Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy új remény a kopaszodás ellen

0 Komment

A Tokiói Egyetem kutatócsoportja nemrégiben számolt be arról, hogy a hajhullás kezelésében áttörés várható a közeljövőben. A csapat egy új, genetikailag módosított szőrtüsző regeneratív terápiát fejlesztett ki, amelyet kopasz egereken teszteltek és eddig rendkívül ígéretes eredményeket hozott.

hairhungary hajbeültetés hajátültetés hajklónozás őssejt kutatás kopaszodás hajhullás fue2 safesystemDr. Takashi Tsuji a kutatás vezetője genetikailag megtervezett teljesen kopasz egerek bőre alá sikeresen ültetett be olyan módosított szőrtüszőket, amellyel egyetemben visszaállt a hajhagymák működése is. Ezek az implantátumok gyorsan és hatékonyan nőttek, és a tanulmány szerint hasonló eredményekkel lehetne számolni az emberek esetében is. Tsuji a kísérlet során normális egerek szőrtüszőiből nyert ki őssejteket, majd az ezekből kifejlesztett implantátumokat ültette be a kopasz egerek bőre alá. A szőr mindössze két hét alatt nőni kezdett, a teljes eredmény pedig már öt hét alatt látható volt. A kezdetben növekedő durvább „pengetős” szőr a teljes regeneráció után később teljesen természetessé vált.

Arra a kérdésre, hogy ezt a kezelési módszert milyen esetekben lehet embereken alkalmazni Dr. Takashi így felelt: „Ha az emberi fejen még van ép egészséges haj, úgy kinyerhető a szőrüszőkből a szükséges őssejt.”  Annak ellenére, hogy a látszólagos siker új áttörést hozhat a kopaszodás megoldására, Dr. Takashi nagyjából egy évtizedre teszi a módszer gyakorlati bevezetését.

Az őssejt kutatás alapjaira épülő emberi haj klónozása még várat tehát magára, azonban mindezektől függetlenül a hajátültetés lehetősége megfelelő donorterület esetében rengeteg embernek nyújthat most is segítséget. A kopaszodás mértékétől függően a fej tarkótájáról kinyert hajszálcsoportok a legtöbb esetben elegendőek ugyanis, hogy a kopasz területeket örökre eltüntessük. Az átültetett hajszálak ellenállnak a DHT (dihydro tesztoszteron) hatásának, mely az androgén jellegű kopaszodás fő okozója. Pontosan ezt a genetikai sajátosságot használják ki a magyar HairHungary klinika specialistái, akik az Egyesült Államokban szabadalmaztatott, ma elérhető legfejlettebb úgynevezett SafeSystem-FUE módszert alkalmazzák a hajátültetések során.

Látogasson a HairHungary honlapjára, ahol számos referenciát találhat, de a klinika youtube csatornáján is fellelhető egy-két siker történet.

Ingyenes konzultációs időpontfoglalás:
(70) 512 2296 / 06 (30) 552-0940
info@hairhungary.hu

Klónozással a kopaszság ellen?

0 Komment

A mai orvostudomány már annyi csodát felmutatott, hogy sokszor kételkedés nélkül fogadjuk az újabb és újabb vívmányait. A fejlődés magas foka mára már olyan szintekre jutott el, melyet régen fikcióként láthattunk a filmvásznakon.

kopaszodás hajhullás hajátültetés hajbeültetés hairhungary klónozás hajhagymák klónozása gyógymódA kopaszodás problémája számos embert érint, férfiakat és nőket egyaránt, és sok esetben ez a folyamat visszafordíthatatlan. A gondot többféle gyógyszerrel és gyógymóddal próbálják orvosolni, de kitartó eredménye a különböző csodaszereknek sajnos nincsen. Mivel ez a téma több orvost is foglalkoztat, mindig születnek újabb megoldásra irányuló elvek és próbálkozások.

Az egyik ilyen kísérlet a hajhagymák klónozása, mely a hajátültetési eljárásból indul ki. A hajbeültetéskor ugyanis a tarkótájról ültetik át a hajhagymákat a kopasz részekre, mert ezen hagymákra nem hat az a hormon, mely felelős a többi rész ritkulásáért. Az, hogy milyen mennyiségben kell átültetni a hajszálakat, annak a függvénye, hogy mekkora a kopasz terület. Ezért előfordulhat, hogy akár több ezer hajhagymát is át kell ültetni.

Ennek kikerülése végett tesznek kísérleteket kopaszodás hajhullás hajátültetés hajbeültetés hairhungary klónozás hajhagymák klónozása gyógymóda klónozásos megoldás fejlesztésével, mely szerint elég csak száz hajhagymát kiszedni a tarkótájról, majd ezeket klónozni kell, és az így kapott mennyiséget ültetik be a páciensek hajhiányos területeire.

Az elgondolás mindenképpen tetszetős, azonban még nagyon sokat kell fejlődnie és alakulnia ahhoz, hogy a végeredmény a várttal egyező legyen, ugyanis ez a módszer eddig még csak körülbelül 38%-ban volt eredményes.

Az igazi, végső megoldást tehát még mindig a nagy szakértelemmel kifejlesztett, fájdalommentes és biztos módszer nyújtja, ami nem más, mint a hajátültetés. Magyarországon a HairHungary klinikán személyre szabva foglalkoznak a páciensekkel, és biztos segítséget adnak a probléma kezelésében.

Tudjon meg többet a hajátültetésről:

HairHungary Klinika
Web: hairhungary.hu
e-mail: info@hairhungary.hu
Tel.: 06 (30) 552 0940

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed