Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hajöblítés mesterfokon

0 Komment

A hajpakolások terén már nagyon sok gyógynövénnyel ismerkedhettünk meg, most viszont egy olyan fűszernövényről lesz szó, melyről talán eszünkbe sem jutna, hogy a haj táplálásában is szerepet tud vállalni. A petrezselyem ugyanis olyan helyzetekben lehet segítségünkre, amelyekre eddig inkább csak boltban vásárolható kozmetikumokat alkalmaztunk.

Amellett, hogy a petrezselyemnek gyulladásgátló és immunrendszer erősítő hatása van, még számos jótékony dologra képes szervezetünkben. Azt pedig nagyon kevesen tudják, hogy a fejbőr fertőtlenítésére is alkalmas, illetve serkenti a hajhagymák egészséges működését is. Használata nagyon egyszerű, hiszen hajpakolást és hajöblítőt is készíthetünk belőle egyaránt.

Utóbbihoz nem kell mást tennünk, mint egy csokornyi friss, apróra vágott petrezselymet átforralni egy liter vízben. Ezt szűrjük le, majd amikor kicsit kihűlt, frissen mosott hajunkat ezzel öblítsük le. Körülbelül negyed órával később pedig sima vízzel öblítsünk még egyet frizuránkon.

Rendszeresen alkalmazva a fenti hajöblítőt egészséges, selymes, fényes hajunk lehet. Emellett meggátolja a tetvesedést, a korpásodást, és erősíti a hajszálakat. A puha ragyogásért nem nagy fáradság tehát néha egy kis hajöblítéssel kényeztetni frizuránkat.

A nedves haj kifésülése sokak rémálma, ám ha ügyesen ápoljuk hajzatunkat, akkor elkerülhetjük a tincsek megtörését és a fésűnkben is kevesebb hajszál fog mutatkozni. A hajhullás egyik leggyakoribb oka, amikor nem törődünk megfelelően frizuránkkal. Mivel amúgy is rengeteg káros hatásnak van kitéve hajzatunk, ezért az a legkevesebb, hogy tisztántartása mellett gondoskodunk állapotáról is. Amennyiben ezt nem tesszük meg, sajnos kellemetlen következményekkel kerülhetünk szembe előbb-utóbb.

A kopaszodásra azonban már nehezebb megtalálni a helyes gyógymódot. Mivel rengeteg ok állhat a hátterében, nagyon fontos kivizsgáltatni, mi indíthatta el ezt a folyamatot. Amennyiben csak arról van szó, hogy elhanyagoltuk frizuránkat, akkor elegendő lehet egy kis figyelem fordítása az ápolásra, azonban sok esetben más problémák állnak a háttérben. Lehetséges, hogy gondunkra egyes kezelések jelenthetnek csak megoldást, de az is előfordulhat, hogy régi frizuránkat már csak a hajátültetés varázsolhatja vissza.

Keresse fel a HairHungary Klinikát, hogy többet megtudhasson a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Az elektroszmog veszélyei

0 Komment

Már számtalanszor hallhattuk azt, hogy a mobiltelefon használata, vagy épp a mikrohullámú sütő napi alkalmazása nem biztos, hogy olyan jó szervezetünkre nézve, mégis ezek a dolgok már annyira szervesen kapcsolódnak mindennapjainkhoz, hogy legtöbben ilyenkor csak legyintenek egyet. Pedig nem árt, ha tisztában vagyunk az elektroszmog jelentésével és veszélyeivel.

Az elektromágneses sugárzásnak két fajtája van, az egyik természetes úton jön létre, a másik mesterségesen generált. Minden élő szervezet elektromágneses irányítás alatt áll, és már az sem kevés, melyet a külső, természetes sugárzások okoznak – ilyen például egy front miatti fejfájás -, azonban ha mértéktelen mennyiségben engedjük a mesterséges dolgokat is közelünkbe, akkor azzal nagyon veszélyeztetjük szervezetünk működését.

Az elektroszmog az a szervezetet érő terhelés, melyet az elektromos berendezések által kibocsátott elektromágneses sugárzások okoznak.  Sajnos, ha tartósan és nagymértékben éri szervezetünket elektromos sugárzás, az bizony komoly következményekkel is járhat. Gyakori megbetegedést, ingerlékenységet, alvászavarokat és egyéb olyan testi károkat eredményezhet, melyekre valószínűleg mindig más megoldást fogunk keresni, hiszen a legtöbb embernek eszébe sem jutna, hogy ettől lépett fel bármilyen probléma nála.

Egészségünk megőrzésére azonban igenis sokat tehetünk ebből a szempontból. Amennyiben lecsökkentjük az elektromos készülékek számát életterünkben, ahol a legtöbbet töltjük – főleg ott, ahol alszunk -, vagy áramtalanítunk mindent, amikor épp nem használjuk, már rengeteget tettünk magunkért.

Hajzatunk állapotát szinte minden befolyásolja, legyen szó egy kisebb megebetegedésről, lelki bajokról, rossz étrendről vagy nem megfelelő ápolásról. Természetesen, ahogyan a napsugárzás, a szmog vagy a nagyon hideg levegő, az elektroszmog is káros hatásokkal bír frizuránkra. Éppen ezért nagyon fontos, hogy minél jobban odafigyeljünk minden apróságra, és amit lehet, tegyünk meg a megelőzés érdekében.

Hajunk rosszabb állapota figyelmeztető jelzés lehet olyan egészségügyi problémákra, melyekre nem is gondolnánk. Éppen ezért, ha annak ellenére, hogy megfelelően ápoljuk, mégis hullani kezd nagyobb mértékben, azonnal szakemberhez kell fordulnunk. Problémánkra megoldás lehet a kiváltó okok megszűntetése, de persze olyan kopaszodással is nézhetünk szembe, melyre kifejezetten csak a hajátültetés nyújt segítséget.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Edzéssel a szép hajért

0 Komment

Sokszor beszéltünk már az egészséges életmód nyújtotta pozitívumokról. A helyes étrendről, a vitaminokról és persze arról is, hogy mi nem jó szervezetünknek. Mostani témánk sokakat meglephet, hiszen ki gondolná, hogy egy edzésnek nem csak közvetett, hanem közvetlen hatása is van hajzatunkra?

A kardio edzések egyre elterjedtebbek, és sokan választják ezt a formáját testük megmozgatásának. Ugyanis az ilyen edzések nem csupán arra valók, hogy fogyjunk, izmosodjunk vagy éppen csak kielégítsünk testünk mozgásigényét. A kardio programok főként az állóképességet növelik, de még mindig van egy olyan hatásuk, melyre kevesen gondolnak.

Az ilyen edzések nagymértékben serkentik a vérkeringést, ezáltal szépül a bőrünk is, és bizony a hajhagymák működése is rendben lesz. Egy kardio edzés során körülbelül annyi jót teszünk frizuránkkal és fejbőrünkkel, mint egy kiadós fejmasszázskor, melynek pozitív hatásairól szintén beszéltünk már. Ha a hajhagymák megfelelően működnek, akkor sok esetben megelőzhetjük ennek az állapotnak a segítségével és fenntartásával az olyan komoly problémákat is, mint a hajhullás.

Természetesen ezzel nem azt sugalljuk, hogy ha valakinek hullani kezd a haja, az menjen el egy kardio edzésre, és máris megoldódik a problémája. Sajnos a kopaszodásnak rengeteg oka lehet, viszont ha valaki odafigyel szervezetének rendes működésére, akkor sok esetben megelőzheti azzal a bajt. Amennyiben kellőképpen ápoljuk hajzatunkat, megfelelően táplálkozunk és néha még hajpakolásokkal is kényeztetjük frizuránkat, akkor lehetséges, hogy elkerül minket a hajhullás réme.

Azonban, ha annak ellenére, hogy mi mindent megtettünk az egészséges hajzatért, az mégis hullani kezd, akkor valószínűleg olyan probléma állhat a háttérben, amelyet mi magunk nem tudunk befolyásolni. Ilyen lehet például az öröklött kopaszodás. Ebben az esetben sem szabad elkeserednünk, hiszen létezik már erre is megoldás, méghozzá a végleges segítséget nyújtó hajátültetés.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Kedvezménycsokor a HairHungary-nél

0 Komment

A mai anyagias világban rengetegen nem teszik meg azt, amit igazán szeretnének, és nem hoznak meg olyan döntéseket, melyekkel akár az egész életvitelük megváltozhatna csak azért, mert sajnálják rá a pénzt. Pedig nagyon nagy változások következhetnének be, ha néha bizony meghajolnánk saját vágyaink előtt, főleg akkor, ha ezt ésszerűen megtehetjük, megóvva pénztárcánk tartalmát is.

A kopaszodás problémája számos embert érint, mégis kevesen gondolkoznak el azon, hogy szakértő segítséghez kellene fordulniuk. Pedig nem csak hajzatukat nyerhetnék vissza, hanem régi életüket is, mert akármilyen furcsán is hangzik, bizony, akinél drasztikusan megindul a haj ritkulása, azt ez nagymértékben zavarhatja, és negatívan befolyásolja életét.

hajhullás kopaszodás kopasz foltok hairhungary hajátültetés hajbeültetés hajbeültetés blog hajszálak kedvezmény novemberi kedvezmény egészséghitel részletfizetés

Természetesen a hajátültetés mellett való döntés meghozatala nem egyszerű, azonban aki eddig úgy határozott, hogy visszavarázsoltatja hajkoronáját, az elégedetten és jó érzéssel néz ma már a tükörbe. Ahhoz, hogy ez a lehetőség egyre több ember számára jelenthessen biztos és végleges megoldást, a HairHungary Klinika most fantasztikus kedvezménycsokorral járul hozzá.

hajhullás kopaszodás kopasz foltok hairhungary hajátültetés hajbeültetés hajbeültetés blog hajszálak kedvezmény novemberi kedvezmény egészséghitel részletfizetésKlinikánkon ugyanis azok, akik november végéig jelentkeznek az eljárásra, nagyon jó áron – amit eddig csak azok igényelhettek, akik több mint 5000 hajszál átültetésére szorultak - juthatnak hozzá hajszálaik beültetéséhez, legyen szó akár csak kisebb kopasz területekről. Ezen felül további 10% engedmény jár mindazoknak, akik élményeik megosztásával segítik a döntés előtt állókat, és blogot vezetnek saját beavatkozásuk előzményeiről, eredményeiről.

Ez még mindig nem minden. Hiszen további könnyebbséget nyújthat az, hogy lehetőség van hosszú lejáratú egészséghitel igénybevételére is, vagy akinek a maximum 6 hónapos, kamatmentes részletfizetés tetszik jobban, azt is választhatja.

Ezen feltételek mellett már sokkal könnyebben meghozhatjuk a döntést, hogy akarunk-e új külsőt, új frizuránkkal, vagy sem. Aki belevág, az biztosan nem fogja megbánni, hiszen az eredmény tényleg végleges lesz, és a kopaszság rémét örökre elfelejthetjük.

> Hajbeültetés kedvezményprogram (november 30-ig)

> További információk a SafeSystem (FUE2) hajbeültetésről

Időpontfoglalás ingyenes konzultációra: 06 (70) 512-2296
HairHungary Klinika

Mit árul el a hajszíned az egészségedről?

0 Komment

A hajszíneket sokszor hozzák kapcsolatba személyiségvonásokkal, mint például „a szőkék többet szórakoznak” és „a vörös hajúak rosszindulatúak”. A listát pedig biztosan többen is tudnák folytatni. Viszont amit sokan nem is gondolnának, hogy míg személyiségünkről természetesen csak korlátozottan tud kifejezni bármit is hajszínünk, az egészségünkről annál inkább.

Barna

A barna a leggyakrabban előforduló természetes hajszín, egyben sokszor a legvastagabb és legdúsabb hajtípus is. De ennek a dússágnak ne dőljünk be, hiszen emellett a barna hajúak kevesebb hajzattal rendelkeznek fejtetőjükön, mint szőke vagy vörös társaik. Ez azt jelenti, hogy a barna hajúaknak magasabb a kockázat a kopaszodásra. A barna színt a melanin termelődése okozza. Ha ez fokozottan van jelen, az bőrproblémákhoz vezethet, illetve nikotinfüggőségre is hajlamosabbá tehet. Egy 2006-os tanulmányból ismert, hogy a nikotin felhalmozódik a melanin tartalmú szövetekben, és a melanin megakadályozza a szervezet anyagcseréjét, így a nikotin nem tud gyorsan távozni. Ez azt jelenti, hogy ez a drog hosszabb ideig megmarad a barnák szervezetében és ez gyorsan eredményezi a függőség kialakulását. Természetesen jó is jár a barnahajúsággal, nem csak rossz. A férfiak nagy többsége például előbb vesz feleségül egy barna lányt, mint egy szőkét. Ez azért van, mert a többség a barna hajat megbízhatósággal és stabilitással társítja össze.

Szőke

A szőke a második legnépszerűbb hajszín, egyben társítják az igéző szépséghez és a nemi vonzerőhöz. Egy kísérlettel bizonyították, hogy a férfiak többsége előbb megy segítséget nyújtani egy szőke hölgynek, mint bármely más hajszínűnek. Viszont attól függetlenül, hogy ennyi pozitívummal jár a szőkeség, van sajnos néhány egészségügyi kockázat is, ami ehhez a frizurához társulhat. A szőke hajat ugyanis a melanin hiánya okozza, emiatt nagy a hajlamosság a bőr és a szem problémáinak kialakulására. Egy tanulmány szerint ha a szőke hajhoz kék szem társul, nagyobb a rizikófaktora annak, hogy az egyik szemben egy úgynevezett kor-függő makula degeneráció alakuljon ki. Ez a későbbiekben visszafordíthatatlan látásvesztést eredményezhet az 50 év felettieknél. De ne aggódjanak a szőke, kék szemű olvasók, ugyanis ez megelőzhető, ha a nappal szemben napszemüveggel védjük szemünket. A szőkeséggel sokszor társul a szép szem és a tiszta bőr. A melanin hiánya miatt viszont nagy a kockázat melanoma fejlődésére is.

Vörös

A vörös az egyik legritkább hajszín. Becslések szerint a világ lakosságának csak 1-2 %-a rendelkezik természetes vörös hajjal, akiknek többsége Észak-Európában él. A vörös hajú embereknek sokszor nagyobb az önbecsülésük, ami annak köszönhető, hogy beteljesül a jóslat, miszerint a vörös hajúak tüzesek és szenvedélyesek. Kimutatások szerint a vörösek sokkal aktívabbak a szexuális élet terén, mint a szőkék vagy a barnák. Ami viszont az egészséget illeti, egy sokkoló tanulmány szerint a Parkinson-kór kialakulására sokkal nagyobb kockázatuk van a vörös hajúaknak. Az a genetikai mutáció, mely ehhez a hajszínhez vezetett, sajnos nagyobb rizikót ad a fejlődő degeneratív betegségek létrejöttéhez is. Emellett ugyanez a mutáció felelős azért, hogy akinek vörös haja van, sokkal magasabb a fájdalomküszöbe, ami persze nézőpont kérdése, hogy jó vagy rossz. A napozás gyakran problémát jelenthet, de kutatások szerint ez nem gond, hiszen a vörös hajúak szervezetében magasabb a D-vitamin termelődés, mint másokéban.

Mielőtt aggódni kezdenénk, vegyük figyelembe, hogy ezek az egészségügyi kockázatok csak a természetes hajszínekkel hozhatók összefüggésbe. A haj festése természetesen nem lesz hatással a szervezetünk egészségére. Mindenesetre hasznos tudni ezeket, hiszen ha ismerjük, hogy milyen egészségügyi problémákban vagyunk veszélyeztetettek, akkor megelőzni is könnyebben tudjuk azokat.


Ha bármilyen hajjal kapcsolatos problémája van, keresse fel a HairHungary Klinikát:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Forrás: http://forum.facmedicine.com/threads/what-your-hair-color-may-say-about-your-health.18260/


Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed