Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Átváltozások

0 Komment

Már többször említettük azt, hogy a filmvásznon rengetegen nem csak karakterileg bújnak bele más személy bőrébe, hanem sokszor bizony a külső is átformálásokon esik át ahhoz, hogy az adott szereplő minden oldalról hiteles legyen, és elhitesse a nézőkkel azt, akit játszik.

A legtöbbször használt kellék az átváltozáshoz pedig nem más, mint a hajzat. A színészek nagyon sok esetben használnak parókákat, de az is természetes nekik, ha éppen saját hajzatukkal kell kicsit játszadozni, és ha nagyon muszáj, akkor le is vágatni. A kopaszság megoldása mára már tökéletes, a maszkírozók igazán képesek eltűntetni előlünk az eredeti személyeket.

Az egyik kereskedelmi televízió újra megjelent műsorában most hétről hétre változtatják át az énekeseket, hol kisebb, de inkább nagyobb sikerrel. És természetesen itt is a legnagyobb hangsúlyt a frizura kapja, hiszen sokszor elég egy jól kiválasztott paróka ahhoz, hogy viselője megidézhessen valakit a színpadon. A kopaszság kérdése itt is remek megoldásokra talál, még olyan helyzetekben is, amikor egy egész nagy hajkoronát kell eltűntetni.

Elnézve a karaktereket azért valljuk be, a legtöbben ijesztően néznének ki új hajzatukkal, főként, ha kopaszságról beszélünk például egy nagy loknikkal rendelkező hölgy esetében. Ilyenkor láthatjuk, mekkora kincs a frizuránk, és mennyire kell vigyáznunk rá ahhoz, hogy az ilyenfajta változások tényleg csak maszkírozással jöhessenek létre, nem pedig valami káros hatásnak köszönhetően.

A hajzatunk nagy kincs, hiszen meghatározza egész kinézetünket, megjelenésünket, személyiségünket. Éppen ezért foglalkozni kell ápolásával, óvni kell a káros tényezőktől, és amint gond lép fel állapotában, esetleg hullani kezd, azonnal szakértő segítséghez kell fordulnunk. Mivel rengeteg ok állhat ilyenkor a háttérben, fontos kideríteni, hogy mi indíthatta el a hajzat állapotának romlását vagy magát a kopaszodást. Ha általunk befolyásolható a kiváltó ok, akkor azt azonnal fel kell számolni, viszont amennyiben olyan egészségügyi vagy éppen öröklött tényezők bújnak meg a háttérben, melyeket mi nem tudunk megváltoztatni, más segítség is kell. Átmeneti hajhullás esetén megoldást jelenthet a mezoterápiás kezelés, öröklött jellegű kopaszodásra viszont csak a hajátültetés a biztos gyógyír.  

Bővebben a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Kopaszon vagy hajjal?

0 Komment

Nagyon sok világsztár fogadta el a kopaszságot, sőt, sokaknak már védjegyükké vált a tarság, azonban nem teljesen biztos, hogy mindenkinek jól áll ez. Vajon jól döntött például StanleyTucci, amikor a kopaszság mellett tette le a voksát, vagy jobban tenné, ha inkább új frizurát választana magának?

A híres színészt rengeteg olyan szerepben láthattuk már, ahol más és más frizurával jelent meg, de természetesen leginkább kopaszon találkozhatunk vele a filmvásznakon. Persze lehetséges, hogy könnyebbséget jelent egyes karakterek megformálásánál, ha csak simán különböző parókákba bújtatják fejét, és sokak szerint jól áll neki a kopaszság is. Ennek ellenére inkább elgondolkodhatna azon, milyen lenne ismét dús hajzattal az élet, hiszen valljuk be, akár éveket is fiatalíthatna rajta a hajkorona.

Rengeteg férfi néz szembe ugyanezzel a problémával, és sokan közülük már nagyon fiatalon tapasztalhatják a kopaszodás okozta kellemetlenségeket. Mivel kinézetünk egyik alapvető részletéről van szó, ezért nagy hatással van külsőnkre a hajzat milyensége. A férfiaknál leggyakrabban előforduló, öröklött típusú hajhullást ráadásul maximum csak késleltetni lehet picit, igazi megoldásként viszont egyetlen eljárás jöhet szóba, méghozzá a hajátültetés.

A beavatkozás során a tarkótáji donorterületről ültetnek át hajszálakat azokra a fejrészekre, ahol különösen gyér már a hajzat. Az új helyükön pedig úgy fognak viselkedni az átültetett hajszálak, mint az eredeti területükön, és nem hullnak ki, ami végleges biztonságot ad a pácienseknek. Az öröklött kopaszodás esetén általában a homlokvonal húzódik gyorsan feljebb, illetve a fejtetőn kezd egyre inkább gyérülni a hajzat. A hajátültetést követően újra olyan lehet frizuránk, mint régen, és ez több esetben is fiatalodást, az önbizalom visszaszerzését és természetesen kisugárzásunkban is pozitív változást eredményez majd.

Amennyiben a kopaszság rossz hatással van lelki világunkra, és nem érezzük miatta jól magunkat a bőrünkben, nem szabad beletörődni, hiszen van rá megoldás. Stanley Tucci talán azt hiszi, sármosabb és férfiasabb mostani hajzatával – vagyis inkább hajzatának hiányával -, ám ha belevágna a hajátültetésbe, egyértelmű, hogy csak pozitív visszajelzéseket kapna külsejével kapcsolatban.  

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait, illetve a hajátültetést:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Kopaszság a filmvásznon

0 Komment

A kopaszság nagyon sokaknak jelent kellemetlenséget, és ez alól bizony a színészek sem kivételek. Jó pár olyan filmcsillagot ismerünk azonban, akiknek már szinte védjegyük a kopaszság, viszont közöttük a többségnek jól is áll. Ezzel nem mindenki van így, azonban a filmiparban néha jól jöhet a tarság.

A filmek világában néha olyan dolgok érzékeltetésére használják a kopaszságot, melyek másképp, például dús hajzattal nem lennének ugyanazok. Ilyenek például a kemény rosszfiúk, illetve a horrorokban és thrillerekben látott, néhány kósza hajszállal rendelkező őrültek. De rejlik még más lehetőség is ebben, méghozzá olyan esetekben, amikor egy filmen vagy sorozaton belül az idő múlását akarják érzékeltetni.

Ezt nagyon könnyen megtehetik úgy, hogy a jelenben zajló eseményeket felveszik a színész eredeti, kopasz megjelenésével, majd a korábbi szálakhoz készítenek egy jó kis parókát. Ezt láthatjuk például „A törvény nevében” című sorozatban is, Woody Harrelson alakításában, ahol 17 év a különbség a jelenetek között. Természetesen mindezt fordított módszerrel is elérhetik, ebben az esetben a kopaszságot alakítják ki maszkírozással, de ez egy kissé nehezebb feladat már.

Akit utolér a kopaszodás, nem mindig dönthet amellett, hogy beletörődik, hiszen külsőnk igencsak központi és meghatározó részletéről beszélünk, ha pedig valakinek nem áll jól a tarság, annak bizony megoldás után kell néznie, és ha lehet, minél előbb.

A férfiak esetében legtöbbször az öröklött kopaszodásról beszélhetünk, mellyel sajnos nem lehet felvenni igazán a kesztyűt. Késleltetni és hátráltatni ugyan megpróbálhatjuk, de az egyetlen biztos megoldást ilyenkor csak a hajátültetés jelentheti. A fent említett sorozatban rendőrnyomozót alakító filmcsillag is elgondolkodhatna ezen a lehetőségen, hiszen akármennyire is jóképű maradt és tulajdonképpen még illik is hozzá a kopaszság, valljuk be, a fiatal énjét megnézve bizony tényleg fiatalosabb lenne dús frizurával.  

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a hajátültetésről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Ijesztően néz ki a filmsztár

0 Komment

Nők milliói olvadoznak a mozivásznak és a képernyők előtt, amikor Johnny Depp szerepel egy-egy filmben. Nem véletlen, hiszen a sármos színész mindig is megdobogtatta a hölgyek szívét. Karakteres arca, férfias külleme és tökéletes játéka miatt ugyanis még a férfiak is elismerik. Most azonban egy olyan arcát láthatjuk, mely inkább rémisztő, mint vonzó.

Jó párszor elmaszkírozták már, láthattuk kalózként, hosszú hajjal, vagy ollókezűként, rémült, fehérre maszkolt arccal is, de ennyire visszataszítónak még soha nem hatott az egyébként jóképű filmsztár. A „Black Mass” című film kedvéért ugyanis egy kopaszodó, ijesztő tekintetű, és furcsán, sokszor hörögve beszélő gengszterré alakult át.

A filmről még csak most jelent meg előzetes, de már egyből nagy port kavart, ami nem csak a történetnek köszönhető, hanem természetesen Depp-nek, illetve új alakításának és kinézetének is. A filmvilágban ugyanis pont erre éhezik mindenki, hogy egy színész ne csak egyfajta karaktert tudjon megformálni, hanem képes legyen belebújni bárki bőrébe.

A való életben persze nem kell attól tartanunk, hogy a filmcsillag ennyire rémisztően nézne ki. Azért az biztos, hogy ha valaha elindulna nála ilyen mértékű kopaszodás, mint amilyet a filmben láthatunk rajta, akkor jobban tenné, ha nem törődne bele, hiszen ezzel biztosan kettétörné addigi vonzó imázsát. Mivel a kopaszság nem mindenkinek áll jól – és valljuk be, Depp kócos tincseit nézve, hogy ő is ebbe a csoportba tartozik -, ezért ahogy sok színésztársa tette, valószínűleg ő is a hajátültetést választaná ahelyett, hogy elveszítené a nők magas fokú elismerését.

Magyarországon ennek az eljárásnak az alkalmazásával a HairHungary Klinika segített már rengeteg kopaszodással küzdőnek, visszaadva ezzel nem csak régi frizurájukat, hanem régi önképüket is. Mindenki számára fontos a kinézet, hiszen csak akkor tudjuk jól érezni magunkat a bőrünkben, ha megfelelünk saját magunknak, és emellett a külvilágtól is pozitív visszajelzéseket kapunk.

 

Tudjon meg többet a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Harrison Ford-nak nem áll jól

0 Komment

Köztudott tény, hogy a színészeknek rengeteg olyan dolgot be kell vállalniuk egy-egy szerep kedvéért, ami nem kis munkával jár, vagy éppen nem a legelőnyösebb formába hozza őket. Rengeteg fogyásról és hízásról hallottunk már, mint például Matthew McConaughey csontsoványságáról a „Mielőtt meghaltam” című film kedvéért, vagy ellenpéldájaként a „Bridget Jones” filmek miatt ducivá hízó Renée Zellweger esetéről.

A folyamatos szerepcserék egyik legnagyobb feltűnést keltő variációja a kilók számának mozgásán kívül az, ha a színészek frizurájával játszanak. Nem csak különböző karaktertípusokat kapunk így, hanem sok esetben legalább sikerül elvonatkoztatnunk egy addigi megszokott szerepkörből.

hajhullás hajátültetés kopaszodás hajbeültetés hairhungary Harrison Ford filmek filmszerepek fogyás hízás Bridget Jones Matthew McConaughey kopaszság

A sokféle embertípust alakító Harrison Ford-nak ahhoz, hogy kissé „rosszfiúsabb” stílusa legyen, kopaszra nyírták a haját a „Paranoia” című filmhez. Meg kell mondani, hogy amit el szerettek volna érni ezzel a húzással, az természetesen sikerült, azonban az is biztos, hogy a hírességnek nem éppen előnyös ez a frizura. Ha komolyabban elkezdene majd kopaszodni, akkor meg kell fontolnia, hogy tegyen ellene, különben nem biztos, hogy nők ezrei bomlanak majd utána.

Sajnos a kopaszodás sokakat utolér, sokszor idő előtt is. Férfiak esetében nagyon gyakori az öröklött jellegű hajhullás, ami néhányuknak jól áll, és férfiassá teszi arcukat, viszont sajnos többen vannak, akiknek nem előnyös a tar fej. Ilyenkor igazából egyetlen olyan segítség jöhet szóba, ami biztos, és végleges megoldást nyújt.

A hajbeültetési beavatkozás során a tarkótáji hajzatból ültetnek át a kopasz területekre, mivel ezen hajszálakra nem hat a tesztoszteron, mely nagymértékben hibás a hajhullásban, így az új helyükön is megmaradnak majd. A HairHungary Klinika hírességeknek és hétköznapi embereknek is segített már abban, hogy visszanyerjék régi frizurájukat, így biztossággal mondható, hogy akik számára nincs más megoldás, azok akkor járnak jól, ha minél előbb felkeresik szakértő kollégáinkat. Ha Harrison Ford jobban elkezdene kopaszodni, bizony neki is ezt ajánlanánk!

Keresse fel a HairHungary Klinikát, ha bármilyen hajjal kapcsolatos problémája van:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed