Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy új felmérés került napvilágra, melyben 1500 kopaszodó férfit kerestek meg. A közvélemény kutatásból kiderül, hogy 7-ből egy férfi aggódik az miatt, hogy kopaszodása előbb-utóbb kihat meglévő kapcsolatára, vagy lényegesen nagyobb hátrányból indul az ismerkedés során.

A megkérdezett férfiak közül minden harmadik úgy gondolja, hogy a kopasz embereknek lényegesen nagyobb energiát kell fordítani arra, hogy bízzanak bennük az élet bármely területén. A legmegdöbbentőbb mégis az, hogy 10-ből egy férfi akár egy teljes évet odaadna az életéből, ha újra visszakapná régi hajkoronáját. Sokan arra is hajlandóak lennének, hogy egész életükben lemondanának a fizetésük egy negyedéről, ha újra dús hajjal élhetnének tovább.

Ezek a statisztikai adatok meglepőnek tűnhetnek, azonban a kopaszodás pszichológiai háttere nem új keletű ezen a szakterületen. Épp ezért fontos, hogy széleskörűen megismerjék az emberek a hajhullás, kopaszodás megfelelő és szakszerű kezelési módozatait. Tévhit ugyanis, hogy a kopaszodás ellen nem kezdhetünk semmit és a természetre kell bízni annak akár igen gyors lefolyását. Számos megelőző kezelés létezik, és ha időben felismerjük ritkuló hajkoronánk problémáját, akkor jó esélyekkel nézhetünk a jövő elé.

Akik pedig az örökölt úgynevezett adrogén allopécia kopaszodás áldozatául estek, nekik sem kell feladni a reményt, hiszen a mai orvostudomány olyan lehetőséget adhat a kezükbe, mellyel akár teljes mértékben természetes módon visszafordítható az idő kereke. Ez nem más, mint a hajátültetés, azon belül is a legmodernebb SafeSystem-FUE2 eljárás. Ezt a hajbeültetési módszert a HairHungary klinika vezette be Európában elsőként az amerikai HSC Colorado klinika szakmai segítségével. A magyar szakrendelés orvosai így úttörőként segíthetik az olyan országok hajátültetési magánrendelését és műtétjeit mint Németország vagy a szomszéd Szlovákia.

Bővebben a kopaszodásról, hajátültetésről és a HairHungary klinikáról:
www.hairhungary.hu

 

25 évvel ezelőtt mutatták be a Die Hard első részét, talán akkoriban még a folytatás sem volt betervezve, mégis a sorozat 5. premier előadás van most porondon „A Good Day To Die Hard” címmel. Főszereplője Bruce Willis kellően nagyító alá kerül mostanság a sajtóban, így mi is megnéztük, hogy vajon kopaszodásával lehet-e valamit kezdeni.

Ha megfigyeltük a hollywoodi keménykötésű szereplők sok esetben borotvált fejjel vagy igen rövid hajzattal szerepelnek, ami nem véletlen. Egy korábbi felmérésben már említettük ennek pszichológiai hatását, így inkább azt néztük meg, hogy Bruce vajon visszakaphatná-e rég elfeledett hajkoronáját. A válaszunk velős: sajnos nem. A színész ugyanis olyan mértékben kopaszodik, hogy hajátültetés esetén a tarkótáji donor területről képtelenség lenne annyi hajszálat kinyerni, ami esztétikailag egy természetes eredményt produkálna. Sajnos ilyen esetekben maximum optikai tuninggal, azaz hajtetoválással lehetne csalni, ami egy idő után viszont felszívódik. A hajátültetés ezzel szemben egy végleges megoldást kínál, miután a műtétek során a DHT hormonoknak ellenálló és genetikai tulajdonságukat megtartó hajszálak kerülnek átültetésre. De ha nincs elég „nyersanyag”, akkor nincs mit tenni. Marad a borotvált fejtető, ami Willis esetében 57 éves kora ellenére is jól áll, persze ez megítélés kérdése.

A magyar HairHungary hajklinikát is megkereste már számos előrehaladott androgén kopaszodásban szenvedő páciens. Ilyenkor néhány esetben rossz hírt kellett közölniük az orvosoknak, igaz választható opcióként a magánklinika repertoárjában ugyanúgy megtalálható a hajtetoválás vagy a hajátültetés sűrítésére alkalmazott testszőrzet átültetés. A férfias típusú hajhullást ezért érdemes időben felismerni, mert ilyenkor még megfelelő kezelési tervet lehet összeállítani, amivel régi vagy megkopott hajkoronánk visszaállítható. A hajátültetés a legtöbb esetben megoldás lehet, mivel akár 15 ezer hajszál is átültethető megfelelő donor terület esetében. Egy-egy műtét során átlagosan egyszerre a mai fejlett eszközpark ellenére csak 6-7 ezer hajszálat tudnak az orvosok egy mikrosebészeti eljárás az úgynevezett SafeSystem-FUE módszerrel átültetni. Előrehaladott kopaszodás esetén már két műtétre van szükség, melynek hozzávetőlegesen 20 hónap az „átfutási ideje”. Csak ezt követően nézhetünk újra büszkén a tükörbe.

A klinika referencia képeinél megnézhetjük, hogy a különböző típusú hajvesztésre mennyi hajszálra volt szükség, és a végeredmény mikorra alakult ki. Így ha netán mi magunk is kopaszodunk, ez sok segítséget nyújthat.

HairHungary a magyar hajklinika / Előtte-Utána képek
www.hairhungary.hu

Az Egyesült Államokban immáron 20. alkalommal került megrendezésre a világ legnagyobb nemzetközi konferenciája, ahol a hajhullás, kopaszodás megoldására specializálódott sebészek és klinika vezetők találkoztak. Magyarországot a HairHungary klinika képviselte, az amerikai HSC Colorado stratégiai partnereként.

Számos téma került terítékre az egyes előadások során, az egyik legérdekesebb kerekasztal beszélgetésen a hajátültetés jövőjét meghatározható eszközről volt szó. Az Artas R-FUE robottechnikai berendezés 2011 októberében debütált. Alapjai Dr. James Harris a HSC Colorado igazgatójának köszönhető, aki a SafeSystem-FUE eljárás feltalálója. A hajátültetési robot fő egységénél ugyanis az eljárás során alkalmazott SafeScribe eszköz módosított változatát használták fel.

A hajbeültetési eljárások során a donor területről kinyert hajszálak egy monoton ismétlődő folyamat eredménye. Mindeközben az orvosi precizitás elengedhetetlen, hiszen az úgynevezett graftok csak sértetlen állapotban kerülhetnek vissza a kopaszodó területekre. A robot minimalizálhatja az emberi hibát, hiszen a kivétel során a hagyományos körkéses FUE módszer és a csipesz helyett egy speciális szívó berendezéssel ellátott tompa végű fúró végzi a beavatkozás első fázisát. Az már bizonyítást nyert, hogy a robot szinte hiba nélkül végzi a dolgát és a SafeSystem-FUE2 előnyeit felhasználva a különböző hajtípusokra is jól reagál. Az eljárás során gyorsabb is az embernél, hiszen az orvosok csak a hibázás nagyobb lehetőségével kockáztathatnak jelenleg. Az előkészületek és a gép beállítása viszont gyakorlatilag a megnyert időt kiegyenlítik, így összességében a páciensre nézve ez egyelőre nem jelent előnyt. Természetesen a robot folyamatosan fejlődik, így a beállítások is rövidebb idővel fognak járni a jövőben, a prototípushoz képest már most sokkal kevesebb az orvosi, vagy a technikai beavatkozás a graftok kiemelésénél.

A robot egyik legnagyobb hátránya, hogy jelenleg csak akkor lehet alkalmazni a hajszálak kivételénél, ha a páciens arccal lefelé fekszik az ágyon. Ez legtöbb esetben elegendő, azonban sokszor donor területként nem csak a tarkótáji régió jöhet számításba. A mobilitás hiánya ezen felül azt a problémát is okozza, hogy mivel a hajszálak visszahelyezését továbbra is az orvosok végzik, jelenleg erre egy külön széket, vagy orvosi műtőt kell alkalmazni.

Mindezeken felül a hajátültetési robot alkalmazása jelenleg igen költséges lenne bármely klinikának, pedig Európán kívül Dél-Korea, Tajvan és természetesen Japán is heves érdeklődést mutat a robot iránt.

Bővebben a robot lelkét alkotó SafeSystem eljárásról és a SafeScribe eszközről:
HairHungary - a magyar hajklinika

Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb sztárfodrásza James Brown és az Xfaktor 2010-es döntőse Takács Nikolas is kizárólag kalapban, vagy divatos fejfedőkben mutatkozik a nyilvánosság előtt. Vajon rejtegetnek valamit? Vagy pusztán divatot szeretnének diktálni?

Az angol fodrászhíresség a napokban lerántotta a leplet magáról, mivel bevallotta, hogy bizony kopaszodását kívánta palástolni, mely már a 20-as éveiben elkezdődött. A hajhullásának kezelése helyett Kate Moss kedvenc fodrásza inkább kalapot kezdett hordani, melyet olyannyira megszokott, hogy később védjegyévé vált a sztár világban.

A tavalyi évben látva Wayne Rooney futballcsillag csodálatos átalakulását eldöntötte, hogy Ő maga is belevág a megoldást kínáló hajátültetési eljárásba. A kétnapos műtét során a tarkóján található és a genetikai kopaszodásnak ellenálló hajszálakat ültették át az úgynevezett vertex területre, azaz fejének tetejére. A hajátültetését titokban tartotta egészen mostanáig, mivel a kamerák tűzében kívánta megmutatni a hajbeültetésének sikerességét. Az egyik legnagyobb hírportálnak tett nyilatkozatában elmondta, hogy sokkal magabiztosabb lett, mivel korábban eltitkolt kopaszodására hordott kalapját rettegve vette le például a repülőtéri ellenőrzések során.

james brown kate moss takács nikolas xfaktor hajátültetés hajbeültetés wayne rooney fodrászat hairhungary safesystem-fue2     james brown kate moss takács nikolas xfaktor hajátültetés hajbeültetés wayne rooney fodrászat hairhungary safesystem-fue2

„Közel 20 évig kalapot viseltem minden alkalommal, sokszor voltam ideges és bizonytalan, már-már paranoiás a hajam miatt. Most már megvan a kellő önbizalmam, hiszen az átültetett hajszálak soha nem hullnak ki. Az egész dolog hihetetlen számomra és rettentően boldog vagyok, hogy a barátaim is elképedve néznek rám.”

james brown kate moss takács nikolas xfaktor hajátültetés hajbeültetés wayne rooney fodrászat hairhungary safesystem-fue2

A hajátültetés tudománya a genetikai tulajdonságokon alapszik, mivel a tarkón és az oldalt található hajszálak ellenállnak az adrogén jellegű, azaz az örökölt kopaszodásnak. Hazánkban hajátültetési beavatkozásra a HairHungary klinikához érdemes fordulni, mivel itt a szakemberek már több mint két éve használják az Egyesült Államokból származó úgynevezett SafeSystem-FUE eljárásmódot.

Bővebben a hajátültetésről:
hairhungary.hu

A hajátültetés egyik speciális technikája során a kopaszodás megelőzésére és kezelésére párhuzamosan alkalmazott gyógyszernek köszönhetően meglepő módon a nemi vágy, az energia és a teljesítmény növekedése várható a pácienseknél.

A SafeSystem-FUE (follicular unit extraction enhanced - hajtüsző kivétel és átültetés) elnevezésű technika során az egyes hajtüszőket a fej hátsó és oldalsó részéből egy félautomata speciális miniatűr fúróval veszik ki, és a felső és elülső részre ültetik be. Ez azonban csak az egyik része a kezelésnek, a másik az úgynevezett propecia nevű gyógyszer alkalmazása.

wayne rooney finasterid hairhungary hajhullás kopaszodás hajátültetés hajbeültetés fue2 adrogén alopéciaA finasterid hatóanyagot tartalmazó készítmény a férfias típusú hajhullás (androgén alopécia) ellen hat, és hajátültetés esetén gyakran alkalmazzák. A kutatások szerint a szer meglehetősen hatékony: a propeciát szedők 90 százaléka a kopaszodás megszűnését tapasztalja, 65 százalék esetében pedig a nyugalmi fázisban lévő hajhagymák működése is megindul.

Bár a gyógyszert szedők közül néhányan negatív mellékhatásokat, például a libidó és az energiaszint csökkenését tapasztalják, mások éppen az ellenkezőjéről számolnak be. Utóbbiak esetében megnő a nemi vágy, energikusabbá válnak, továbbá nő az izomtömegük és teljesítményük is.

Ezt tanúsítja Wayne Rooney futballista esete is, aki tavaly esett át hajbeültetésen és Ő maga is szedett finasterid készítményt. Kezelése óta a pályán nyújtott teljesítménye drámai mértékben javult, annyira, hogy a Manchester United vezetője, Sir Alex Ferguson egyenesen a „fehér Pelének” nevezte. Az internetes fórumokon egyébként ugyanezekről a váratlan javulásokról ír számos férfi és sportolók esetében fontos tényező az is, hogy a finasterid nem szerepel egyelőre a dopping listán.

wayne rooney finasterid hairhungary hajhullás kopaszodás hajátültetés hajbeültetés fue2 adrogén alopécia

Bár hajunk egészségét és minőségét táplálkozásunk, életvitelünk, hajápolási szokásaink határozzák meg, a genetikai tényezőket nem tudjuk befolyásolni. Hajunk típusát és a hajhullás mértékét is nagyban befolyásolja a genetika, ami ellen esetenként csak a hajbeültetéssel lehet küzdeni.

Bővebb információk a hajhullásról, kopaszodásról és a megoldást kínáló kezelési lehetőségekről:
HairHungary klinika - www.hairhungary.hu

Forrás: napidoktor.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed