Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Karácsonyi hangulatban

0 Komment

A különböző illatú olajok alkalmazása főként az ünnepek közeledtével terjed el, hiszen mindenkinek jól esik egy kis fahéjas, narancsos vagy éppen fenyőillatú meghittség az otthonában. De sokan nem gondolnak rá, hogy ezeket a fantasztikus illatanyagokat nem csak párologtatni érdemes, hanem bizony más módokon is fel lehet használni, méghozzá rengeteg pozitív hatással a nyomukban.

Az illóolajok alkalmazásának tárháza ugyanis eléggé kimeríthetetlen. Már az ősi Egyiptomban is használták őket, hol felpezsdítő, hol pedig nyugtató hatásuk miatt. A legelterjedtebb használat persze a belélegzés, legtöbbször párologtató segítségével. De emellett alkalmazhatjuk őket masszázs olajba keverve, vagy akár vehetünk illatos gőzfürdőt is, melyhez csupán elég pár cseppet kevernünk a fürdővizünkbe. Ezen kívül használhatjuk gőzöléskor is, vagy borogatáshoz, és bizony nem utolsó sorban a hajápolás terén.

A legfontosabb minden esetben, hogy helyes arányban hígítsuk ezeket az olajokat, hiszen, ha ezt nem tesszük, akkor sajnos irritálhatja is bőrünket. Hajunk ápolásához nem kell mást tennünk, mint annak megfelelően, milyen a hajzatunk, pár cseppet hozzákeverni saját samponunkhoz vagy balzsamunkhoz a következő esszenciákból.

Zsíros haj esetén tökéletes keveréket ad, ha teafa- vagy citromfűolajat használunk, száraz és töredezett hajunkra pedig a levendulaolaj adhat gyógyírt. A szőkéknek érdemes néha citromos olajat keverni a samponjukba, míg a barna hajúak esetében a rozmaring vagy a rózsafa olaj ad egészséges fényt a hajzatnak. A vöröses szín esetében a tökéletes választás pedig a narancsolaj lehet.

Mindenki megtalálhatja tehát nem csak a neki tetsző illatot, hanem az egészséges kényeztetéshez rászabott, segítő esszenciát is. Természetesen ezek a megoldások nem képesek minden problémára orvoslást nyújtani, hiszen, mint tudjuk, a hajzat gondjai mögött rengeteg különböző ok állhat.

A legnagyobb és persze legmegrázóbb probléma, ha valakit utolér a hajhullás. Persze, ha törődünk frizuránk állapotával, és nélkülözzük a káros hatású dolgokat, néhány esetben ki tudjuk küszöbölni a haj gyérülésének előfordulását, de sajnos vannak olyan esetek, melyek nem rajtunk állnak. Ilyen lehet például az öröklött kopaszodás, melyre egyetlen biztos megoldást csak a hajátültetés jelenthet.   

 

Bővebben a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed