Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A filmek is foglalkoznak a hajhullással

0 Komment

A hajhullás és kopaszodás egy olyan sokakat érintő probléma, mely rengeteg ágazatot foglalkoztat, legyen szó a kozmetikumok gyártásáról, hajgyógyászatról, bőrgyógyászatról, homeopátiás készítmények előállításáról stb. És nem is gondolnánk, hogy ezzel a témával bizony még a filmek világában is találkozhatunk.

A „Sweeny Todd – A Fleet Street démoni borbélya” című zenés drámát 2007-ben láthatták a nézők először, melyben olyan híres színészek játszanak, mint Johnny Depp, Helena Bonham Carter vagy Alan Rickman. A történet szerint az egyszerű borbély, Benjamin Barker gyönyörű életet él feleségével és kislányával Londonban, ám amikor Turpin bíró kiszemeli magának nejét, a férfit hamis vádak alapján Ausztráliába száműzi. A borbélyt évekkel később visszaűzi Londonba bosszúvágya, melyet ki is él az újonnan nyitott üzletében. Aki ide betéved, szinte egy sem távozik élve.

A filmben fontos szerepet kap egy régi tanítvány, Pirelli, akinek később szintén pengeéllel osztja ki főszereplőnk a halált. De amíg még él, egy csodás hajnövesztő szer feltalálójaként van jelen a képernyőnkön, mely csodaszert nagy cirkusz közepette ajánl mindenkinek. Az általa foglalkoztatott kis ripacs fiúról persze csak később kerül le a paróka, mellyel a készítmény hatását próbálta reklámozni. A filmben tehát kiderül, hogy ilyen csodaszer nem létezik, ez csak csalás és ámítás.

Sajnos napjainkban ugyan nem ennyire leegyszerűsítve, de ugyanez a jellemző a hajhullás orvoslására kitalált – nem orvosi és klinikailag tesztelt - készítmények, csodaszerek terén. Rengeteg kozmetikum készült már azért, hogy a kihullott hajzatot visszahozza, azonban ezek sajnos legtöbbször nem tudnak segíteni. Mivel a haj hullásának számos oka lehet, először meg kell tudnunk, hogy mi eredményezi kopaszodásunkat. Ezt követően tudjuk orvosolni esetleg azt, ami okozza, és ezzel megállítjuk, akár vissza is fordíthatjuk a kellemetlen folyamatot, azonban olyan esetek is vannak, melyeknél magát a kopaszodást megállítani nem lehet. Az ilyen típusú hajhullás által okozott kopasz foltokra csak a biztos és végleges megoldást jelentő hajbeültetés lehet segítségünkre. 

Ismerje meg jobban a kopaszodás okait és a hajátültetési eljárást:
HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed