Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ételintolerancia

0 Komment

Rengeteg panaszt lehet hallani arról, hogy manapság már egyre többen allergiásak valamire. Legyen szó a porról, állatokról, növényekről, még akkor is, ha addig egész életünkben nem volt problémánk, egyszer csak feltűnhetnek az allergiás reakciók. Van azonban olyan intolerancia is, melyet nem szabad összetéveszteni az allergiával, hiszen nem okoz azonnali tüneteket, mégis, ugyanúgy oda kell figyelni rá.

Az ételintoleranciáért nem az immunrendszer felelős, mint az allergia esetében, hanem az emésztőrendszer. Főleg enyhébb tüneteket produkál, éppen ezért több időbe telik, míg észrevesszük, hogy mi a probléma. Sok esetben azt hihetjük, csak egy gyomorrontásról van szó, de ha nem múlnak el a panaszok, akkor lépnünk kell, hiszen nem várt károkat is eredményezhet.

A hasmenést, görcsöket, puffadást vagy székrekedést könnyű kezelni, ám ha ezek váltogatják egymást, vagy más tünet is járul hozzájuk, mint például bőrprobléma, fejfájás vagy a hajzat gyérülése és minőségének romlása, akkor már nagy esély van arra, hogy ételintoleranciával állunk szemben. Ezt okozhatja akár a tej – ilyenkor emésztőrendszerünk nem tudja lebontani rendesen a tejfehérjét -, de hibásak lehetnek egyes tartósító szerek, gabonafélék vagy húsok is. Nehéz kiszűrni, hogy pontosan melyik csoport okozza bajunkat, viszont amint megvan a ludas, azonnal tudjuk enyhíteni problémánkat. Diétával és egy-két étel elhagyásával vagy átgondolásával teljes mértékben megszűntethetjük a panaszokat.

Az ilyen formában kialakuló hajhullás természetesen szintén megáll, amint rálépünk a számunkra kijelölt, helyes útra étkezésünkben. Ugyan a hajzatnak kell idő ahhoz, hogy regenerálódhasson, de lassan helyére kerül minden. Természetesen nem ilyen egyszerű a dolog minden kopaszodási folyamat esetében, sőt! Sajnos már egyre több külső és belső hatás van, melynek eredményeként vagy éppen mellékhatásaként hajhullás indul meg, éppen ezért fontos kivizsgálni, hogy mi okozhatja a nagyfokú hajveszteséget.

Előfordulhat, hogy az öröklés nyomja ránk bélyegét, és ilyenkor választanunk kell. Vagy beletörődünk a kopaszság egyre inkább teret nyerő mértékébe, vagy harcolunk ellene. A kesztyűt csak a hajátültetés segítségével vehetjük fel, hiszen ez az egyetlen biztos és végleges megoldás.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Tavasz, a diéták ideje

0 Komment

Közeledik az időszak, amikor egyre több ruhadarabtól válunk meg. Először csak a kabát kerül a szekrény mélyébe, de aztán a pulóverek hordása is megszűnik, hiszen minél melegebb lesz, annál kevesebb göncöt kell viselnünk. Sokak számára ez jó hír, hiszen a tavaszt mindenki szereti, azonban akadnak számosan, akik ennek ellenére nem várják a jó időt.

Ugyanis a hosszú, bő pulcsik lekerülésével sokan kezdenek szenvedni a tudattól, hogy nem fogják tudni eltakarni testüket, ami főként az úszógumikra és zsírpárnákra nézve nagyon kellemetlen. És sajnos ilyenkor jön be az őrült próbálkozások ideje, hogyan szabaduljunk meg gyorsan a plusz kilóktól.

diéta

A tömérdek diétázási lehetőség közül sajnos a legtöbben nem a legjobbakat választják. Az eredmény elérésének érdekében ugyanis sokan képesek szinte bármire, ami nem várt következményekkel járhat. Ha valaki nem eszik elegendő mennyiségű tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot, az megterheli az egész szervezetet.

Még akkor is, ha maga a fogyás jót tesz nekünk, sajnos a testünknek nem mindenképpen jelent ez csupa pozitívumot. Ha megvonjuk magunktól a kellő anyagokat, akkor gyengül a bőr, a köröm és a haj szerkezete például, utóbbi pedig gyorsan hajhulláshoz is vezethet. Amennyiben súlyosabb gond áll a háttérben, komoly étkezési zavarok kialakulásával, sokkal nehezebb és hosszabb távon oldható csak meg a gond. Viszont ha csupán egy átmeneti, szélsőséges, hirtelen és rosszul megválasztott fogyókúra a ludas, akkor a helyes étrend visszaállításával természetesen a hajzatunk is helyre fog állni maximum fél éven belül.

Ügyesen kell tehát megválasztanunk azt, hogyan és mit étkezzünk ahhoz, hogy ne csak a kívánt súlyt érhessük el, hanem egész szervezetünk egészséges maradhasson. Maga a diéta nem egy rossz dolog, hiszen sokaknak szükséges, azonban az nem mindegy, hogyan fognak hozzá.

A haj hullása mindig rémisztő lehet, és minden esetben át kell gondolnunk, mi okozhatja. A fent említett, és az ehhez hasonló helyzetekben ugyanis elegendő a háttér megoldása, azonban előfordulhat, hogy másfajta hajgyérülés jelentkezik, mint például öröklött jellegű, amikor csak hajátültetéssel lehet orvosolni a kopasz foltokat. 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

A hajhullás nem korhoz kötött

0 Komment

Ha meghalljuk a hajhullás és kopaszodás szavakat, mindenki egyből arra gondol, hogy ez a probléma csak az idősödő embereket érinti, pedig egyáltalán nem ez a helyzet. Főleg a mai világban, ahol egyre több fiatalt is utolér ez a gond, hiszen a haj ritkulásának számos oka lehet, nem csak az, hogy eljár fejünk felett az idő.

Amennyiben idő előtt több hajszál marad a fésűben, mint kellene, nagyon fontos megkeresnünk a kiváltó okokat, hiszen ez a baj nem jár egyedül, általában vagy lelki, pszichés, vagy fizikai problémák is kapcsolhatóak hozzá, vagyis sok esetben egy másik gond vagy betegség következménye tulajdonképpen a haj hullása.

A fiatalkori kopaszodást leggyakrabban átmeneti, erőteljes lelki megterhelés vagy a fokozottan jelenlévő stressz okozza. Ezen kívül fontos megemlíteni a vitaminhiányos étkezést is. Így első körben, ha hajhullást tapasztalunk, próbáljuk megváltoztatni életvitelünket, étkezési szokásainkat. Ha ez nem segít, feltehetően ennél összetettebb, súlyosabb a probléma.

Napjainkban sokan fordulnak olyan diétához, mely szintén hajveszteséget eredményezhet, tehát nagyon fontos odafigyelnünk arra, hogy egyik irányba se vigyük túlzásba az étkezésünk megbolygatását. Ezen kívül a fogamzásgátló és egyéb hormontartalmú gyógyszerek szedése is járhat olyan nagymértékű hormonális változással, mely frizuránkra is kiterjed, ugyanígy a terhesség is befolyásolja nagymértékben a szervezetünket.

A fent felsoroltak mellett a rengeteg kémiai szer is negatívan hathat hajzatunkra, legyen szó akár samponról és egyéb hajápolási szerekről, vagy olyan gyógyszerekről, melyeket különböző betegségek kezelésére alkalmazunk.

A hajhullás háttere tehát nagyon sokrétű, és épp ezért sajnos már fiatalkorban is fenyeget mindenkit. Elsősorban meg kell keresni az okokat, majd ha ezek kiküszöbölésével, megoldásával sem sikerült megállítani a kopaszodási folyamatot, mindenképpen szakértőhöz kell fordulnunk segítségért. Hiszen lehetséges, hogy régi frizuránkat már csak a hajátültetés hozhatja vissza.

Bővebben a hajátültetési eljárásról:
HairHungary Klinika
www.hairhungary.hu

 

Hajhullás cukorbetegség miatt

0 Komment

Sajnos a cukorbetegség ma már egy nagyon gyakori és egyre fiatalabb korban kezdődő probléma az emberek életében. Ennek a hajhullás kopaszodás hairhungary hajátültetés cukorbetegség inzulin diéta hallászavarok fogszuvasodás életmódváltásbetegségnek a kialakulásához több ok is vezethet. Az 1-es típusú cukorbetegséget a hasnyálmirigy szigeteiben lévő inzulintermelő sejtek pusztulása okozza, melynek kezelése csak inzulinpótlással lehetséges. A 2-es típusú cukorbetegség oka a hasi zsírszövetek mennyiségi növekedése, mely inzulinrezisztenciát eredményez. Ebben az esetben az életmódváltással, erősebb diétával is sikereket érhetünk el, de emellett gyógyszeres kezeléssel is orvosolható. Ezen kívül olyan betegségek is állhatnak a háttérben, mint az alkoholizmus, vagy az epekő, melyek másodlagos cukorbetegséget okozhatnak, illetve beszélhetünk még a terhesség ideje alatt előforduló cukorbetegségről is.

hajhullás kopaszodás hairhungary hajátültetés cukorbetegség inzulin diéta hallászavarok fogszuvasodás életmódváltásMinden esetben ennek a betegségnek olyan velejárói lehetnek, melyre nem is számítanánk, és épp emiatt fontos ezekre odafigyelni, hiszen akár jelezhetik is a problémát. Jelentkezhetnek anyagcsere zavarok, amikor annak ellenére, hogy a beteg sokat eszik, mégis lefogy. Szintén fontos odafigyelni a fokozott hallászavarokra is, illetve a fogszuvasodásra, foghullásra, mert ezek szintén lehetnek a betegség jelei.

Sajnos a hajhullás is beletartozik a cukorbetegségre hajhullás kopaszodás hairhungary hajátültetés cukorbetegség inzulin diéta hallászavarok fogszuvasodás életmódváltásfigyelmeztető jelek közé. Ugyanis a betegség során a vérerek fala vastagabb lesz, emiatt az egész testben beszűkülnek az artériák, ezáltal a vér kevesebb oxigént szállít. Ez elvezethet a bőr és a hajhagymák rendellenes működéséhez. A bőr megvastagszik, a haj elveszíti fényességét és hullani kezd. Az ilyen fajta hajhullás nem foltokban fordul elő, hanem egy általános gyérülést vehetünk észre.

Ha bármilyen magas fokú hajvesztést érzékelünk magunkon, mindenképpen szakszerű segítséghez kell fordulnunk, hiszen ahogy a cukorbetegség jele is lehet, akár más problémára is utalhat. A kiváltó ok feltárása tehát elengedhetetlen, mely után kifejezetten személyre szabva lehet orvosolni a kopaszodás problémáját is. Segítségünkre lehetnek különböző mezoterápiás kezelések, de az is előfordulhat, hogy a biztos és végleges eredményt nyújtó hajátültetéssel kaphatjuk csak vissza régi frizuránkat.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 70 90 470

12
»

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed