AJÁNLÓ
 
10:43
2013. 12. 12.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
10:43
2013. 12. 12.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
10:43
2013. 12. 12.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
10:43
2013. 12. 12.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
10:43
2013. 12. 12.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hegesedő hajhullás

0 Komment

A hajhullásnak nagyon sok fajtája létezik, melyeket megkülönböztethetünk azzal, hogy mi okozza a kopaszodást, vagy azzal, hogy mikor jelentkezik, esetleg azzal, hogy visszafordítható-e vagy sem. Ahhoz, hogy megtaláljuk a megfelelő megoldást kopaszodásunkra, tudnunk kell, hogy milyen típusú hajhullásról beszélünk.

A hegesedő hajhullás bármely életkorban jelentkezhet, férfiaknál és nőknél egyaránt, és szintén egy olyan csoportba sorolhatjuk, aminek rengeteg különböző ok állhat a hátterében. Eredményezheti például valamilyen gombás fertőzés, esetleg bőrgyulladást vagy tüszőgyulladást okozó betegség, nagyon gyakran alakul ki krónikus autóimmun-betegség következtében, de okozhatja hajtépkedés is.


Sajnos a heges hajhullást visszafordítani nem, csak megállítani vagy késleltetni lehet, hiszen ilyen esetekben a hajtüszők a fent említett okok valamelyikének következtében elpusztulnak, és ez eredményezi a haj kihullását. Tüneteit hamar észre lehet venni, hiszen a sebes, sérült fejbőr területein a haj teljesen megritkul, és kopasz foltok, hajhiányos területek alakulnak ki.

Minél korábban észrevesszük ezt a folyamatot, annál gyorsabban tudjuk megállítani hajunk hullását, vagy legalábbis csökkenteni azt. Ha bőrbetegség okozza például, akkor annak gyógyításával a hajhullás is meg fog állni. Sajnos azonban az addig okozott károkat semmilyen kezelés nem tudja eltűntetni, hajunk nem fog visszanőni, bármilyen készítménnyel is próbálkoznánk.

A hegesedő hajhullás okozta károkra csak egyetlen megoldás létezik, méghozzá a hajátültetés. A beavatkozás során a tarkótájon megmaradt hajzatból ültetik át a hajszálakat a kopasz területekre, melyek ezután onnan már nem fognak kihullani, így végleges és biztos eredményre számíthatunk. A teljes gyógyuláshoz tehát nem csak a kopaszodást okozó problémának megállítására van szükség, hanem a hajbeültetésre is.

Ismerje meg jobban a hajátültetési eljárást:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed