Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jobb, ha nem habzik?

0 Komment

Sokan azt hiszik, hogy minél inkább habzik egy sampon, annál jobban hat, vagy annál tisztább lesz a hajzatunk. Pedig ez nem így van. Annak ellenére, hogy mindenki azt tartja természetesnek, hogy habzó fejjel áll a zuhany alatt, és általában utálja azokat a termékeket, melyeket alig lehet eloszlatni pont azért, mert nem habzanak egyáltalán, mégis a második a jó választás!

Hajmosáskor ugyanis nem főként a hajszálainkat kell megtisztítanunk, hanem a fejbőrünket. Ehhez pedig nem kimondottan kell a nagy habzás. Ha nem közvetlenül nyomjuk a sampont fejünkre, hanem a kezünkről oszlatjuk el egyenletesen, akkor sokkal többet teszünk hajunk épségéért, mint gondolnánk, és egyáltalán nem kell durva mozdulatokkal azt várni, hogy minél több hab képződjön közben.

Ha túlságosan habzik a samponunk, akkor sajnos az megtapad a hajszálakon, nehezítve azokat, és akár roncsolva is szerkezetüket. Ez az egyik legfontosabb részlet, melyre oda kell figyelnünk hajmosáskor, de persze sok más apróságnak tűnő dolgot sem szabad elfelejtenünk. Például fontos, hogy ne túlságosan meleg vízzel öblítsük ki hajzatunkat, és az sem mindegy, hogy egyáltalán milyen gyakran iktatjuk be a hajmosást.

Ha nem figyelünk oda a részletekre, akkor nagy károkat okozhatunk saját magunknak, pedig higgyük el, hajzatunk épp elég káros hatásnak van kitéve e nélkül is. Így könnyen elindulhatnak olyan folyamatok, mint a haj kiszáradása, vagy éppen túlzott zsírosodása, a fejbőr megbetegedése, a hajszálak töredezése és végül, de nem utolsó sorban a haj hullása.

Persze az ilyen okokból meginduló hajgyérülés könnyen orvosolható, hiszen ha kicsit odafigyelünk a megfelelő gondoskodásra, máris visszafordíthatjuk ezt a kellemetlen folyamatot, de sajnos vannak olyan esetek is, amikor sokkal összetettebb a probléma.

Okozhatja a hajhullást, illetve erősítheti a folyamatot pluszba a stresszes életmód, a helytelen táplálkozás vagy esetleg valamilyen trauma hatása is. És lapulhat a háttérben sajnos maga a genetika, és ebben a helyzetben már saját magunk nem tudunk tenni a kopaszodás ellen. Ilyenkor az egyetlen lehetőség, mely képes visszaadni eredeti frizuránkat, az a hajátültetés, de sok más helyzetben is ez lehet a legjobb segítség.  

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

A hajbalzsam helyes használata

0 Komment

Manapság már roskadozásig telítődtek a drogériák polcai minden féle típusú és márkájú kozmetikumokkal, köztük hajbalzsamokkal is. Ez nem hátrány, hiszen mindenkinek egyénileg kell kitapasztalnia, melyik tesz jót a hajának. De azt sem árt tudnunk, hogyan is használjuk a megfelelő balzsamot, hogy ne okozzunk gondot ahelyett, hogy jót tennénk hajzatunkkal!

Nem mindenkinél segít ugyanis például, ha az egész frizurán alkalmaz ilyen készítményeket, beleértve a fejbőrt is. Nagyon sokaknál pont inkább problémát okoz, ha mindenhova kerül belőle. Akiknek például zsírosabb a hajuk, illetve hamar zsírosodik, azoknak semmi esetre sem szabad a hajtövekre balzsamot tenni, hiszen ezzel is csak serkentik a zsírosodási folyamat gyorsaságát. Ilyenkor csak a hajvégeket kell bekennünk balzsammal, hogy ápolt és szép legyen hajunk, ne pedig száraz és töredezett. Akinek viszont szárazabb típusú a hajzata, az nyugodtan kezelje egész frizuráját balzsammal.

Fontos odafigyelnünk tehát az ilyen, aprónak tűnő részletekre is, hogy hajzatunk egészséges maradhasson. Amennyiben ezt nem tesszük, akkor a fent említett eset olyan következményekkel is járhat, ami már nehezebben kezelhető, például elindulhat akár hajhullás is. A zsírosabb hajat eleve gyakrabban mossuk, amivel szintén nem mindig teszünk jót, ha ezt tetőzzük gyakori és egész frizurára kiterjedő balzsamozással is, akkor a fejtőnél még gyorsabban kezdődik a zsírosodás, és egy olyan ördögi körnek leszünk áldozatai, melyből nehezebb kijönni, mint gondolnánk. Az elnehezedett haj, a fejbőr és a hajhagymák nem megfelelő működése pedig hamar hajhulláshoz vezethet.

Természetesen rengeteg más egyéb oka lehet a haj gyérülésének, de minél inkább odafigyelünk a helyes ápolásra, annál kevesebb az esélye annak, hogy baj ér minket frizuránk terén. Sajnos azonban létezik olyan gond is, melyet egyáltalán nem tudunk kivédeni, ez pedig nem más, mint az öröklött jellegű kopaszodás.

A főként férfiakat érintő probléma gyakran már fiatalabb korban is észlelhető, és egyetlen végleges megoldás létezik rá, a hajátültetés. Ne essünk azonban kétségbe, hiszen ezerféle más ok is lapulhat a nagyobb hajveszteség mögött, először vizsgáltassuk ki, hogy mi eredményezi a hajhullást. És ha kiderül, hogy a genetika a ludas, akkor se keseredjünk el, ugyanis a HairHungary Klinika már rengeteg ilyen frizurát varázsolt vissza.

 

Ismerje meg jobban a hajhullás okait és a lehetséges kezeléseket:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Rossz szokások

0 Komment

Mindenkinek megvannak a saját napi rutinjai, melyeknél sokszor nem is vesszük észre, hogy akad köztük egy-egy rossz szokás is. Viszont, ha tudatosítjuk, vagy valaki tudatosítja velünk, hogy bizony ezt vagy azt nem kéne, akkor akármennyire is megerőltető, le kell mondanunk róluk.

Beszélhetnénk itt természetesen a dohányzás vagy az alkohol okozta problémákról is, melyek szintén nem kis mértékben roncsolják egész szervezetünket, belefoglalva hajzatunk egészségét is. De most inkább kisebbnek tűnő, rutinná vált szokásokról lesz szó.

Ilyen lehet például a napi gyakoriságú hajmosás. Sajnos ez egy ördögi kör, hiszen minél gyakrabban mosunk hajat, az annál gyorsabban kezd újra zsírosodni, mivel a faggyútermelés teljesen megváltozik. E mellett kiszárítja a hajszálakat, elvonva természetes nedvességtartalmukat. Éppen ezért próbáljuk meg egyre inkább eltolni a hajmosást, fokozatosan térjünk vissza arra, hogy hetente legfeljebb kétszer, maximum háromszor mossuk meg frizuránkat.

Az sem mindegy, hogy a hajmosás közben mennyire forró vizet használunk, hiszen csak a langyos víz lenne alkalmas arra, hogy gond nélkül tisztítsa fejbőrünket és hajszálainkat. Hajmosás után pedig sokan azért, hogy minél hamarabb elkészüljenek, nagyon erős fokozaton és túl forró levegővel szárítják hajzatukat, ami elmondhatatlanul nagy károkat okozhat mind a fejbőr, mind a hajszálak tekintetében.

Szintén nagyon rossz szokás rendszeresen szoros kontyot vagy lófarkat hordani, hiszen ezek a hajviseletek igencsak igénybe veszik a hajszálakat, és előbb vagy utóbb akár nagymértékű hajhullást is okozhatnak. Ráadásul az így kihullott hajszálak nem is nőnek már vissza.

Végezetül ki kell hangsúlyozni azt is, hogy a frizurának nem elegendő, ha csak a külső dolgokat vesszük figyelembe. Bizony a legtöbb ember sokszor étkezik hanyagul, időhiány és egyéb mindennapi gondok miatt. Pedig a hajzatnak szüksége van belső táplálásra és megfelelő vitaminellátásra, így azt a rossz szokást is magunk mögött kellene hagynunk, hogy csak úgy kutyafuttában, teljesen egészségtelen ételeket tömünk magunkba.

Ha a fent leírt mindennapi tevékenységekre egy kicsit is odafigyelünk, akkor nagyon sok problémát megelőzhetünk. Persze e mellett akadhatnak olyan gondok, melyek önhibánkon kívül érintenek minket, ilyen például a genetika miatti hajhullás. Ha ezzel állunk szemben, akkor csak a hajátültetés lehet segítségünkre, mint ahogyan abban az esetben is, amit a helytelen hajviseletek okozhatnak. Éppen ezért fontos, hogy legalább amit mi megtehetünk, tegyük meg frizuránkért!

Bővebben a kopaszodásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

> Hajbeültetés kérdések, válaszok és vélemények Facebook csoport

Küzdelem a korpa ellen

0 Komment

Kicsiket, nagyokat, idősebbeket és fiatalabbakat is érinthet nemtől függetlenül az egyik legidegesítőbb hajprobléma, a korpásodás. Ez az időszak pedig a legjobb melegágya a korpa kialakulásának, mindjárt részletezzük is, hogy miért.

Sajnos a hideg évszakoknak mindig megvan az a hátrányuk, hogy rengeteg hőingadozással járó problémát idéznek elő. A kinti, mínuszokkal lehűtött levegő után a benti meleg már okozhat gondokat, de ezt csak tetőzi a sapka hordása miatti fejbőrizzadás, vagy a fűtés miatti nem csak meleg, hanem főként száraz levegő is. Fejbőrünk ezáltal kiszárad teljesen, és rövid időn belül elindul a korpásodás. Még fokozhatja kialakulásának gyorsaságát az is, ha nem szárítjuk meg rendesen hajzatunkat, és a kinti hidegben megfázik fejbőrünk.

Így nagyon sokan küzdenek ilyenkor a korpa rémével, mely nem csak egy kellemetlen jelenség, hanem bizony látványos is lehet, ami még inkább zavaró. De mit tehetünk ellene? Elsősorban fontos odafigyelni a megelőzésére, rendesen hajat szárítani, és persze olyan sampont vagy hajpakolást használni, mely táplálja a száraz fejbőrt. Viszont, ha már kialakult, akkor minél előbb vegyük fel vele a küzdelmet, ugyanis sajnos még nagyobb gondokat okozhat, ha nem orvosoljuk.

Lehet kapni külön olyan készítményeket, melyek kifejezetten korpás hajra valóak, de akár az otthonunkban, saját magunk is készíthetünk hajápolásra alkalmas kencéket. Készítsünk finom pasztát egy kis beáztatott görögszénából, és dörzsöljük be vele fejbőrünket. Ugyanilyen hatással lehet, ha kókuszolajjal masszírozzuk fejünket hajmosás előtt, illetve szintén korpa ellenes a hagymatea, ha öblítéshez alkalmazzuk. A lime és a citrom is segíthet legyőzni a korpát, elegendő vízbe keverni őket, és azzal végezni az öblítést. Persze mindenkinek más használ gyorsabban, attól függően, milyen típusú és mértékű korpásodással állunk szemben.

Ugyan elhangzott, hogy ez az egyik legidegesítőbb hajprobléma, azért tudnunk kell, hogy van ennél súlyosabb gond is, méghozzá a hajhullás. Ha pedig nem figyelünk oda hajzatunk ápolására, és apróbb gondjaira, akkor bizony ez a folyamat könnyebben beindulhat. Persze rengeteg ok állhat a kopaszodás hátterében, éppen ezért nagyon fontos szakértő véleményét és segítségét kérni. Ugyanis, ha például genetikai jellegű kopaszodással állunk szemben, az nem a mi hibánk, viszont megoldást is csak egy dolog tud adni, méghozzá a hajátültetés.

 

Keresse fel Klinikánkat, hogy többet megtudhasson a hajhullásról és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Romantika a zuhany alatt

0 Komment

Egyszerűen nem is ismerek olyan embert, aki fodrászhoz jár, és nem a hajmosást találná a hajvágatás legjobb részének. Ugyanis mi, saját magunknak általában csak gyorsan és rutinszerűen mossuk meg hajunkat, azonban ha ezt más csinálja, az sokkal élvezetesebb lehet. Nem kell ehhez mindenképpen fodrász. Csaljunk egy kis romantikát a hétköznapokba, és mossuk meg párunkkal egymás frizuráját!

A fürdőszoba eleve romantikus helyszínné válik, ha nem egyedül állunk a zuhany alá. Egy kis kényeztetés pedig mindenkinek jár! A hajmosás intimitása varázslatos hangulatot tud teremteni, és mind a ketten jól is járunk egy kis mosás közbeni masszázzsal, hiszen ilyenkor biztos, hogy nem kutyafuttában kerül fel és le a sampon frizuránkat tekintve.

Az érzéki pillanatok stressz oldó hatásúak, de nem csak ezzel nyújtanak nagy segítséget hajzatunknak. A hajmosás közbeni fejmasszázs ugyanis nagymértékben javítja a fejbőr vérkeringését, így hozzájárul a hajhagymák egészséges működéséhez, ezzel pedig hajzatunk állapotának javulásához is. Aki többször részesül fejmasszázsban, annak csak akkor lesz problémája frizurájával, ha valami olyan egészségügyi vagy egyéb gond áll a háttérben, melyre nem képes hatni, nem tudja befolyásolni.

Beszélhetünk hormonális problémákról, gyógyszeres kezelések mellékhatásáról, vagy akár a legtöbb kopaszodásért felelős, öröklött jellegű hajhullásról, sajnos, ha hajzatunkkal gond van, akkor elég széles a skála, mi okozhatja azt. Mi magunk csak akkor tudunk tenni ellene, ha valamilyen életmódbeli változással, a külső káros hatásokra való odafigyeléssel és megfelelő ápolással orvosolható a gond, azonban, ha tőlünk független a probléma forrása, akkor csak szakértő segítség felkeresése jelenthet megoldást.

Attól függően, hogy mi áll a háttérben, más és más módszer lehet segítségünkre. Elsősorban a kiváltó okok megszüntetése a cél, de persze, ha öröklésről beszélünk, akkor ez nem kerülhet szóba. Nem szabad kétségbe esnünk azonban, hiszen már erre is van megoldás, méghozzá a hajátültetés, mely úgy képes visszavarázsolni régi frizuránkat, hogy az újabb hajhullástól már nem kell tartanunk.

 

Tudjon meg többet a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed