AJÁNLÓ
 
10:33
2014. 05. 01.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
10:33
2014. 05. 01.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
10:33
2014. 05. 01.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
10:33
2014. 05. 01.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
10:33
2014. 05. 01.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tavaszi fogyókúra

0 Komment

Egyik nemrég megjelent cikkünkből kiderül, hogy a tavaszi méregtelenítés mennyire jó hatással van a szervezetünkre, és mennyire fontos a haj szempontjából is. A télen lerakódott és felhalmozódott rossz anyagokkal bizony nem árt leszámolni egy kisebb lé böjttel vagy egyéb vitaminkúrával.

Azonban nagyon figyelnünk kell arra is, hogy nehogy átessünk a ló túloldalára. Nagyon sokan elkezdik az ilyen méregtelenítő kúrákat, és ugyan az elején szenvednek még az esetleges éhség érzettől, azonban egy idő után megszokják, és túlzásba viszik ezt a méregtelenítést. Ezt nem szabad, hiszen egy-egy kúrát ha végigcsinálunk, akkor ténylegesen azok a méreganyagok távoznak a szervezetünkből, melyek ártanának nekünk, azonban ha túl sokáig böjtölünk, akkor bizony már olyan tápanyagokat is elveszítünk, amelyek létszükségesek szervezetünknek.

Tavasszal a legtöbben elkezdenek fogyókúrázni, hogy a nyárra - mikor majd csak kevés ruha takarja azon részeinket, ahol meglátszanak a télen lerakódott zsírpárnák - jól nézzenek ki, és nyugalommal vetkőzhessenek fürdőruhára. Ez egy természetes igény az emberekben, de ügyelni kell arra, hogy ne vigyük túlzásba, és főleg ne hirtelen fogyásra kényszerítsük testünket, mert ennek bizony csúnya következményei lehetnek.

Mivel tél után eleve kimerült a szervezetünk az olyan ételek fogyasztásától, melyek nem arról híresek, hogy vitamindúsak, hanem inkább szénhidrátbombák, és sok zsírt tartalmaznak, ezért a drasztikus fogyókúra még jobban megvisel minket. Ilyenkor hajunk is fakóvá válik, töredezett lesz és elindul egy nagyobb mértékű hajhullás is.

A fent említett esetben általában elegendő a probléma megoldásához az, ha a fogyókúránkat kisebb léptekkel fojtatjuk tovább, és minél jobban arra törekszünk, hogy pótoljuk azokat a vitaminokat, melyekre szervezetünk éhezik. Természetesen hajhullás és kopaszodás más okokból is kialakulhat, ilyenkor nem mindig elég az, hogy odafigyeljünk életmódunkra. Genetikai eredetű hajhullásnál például csak a biztos és végleges hajátültetés jelentheti a megoldást.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a különböző megoldásokat:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed