AJÁNLÓ
 
12:46
2013. 10. 24.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
12:46
2013. 10. 24.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
12:46
2013. 10. 24.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
12:46
2013. 10. 24.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
12:46
2013. 10. 24.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ecetet a hajra?

0 Komment

Bár kicsit érdekes ez a kérdés, és lehetséges, hogy először elhúzzuk a szánkat a gondolattól, de mégis jó, ha tudjuk, hogy az ecetet nem csak a konyhában érdemes alkalmazni, hanem hajunk szépségének megőrzéséhez is használhatjuk.

Azt már sokan ismerik, hogy nem csak főzéshez, hanem tisztításhoz is sok esetben nagy segítséget nyújt az ecet alkalmazása, legyen szó vízkőtelenítésről, lefolyók dugulásának elhárításáról, esetleg ablakpucolásról, de arról kevesen tudnak, hogy hajzatunk is hálás lehet érte, ha néha rajta is kipróbáljuk tisztító hatását.                  

Kétféleképpen alkalmazhatjuk az ecetet hajunkra, az egyik módszer a hajöblítés. Ilyenkor egy pohár vízhez adjunk egy-két evőkanálnyit, és egyszerűen öblítsük át vele frizuránkat hajmosás után. Ne féljünk tőle, hajunk nem fogja átvenni ettől az ecet erőteljes illatát. A másik eljárás egy hajpakolás, amikor egy rész ecetet összekeverünk két rész olajjal (ez lehet olívaolaj, vagy ricinusolaj is). Az így kapott pakolást vigyük fel hajzatunkra, 10-20 percig hagyjuk pihenni, majd egyszerűen mossuk meg frizuránkat a szokott módon.

Elképesztő, de már egy-egy alkalmazás után is látni fogjuk a különbséget, hogy milyen jó hatással van ez az egyszerűen, otthon elkészíthető pakolás hajzatunkra. Az ecet ugyanis nem csak fényesíti a hajszálakat, hanem a zsíros hajra is megoldást jelenthet, a korpának is ellensége, ezenfelül pedig könnyen fésülhető és szép tartású lesz tőle frizuránk. 

Mindenképpen érdemes tehát kipróbálni, hiszen ha hajzatunknak csak annyi baja van, hogy nem fényes, száraz vagy éppen túl zsíros, esetleg korpával küzdünk, akkor elegendő lehet ennek használata ahhoz, hogy frizuránk szép és egészséges legyen, és nem jutunk el olyan helyzethez, amikor már túl élettelenek hajszálaink, esetleg hullani kezdenek. Azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy ha hajunkkal nagyobb problémánk van, nem elég az ilyen otthoni praktikák használata. Amint hajhullás, kopaszodás lép fel, mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnunk, mert akkor már nagyobb segítségre van szükségünk.

Ilyen segítség lehet esetekben különböző hajgyógyászati készítmények használata, néha megoldást jelenthet a mezoterápiás kezelés, de sok esetben végső és biztos eredményt csak a hajátültetés tud nyújtani.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed