AJÁNLÓ
 
16:07
2013. 02. 15.
A kopaszodás problémája nagyon sokaknál már idő előtt megjelenik. Persze hajhullás rengeteg okból...
A bejegyzés folyatódik
 
16:07
2013. 02. 15.
Láttuk már kapitányként, számkivetettként, tudósként, láttuk halálos betegség ellen küzdeni...
A bejegyzés folyatódik
 
16:07
2013. 02. 15.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
16:07
2013. 02. 15.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
16:07
2013. 02. 15.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

25 évvel ezelőtt mutatták be a Die Hard első részét, talán akkoriban még a folytatás sem volt betervezve, mégis a sorozat 5. premier előadás van most porondon „A Good Day To Die Hard” címmel. Főszereplője Bruce Willis kellően nagyító alá kerül mostanság a sajtóban, így mi is megnéztük, hogy vajon kopaszodásával lehet-e valamit kezdeni.

Ha megfigyeltük a hollywoodi keménykötésű szereplők sok esetben borotvált fejjel vagy igen rövid hajzattal szerepelnek, ami nem véletlen. Egy korábbi felmérésben már említettük ennek pszichológiai hatását, így inkább azt néztük meg, hogy Bruce vajon visszakaphatná-e rég elfeledett hajkoronáját. A válaszunk velős: sajnos nem. A színész ugyanis olyan mértékben kopaszodik, hogy hajátültetés esetén a tarkótáji donor területről képtelenség lenne annyi hajszálat kinyerni, ami esztétikailag egy természetes eredményt produkálna. Sajnos ilyen esetekben maximum optikai tuninggal, azaz hajtetoválással lehetne csalni, ami egy idő után viszont felszívódik. A hajátültetés ezzel szemben egy végleges megoldást kínál, miután a műtétek során a DHT hormonoknak ellenálló és genetikai tulajdonságukat megtartó hajszálak kerülnek átültetésre. De ha nincs elég „nyersanyag”, akkor nincs mit tenni. Marad a borotvált fejtető, ami Willis esetében 57 éves kora ellenére is jól áll, persze ez megítélés kérdése.

A magyar HairHungary hajklinikát is megkereste már számos előrehaladott androgén kopaszodásban szenvedő páciens. Ilyenkor néhány esetben rossz hírt kellett közölniük az orvosoknak, igaz választható opcióként a magánklinika repertoárjában ugyanúgy megtalálható a hajtetoválás vagy a hajátültetés sűrítésére alkalmazott testszőrzet átültetés. A férfias típusú hajhullást ezért érdemes időben felismerni, mert ilyenkor még megfelelő kezelési tervet lehet összeállítani, amivel régi vagy megkopott hajkoronánk visszaállítható. A hajátültetés a legtöbb esetben megoldás lehet, mivel akár 15 ezer hajszál is átültethető megfelelő donor terület esetében. Egy-egy műtét során átlagosan egyszerre a mai fejlett eszközpark ellenére csak 6-7 ezer hajszálat tudnak az orvosok egy mikrosebészeti eljárás az úgynevezett SafeSystem-FUE módszerrel átültetni. Előrehaladott kopaszodás esetén már két műtétre van szükség, melynek hozzávetőlegesen 20 hónap az „átfutási ideje”. Csak ezt követően nézhetünk újra büszkén a tükörbe.

A klinika referencia képeinél megnézhetjük, hogy a különböző típusú hajvesztésre mennyi hajszálra volt szükség, és a végeredmény mikorra alakult ki. Így ha netán mi magunk is kopaszodunk, ez sok segítséget nyújthat.

HairHungary a magyar hajklinika / Előtte-Utána képek
www.hairhungary.hu



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed