai gyógymód segíthet megtisztítani a vért és helyreállítani a vese működését, megállítva a haj hullását. A tünetek kezelése mellett a valódi gyógyítás a kiváltó ok megkeresésében és megszüntetésében rejlik. A hajhullás esetében a felborult egyensúlyi állapot okát többnyire a helytelen életmód és a nem megfelelő táplálkozási szokások jelentik.

A teljes és hatékony eredmény érdekében az alternatív gyógymód része lehet a gyógynövényes kúra. Ebben az esetben az akupunktúrás kezelés mellett kérjük ki a kínai orvoslásban jártas szakember véleményét, hogy állapotunknak megfelelő gyógynövényekkel segíthessük elő a hajhullás megállítását és a szervezet megerősödését.

Egy teljes kúra, akupunktúrás kezeléssel sem épp a legolcsóbb, de egy újabb alternatíva lehet a hajhullás kezelésére. A legbiztosabb módszer azonban kétséget kizáróan továbbra is a hajátültetési beavatkozás, hiszen itt az orvostudomány a DHT (dihydro tesztoszteron) hatásának ellenálló és a saját fejünk tarkótáján található donorként szolgáló hajszálakat ültetik át a kívánt területre. Az újonnan beültetett hajszálak soha nem hullnak ki, ugyanis ezek ellenállnak a DHT hatásának, mely az androgén jellegű kopaszodás fő okozója.

Ha többet szeretne megtudni a hajátültetés lehetőségéről, keresse fel mindenképpen Európa legfejlettebb (SafeSystem-FUE) módszerét kínáló klinikáját.

Bővebb információ: www.hairhungary.hu

forrás: napidoktor.hu

Egy új remény a kopaszodás ellen

0 Komment

A Tokiói Egyetem kutatócsoportja nemrégiben számolt be arról, hogy a hajhullás kezelésében áttörés várható a közeljövőben. A csapat egy új, genetikailag módosított szőrtüsző regeneratív terápiát fejlesztett ki, amelyet kopasz egereken teszteltek és eddig rendkívül ígéretes eredményeket hozott.

hairhungary hajbeültetés hajátültetés hajklónozás őssejt kutatás kopaszodás hajhullás fue2 safesystemDr. Takashi Tsuji a kutatás vezetője genetikailag megtervezett teljesen kopasz egerek bőre alá sikeresen ültetett be olyan módosított szőrtüszőket, amellyel egyetemben visszaállt a hajhagymák működése is. Ezek az implantátumok gyorsan és hatékonyan nőttek, és a tanulmány szerint hasonló eredményekkel lehetne számolni az emberek esetében is. Tsuji a kísérlet során normális egerek szőrtüszőiből nyert ki őssejteket, majd az ezekből kifejlesztett implantátumokat ültette be a kopasz egerek bőre alá. A szőr mindössze két hét alatt nőni kezdett, a teljes eredmény pedig már öt hét alatt látható volt. A kezdetben növekedő durvább „pengetős” szőr a teljes regeneráció után később teljesen természetessé vált.

Arra a kérdésre, hogy ezt a kezelési módszert milyen esetekben lehet embereken alkalmazni Dr. Takashi így felelt: „Ha az emberi fejen még van ép egészséges haj, úgy kinyerhető a szőrüszőkből a szükséges őssejt.”  Annak ellenére, hogy a látszólagos siker új áttörést hozhat a kopaszodás megoldására, Dr. Takashi nagyjából egy évtizedre teszi a módszer gyakorlati bevezetését.

Az őssejt kutatás alapjaira épülő emberi haj klónozása még várat tehát magára, azonban mindezektől függetlenül a hajátültetés lehetősége megfelelő donorterület esetében rengeteg embernek nyújthat most is segítséget. A kopaszodás mértékétől függően a fej tarkótájáról kinyert hajszálcsoportok a legtöbb esetben elegendőek ugyanis, hogy a kopasz területeket örökre eltüntessük. Az átültetett hajszálak ellenállnak a DHT (dihydro tesztoszteron) hatásának, mely az androgén jellegű kopaszodás fő okozója. Pontosan ezt a genetikai sajátosságot használják ki a magyar HairHungary klinika specialistái, akik az Egyesült Államokban szabadalmaztatott, ma elérhető legfejlettebb úgynevezett SafeSystem-FUE módszert alkalmazzák a hajátültetések során.

Látogasson a HairHungary honlapjára, ahol számos referenciát találhat, de a klinika youtube csatornáján is fellelhető egy-két siker történet.

Ingyenes konzultációs időpontfoglalás:
(70) 512 2296 / 06 (30) 552-0940
info@hairhungary.hu

5 legzavaróbb probléma a hajaddal

0 Komment

Hajunk hosszától, stílusától és színétől függetlenül kevés olyan ember létezik - főként a hölgyek körében - akik maradéktalanul elégedettek frizurájukkal. Túl rövid, göndörödik, mindig egyenes? Száraz? Zsíros, vagy fénytelen? Ezekhez hasonló problémákkal mindenkinek meg kell küzdenie. Vajon melyik az öt legzavaróbb gond, amit a hajunk miatt kell átélnünk?

Korpásódás
kopaszodás hajhullás zsíros haj korpásodás őszülés hairhungary hajbeültetés hajátültetés safesystem fue2Az előzőekhez hasonlóan rányomja a bélyegét megjelenésünkre a korpás haj. Emellett a folyamatos aggódni kell a lehulló korpadarabok eltüntetése miatt, miközben a viszkető fejbőrtől kellemetlenül is érezzük magunkat. A megoldás az előzőekhez hasonlóan a szakemberek segítségével a mi állapotunknak megfelelő termék megtalálásával és alkalmazásával érhető el. Szerencsére már rengeteg szinte valamennyi márka igyekszik orvosolni fogyasztóinak ilyen jellegű problémáját.

Ősz haj
Az őszülést lehetetlen elkerülni. Valószínűleg mindenki emlékszik arra a pillanatra, mikor első ősz hajszálait pillantotta meg a tükörben. Jelek, amik mindenki számára egyértelművé teszik, hogy öregszünk. A hajfestés persze jó megoldás, de ez sem változtat a tudaton, hogy elkezdtünk őszülni. A szerencsésebbek sok gyertyát fújhatnak el a szülinapi tortájukon, mire az első ősz szálak megjelennek, mások azonban már egészen fiatalon találkozhatnak ezzel, mivel mindez csak a géneken múlik. Azt azért ne feledjük, az ősz haj kifejezetten előnyös is lehet, de ha nem tudunk megbarátkozni vele, irány a fodrász és a hajfestés. Alternatív megoldásként esetleg a Fo-Ti gyökérrel is megpróbálkozhatunk.

Zsíros haj
A fejbőr természetes olajat tartalmaz, mely faggyúréteg védi a hajunkat. A gyors zsírosodás akkor következik be, ha a faggyúmirigyek túlműködnek, ezáltal túlzottan olajossá teszik a fejbőrt. A zsíros haj ápolatlan, kellemetlen megjelenést kölcsönöz, így rendkívül gyorsan szeretne rá mindenki megoldást találni. Speciális samponokkal érdemes hajat mosni, de nem szabad túlzásba sem vinni. A legjobb, ha a hajunk állapotától függően kérjük szakember segítségét.

Hajhullás
Átlagosan napi 100 hajszálat hullat el minden ember. Ez tehát teljesen normálisnak mondható, persze csak abban az esetbe, ha ez folyamatosan pótlásra kerül. A hajritkulás kérdése kopaszodás hajhullás zsíros haj korpásodás őszülés hairhungary hajbeültetés hajátültetés safesystem fue2különösen kritikus, hiszen ezt a problémát nehezebb orvosolni az őszülésnél és talán a tényét is lassabban dolgozzuk fel. A férfiak inkább hajlamosak a kopaszodásra, melynek ismét a gének és a férfi nemi hormon az oka. Sokan egyszerűen rövidre vágatják hajukat, ezzel eltűntetve a látható jeleket. Természetesen emellett jelenleg a fájdalommentes úgynevezett SafeSystem-FUE hajbeültetési eljárás nyújt garantált megoldást.

A haj mindent kibír?
Sajnos nem, bár mi azért igyekszünk feszegetni a határokat. A gyakori mosás, szárítás, festés, egyenesítés, vagy éppen a göndörítés egyáltalán nem egészséges. Főként akkor, ha ezeket a szépítkezési módszereket már egészen fiatal kortól kezdve kombináljuk, vagy váltogatjuk. Nem lepődhetünk meg tehát, ha a hajszálaink egyre rosszabb állapotban vannak. Jobban tesszük, ha igyekszünk a szépség mellett az egészséget is figyelembe venni, mikor a frizuránkkal foglalkozunk. Fodrászunk vagy más hajspecialista tanácsait követve érdemeses ápoló és védő készítményekkel kezelni a fürtjeinket, még mielőtt visszafordíthatatlanul rossz állapotba kerülne.

A HairHungary klinikán első sorban a hajhullás, kopaszodás problémáira tudnak számunkra megoldást nyújtani. A személyes konzultáció során pontos diagnózist kapunk melyre megfelelő személyreszabott kezelési tervet állítanak fel. Ez lehet akár mezoterápiás kezelés, külső, belső szerek, samponok alkalmazása. Az androgén kopaszodásra pedig végső és garantált megoldásként a korábban említett, az Egyesült Államokban szabadalmaztatott legfejlettebb hajátültetési eljárást kínálják.

Ingyenes konzultációs időpont foglalás:
Tel.: +36 70 512 2296, +36 30 552 0940

HairHungary Klinika
www.hairhungary.hu

Forrás: napidoktor.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed