Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Pakolás festett hajra

0 Komment

Sokszor említettük már, hogy a hajfestés az egyik legnagyobb károsítója hajzatunknak, melyről ráadásul mi döntünk. Persze mindenkire ráfér egy kis újítás, azonban ügyesnek kell lennünk abban, hogy frizuránkat ilyen igénybevétel mellett – az összes többi olyan káros hatás figyelembevételével, melyekről nem is tehetünk – kellőképpen ápoljuk.

Ugyancsak megismerhettünk már külön avokádós, külön majonézes hajpakolásokat, azonban ennek a kettőnek a keverékéről még nem tettünk említést. Pedig a festett hajzatra ennek a két összetevőnek hihetetlenül pozitív hatása van, ha összedolgozzuk őket.

avokádó majonéz hajpakolás hajhullás kopaszodás hajátültetés hairhungary hajápolás festett haj hajfesték hajgyérülés

Nem kell mást tennünk, minthogy összepépesítünk egy elég érett avokádót, majd hozzáteszünk két kiskanálnyi majonézt (a legjobb természetesen a házilag elkészített majonéz). Ezt a krémes masszát vigyük fel hajmosás után frizuránkra, főként a hajszálak végére fektetve a hangsúlyt, és hagyjuk hatni 20 percig, majd langyos vízzel öblítsük le. Ha kényelmesebbnek érezzük, akkor ezután egy gyors, laza hajmosást megengedhetünk magunknak. A hatóidőn belül ugyanis a csodamasszánk nem csak mélyen hidratálta hajszálainkat, hanem szerkezetük regenerálásában is segített.

Mint tudjuk, a hajfestékek hosszú távú használata olyan mértékben roncsolja frizuránkat, hogy könnyen eredményezhet hajhullást is. Amennyiben a fent említett módszer sem segít azon a rossz állapoton, melyet a kémiai szerekkel okoztunk, mindenképpen le kell állnunk a festéssel ahhoz, hogy hajzatunk rendbe jöhessen.

Természetesen, amikor hajgyérülést észlelünk magunkon, nem mindenképpen jelenti azt, hogy a hajfestéstől van, hiszen rengeteg más ok is állhat a háttérben. Éppen ezért, amennyiben kellőképpen foglalkozunk hajunk ápolásával, mégis kopaszodni kezdünk, hamar segítséghez kell fordulnunk, hogy kiderítsük, mi is a baj. Csakis a háttérnek megfelelő gyógymód lehet ugyanis a segítségünkre, legyen szó akár a mezoterápiás kezelésről, vagy a hajátültetésről.

Ismerje meg jobban a kopaszodás elleni leghatékonyabb megoldásokat, köztük a hajátültetést is:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Csillogó frizura

0 Komment

Már rengeteg otthoni hajpakolással megismerkedhettünk, most azonban egy igazi vitaminbombát ajánlunk azoknak, akik szeretik kényeztetni frizurájukat, és ennek természetesen meg is van az eredménye. A következő, otthon elkészíthető csodakencétől ugyanis ragyogni és csillogni fog a hajzatunk, tapintása selymes lesz.

Először pépesítsünk össze egy banánt, és adjunk hozzá ugyancsak pépesítve egy avokádót. Ehhez keverjünk hozzá két evőkanálnyi natúr joghurtot, és egy pici olívaolajat. Az elkészített pakolást hajmosás után kell felvinni a hajzatra, majd egy fóliát kell rátekerni, és körülbelül fél órát hagyni kell rajta. Ezt követően samponos vízzel öblítsük le a hajunkról, és kész is a csoda.

A pakolást avokádó nélkül is lehet alkalmazni, de vele lesz teljes. Az összetevőkben megtalálható A-, B-, C- és U-vitamin táplálják a fejbőrt és a hajszálakat is, emellett a magas cukortartalom is hidratál. A natúr joghurtnak pedig az a szerepe, hogy a vitaminokat kioldja, így azok hamarabb kerülnek szervezetünkbe.

Attól függően, hogy milyen típusú hajunk van, és milyen esetleges problémák adódnak néha vele, nagyon sok házi praktikához lehet nyúlni. Azonban sajnos léteznek olyan egészségügyi, és egyéb gondok, amelyeket nem tudunk orvosolni egy-egy hajpakolással. Ilyen például az a hajhullás, melynek hátterében hormonális gondok, esetleg valamilyen betegség vagy annak mellékhatása áll. Ezen felül rengeteg más probléma okozhat kopaszodást, orvosolni pedig csak attól függően lehet, hogy a kiváltó tényező hogyan oldható meg. Olyankor sem szabad elkeserednünk, amikor az okozó nem egy megoldható probléma, mint például az öröklött kopaszodás esetén, hiszen már erre is létezik megoldás. A hajátültetés vissza tudja állítani régi frizuránkat még akkor is, amikor más kezelés már nem jöhet szóba a kopasz foltok megoldásában.  

Bővebben a hajhullás okairól és a lehetséges kezelésekről:

HairHungary - Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Gyümölcsöt a hajnak is!

0 Komment

A tél közeledtével nagyon fontos figyelnünk arra, hogy szervezetünk megfelelő mennyiségű vitaminhoz jusson. A sok zöldség és gyümölcs fogyasztásáról ilyenkor sem szabad megfeledkeznünk, hiszen az immun-rendszert próbáló, hideg időszakban talán még inkább szükségünk van a bennük rejlő vitaminokra.

Ugyanez vonatkozik a hajzatra is, melyet belülről, és kívülről is ápolnunk kell. Ha megfelelően látjuk el szervezetünket tápanyagokkal, akkor hajunk belső védelméről gondoskodunk. Viszont emellett nagyon fontos a frizuránk külső ápolása is, ami nem mindig merülhet ki egyes hajápoló szerek használatában.

A gyümölcsök hatása kívülről-belülről segíteni tud az egészséges hajzat kialakításában. Tehát ne csak megegyük őket, hanem készítsünk belőlük házilag egy vitamindús pakolást a következőképpen: nyomkodjunk szét egy fél banánt, keverjünk hozzá egy negyed sárgadinnyét és szintén egy negyed avokádót. A keverékünkhöz adjunk hozzá egy evőkanál búzacsíra- vagy kókuszolajat, majd a végén keverjünk hozzá egy evőkanálnyi natúr joghurtot is. Az így kapott pakolást kenjük fel frizuránkra, majd csavarjuk körbe egy törölközővel fejünket, hiszen ha melegebb teret biztosítunk pakolásainknak, sokkal erőteljesebb lesz a hatásuk. A keveréket minimum negyed óráig hagyjuk hajunkon, majd mossuk le langyos vízzel. Frizuránk fényes, sima és könnyen kifésülhető lesz.

Ahhoz, hogy hajunk a hideg időben is megőrizze fényét és tartását, bizony sokkal több törődésre van szüksége, mint gondolnánk. A különböző házi praktikák alkalmazása mindenképpen jót tesz. Azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy ezek a pakolások csak a hajunk esztétikáján és állagán tudnak segíteni, hajgyógyászati problémákon nem.

Ha valakinek hullik a haja, az sajnos már nem orvosolható otthon, ilyen formában. Mivel a kopaszodásnak rengeteg különböző oka lehet, ezért nagyon fontos kiderítenünk azt, hogy mi eredményezheti a nagy hajveszteséget. Ugyanis attól függően lehetséges, hogy egy mezoterápiás kezelés gyógyír lehet bajunkra, de az is elképzelhető, hogy régi frizuránkat már csak a végleges eredményt felmutató hajbeültetés hozhatja vissza.

Bővebben a hajátültetésről:
HairHungary – Hivatásunk a Haj!
www.hairhungary.hu

Lájkolj és kövess minket!

YouTube csatorna

Esztétikai szolgáltatások

RSS Feed