Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tavasz, a diéták ideje

0 Komment

Közeledik az időszak, amikor egyre több ruhadarabtól válunk meg. Először csak a kabát kerül a szekrény mélyébe, de aztán a pulóverek hordása is megszűnik, hiszen minél melegebb lesz, annál kevesebb göncöt kell viselnünk. Sokak számára ez jó hír, hiszen a tavaszt mindenki szereti, azonban akadnak számosan, akik ennek ellenére nem várják a jó időt.

Ugyanis a hosszú, bő pulcsik lekerülésével sokan kezdenek szenvedni a tudattól, hogy nem fogják tudni eltakarni testüket, ami főként az úszógumikra és zsírpárnákra nézve nagyon kellemetlen. És sajnos ilyenkor jön be az őrült próbálkozások ideje, hogyan szabaduljunk meg gyorsan a plusz kilóktól.

diéta

A tömérdek diétázási lehetőség közül sajnos a legtöbben nem a legjobbakat választják. Az eredmény elérésének érdekében ugyanis sokan képesek szinte bármire, ami nem várt következményekkel járhat. Ha valaki nem eszik elegendő mennyiségű tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot, az megterheli az egész szervezetet.

Még akkor is, ha maga a fogyás jót tesz nekünk, sajnos a testünknek nem mindenképpen jelent ez csupa pozitívumot. Ha megvonjuk magunktól a kellő anyagokat, akkor gyengül a bőr, a köröm és a haj szerkezete például, utóbbi pedig gyorsan hajhulláshoz is vezethet. Amennyiben súlyosabb gond áll a háttérben, komoly étkezési zavarok kialakulásával, sokkal nehezebb és hosszabb távon oldható csak meg a gond. Viszont ha csupán egy átmeneti, szélsőséges, hirtelen és rosszul megválasztott fogyókúra a ludas, akkor a helyes étrend visszaállításával természetesen a hajzatunk is helyre fog állni maximum fél éven belül.

Ügyesen kell tehát megválasztanunk azt, hogyan és mit étkezzünk ahhoz, hogy ne csak a kívánt súlyt érhessük el, hanem egész szervezetünk egészséges maradhasson. Maga a diéta nem egy rossz dolog, hiszen sokaknak szükséges, azonban az nem mindegy, hogyan fognak hozzá.

A haj hullása mindig rémisztő lehet, és minden esetben át kell gondolnunk, mi okozhatja. A fent említett, és az ehhez hasonló helyzetekben ugyanis elegendő a háttér megoldása, azonban előfordulhat, hogy másfajta hajgyérülés jelentkezik, mint például öröklött jellegű, amikor csak hajátültetéssel lehet orvosolni a kopasz foltokat. 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Tavaszi fogyókúra

0 Komment

Egyik nemrég megjelent cikkünkből kiderül, hogy a tavaszi méregtelenítés mennyire jó hatással van a szervezetünkre, és mennyire fontos a haj szempontjából is. A télen lerakódott és felhalmozódott rossz anyagokkal bizony nem árt leszámolni egy kisebb lé böjttel vagy egyéb vitaminkúrával.

Azonban nagyon figyelnünk kell arra is, hogy nehogy átessünk a ló túloldalára. Nagyon sokan elkezdik az ilyen méregtelenítő kúrákat, és ugyan az elején szenvednek még az esetleges éhség érzettől, azonban egy idő után megszokják, és túlzásba viszik ezt a méregtelenítést. Ezt nem szabad, hiszen egy-egy kúrát ha végigcsinálunk, akkor ténylegesen azok a méreganyagok távoznak a szervezetünkből, melyek ártanának nekünk, azonban ha túl sokáig böjtölünk, akkor bizony már olyan tápanyagokat is elveszítünk, amelyek létszükségesek szervezetünknek.

Tavasszal a legtöbben elkezdenek fogyókúrázni, hogy a nyárra - mikor majd csak kevés ruha takarja azon részeinket, ahol meglátszanak a télen lerakódott zsírpárnák - jól nézzenek ki, és nyugalommal vetkőzhessenek fürdőruhára. Ez egy természetes igény az emberekben, de ügyelni kell arra, hogy ne vigyük túlzásba, és főleg ne hirtelen fogyásra kényszerítsük testünket, mert ennek bizony csúnya következményei lehetnek.

Mivel tél után eleve kimerült a szervezetünk az olyan ételek fogyasztásától, melyek nem arról híresek, hogy vitamindúsak, hanem inkább szénhidrátbombák, és sok zsírt tartalmaznak, ezért a drasztikus fogyókúra még jobban megvisel minket. Ilyenkor hajunk is fakóvá válik, töredezett lesz és elindul egy nagyobb mértékű hajhullás is.

A fent említett esetben általában elegendő a probléma megoldásához az, ha a fogyókúránkat kisebb léptekkel fojtatjuk tovább, és minél jobban arra törekszünk, hogy pótoljuk azokat a vitaminokat, melyekre szervezetünk éhezik. Természetesen hajhullás és kopaszodás más okokból is kialakulhat, ilyenkor nem mindig elég az, hogy odafigyeljünk életmódunkra. Genetikai eredetű hajhullásnál például csak a biztos és végleges hajátültetés jelentheti a megoldást.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a különböző megoldásokat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Tavaszi méregtelenítés

0 Komment

Mindenki életében jó, ha néha kicsit számot vet magával és a szervezete egészségével. Nagyon fontos, hogy időnként ténylegesen és intenzívebben figyeljünk oda arra, hogy mi kerül a tányérra és a pohárba, hiszen ha nem törődünk ezzel egész évben, akkor bizony ez nagy károkat is okozhat.

Az igazi méregtelenítésre nagyon kevesen vállalkoznak, hiszen olyan megvonásokkal jár, melyet nem mindenki képes betartani. Pedig higgyük el, hogy ha néha végigcsinálunk egy-egy ilyen kúrát, annak szervezetünk igencsak örülni fog. Méregtelenítésre pedig az egyik legjobb időszak a tavasz. Mivel télen takarnak a ruhák, sokszor esünk bele olyan csábításokba, melyeket egyébként nem tennénk meg. Ezen felül ott van a karácsonyi dőzsölés, és a sok olyan mellékes apróság, mint a forró csoki és forralt bor, melyeket nem is veszünk számításba sokszor fogyasztásukkor. Ugyanakkor a téli időszakban sokkal kevesebb zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, ami a vitaminháztartásunkban meg is látszik.

A méregtelenítés tehát nagyon szükséges folyamat. Többek között a haj és a hajhagymák is nagyon érzékenyek a méreganyagokra, így egy ilyen kúra a frizuránk regenerálódását is segíti, és sok esetben akár elejét veheti a hajhullásnak is. Egy méregtelenítő kúra után hajunk, bőrünk és körmeink is ragyogni fognak, nem beszélve arról, hogy szervezetünk többi része is hálás lesz, akár több kilótól is megszabadulhatunk közben.

Hajhullás és kopaszodás több okból is kialakulhat, többek között amiatt is, mert nem figyelünk oda, hogy egészségesen táplálkozzunk. Ezen felül viszont rengeteg más oka is lehet, így ha nagyobb hajritkulást tapasztalunk magunkon, akkor minél előbb ki kell deríteni, mi is áll a háttérben. Szakértő segítséghez fordulva megtudhatjuk, mi orvosolhatja problémánkat, ami lehet egy mezoterápiás kezelés, vagy a biztos és végleges megoldást nyújtó hajátültetés is.

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Hajhullás tavasszal

0 Komment

A szezonális hajhullásnak rengeteg különböző oka lehet. Tavasszal, csakúgy mint ősszel, sokaknál lehet tapasztalni erősebb hajveszteséget. Általában ez a vitaminbevitelhez köthető, így sok esetben megelőzhető vagy csökkenthető a hajhullás mértéke egy vitaminkúra segítségével.

Mivel télen rengeteg káros hatásnak van kitéve frizuránk, mint például a hajszárító folyamatos használata, örökös sapkaviselés vagy a hideg-meleg levegő váltása egyszerűen azzal, ha belépünk a hidegből egy fűtött lakásba, nem csoda, hogy az igénybevett hajszálak könnyen hullásnak indulnak. Emellett tavasszal nem csak a tél utóhatásit vehetjük észre hajzatunkon, hanem azokhoz hozzájön még az évszaknak megfelelő, szeles időjárás is, mely szárítja fejbőrünket, további károkat okozva. Így kimondottan fontos odafigyelni a megfelelő törődésre, gondoskodásra, hogy ne csak a természet virágozzon ki, hanem mi magunk is.

Megelőzhető, vagy csökkenthető a szezonális hajhullás A és E vitaminkúrával, ami nem csak belső, hanem külső ápolásként is hasznos lehet. A rengeteg zöldség és gyümölcs fogyasztása mellett használjunk olyan külső hajpakolásokat, melyek szintén vitaminban gazdagok. Ilyen a ricinus- vagy olívaolajos pakolás például.

Amennyiben a megfelelő gondoskodás mellett is jóval több hajszálat veszítünk, mint kellene, akkor mindenképpen szakértő segítséghez kell fordulnunk, hiszen ezt a problémát valószínűleg már más okozhatja. Kopaszodás hátterében ugyanis állhat akár egy betegség, vagy gyógyszerek mellékhatása, de eredményezhet hajhullást a stresszes életmód, egy lelki trauma vagy akár egy fogyókúra is. Ezen kívül öröklött kopaszodásról is lehet szó, ilyenkor csak a végleges megoldást jelentő hajátültetés lehet segítségünkre, míg más hátterű hajhullásnál gyógyírt jelenthet egy mezoterápiás kezelés, vagy külső és belső, orvosilag tesztelt készítmények alkalmazása is.

 

Tudjon meg többet a hajhullásról, és a különböző eljárásokról:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

12
»

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed