AJÁNLÓ
 
09:11
2014. 10. 09.
Rengetegszer tettünk már említést arról, hogy az életmódunk milyen nagymértékben befolyásolhatja...
A bejegyzés folyatódik
 
09:11
2014. 10. 09.
Egy korábbi cikkünkben azt vizsgáltuk, hogy mielőtt hajbeültetésre kerülne sor, milyen lépcsőfokokat...
A bejegyzés folyatódik
 
09:11
2014. 10. 09.
Egy angol nyelvű magazin olyan képeket gyűjtött össze, melyeken különböző, világszerte ismert...
A bejegyzés folyatódik
 
09:11
2014. 10. 09.
Már csak pár napig él a HairHungary Klinika kihagyhatatlan hajbeültetési kedvezménye, melyben az...
A bejegyzés folyatódik
 
09:11
2014. 10. 09.
Előző cikkünkből megtudhatták, hogy mikor érdemes a mezoterápiát választani gondjaink orvoslására,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mint a falevelek…

0 Komment

Akármennyire is szeretnénk még, hogy a nyár maradjon, bizony most már tényleg beköszöntött az ősz. Ahogyan az egész természet, úgy az emberi szervezet is egészséges változásokon megy át ilyenkor, és bizony sokaknál előfordul az is, hogy pont ugyanúgy, mint a falevelek, hajuk is el kezd hullani kicsit.

Ilyenkor nem kell egyből megijedni, hiszen ha az évszakváltáshoz köthető, szezonális hajhullásunk van, akkor az maximum egy-másfél hónapig fog tartani. Mivel kevesebb vitaminhoz jut szervezetünk azzal, hogy a nyárhoz képest a zöldségek és gyümölcsök mennyiségének csak a hányadát fogyasztjuk, előfordulhat, hogy csak ez áll a háttérben. Másrészt pedig a levegőben rengeteg változás megy végbe, amelyre szervezetünk is egyénileg reagál. Nem csak hidegebb lesz az időjárás, de megváltozik a páratartalom is, illetve ebben az időszakban sokkal többet és erősebben fúj a szél, ami szárító hatással bír a hajszálakra, és a fejbőrünkre is.

Amennyiben tudjuk azt, vagy észrevesszük, hogy frizuránk érzékenyen reagál az évszakváltásra, segítsünk neki átvészelni ezt az időszakot! Megtehetjük ezt például vékonyabb anyagból készült sapkák hordásával, ami alatt még nem izzad be a fejbőrünk, de mégis védi hajzatunkat, és persze külső szerek, hajpakolások segítségével is regenerálhatjuk hajszálainkat, fejbőrünket.

Ha annak ellenére, hogy kellőképpen odafigyelünk hajunk állapotára, és megteszünk mindent annak az érdekében, hogy kisebb mértékű hajhullással vegyük a hidegebb hónapok akadályait, mégis nagymértékű hajveszteséget tapasztalunk, ami tovább is tart, mint egy-két hónap, akkor mindenképpen el kell gondolkoznunk azon, hogy a kopaszodást talán mégsem az okozza, hogy beköszöntött az ősz.

Mivel hajhullás rengeteg más okból is kialakulhat, így ilyenkor inkább forduljunk szakértő segítséghez azért, hogy kiderítsük, mi állhat a háttérben. Ugyanis ettől függően lehetnek segítségünkre a kiváltó tényezők megoldása mellett egyes kezelések, illetve azzal is számolnunk kell, hogy kopaszságunkat lehetséges, hogy csak a biztos megoldást jelentő hajátültetés tudja majd orvosolni.

 

Keresse fel a HairHungary Klinikát, ha bármilyen hajjal kapcsolatos problémája van:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu



Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed