Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A filmek is foglalkoznak a hajhullással

0 Komment

A hajhullás és kopaszodás egy olyan sokakat érintő probléma, mely rengeteg ágazatot foglalkoztat, legyen szó a kozmetikumok gyártásáról, hajgyógyászatról, bőrgyógyászatról, homeopátiás készítmények előállításáról stb. És nem is gondolnánk, hogy ezzel a témával bizony még a filmek világában is találkozhatunk.

A „Sweeny Todd – A Fleet Street démoni borbélya” című zenés drámát 2007-ben láthatták a nézők először, melyben olyan híres színészek játszanak, mint Johnny Depp, Helena Bonham Carter vagy Alan Rickman. A történet szerint az egyszerű borbély, Benjamin Barker gyönyörű életet él feleségével és kislányával Londonban, ám amikor Turpin bíró kiszemeli magának nejét, a férfit hamis vádak alapján Ausztráliába száműzi. A borbélyt évekkel később visszaűzi Londonba bosszúvágya, melyet ki is él az újonnan nyitott üzletében. Aki ide betéved, szinte egy sem távozik élve.

A filmben fontos szerepet kap egy régi tanítvány, Pirelli, akinek később szintén pengeéllel osztja ki főszereplőnk a halált. De amíg még él, egy csodás hajnövesztő szer feltalálójaként van jelen a képernyőnkön, mely csodaszert nagy cirkusz közepette ajánl mindenkinek. Az általa foglalkoztatott kis ripacs fiúról persze csak később kerül le a paróka, mellyel a készítmény hatását próbálta reklámozni. A filmben tehát kiderül, hogy ilyen csodaszer nem létezik, ez csak csalás és ámítás.

Sajnos napjainkban ugyan nem ennyire leegyszerűsítve, de ugyanez a jellemző a hajhullás orvoslására kitalált – nem orvosi és klinikailag tesztelt - készítmények, csodaszerek terén. Rengeteg kozmetikum készült már azért, hogy a kihullott hajzatot visszahozza, azonban ezek sajnos legtöbbször nem tudnak segíteni. Mivel a haj hullásának számos oka lehet, először meg kell tudnunk, hogy mi eredményezi kopaszodásunkat. Ezt követően tudjuk orvosolni esetleg azt, ami okozza, és ezzel megállítjuk, akár vissza is fordíthatjuk a kellemetlen folyamatot, azonban olyan esetek is vannak, melyeknél magát a kopaszodást megállítani nem lehet. Az ilyen típusú hajhullás által okozott kopasz foltokra csak a biztos és végleges megoldást jelentő hajbeültetés lehet segítségünkre. 

Ismerje meg jobban a kopaszodás okait és a hajátültetési eljárást:
HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

John Travolta haja örökké téma

0 Komment

Lassan évek óta foglalkoznak a híres színész hajával és kinézetével. Volt, aki paróka hordásával gyanúsította meg, több hír szólt arról, hogy hajátültetésen ment át, és nagyon sokan foglalkoztak azzal is, amikor egy film kedvéért teljesen kopasz lett. De melyik is az igazi John Travolta?

A Grease-ben megismert sztár annak idején még szép, dús, fekete hajkoronával rendelkezett, azonban az évek során világossá vált, hogy a kopaszodás hamar utolérte. Így egy idő után már csak nagyon rövidre nyírt hajjal láthattuk, később pedig felröppent a hír, hogy Travolta hajbeültetésen esett át, hiszen hajvonala igencsak előrébb mozdult.

Nemrégiben viszont teljes kopaszsággal állt a kamerák elé, amikor egy filmforgatás miatt vált meg egész hajzatától. A karakteréhez ezen kívül dús körszakáll is társult, ami elsőként meglepte az embereket, majd ez átfordult azzá, hogy a nők többsége igazán férfiasnak és vonzóbbnak ítélte új külsejével.

Ahogy a sztárokat, a hétköznapi embereket sem kíméli az öregedéssel járó, vagy más okoknak köszönhető kopaszodás folyamata. A hajhullás nagyon kellemetlen, és gyors felismerést igényel ahhoz, hogy bármit is tudjunk ellene tenni. Ezen felül, főleg férfiak körében nagyon gyakori az öröklött, androgén jellegű hajhullás. Ebben az esetben mindenkinek el kell döntenie, hogy a kopaszságot választja, vagy inkább tesz valamit azért, hogy frizurája a régi legyen. Nem mindenkinek áll ugyanis annyira férfiasan a tar fej.

Az androgén hajhullásnak igazából csak egy ellenszere és visszafordítója lehet, méghozzá a már fent említett hajátültetés. A beavatkozás során a megmaradt tarkótáji hajzatból ültetnek át hajszálakat a kopasz területekre, ahonnan azok már nem fognak kihullani, végleges megoldást nyújtva ezzel a páciensnek.

Ismerje meg jobban a kopaszodás okait és a hajátültetési eljárást:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Ijesztő frizurák

0 Komment

A filmek világában rengeteg apróságnak kell összhangban lennie ahhoz, hogy a kívánt hatást elérjék a tervezők, gyártók, producerek és színészek. Minden részletnek passzolnia kell az adott témához, és a színészek játékán kívül a külsőségeknek, a zenének és sok más apróságnak tükröznie kell az adott hangulatot.

A horror és thriller filmek arra hívatottak, hogy a közönségben rémületet, izgalmat, idegességet és félelmet váltsanak ki. Nagyon fontos tehát jól megszerkeszteni és összepasszítani a különböző részleteket, mert ha ezt nem jól csinálják, izgalmas helyett inkább nevetségessé válhatnak ezek a filmek, mely bukáshoz is vezethet a filmvilágban.

A rémisztő eszköztárak közé tartozik a sötét szín használata, illetve a fény nélküli helyiségek riadalma, ezen kívül gyámoltalan, vagy épp buta szereplők, akik mindenképpen az ellentétét cselekszik annak, amit kellene stb.

Az egyik legijesztőbb hatás viszont mindenképpen a szereplők frizurájában rejlik, ezzel az egy részlettel képesek elérni azt is, hogy a hideg futkosson a néző hátán. Vegyük például a kútból kimászó „A kör” című film főszereplőjét, akinek hosszú, fekete haja az arcába omlik. Emellett sok esetben találkozhatunk a borzongást keltő kopaszsággal is ezen filmekben, amikor őrülteket ábrázolnak foltokban hiányos hajjal. Ettől természetes, hogy kirázza a hideg az embert.

Ezek a frizurák azonban csak a képernyőn mutatnak „jól”, az életben ilyet hordani nagyon rossz élmény, nem csak a viselőnek, hanem a környezetének is. Ha túlzott hajhullást fedezünk fel magunknál, akkor azonnal szakértő segítséghez kell fordulnunk, hiszen a hajveszteség mögött rengeteg ok állhat. Lehet, hogy kopaszodásunkra elegendő egy mezoterápiás készítmény használata, de az is előfordulhat, hogy csak a végleges megoldást nyújtó hajátültetés akadályozhatja meg, hogy horror filmbe illő, foltokban hiányos frizurával kelljen együtt élnünk. 

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

 harmadik Oszkárja is a vitrinbe került a londoni születésű színésznek, ez mellett legújabb filmjével bezsebelte a Golden Globe díjat és természetesen hazájában is megajándékozták egy BAFTA díjjal. A Lincoln életrajzi produkciója kétség kívül remekül sikerült, mi mégsem ezt szedjük most darabjaira.

Legújabb filmjében Daniel az amerikai elnök szerepébe bújik, melyben a korábban megszokott hosszú haját kissé átalakítva hordta. Az Oszkár díjkiosztójára azonban lényegesen rövidebb frizurával jelent meg, így rögtön szembetűnő volt hajvonalának változása.

A HairHungary magyar hajklinika számos ötvenes éveiben járó páciensnek nyújtott már megoldást az ilyen jellegű úgynevezett androgén alopécia kopaszodás kezelésére. Ebben a korban a férfiak  körében 55%-os az esély az örökölt kopaszodás megjelenésére, de a színész Daniel esetében már egy előrehaladott állapotról beszélhetünk. A kopaszodás, hajhullás sok esetben megállítható külső készítményekkel, táplálék kiegészítőkkel, olykor gyógyszeres megoldással. Visszafordítani az idő kerekét azonban ezek sem tudják. A biztos megoldás Daniel esetében is a hajátültetés lenne. A fájdalommentes mikrosebészeti eljárás során az orvosok ugyanis a donorként szolgáló tarkótáji területről nyerik ki a hajszálakat, melyek genetikai tulajdonságukból fakadóan ellenállnak a DHT hormonnak, mely az androgén kopaszodás okozója. Ez annyi jelent, hogy a beültetett haj soha nem hullik ki és nem szükséges különleges bánásmód, ugyanolyan természetes lesz a végeredmény, mint mondjuk a színész első Oscar átadásán!

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary – a magyar hajklinika

1234
»

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed