Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tavaszi méregtelenítés

0 Komment

Mindenki életében jó, ha néha kicsit számot vet magával és a szervezete egészségével. Nagyon fontos, hogy időnként ténylegesen és intenzívebben figyeljünk oda arra, hogy mi kerül a tányérra és a pohárba, hiszen ha nem törődünk ezzel egész évben, akkor bizony ez nagy károkat is okozhat.

Az igazi méregtelenítésre nagyon kevesen vállalkoznak, hiszen olyan megvonásokkal jár, melyet nem mindenki képes betartani. Pedig higgyük el, hogy ha néha végigcsinálunk egy-egy ilyen kúrát, annak szervezetünk igencsak örülni fog. Méregtelenítésre pedig az egyik legjobb időszak a tavasz. Mivel télen takarnak a ruhák, sokszor esünk bele olyan csábításokba, melyeket egyébként nem tennénk meg. Ezen felül ott van a karácsonyi dőzsölés, és a sok olyan mellékes apróság, mint a forró csoki és forralt bor, melyeket nem is veszünk számításba sokszor fogyasztásukkor. Ugyanakkor a téli időszakban sokkal kevesebb zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, ami a vitaminháztartásunkban meg is látszik.

A méregtelenítés tehát nagyon szükséges folyamat. Többek között a haj és a hajhagymák is nagyon érzékenyek a méreganyagokra, így egy ilyen kúra a frizuránk regenerálódását is segíti, és sok esetben akár elejét veheti a hajhullásnak is. Egy méregtelenítő kúra után hajunk, bőrünk és körmeink is ragyogni fognak, nem beszélve arról, hogy szervezetünk többi része is hálás lesz, akár több kilótól is megszabadulhatunk közben.

Hajhullás és kopaszodás több okból is kialakulhat, többek között amiatt is, mert nem figyelünk oda, hogy egészségesen táplálkozzunk. Ezen felül viszont rengeteg más oka is lehet, így ha nagyobb hajritkulást tapasztalunk magunkon, akkor minél előbb ki kell deríteni, mi is áll a háttérben. Szakértő segítséghez fordulva megtudhatjuk, mi orvosolhatja problémánkat, ami lehet egy mezoterápiás kezelés, vagy a biztos és végleges megoldást nyújtó hajátültetés is.

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajra való útmutató 10 lépésben

0 Komment

A hajad a szervezet belső állapotának egészségéről üzenne? Valóban elképzelhető az összefüggés?

Rossz haj, rossz egészség?
A betegségek kezelésekor felírt gyógyszerek valóban képesek befolyásolni a hajszálak állapotát, azonban ez csak bizonyos esetekben figyelhető meg. Most kiderül, melyek azok a komolynak tűnő elváltozások amik többnyire ártalmatlanok.

A hajhullás veszélytelen
A fésülködés, hajmosás és szárítás közben elhullott szálak miatt nincs okunk aggódni. A témát vizsgáló szakértők szerint átlagosan 100 hajszálat veszítünk el naponta, azonban ezek folyamatosan újranőnek, így nem kell a kopaszodás miatt aggódnunk. A hajhullást akkor érdemes kivizsgáltatni, ha az átlagosnál nagyobb hajhullást tapasztalunk, illetve hajunk minősége láthatóan gyengült, elvékonyodott vagy töredezetté vált.

hajhullás kopaszodás egészséges étrend telogén effluvium safesystem koprpásodás őszülés hajbeültetés hajátültetés hairhungaryAkut telogén effluvium
A túlzott stressz a teljes szervezetre kihat. Ha sokkhatás, vagy más komoly trauma ér minket, az esetet követő néhány héttel észrevehető az erős, csomókban jelentkező hajhullás, mely több héten át eltarthat. Gyógymódra nincs szükség, csupán a kiváltó ok megszüntetésére kell törekedni, amitől a haj ismét kinő.

Ártalmatlan, de kellemetlen
A korpa megjelenése miatt nem kell komoly belső problémákra gyanakodnunk. Bár valóban kellemetlen a ruhánkra hulló fehér korpa, vagy a viszkető fejbőr, azonban nem fertőző és megjelenése sem súlyos egy egészségügyi probléma jele. Kialakulásának oka lehet többek között a száraz idő, a stresszes életmód, az elhízás, esetleg az ekcéma.

Komolyabb a korpánál
Ha a fehér darabok helyett, sárga, ragadós, apró csomók jelennek meg a hajszálakon, az valószínűleg seborrea dermetitis. A koszmóhoz hasonló elváltozás oka a faggyúmirigyek túlműködéséből eredő zsíros, olajos fejbőr. Ez a gyulladásos állapot általában gombás fertőzésre, esetleg hormonális zavarokra utalhat, mely többnyire korpásódás elleni szerekkel megszűntethető.

Kalapos napozás
Akárcsak bőrünk, hajunk sem viseli jól a hosszú órán át tartó erős napfényt. A hajszálak szárazzá és törékennyé válása elkerülhető, ha megtesszük a szükséges óvintézkedések napozás előtt. A legjobb, ha kalappal óvjuk hajunkat, de már léteznek fényvédő hajápoló készítmények is.

hajhullás kopaszodás egészséges étrend telogén effluvium safesystem koprpásodás őszülés hajbeültetés hajátültetés hairhungaryAz egészségtelen koszt a hajunkra van írva
A hajszálaknak épp úgy szüksége van tápanyagokra és vitaminokra, mint a szervezet más részeinek. A túlzottan kalóriaszegény életmód például lassíthatja a hajnövekedést. Az egészséges hajszálakhoz mindenképpen szüksége van elegendő vasra és fehérjére a szervezetnek.

Szív és hajbarát életmód
Ha azt szeretnénk, hogy hajunk duzzadjon az egészségtől, nem kell mást tennünk, mint szívbarát alapanyagok felhasználásával étkezni. Az Omega3 zsírsav, rostban gazdag növények, diófélék, spenót, a lazac vagy az osztriga egyaránt erősíti a hajat és a szívet.

A korai őszülés okai
Többnyire genetikai tényezők befolyásolják, ki, mikor kezd el őszülni. Ha azonban a családban nem jellemző, hogy fiatalabb korban jelenjenek meg az ősz hajszálak, az lehet egészségügyi probléma jele is. Okozhatja vérszegénység, a B12-vitamin hiánya, de akár pajzsmirigy probléma is. Ilyen esetekben ajánlott orvosi kivizsgálásra bejelentkezni.

Gyógyszerektől hulló haj
Bizonyos esetekben a betegségünkre szedett gyógyszerek okozzák a problémát, mely akár a hajhullásban, vagy más mellékhatásban jelentkezik. A hajszálak vesztése többek között megfigyelhető véralvadásgátló-, koleszterinszint-csökkentő-, menopauza gyógyszerek szedésénél egyaránt. Ilyen esetekben ajánlott beszélni a kezelőorvossal és új orvosságot felíratni.

Bár hajunk egészségét és minőségét táplálkozásunk, életvitelünk, hajápolási szokásaink határozzák meg, a genetikai tényezőket nem tudjuk befolyásolni. Hajunk típusát és a hajhullás mértékét is nagyban befolyásolja a genetika, ami ellen esetenként csak a hajbeültetéssel lehet felvenni a küzdelmet. A fájdalommentes és gyors beavatkozás során a hormonális hatásokra érzéketlen hajszálakat ültetik át a tarkótájról a kívánt területre. A kifejlett úgynevezett SafeSystem-FUE mikro sebészeti technika garantáltan hatásos, és végleges segítséget nyújt. Fontos, hogy hajhullásunk megfelelő kezelésére szakembereket, orvosokat keressünk fel! A tudományágban élen járó HairHungary klinika ingyenes konzultációs lehetőséget biztosít bárki számára, ahol a hajhullás, kopaszodás megoldására szakosodott orvosok segíthetnek nekünk.

Ingyenes konzultációs időpont foglalás: 06 (30) 552-0940
hairhungary.hu

Forrás: napidoktor.hu
Tóth eszter

Top 10 - ételek az egészséges hajért!

1 Komment

Ha az egészséges hajról esik szó, nemcsak arra kell figyelmet fordítani, mit teszünk a tincsekre - hanem arra is, hogy mit eszünk...

Szerencsés, akinek sosem okoztak gondot a tincsei, mások azonban hosszú ideje küzdenek a hajukkal. Hiába a legmodernebb hajápolási termékek, a sampon és a kondícionáló önmagában valószínűleg nem hozza meg a várva-várt eredményt, a szebb, egészséges hajat. Köröm- és hajnövekedésünket több dolog is befolyásolja, mindenekelőtt a tápanyagok, azon keresztül, amit megeszünk.

Egy helyes étrenddel erős és egészséges tincseink lehetnek, és egész testünk egészségesebb lesz, tehát hatásos „kúra” - kívül belül. Ha finom, vékonyszálú a hajunk, sosem lesz vastagszálú, hiába eszünk bármit - de egészségesebb lehet. A fehérje és a vas fogyasztása például sokat segíthet. Bizonyos esetekben vitaminok pótlására lehet szükség, amelyek hiányát összefüggésbe hozzák a hajhullással.

Mely ételek javasolhatók tehát hajhullás ellen, az egészséges hajért, erősebb tincsekért?

1.Lazac: ez a halfajta szinte verhetetlen, ha szépségről van szó. Omega 3-zsírsavban gazdag. Ez a magas minőségű fehérjeforrás ezenkívül vassal és B12-vitaminnal dúsított. Ezek az esszenciális savak a haj egészségéért is sokat tesznek - hiányuk eredménye száraz fejbőr és haj lehet. A vegetáriánusok iktassák be napi étrendjükbe a két evőkanál őrölt lenmagot, melyből szintén hozzájuthatnak az Omega-3 zsírsavakhoz.

2.Sötét leveles zöldségek: Popeye nem a hajáért ette a spenótot, de így is tehetett volna. A spenót, a brokkoli és a mángold tökéletes A-, C-vitamin forrás, melyekre a szervezetnek szüksége van a faggyú termeléséhez. Ez az olajos anyag ugyanis, melyet a hajhagymák választanak ki, természetes hajkondícionálónak számít. Vasra, kalciumra szintén szert tehetünk a sötétzöld leveles zöldségekből.

egészség étkezés hajhullás kopaszodás fue2 hairhungary safesystem táplálkozás

3.Bab: a hüvelyesek, így a bab és a lencse is része lehet hajápoló étrendünknek. Nemcsak a bőséges fehérje-tartalom segíti elő a haj növekedését, de vashoz, cinkhez és biotinhoz is hozzájutunk rajtuk keresztül. Ritka, de bizonyos esetekben a biotin hiánya törékeny hajat okozhat. Érdemes hetente három vagy több csésze lencsét fogyasztani.

4: Dió: a ragyogó hajhoz elengedhetetlen a diófélék fogyasztása is. Ráadásul a brazil dió egyike a természet legjobb szelén-forrásainak, amely fontos ásványi anyag a fejbőr számára. A dió alfa-linolénsavat tartalmaz, ez egy Omega 3-zsírsav, amely segíti a haj kondicionálását. Igen jó cinkforrás a kesudió, a pekándió vagy a mandula. A cinkhiány is járhat hajhullással, tehát érdemes a diót beiktatni az étrendünkbe.

5: Baromfi: a csirke és a pulyka hús magas fehérjetartalmú. Nem elegendő, vagy alacsony minőségű fehérje fogyasztása esetén gyenge, törékeny lehet a hajunk, a súlyos fehérje hiány hatására pedig a tincsek színe is fakulhat. A baromfi hús ellát minket vassal is - csak profitálhatunk tehát a fogyasztásából.

egészség étkezés hajhullás kopaszodás fue2 hairhungary safesystem táplálkozás

6: Tojás: ha a tincsekről van szó, mindegy, milyen formában esszük a tojást, rántva, főzve avagy sütve. Egyike a legjobb fehérje-forrásnak. Van benne biotin és B-12 vitamin is, amelyek igen fontos tápanyagok a haj szépségéért.


7: Teljes kiőrlésű gabona: ehetjük kenyér-, vagy akár reggeli gabonapehely formában is, de ha szép hajat akarunk, ne hiányozzon az étrendünkből. Cinket, vasat és B-vitaminokat is beszerzünk vele. Egy teljes kiőrlésű ropogtatnivaló délután is jól jön - csoki helyett -, energiával tölt ugyanis fel, de nem hizal, mint az édesség.

8: Kagyló: afrodiziákumként ismertebb ez a finom tengeri étel, de egészségesebb hajat is okoz. Titka a cink-tartalma, amely erős antioxidáns. Amennyiben a kagyló nem gyakori a tányérunkon, ne essünk kétségbe, a cinket diófélékből, teljes kiőrlésű gabonából, de akár marha- és bárányhúsból is beszerezhetjük.

9: Alacsony zsírtartalmú tejtermékek: a sovány tej és joghurt remek kalcium-forrás, fontos árványi anyag a haj növekedéséhez. Tejsavót és kazeint is tartalmaz, mindkettő magas minőségű fehérje. Vigyünk magunkkal napközben is egy kis túrót, joghurtot, amelyből napközben ehetünk. Ha beleteszünk egy evőkanál lenmagot, vagy diót, és még többet teszünk a hajunkért.

10: Répa: kiváló A-vitamin forrás, a jó látás mellett gondoskodik a szép hajról is. Az egészséges fejbőr gondoskodik a ragyogó, jól kondicionált tincsekről, ezért ne hagyjuk ki a sárgarépát salátáinkból, sőt ropogtatnivalónként napközben is ehetjük.

Ne feledjük, hogy egy kiegyensúlyozott étrend valóban sokat segít teljes egészség állapotunk megváltoztatásán. Mindennapi étrendünk tartalmazzon sovány húsokat, gyümölcsöt, zöldséget, hüvelyeseket, teljes kiőrlésű gabonát, halat és zsírszegény tejterméket, ha egészségünket és hajunkat is rendben akarjuk tudni.

Bár hajunk egészségét és minőségét táplálkozásunk, életvitelünk, hajápolási szokásaink határozzák meg, a genetikai tényezőket nem tudjuk befolyásolni. Hajunk típusát és a hajhullás mértékét is nagyban befolyásolja a genetika, ami ellen esetenként csak a hajbeültetéssel lehet küzdeni. A fájdalommentes és gyors beavatkozás során a hormonális hatásokra érzéketlen hajszálakat ültetik át a tarkótájról a kívánt területre. A kifejlett úgynevezett SafeSystem-FUE2 mikro sebészeti technika garantáltan hatásos, és végleges segítséget nyújt. Fontos, hogy hajhullásunk megfelelő kezelésére szakembereket, orvosokat keressünk fel! A tudományágban élen járó HairHungary klinika ingyenes konzultációs lehetőséget biztosít bárki számára, ahol a hajhullás, kopaszodás megoldására szakosodott orvosok segíthetnek nekünk.

Ingyenes konzultációs időpont foglalás: 06 (30) 552-0940

forrás: Adrina
napidoktor.hu
 

Vitaminokkal a szépségért

0 Komment

Nem telhet el úgy egy nap, hogy ne hallanánk, vagy látnánk bármilyen hirdetést, figyelemfelkeltést vagy termékleírást, melyben valamilyen vitamin szükségességéről, fogyasztásának mértékéről ne tudnánk meg ezernyi apró részletet. Milliószor hajtunk el a különböző reklámtáblák előtt, vagy kapcsoljuk át két műsor között a televíziónkat anélkül, hogy felfigyelnénk erre a tudat alatti bombázásra.

hajhullás hajbeültetés hajátültetés hairhungary vitaminok szépség egészségPedig nem ártana néha megállni egy kicsit, és megfontoltan érdeklődni az után, hogy ezek a hirdetések tulajdonképpen miről is beszélnek. Általában csak legyintünk egyet, hogy „igen, tudjuk, a vitamin egészséges, és kell a szervezetnek”, de ennél többről van szó.

Az egészségünkhöz szervesen kapcsolódik a szépség is, hiszen ha valaki nem egészséges, akkor teljes mértékben kizárt, hajhullás hajbeültetés hajátültetés hairhungary vitaminok szépség egészséghogy szép legyen. Bőrünk, hajunk, körmeink, színűnk, szemünk csillogása és még ezer apró részlet árulkodik arról, mennyire tápláljuk szervezetünket a szükséges anyagokkal.

A szépség megőrzésében különösen nagy figyelmet igényel hajunk ápolása, melyet nem csak külső szerek használata, hanem szintén belső támogatásunk is jelenti. Ennek elhanyagolása ugyanis fénytelen, túl száraz vagy túl zsíros, töredezett, élettelen hajhoz vezethet, és nem utolsó sorban a hajhullás egyik okaként is megemlíthetjük.

hajhullás hajbeültetés hajátültetés hairhungary vitaminok szépség egészségA haj táplálásához elengedhetetlen elegendő fehérje fogyasztása, emellett A-, B-, C-, E- és H-  vitamin, vagyis Biotin bevitele például halak, különböző zöldségek, növényi olajok, citrusok és egyéb jótékony hatású ételek segítségével.

Ezen kívül akadnak olyan természetes adalékokból készített gyógyszerek, és gyógynövényes, külső használatra alkalmazható készítmények, melyek szintén táplálhatják frizuránkat.

Ha azonban valaki olyan hajhullásban szenved, amely ezen ételek, készítmények és nagyfokú odafigyelés mellett sem állítható meg, akkor másfajta segítség után kell néznie. A hajátültetés olyankor is biztos és sikeres megoldást nyújt, amikor minden más próbálkozás csődöt mondott már.

Tudjon meg többet a hajátültetésről!

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

12345
»

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed