Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tévhitek a hajvitaminok tekintetében

0 Komment

Nem csak a gyógyszertárak, hanem már egyes drogériák is kínálnak olyan vitaminokat, melyek a haj, bőr és köröm állapotát segítik. Nem szabad azonban azt hinnünk, hogy ezen készítmények minden hajzatunkkal kapcsolatos problémára megoldást jelentenek.

Rengetegen hiszik azt, hogy a fent említett vitaminok szedésével olyan gondokat állíthatnak meg, vagy hozhatnak helyre, mint a haj korpásodása, zsírosodása vagy épp hullása. Ezen felül sokan dúsabb, fényesebb frizurára számítanak, ami gyorsan nő, könnyebben fésülhető és sokkal kevesebb baj van vele.

Sajnos ezek többsége tévhit, hiszen ezekből a vitaminokból nem lesz egyszer csak dús hajzat. Természetesen szedésük elősegíti a hajhagymák egészséges működését, növeli a hajszálak erősségét, de körülbelül ennyiben ki is merül a feladatuk. Mindenképpen nélkülözhetetlenek mindennapjainkban, így fontos odafigyelnünk arra, hogy ha táplálkozásunkkal nem viszünk szervezetünkbe elegendő, megfelelő vitamint, bizony a hajunk egészségének érdekében nem árt kifejezetten erre való vitaminokat és ásványi anyagokat szednünk.

De ne várjunk csodát! Ezek a készítmények csak erősebbé és szebbé teszik a frizuránkat, azonban gyógyítani nem tudnak. Amennyiben valamilyen fejbőrbetegségben szenvedünk, vagy hullani kezd a hajunk, sajnos a vitaminok kevesek ahhoz, hogy segíteni tudjanak. Ilyen problémával megfelelő szakemberhez kell fordulnunk, legyen az bőrgyógyász vagy hajgyógyász.

Kopaszodás tekintetében sokszor segíthet az, ha a kiváltó okokat orvosoljuk, ezáltal a haj hullása abbamaradhat. Azonban előfordulhat az is, hogy a hajhullás miatti kopasz területek megmaradnak, nem nő rajtuk újra hajzat, ebben az esetben pedig csak egyetlen biztos megoldás tudja visszahozni régi kinézetünket. A hajbeültetés segítségével a kopasz foltok eltűnnek, és újra csak azzal kell foglalkoznunk, hogy frizuránk szép és egészséges maradjon.

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hegesedő hajhullás

0 Komment

A hajhullásnak nagyon sok fajtája létezik, melyeket megkülönböztethetünk azzal, hogy mi okozza a kopaszodást, vagy azzal, hogy mikor jelentkezik, esetleg azzal, hogy visszafordítható-e vagy sem. Ahhoz, hogy megtaláljuk a megfelelő megoldást kopaszodásunkra, tudnunk kell, hogy milyen típusú hajhullásról beszélünk.

A hegesedő hajhullás bármely életkorban jelentkezhet, férfiaknál és nőknél egyaránt, és szintén egy olyan csoportba sorolhatjuk, aminek rengeteg különböző ok állhat a hátterében. Eredményezheti például valamilyen gombás fertőzés, esetleg bőrgyulladást vagy tüszőgyulladást okozó betegség, nagyon gyakran alakul ki krónikus autóimmun-betegség következtében, de okozhatja hajtépkedés is.


Sajnos a heges hajhullást visszafordítani nem, csak megállítani vagy késleltetni lehet, hiszen ilyen esetekben a hajtüszők a fent említett okok valamelyikének következtében elpusztulnak, és ez eredményezi a haj kihullását. Tüneteit hamar észre lehet venni, hiszen a sebes, sérült fejbőr területein a haj teljesen megritkul, és kopasz foltok, hajhiányos területek alakulnak ki.

Minél korábban észrevesszük ezt a folyamatot, annál gyorsabban tudjuk megállítani hajunk hullását, vagy legalábbis csökkenteni azt. Ha bőrbetegség okozza például, akkor annak gyógyításával a hajhullás is meg fog állni. Sajnos azonban az addig okozott károkat semmilyen kezelés nem tudja eltűntetni, hajunk nem fog visszanőni, bármilyen készítménnyel is próbálkoznánk.

A hegesedő hajhullás okozta károkra csak egyetlen megoldás létezik, méghozzá a hajátültetés. A beavatkozás során a tarkótájon megmaradt hajzatból ültetik át a hajszálakat a kopasz területekre, melyek ezután onnan már nem fognak kihullani, így végleges és biztos eredményre számíthatunk. A teljes gyógyuláshoz tehát nem csak a kopaszodást okozó problémának megállítására van szükség, hanem a hajbeültetésre is.

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajhullás megfázás miatt

0 Komment

Sajnos ahogy szeptember derekára érünk, egyre jobban el kell fogadnunk, hogy a nyár véget ért, és bármennyire nem vártuk, beköszöntött az ősz. Ilyenkor az időjárás megváltozása miatt bizony szervezetünk is olyan változásokon megy keresztül, melyek megterhelők lehetnek számunkra.

Az egyik legfontosabb változás a hideg levegő érkezésével jön el, amikor nemcsak fázékonyak vagyunk, hanem sajnos sok esetben könnyen meg is fázhatunk. Ez egyrészt azért lehetséges, mert az időjárás változásának hirtelenségét nem követjük öltözködésünkkel, másrészt pedig azért, mert az immun-rendszerünket felkészületlenül érintheti a 10-20 fokos hőmérsékletcsökkenés.

A megfázás nem csak arról szól, hogy köhögünk, tüsszögünk, és több száz zsebkendőt használunk el, hanem érintheti sajnos a fejbőrünket is. Ha hűvösebb időben nem szárítjuk meg kellőképpen hajzatunkat, vagy elkap minket esernyő vagy csuklya nélkül egy hideg eső, mely eláztatja fejünket, és ha ráadásul még konok szél is fúj, nagy valószínűséggel fázhat meg a fejbőrünk.

Ha hajhullást észlelünk éppen akkor, mikor lázasan fekszünk otthon, akkor tudatosíthatjuk magunkban, hogy fejtetőnket sem kíméli a betegség. A fejbőr megfázása viszont jelentkezhet önmagában is, ilyenkor ezt ténylegesen csak az mutatja, hogy hajunk hullani kezd. Ez a fajta hajhullás sajnos hetekig is eltarthat, ha nem kapunk észbe időben, és a haj regenerálódása nagyon hosszú folyamatot igényel.

A fejbőr megfázásakor lehetséges, hogy nem elég belsőleg gyógyszerrel kezelni a problémát, hanem kifejezetten erre a gondra kifejlesztett sampon és egyéb hajpakolások használatára is szükség lesz.

A hajhullásnak, kopaszodásnak rengeteg oka lehet, mint ahogy például a fejbőr megfázása is. Minden esetben fontos megtalálni, mi állhat a háttérben, mert lehetséges, hogy az okozó problémák kiküszöbölésével, és a hajzat megfelelő ápolásával meg tudjuk állítani a hajhullást, azonban előfordulhat, hogy olyan bajjal állunk szemben, amikor már csak a hajátültetés jelenthet segítséget a régi frizura visszaszerzésében.

 

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 

Kellemetlen fejbőrhámlás

0 Komment

A hajzatnak és a fejbőrnek nagyon sok olyan problémája van, amit természetesnek veszünk, és csak ritkán teszünk ellenük, mert azt gondoljuk, majd úgyis elmúlik idővel. Ilyen gond a fejbőr hámlása is, ami akármennyire nem tűnik nagy bajnak, mégiscsak illene foglalkoznunk vele, mert nem várt károkat is okozhat.

A fejbőrhámlás ugyanolyan panaszokkal jár, mint a szárazkorpa kialakulása, a kettőt nagyon nehéz megkülönböztetni egymástól. Viszont ilyen hámlás sokkal gyakrabban fordul elő, ilyenkor szabad szemmel is jól látható, hogy apró, fehér bőrdarabkák peregnek hajunkból. A szárazkorpától csak emiatt különböztethető meg, hiszen nagyobb darabokat láthatunk, mint a korpa esetében.

Fejbőrhámláskor akármennyire is úgy tűnik, hogy nem, a fejbőrünk gyulladt állapotban van, ezért nagyon fontos, hogy kezeljük, és ne hunyjunk szemet a probléma felett. A bőr tehát gyulladt, a fejbőr elszarusodási folyamata felgyorsul, és ez okozza a gyors hámlást.

Kiváltó okok között megemlíthetjük a leégett fejbőrt, a hidrogénezéssel járó hajfestést és a haj dauerolását is. Emellett okozhatja a fejbőr szárazsága, C-vitamin és egyéb nyomelemek hiánya, valamint kiválthatja stressz is. Ha jobban megfigyeljük az okokat, szembetűnő, hogy ezek a dolgok sajnos sokkal súlyosabb bajt is hozhatnak a fejünkre, hiszen a hajhullást kiváltó problémák között egytől-egyig mindet megtalálhatjuk. Ezért nagyon fontos, hogy ha fejbőrhámlást, vagy bármilyen más fejbőrbetegséget észlelünk magunkon, azonnal nézzünk utána, hogy mit lehet tenni ellene, és kezdjük meg a kezelését, amilyen gyorsan csak lehet. Ha ezt nem tesszük, akkor sajnos egy idő után nagy a valószínűsége annak, hogy fejbőrünk, ezzel együtt hajunk állapota romlani fog, és egy idő után a hajhullás is elkerülhetetlen lesz.

A hajhullás és kopaszodás nagyon kellemetlen akár fiatal, akár időskorban jelentkezik. Ha nem kérünk időben szakértő segítséget, előfordulhat, hogy visszafordíthatatlan lesz ez a folyamat. Nagyon fontos, hogy a haj ritkulásának megtaláljuk az okát, és annak tükrében kezeljük a hajzatot. Sok esetben viszont nem jelenthet megoldást más, csak a biztos sikert nyújtó hajátültetés, hogy frizuránk a régi lehessen.   

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A nyár legkellemetlenebb vendégei

0 Komment

A várva várt nyár, a meleg, strandi idő végre beköszöntött, mégis van egy hátulütője ennek az évszaknak, méghozzá a szúnyogok jelenléte. Mivel idén az árvíz miatt a szokásosnál is többen vannak, sőt, most már a napon is csípnek, így egyre kellemetlenebb vendégek az udvarunkban, illetve utcai séta közben is.

Nem csak zavaró a hangjuk, és nem csak a csípéssel járó viszketés a gond, hanem az, hogy sajnos betegségeket is terjeszthetnek. Magyarországon jelenleg 25 veszélyesebb faj él, melyek a nyugat-nílusi lázzal fertőzhetnek. A betegség lázzal és izomgyengeséggel jár. Ezen kívül terjesztik még a szívférgességet, ez azonban inkább az állatokra veszélyes. A harmadik betegség a bőrférgesség, melyet sajnos az összes magyarországi szúnyogfaj terjeszt, viszont csak évi 9-14 ilyen fertőzést diagnosztizálnak. Ebben az esetben egy féreg kerül a bőr alá, mely kis csomókat okoz, amelyeket kis műtéti kimetszéssel tudnak eltávolítani.

A fent említett fertőzések tehát hazánkban nem számottevőek, viszont természetes, ha tartunk tőlük. Ennek ellenére a szúnyog által okozott legnagyobb kellemetlenség a bőr viszketése, duzzanata, mely, ha nem bírjuk megállni a vakarózást, több napig, akár hétig is testünkön maradhat. A kivakart sebek pedig nem csak csúnyák, de lassan tűnnek el, néha nyomot hagyva bőrünkön.

A csípések ellen több szerrel is védekezhetünk, viszont nem mindegyik válik be mindenkinél. Van, aki a fokhagymára, mások a különböző vegyi szerekre esküsznek, de sajnos egyik sem végez kifogástalan munkát. Minél több bőrfelületünk van szabadon, annál nagyobb helyet adunk a szúnyogoknak, hogy kedvükre válogassanak csípéshelyet maguknak. Ezért például azoknak, akik kopasz a fejbőrük, azt is védeniük kell, hiszen a fejen még érzékenyebb a bőr, még rosszabb, ha kisebesedik a csípés helye.

A hajhullás okozta kopaszsággal küzdőknek még sokkal több kellemetlenséggel kell szembe nézniük, mint a szúnyogcsípések megjelenése a fejbőrön. Ezért minél előbb szakértő segítséghez kell fordulniuk, és kezelésbe kell venni a kialakult problémát, amint tudjuk, mi okozta azt. Ha sokáig várunk ezzel, akkor régi frizuránkat, és ezzel együtt magát a fej védőpajzsát csak a végleges segítséget jelentő hajátültetés varázsolhatja vissza.

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed